amigdas.com

Prostatita cronică: simptome și tratament

Prostatita cronicăProcesele inflamatorii, observate în țesuturile prostatei timp de trei sau mai multe luni, se numesc prostatite cronice. Durata lungă a bolii ne face să judecăm debutul scenei cronice. După cum arată statisticile, prostatita acută și cronică apare deseori pe fundalul uretritei complicate.

O caracteristică distinctivă a prostatitei cronice este aceea că boala în proporție de 50-70% nu se simte simțită de simptomele exprimate. Doar 20% dintre pacienți descriu semne care indică o formă cronică de prostatită. Restul bărbaților listează numai simptome indirecte ale bolii, care nu sunt direct asociate cu prostatita. Din prostatita cronică nu sunt asigurați ca tineri și bărbați de vârstă mijlocie și de bătrânețe.

Prostatita este susceptibilă la cei care nu au activitate fizică, sunt asociați cu munca sedentară și practică abstinența în sfera sexuală. Astfel, șoferii de camioane, care petrec majoritatea timpului în spatele volanului, sunt afectați de factori negativi: hipotermia și fenomenele stagnante în organele pelvine. Reprezentanții sportivilor de contact și halterofilii au tendința de a microtrauma ai țesutului prostatic. Bărbații care manifestă activitate sexuală scăzută devin ostatici acestei boli neplăcute din cauza stagnării secreției de prostată. Invinge prostata, provocand prostatita acuta si cronica, diverse infectii cu transmitere sexuala, prin sange sau lichid limfatic.

Tipurile și stadiile de prostatită cronică

În practica urologică, următoarele forme de prostatită cronică:

 • Etapele de prostatităBacteriene. Cauza bolii constă în infecția sau bacteriile patogene care au pătruns în interiorul glandei prostatei. Cea mai frecventă este prostatita cronică cauzată de chlamydia. Pericolul acestei forme este posibila infertilitate care așteaptă un om fără tratament în timp util.
 • Abacterial. Prostatita cronică de natură non-infecțioasă. Diagnosticarea cauzei exacte este destul de problematică. De obicei, o astfel de prostatită se dezvoltă din cauza caracteristicilor anatomice ale prostatei unui om individual. Structura greșită a organului creează o presiune crescută asupra uretrei, ceea ce duce la izbucniri frecvente ale urinei. Afecțiunile autoimune pot provoca, de asemenea, modificări degenerative în țesuturile prostatei.
 • Congestiva. Prostatita cronică congestivă se dezvoltă atunci când prostata nu este complet golită și se formează o masă sanguină excesivă. Stagnarea creează o reacție inflamatorie.
 • Sindromul durerii pelvine permanente. Un bărbat se plânge de o constantă, nu de încetarea durerii în regiunea perineală.
 • Asimptomatici. Prostatita cronică are o formă latentă, fără a provoca senzații dureroase și senzații de disconfort, în ciuda prezenței inflamației.

Prostatita cronică are etapele de dezvoltare

 • Etapa de exudare. Ejacularea rapidă și durerea severă în prostată.
 • Stadiul alternativ. Pentru a înlocui senzațiile dureroase provoacă disconfort, scurtarea timpului de contact sexual, urinare frecventă.
 • Stadiul proliferativ. Frecvența nevoii de urinare crește, dar există probleme cu descărcarea urinei.
 • Etapa modificărilor cicatriciale. Există o scleroză a țesuturilor sănătoase ale prostatei. Ca urmare a transformărilor morfologice, gravitatea apare în zona sacrumului și pubisului, fluxul de urină slăbește și potența scade. Sentimentele cu orgasm sunt adesea încețoșate.

