amigdas.com

Colțar de prindere: descriere, tipuri, sfaturi privind alegerea

Ce este o clemă de prindereColțar de prindere - un tip de cartușe de strângere, utilizate activ în strunguri. este un tip de auto-strângere de astfel de dispozitive, deoarece nu este necesar detalii suplimentare

. Acesta este un dispozitiv simplu și de încredere, care este perfect pentru cotitură. Despre ce sunt caracteristicile clemei de prindere și modul de alegere competentă și vor fi discutate în articol.

Tipuri de cartușe de fixare

În funcție de activitatea viitoare și de scopul mașinilor, toate produsele de prindere pot fi clasificate în funcție de următoarele tipuri:

 1. Cum de a alege un colț pentru țevipârghie;
 2. Collet;
 3. Forare, acestea sunt rapid-strângere;
 4. Dibluri și cartușe hidraulice;
 5. Trei și patru cam;
 6. Termocupluri și membrană.

Găurile de prindere cu auto-strângere sunt folosite pe mașinile universale sau strunguri speciale. Utilizarea lor vă permite să transferați forța de strângere la un cuplu mai mic comparativ cu cartușele de foraj.

Caracteristici de design

Mandrina constă dintr-un set de cleste și o piuliță de strângere. Colierul poate fi prins sau hrănit, precum și retractabil sau fix și alte modificări.

Deci, clema de prindere are următoarele varietăți:

 • Hrana pentru animale;
 • Fixarea unei bucăți;
 • Se strânge separat.

Primul manșon este alcătuit dintr-o bucșă din oțel cu 3 crestături, care formează un fel de petală cu capete în centru și cu arc. Gaura trebuie să fie astfel încât piesa de prelucrat să fie fixată strâns. Colierul de alimentare este înfășurat pe o tijă rotativă, care alimentează piesa de prelucrat printr-un anumit mecanism. Sub influența elasticității petalelor stând bine pe piesa de prelucrat. Forța de frecare mărește aderența în timpul prelucrării.

Colț de prindere cu mâinile taleColtul dintr-o singură bucată este o bucată cu arcuri sub acțiunea petalelor. modificările trilobal sunt aplicate pentru a lucra bucăți cu un diametru mai mic de 3 mm, chetyrehlepestkovye utilizare pentru preforme cu un diametru de 3 până la 80 mm, urmată de o perioadă de șase lamă implică modificarea. Ambreiajul crește datorită diminuării dimensiunilor sloturilor atunci când clema este înfășurată în cartuș.

Versiunea detașabilă ar trebui utilizată pentru părțile de cel mai mic diametru. Răspândiți camelele cu ajutorul izvoarelor. Setul poate include și garnituri interschimbabile.

Cum de a alege un chuck de colț

Primul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare atunci când alegeți un astfel de cartuș este atașamentul său la ax. Puteți pune-l direct pe ax, folosind un adaptor adecvat sau filetat.

Apoi, uita-te la dimensiunile flanșei. Acest lucru va ajuta diametrul benzii pentru conexiunea sau parametrii conului Morse. Dacă nu cunoașteți acești indicatori, atunci nu veți putea găsi cartușul potrivit și, prin urmare, nu va exista nicio posibilitate pentru munca de calitate a uneltelor dvs.

Și, în sfârșit, numărul de camă din instrument. În funcție de scopul instrumentelor, pot avea de la două la șase fălci în set. De asemenea, puteți alege un instrument din aliaj dur sau moale, pentru anumite tipuri de lucru, cu diferite caracteristici tehnice.

producție independentă

Pentru lucrul la lemn, metal și materiale plastice și pentru fabricarea unei varietăți de plăci cu circuite imprimate, se potrivește cel mai bine un burghiu mic. Echipa ar trebui să fie gata mini dispozitiv de prindere tip. Dar dacă acest lucru nu este la îndemână, atunci puteți să-l faceți cu ușurință. Aici veți avea nevoie de un fier de lipit, o sârmă realizată din oțel cu grosime de milimetru și lipire. Mai mult, procesul de fabricație se desfășoară conform următoarei scheme:

 • Turnăm firul dintr-o spirală. Diametrul său trebuie să fie egal cu diametrul arborelui motorului și a burghiului cu care va fi necesar să se lucreze;
 • Am lipit spirala. Calitatea ridicată este asigurată de fluxul de lipire sau de opțiuni similare;
 • Apoi am pus spirala pe arbore - și mini-cartușul pentru burghiul nostru este complet gata.

Claie de prindereCățușoarele de prindere de uz casnic sunt perfect potrivite în absența opțiunilor de prindere gata făcute pentru exerciții și cu abilitățile necesare pentru auto-fabricarea unor astfel de mecanisme. Indispensabile, ele vor fi în gospodărie, când trebuie să lucrați cu detalii specifice, iar clemele finisate pot să nu fie potrivite pentru orice caracteristică.

Colierul de prindere este un element important în strunguri de diferite modificări. Cu ajutorul acestuia, este posibilă efectuarea lucrărilor de prelucrare și frezare a pieselor metalice și din material plastic. În plus, poate fi produs independent fără probleme cu utilizarea de materiale improvizateîn. Varietatea acestor mecanisme disponibile până în prezent ne permite să selectăm modelul optim de strângere pentru nevoile personale. De asemenea, este foarte important să se ia în considerare modul în care este atașat la ax și la dimensiunile flanșei, deoarece fără ele nu va fi posibilă ridicarea colierului. Lucrați cu succes cu diferite tipuri de cleme!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sunt strunguri pentru metalCum sunt strunguri pentru metal
Cum să scoateți cartușul de la șurubelniță și să îl înlocuiți cu unul nouCum să scoateți cartușul de la șurubelniță și să îl înlocuiți cu unul nou
Cum să eliminați un mandrator de acțiune rapidă dintr-o mașină de găuritCum să eliminați un mandrator de acțiune rapidă dintr-o mașină de găurit
Cum să înotați în mod corespunzător un strangleholdCum să înotați în mod corespunzător un stranglehold
Nod de frânghie auto-tensionatNod de frânghie auto-tensionat
Strunguri automate și mașini semiautomateStrunguri automate și mașini semiautomate
Conectarea și instalarea unei prize: sfaturi utileConectarea și instalarea unei prize: sfaturi utile
Șurub de strângere: elemente, aplicații, avantajeȘurub de strângere: elemente, aplicații, avantaje
Strunguri pentru mașină: principalele tipuri și domeniul de aplicareStrunguri pentru mașină: principalele tipuri și domeniul de aplicare
Strângere de paie: tipuri și fabricarea de mâini propriiStrângere de paie: tipuri și fabricarea de mâini proprii
» » Colțar de prindere: descriere, tipuri, sfaturi privind alegerea
© 2021 amigdas.com