amigdas.com

Pot să rămân însărcinată cu oligozoospermie?

Oligozoospermia - caracteristici ale patologieiConform statisticilor medicale din ultimul deceniu, numărul bărbaților diagnosticați cu oligozoospermie sa dublat. Această boală, când în câmpul vizual în studiu numărul de spermatozoizi per 1 ml de ejaculare este mai mic de 40 de milioane de bucăți. teratozoospermie Boala este adesea însoțită (de stat în cazul în care predomină nesănătoase în sperma ejaculat) sau oligospermie (reducerea numărului de spermatozoizi).

Combinația acestor boli duce la apariția infertilității masculine. Prin urmare, este important să știți cum se manifestă oligozoospermia și ce așteaptă cuplul conjugal, dacă nu tratamentul.

Etapele și cauzele apariției oligozoospermiei

Cel mai frecvent factor care provoacă schimbarea spermei un om are o boală anterioară. Cel mai adesea, acestea sunt boli infecțioase care afectează organele genito-urinare ale unui om - veziculită, uretrită, chlamydia. Lipsa unei îngrijiri medicale calificate agravează situația, adică auto-medicația are de obicei loc. În acest caz, boala are o formă cronică, apare adesea asimptomatic, infectând secret organismul, inclusiv organele care produc spermă.

Lista celorlalte motive:

 • Oligozoospermia este o patologie masculină care nu permite să rămâneți însărcinatăinsuficiență renală;
 • perturbarea sistemului endocrin;
 • iradierea radioactivă;
 • diverse leziuni ale coloanei vertebrale cu deteriorarea măduvei spinării;
 • beriberi;
 • fumatul, alcoolismul, dependența de droguri;
 • unele tipuri de diete;
 • frecventă masturbare sau act sexual.

Uneori oligozoospermia poate fi congenitală în natură. În acest caz cauza disfuncției spermatogenezei este o schimbare în fiziologia sau anatomia organelor genitale care au apărut la naștere sau în perioada uterină. Printre acestea:

 • tulburări în activitatea centrelor de formare a testosteronului;
 • anarhismul și criptorismul;
 • alte încălcări ale organelor de reproducere.

cu excepția cauzele principale ale oligozoospermiei, care sunt descrise mai sus, boala cauzează cauze secundare. În timpul întreruperii funcției hipotalamo-pituitare, sintetizează mai mult decât hormonii LH și FSH necesari de către organism. Aceste substanțe acționează asupra țesuturilor interstițiale din Leydig, responsabile de formarea testosteronului - hormonul sexual masculin, și sunt situate în testicule. Ca urmare, nivelul de testosteron scade, iar estrogenul, dimpotrivă, crește.

Acest tip de erupția hormonală duce la o scădere a reproducerii spermatozoizilor la testicule. Astfel, există o oligozoospermie. Cauza deranjamentului în activitatea centrului hipotalamo-pituitar este în traumă de natură mentală.

Etapele oligozoospermiei

Având în vedere neglijarea bolii, în medicină, patru grade această boală. Fiecare dintre ele este caracterizată de un anumit număr de spermatozoizi care sunt în ejaculat, respectiv, șansa de fertilizare a celulei ouă a unei femei variază.

 • Cum pot testa un om pentru oligozoospermie1 etapă. Numărul de spermatozoizi este de 60-30 milioane pe 1 ml de ejaculare. Puteți rămâne gravidă cu o probabilitate de 30%.
 • 2 etape. Numărul de spermatozoizi în 1 ml de ejaculat variază în regiunea de 30-10 milioane. Șansele de a rămâne însărcinate sunt de 15%.
 • 3 etapă. Numărul de spermatozoizi activi este redus la 10-5 milioane de euro. Cu acest grad de boală, șansa de a rămâne gravidă este de aproximativ 3%.
 • A patra etapă. Spermatozoizii activi din ejaculatul supus studiului sunt mai puțin de 5 milioane. Fertilizarea unei femei este aproape imposibilă. Probabilitatea cresterii azoospermiei este absenta spermatozoizilor in ejaculare.

Modificarea cantității de producție de testosteron pot provoca și alte boli - polisooospermie. Pentru aceasta conditie, numarul spermatozoizilor este mai mare de 200 de milioane. Din cauza numarului anormal de spermatozoizi, ele sunt slab dezvoltate si nu se pot fixa la ovul.

Risc semnificativ de infertilitate la barbati are oligozoospermie cu o tendinta spre astenozoospermia (o afecțiune în care sperma își pierd mobilitatea lor).