cauzele

 • infecție. Sursa bacteriilor patogene care intră în glanda prostatică sunt vasele sanguine și limfatice. Bolile urologice și inflamațiile din rect sunt o condiție prealabilă pentru infecția țesutului prostatic.Modalități de infectare:
 • De ce apare prostatita?Descendent - infecția pătrunde în glandă împreună cu urina, care conține germeni
 • Cresterea - Calea de intrare a microbilor in prostata incepe de la orificiul exterior al uretrei.
 • Scăderea funcțiilor de protecție ale corpului. Unul dintre principalii vinovăŃi ai prostatitei cronice este imunitatea slăbită. Acest lucru este promovat de hipotermie, situații frecvente de stres, dietă necorespunzătoare, obiceiuri proaste. Când imunitatea scade, corpul devine deschis infecțiilor care provoacă inflamație în prostată.
 • Circulație sanguină slabă. Un stil de viață sedentar și sedentar are o legătură strânsă cu prostatita cronică. Lipsa activității fizice afectează organele interne ale bărbaților: endocrine, cardiovasculare, nervoase. Microcircularea sângelui în pelvisul mic, ca urmare, hipoxia celulelor prostatei se înrăutățește.
 • Lipsa unei vieți sexuale regulate. Atât respingerea vieții intime, cât și activitatea sexuală excesivă conduc la probleme cu prostata. Mulți bărbați, cu o puternică constituție sexuală, conduc o activitate sexuală violentă. Din acțiunile sexuale frecvente epuizează sistemul nervos, există tulburări hormonare, iar erecția se slăbește treptat. Un rău mare pentru sănătatea prostatei este cauzat de acte sexuale neterminate.
 • Leziuni cronice ale prostatei. Țesuturile moi de prostată, adesea rănite datorită sarcinilor excesive, șocurilor și vibrațiilor, pot fi inflamate periodic.
 • Procedurile transuretrale fără terapie antibiotică concomitentă pot provoca infecții ale prostatei.
 • Cateterul uretral cu care un om este forțat să trăiască pentru un timp, de asemenea, contribuie la infectarea prostatei.
 • Simptomele prostatitei cronice

  Prostatita la bărbațiSimptomatica a prostatitei cronice are o imagine diferita. Unul dintre primele semne de prostatită cronică, care atrage atenția asupra ei înșiși, este durerea cu urinarea și încălcarea funcției sexuale. De regulă, problemele din sfera intimă determină un bărbat să caute ajutor de la un medic. Dacă disconfort și durere în zona pelviană Nu muri mai mult de trei luni, atunci cu o mare probabilitate putem vorbi despre o prostatită cronică.

  Cel mai adesea, sindromul durerii se răspândește în regiunea perineală, totuși senzațiile neplăcute pot fi localizate în zona pubiană și inghinală. Un om se plânge de durere în anus, în scrot, în penisul glandului. Durerea radiază în departamentul lombosacral. Atacurile durerii pot acoperi suprafața interioară a șoldurilor. Durerea din unul dintre testicule, de obicei, nu indică o prostatită. Reclamațiile durerii după ejaculare sunt specifice cursului cronic al bolii.

  Printre simptomele comune ale prostatitei cronice se remarcă, de asemenea, transpirație crescută, senzație de frig și tremurături în perineu. Încălcarea circulației sanguine în pelvis poate duce pentru a schimba culoarea pielii.

  Chronicizarea procesului inflamator în prostată duce la o violare a tonului ei. În unele cazuri, prostatea se dezvoltă. Cu această patologie, apare secreția spontană a secreției glandei, care nu are nicio legătură cu excitația sau ejacularea.

  În cazul prostatitei cronice, bărbații pot observa, în principal dimineața, descărcări mici purulente sau transparente din penis. Unii pacienți găsesc fulgi sau urne albe în urină. Un semn al prostatitei computerizate este prezența în sperma a unor urme de sânge.

  Apariția disfuncției sexuale, împreună cu o scădere a libidoului și o deteriorare a erecțiilor spontane, menționează mulți pacienți. Trebuie remarcat faptul că în majoritatea pacienților, impotența nu are o nuanță critică. În stadiile incipiente ale prostatitei cronice, bărbații observă ejacularea prematură, care poate deveni dificilă în timp. Unii pacienți vorbesc despre reducerea strălucirii senzațiilor în timpul sexului. Problemele cu urinarea sunt adesea de natură irațională.

  Diagnosticul de oameni materiale biologice cu prostatită cronică detecta anomaliile cantitative și calitative ale secrețiilor glandei prostatei. Anomaliile morfologice în parametrii ejaculării rareori au legătură cu infertilitatea masculină.

  În timpul remisiunii, majoritatea simptomelor au dispărut, durerile scad. Mulți bărbați se calmează, scotând situația pentru un tratament independent. Dar fără o terapie adecvată, focarele infecțioase din prostată sunt conservate și în perioada de exacerbare simptomele sunt mult amplificate, temperatura subfebrilă se menține.

  Diagnosticul bolii

  Diagnosticul de prostatită cronică pentru un urolog experimentat nu cauzează dificultăți. Cel mai dificil lucru aici, cel mai probabil, este de a stabili cauza adevărată care a dus la prostatita cronică.

  Pentru a confirma diagnosticul efectuați următoarele proceduri:

 • Cum este diagnosticată prostatita?Examenul rectal cu degetele. Cercetarea degetului se desfășoară în timpul tratamentului primar al unui om cu un urolog. Partea posterioară a glandei prostate este în contact cu rectul, ceea ce face posibilă evaluarea stării prostatei atunci când degetul este introdus prin anus. Palparea suprafeței posterioare a glandei face posibilă stabilirea dimensiunii și formei, precum și consistența și durerea organului inflamat.
 • Examinarea microscopică a secreției prostatei. Prin studierea materialului biologic, asistentul de laborator poate marca un număr crescut de celule albe din sânge - aceasta indică răspândirea bacteriilor patogene.
 • Semănând secreția glandei pe mediul nutritiv, tipul de bacterii și rezistența la antibiotice la metodele de RIF, PCR.
 • Cistoscopie. În cavitatea vezicii, este introdus un sistem de imagistică endoscopic. O astfel de metodă de diagnosticare a prostatitei cronice permite excluderea bolilor oncologice, cistită și traumatisme ale vezicii urinare.
 • SUA. Medicul poate prescrie o scanare cu ultrasunete înainte de începerea tratamentului cu o formă acută de prostatită, pentru a nu pierde absența organului. Pentru bărbații cu prostatită cronică, ultrasunetele sunt folosite pentru detectarea pietrelor și chisturilor, precum și pentru evaluarea nivelului de comprimare a uretrei. Astăzi, ultrasunetele transrectale se disting printr-o eficiență mai mare, în care senzorul este introdus în rect.
 • Metoda uroflometrică de diagnosticare. În acest fel, se studiază parametrii procesului urinar: durata și rata de scurgere urinară. Viteza de peste 10-15 ml / s indică o bună patență a uretrei. Indicii de mai jos această normă indică o permeabilitate slabă a canalului urinar provocată de prostatita cronică.

Prostatita cronică: tratament

Fiecare caz necesită selectarea individuală a regimurilor de tratament. Atunci când alegeți un model terapeutic, luați în considerare cauzele bolii, durata cursului și prezența factorilor agravanți.

medicaţie:

 • Medicamente pentru prostatitaAntibiotice. Terapia cu antibiotice este indicată numai în cazul infectării prostatei cu un agent bacterian care a fost detectat în secreția de prostată sau urină. Prescrii antibiotice din grupul de fluoroquinoli: levofloxacin, ofloxacin, ciprofloxacin. Tratamentul durează de la două până la opt săptămâni. După cursa antibacteriană, volumul total de simptome este adesea conservat, cu condiția eliminării factorului de infectare.
 • Alfa - adrenoblocatoarele sunt prescrise pentru bărbați pentru a reduce hipertensiunea musculară a vezicii urinare și pentru a stabiliza presiunea intrauretrală. Ele sunt ineficiente dacă pacientul are mușchi inervat și există miodistrofie la nivelul pelvisului.
 • Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Ajutați-vă să opriți sindroamele durerii. Ketorolac și diclofenac au fost utilizate pe scară largă în practica urologică.
 • Antidepresive selective. Acestea sunt prescrise pentru bărbați pentru a îmbunătăți fundalul emoțional, a scuti de anxietate și de îndoială de sine.
 • Preparate hormonale. Antiandrogenii și androgenii sunt utilizați pentru a ajusta nivelul hormonilor.
 • Medicamente imunostimulate. Alocați-vă cu o stare de imunodeficiență dovedită.
 • Remedii-regulatori ai nivelului de acid uric. Numirea alopurinolului este justificată dacă există nisip și pietre în glanda prostatică.
 • Complexe de vitamine.