Diagnosticul oligozoospermiei

Patologiile patologice sunt posibile problemePentru a stabili cu acuratețe boala "oligozoospermia" efectuați trei spermograme cu un interval de timp de 14 zile. La fiecare inspecție numărați cantitatea de ejaculate într-o singură picătură (1 ml) de ejaculare. Pentru ce medicul diluează sperma cu lichidul Daken, soluție de clorură de sodiu 3%, acid acetic. Containerul cu sperma este agitat, după ce se ia o pipetă o probă. Prima trecere este trecută, cea de-a doua este plasată în camera de numărare a lui Goryaev și este studiată cu ajutorul unui microscop. În acest caz, numărul de spermatozoizi din cinci pătrate este înmulțit cu un milion. Această valoare este numărul de spermatozoizi în 1 ml de ejaculare.

Pentru a obține cele mai exacte date, un bărbat trebuie să respecte anumite reguli înainte de a efectua spermograma:

 • cu câteva zile înainte de efectuarea spermogramei de a nu vizita sauna, baia și a preveni supraîncălzirea într-un alt mod;
 • Cu 5 zile înainte de examinare, excludeți băuturile alcoolice puternice;
 • să se abțină de la contactele sexuale cu o săptămână înainte de data studiului.

În cazul în care, în timpul respectarea acestor norme este mai mic decât numărul normal de spermatozoizi în primele trei teste - medicul stabilește un diagnostic de „oligozoospermie“ determina stadiul bolii, boala, care a instigat patologia (dacă există) și de a dezvolta regimuri de tratament.

Simptomele bolii

Oligospermia - metode de tratamentÎntr-o boală cum ar fi oligozoospermia, nu există simptome externe, care ar oferi posibilitatea de a determina independent aspectul patologiei. Prin urmare, singura modalitate de a diagnostica este un studiu de laborator al spermatozoizilor (computer, analiza microscopică a numărului de spermatozoizi, mobilitatea și morfologia acestora). De obicei, după două săptămâni, este prescrisă o spermogramă suplimentară. Principalul semn al disfuncției poate fi absența copiilor dintr-un cuplu căsătorit care se angajează în mod regulat în sex neprotejat.

Fie că este posibil să se vindece o oligozoospermie?

Într-o etapă neocupată sau, mai degrabă, în stadiul inițial al bolii oligozoospermia, este suficient să observăm un stil de viață sănătos și corect: elimină oboseala și stresul, abandonează obiceiurile proaste, echilibrează dieta zilnică.

Subcolirea sau supraîncălzirea organelor sistemele de reproducere afectează negativ celulele masculine, prin urmare, în timpul tratamentului, se abțin de la luarea de băi fierbinți, vizitarea saune și băi.

În timpul zilei dieta ar trebui să includă nuci, alimente proteice, miere, fructe uscate, verdeață, fructe de mare. Acest lucru este uneori suficient pentru a se asigura că datele spermogramei sunt normalizate, iar diagnosticul nu mai reprezintă un obstacol pentru fertilizare.

Tratamentul oligozoospermiei cu metode medicamentoase

În cazul în care au diagnosticat 2 stadii ale bolii, atunci numai un mod de viață sănătos în acest caz este indispensabil. Având în vedere cauzele acestei boli, prescrieți antibiotice, tratamentul hormonilor, stimularea terapiei, care crește numărul de celule masculine.

În timpul tratamentului hormonal utilizați medicamente androgeni, testosteron, antiestrogeni și gonadotropine. În cazuri rare, poate fi necesară o intervenție chirurgicală. De asemenea, pot prescrie suplimentul de suplimente alimentare și vitamine, un masaj al testiculelor și fizioterapie.

Cei mai grei și mai buni Tratamentul instabil este considerat a fi 3-4 etape boală. De regulă, în acest caz, este imposibil să concepeți într-un mod natural. Totuși, acest lucru nu este un motiv de îngrijorare: pentru astăzi, medicina a învățat să facă față acestei boli. Ajutor în această tehnologie de reproducere asistată ART. Există mai multe modalități care sunt cele mai eficiente pentru oligozoospermie:

 • inseminarea artificiala (acesta este modul in care se foloseste un instrument special pentru ca sperma masculului sa fie injectata in cavitatea uterina);
 • IVF (fertilizarea in vitro - această metodă de fertilizare are loc în afara corpului feminin și apoi embrionul este transferat în uter);
 • inseminarea cu spermă donator - folosită în situații extreme, cu consimțământul general al ambilor soți;
 • ICSI.

Metoda de fertilizare cu ICSI (introducerea intracitoplasmică a unui spermatozoid în ouă de sex feminin) arată cel mai eficient rezultat. Această metodă include fertilizarea "forțată" a unui ou de sex feminin cu sperma viabilă și activă pre-selectată. Principalul avantaj al acestei metode este că pentru fertilizarea unui ou este nevoie doar de un singur spermatozoid. Deoarece șansele de a fi tată există chiar și la bărbații cu a patra etapă a oligozoospermiei.

medicament

Tratamentul oligozoospermiei prin metode medicamentoase are ca scop eliminarea cauzelor apariției sale. Pentru a scăpa de boală, care este în prima etapă, așa cum am spus deja, este necesar să se adapteze regimul alimentar și să se modifice modul de viață. În timpul celui de-al doilea grad, medicul prescrie terapia folosind hormoni, în principal testosteron. Deseori numiți Klostilbegit. De asemenea, este necesar să luați antibiotice. Alegerea medicamentelor va depinde de cât de mult sa înrăutățit funcția de reproducere a unei persoane.