Metode auxiliare de tratament a prostatitei cronice

Unii urologi sunt de părere că efectul fizic asupra prostatei facilitează foarte mult starea pacientului. Dar cele mai multe dintre aceste metode de tratament au contraindicații, așa că și ei desemnează în anumite condiții:

 • Cum să tratați prostatita cu remedii folcloriceMasajul prostatei. Contraindicat în hiperplazia prostatică, deoarece poate provoca retenție urinară severă. În plus, atunci când faci masaj, poți răspândi infecția în prostată și provoca sepsis. Nu puteți face masaj cu formarea chisturilor în prostată, stază venoasă. Pentru a scăpa de stază din stagnare, cea mai bună cale este evacuarea naturală în timpul ejaculării.
 • Gimnastica vezicii urinare. Tratamentul constă într-un grup de exerciții speciale menite să îmbunătățească tonusul muscular al vezicii urinare și al sfincterului.
 • Instalare. Infuzie adânc în uretra a soluțiilor medicinale. Procedura este foarte dureroasă și duce adesea la complicații.
 • Fizioterapie. Tratamentul prostatei cu ultrasunete transrectale, electrostimulare, magnetoterapie și fonoforheză va beneficia de tonusul muscular al podelei inferioare. Fizioterapia aduce doar o ușurare temporară a stării pacientului. Este posibil să se obțină un efect de durată numai după eliminarea cauzelor de prostatită.
 • Rețete de medicină tradițională. Miere cu semințe de dovleac, tinctură alcoolică de castane de cal și alte metode populare sunt utilizate după consultarea cu medicul curant.

Tratamentul chirurgical al prostatitei cronice

Simptomele prostatitei croniceAvând în vedere ce proces patologic provocat prostatita, aplicați rezecția transuretrală cancerul de prostată. Aceasta este o metodă chirurgicală modernă de tratament, care a venit să înlocuiască intervenția chirurgicală deschisă. Pentru drenajul chistului de prostată format, se utilizează un endoscop, corecția chirurgicală a veziculelor seminale se efectuează cu un debit dificil de secreție.

Tratamentul prostatitei cronice - lung proces, necesitând un om de răbdare și rezistență. Pentru a preveni că boala este luată prin surprindere, este necesar să vă monitorizați starea de sănătate, să vă întăriți imunitatea și să tratați frigul la timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Durere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinalaDurere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinala
Tavanic antibiotic cu prostatită: instrucțiuni și recenziiTavanic antibiotic cu prostatită: instrucțiuni și recenzii
Antibiotice pentru prostatita cronicaAntibiotice pentru prostatita cronica
Cel mai eficient remediu pentru prostatităCel mai eficient remediu pentru prostatită
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Primele semne de prostatită la bărbați și tratamentul boliiPrimele semne de prostatită la bărbați și tratamentul bolii
Simptomele bolii de prostată la bărbați și tratamentul cu medicamentele populareSimptomele bolii de prostată la bărbați și tratamentul cu medicamentele populare
Tratamentul prostatitei la domiciliu cu remedii folcloriceTratamentul prostatitei la domiciliu cu remedii folclorice
Pregătirea pentru Cernilon: instrucțiuni de utilizare, analogi, recenzii ale bărbațilorPregătirea pentru Cernilon: instrucțiuni de utilizare, analogi, recenzii ale bărbaților
» » Prostatita cronică: simptome și tratament
© 2021 amigdas.com