Pentru tratament, un specialist poate prescrie medicamente cum ar fi Clomiphene sau Clomid care blochează formarea hormonului estrogen. Ca supliment alimentar se recomandă utilizarea Proksid. Va fi util să luați antioxidanți și vitamine.

Diagnosticul oligozoospermiei și tratamentul ulterioroligozoospermie în etapele a treia și a patra necesită o intervenție medicală gravă, dar în acest caz, nu toate cazurile, acest tratament poate avea un efect pozitiv. Foarte des, medicii folosesc un oligozoospermie regim de tratament în această etapă: o lună pentru a bea Limfosan-M, în următoarele câteva luni pentru a lua Karnitrin, VitaTsink și ceai de plante Sagan Daile. Pacientii sunt sfatuiti sa ia suplimente active biologic, in cazul in care exista o cantitate mare de vitamina E si zinc.

Ce amenință tratamentul la domiciliu?

Ierburi și altele rețete de medicină populară arată rezultatul numai la primul grad al bolii. Dar, în această situație, prescripția aleasă de dvs. trebuie să fie coordonată cu medicul. Tratamentul la domiciliu creează rar efectul dorit. Chiar și atunci când citiți recenziile sau forumul și aflați despre modul în care ar putea ajuta o altă persoană, nu este deloc o realitate că el vă poate ajuta. Orice organism uman este unic, iar cauzele apariției oligozoospermiei sunt întotdeauna diferite.

Principalul pericol pentru femei sănătatea și viitorul fătului reprezintă o situație în care, datorită cauzei oligozoospermiei, apare teratozoospermia. Spermatozoile mutate și mutilate cu mare dificultate trec în ouă. Când sa produs fertilizarea, abaterile în dezvoltarea celulelor pot duce uneori la moartea fătului. Prin urmare, sarcina înghețată și oligozoospermia sunt boli "vecine", împotriva cărora metodele medicinii tradiționale sunt absolut neputincioase.

Pentru a rezuma

Răspunzând la întrebarea: "Pot să rămân gravidă cu oligozoospermie?". Da, poți. Dar un cuplu căsătorit trebuie să știe asta șansele de reducere a fertilizării cu succes cu fiecare tranziție a bolii la un stadiu ulterior de dezvoltare. Dacă în prima etapă probabilitatea de a rămâne gravidă este de 30%, atunci în etapa a 3-a acest indicator scade de 10 ori. Pentru că, dacă aveți o perioadă destul de lungă de timp, este imposibil de a concepe un copil - nu au încredere în „miracol“ rețete bunicii, achiziționa medicamente dubioase și să se consulte un specialist.

Cauzele infertilității masculine sunt foarte mari, acestea trebuie identificate în timp util și tratamentul necesar a început. În această abordare a rezolvării problemei, este posibilă menținerea fertilității masculine și prevenirea inseminării artificiale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Indicații pentru testul mar, ceea ce înseamnă un rezultat negativIndicații pentru testul mar, ceea ce înseamnă un rezultat negativ
Spermagramul cu sânge: de ce apare sângele în spermaSpermagramul cu sânge: de ce apare sângele în sperma
Spermogramma: unde puteți trece analiza și ce aveți nevoie pentru aceastaSpermogramma: unde puteți trece analiza și ce aveți nevoie pentru aceasta
Normele pentru analiza spermatogramei la bărbați și cauzele anomaliilorNormele pentru analiza spermatogramei la bărbați și cauzele anomaliilor
Sarcina după tratamentul oligoasthenoteratozoospermiei: recenziiSarcina după tratamentul oligoasthenoteratozoospermiei: recenzii
Buck semanat de sperma de sex masculin confiscateBuck semanat de sperma de sex masculin confiscate
Pregătirea pentru eliberarea spermeiPregătirea pentru eliberarea spermei
Chlamydia la bărbați: cauze, simptome, tratament și fotografiiChlamydia la bărbați: cauze, simptome, tratament și fotografii
Efectul alcoolului asupra celulelor sexuale masculine și feminineEfectul alcoolului asupra celulelor sexuale masculine și feminine
Senzații neplăcute la femei: durere în uretraSenzații neplăcute la femei: durere în uretra
» » Pot să rămân însărcinată cu oligozoospermie?
© 2021 amigdas.com