amigdas.com

Cherry barbeque - sfaturi utile privind întreținerea și îngrijirea

Cherry barbequeBarbusul de cireș (Puntius titteya) este un pește tropical de apă dulce aparținând familiei Cyprinidae. Pentru el, locurile natale sunt Sri Lanka, iar principalele populații se găsesc în Mexic și Columbia. Grill-ul de cireșe a fost numit de Paul Edward Piris Derianiagal în 1929. Sinonime includ Barbus titteya și Capoeta titteya. Această specie este importantă din punct de vedere comercial în comerț și este cultivată în cantități mari, dar este încă amenințată de saturație și pierderea habitatului.

Zona umedă din sud-vestul Sri Lankă este o zonă care primește o ploaie anuală de 2-3 mii mm, cea mai mare parte fiind în timpul musonului sud-vest din martie până în august. Acesta este un mediu tropical fără vremuri uscate semnificative sau schimbări climatice, iar temperatura aerului este destul de constantă pe tot parcursul anului, de la 25 la 27 de grade Celsius, care ar trebui să fie luată în considerare atunci când cresc barba de cireșe.

Inhabitat în mediul natural

Fețe de hrănireAstfel de condiții favorizează dezvoltarea pădurilor tropicale joase la altitudini sub 1 m. În Sri Lanka aceste păduri se găsesc doar într-o zonă umedă, iar peștii trăiesc în întreaga lume în condiții similare. Marea majoritate pădurile au fost eliberate pentru agricultură în timpul domniei britanice, iar unele în timpul războiului civil ulterior. Și mai mult de 35% din pădurea originală a fost pierdută între 1990 și 2005.

Începând cu anul 2006, doar 4,6% din pădurea veche a rămas, restul fiind păstrat numai în zone mici, puternic fragmentate. Cele mai multe zone de acoperire sunt mai mici de 10 kilometri pătrați, dintre care unele sunt acum rezervații oficiale protejate. Pădurea Kottava este una dintre acestea, și include doar 15-20 de hectare de junglă umedă, mereu verde, deși pădurea combinată Kottava-Kombala are aproximativ 1600 de hectare. Un număr de râuri secundare și învechite, un curent de apă transparentă sau ușor colorată care traversează rezerva, care sunt locuri de reproducere tipice în întreaga gamă a barbusului.

Un soare mic este capabil pătrunde în podea din lemn, cu toate acestea apos diluție medie cherry barb umbrite, iar temperatura apei poate fi relativ rece, în timp ce conductivitatea și duritatea sunt de obicei, niveluri scăzute și ușor crescute de aciditate. Macrofite sunt mai puțin frecvente, deși poate fi dens vegetație, marginală, uneori pe overhanging întreaga lățime a râurilor, ale căror rădăcini pot pătrunde pe mal sub apă. Suporturile tipice sunt nisipoase, dar acoperite cu un strat de resturi de foi cu ramuri și ramuri căzute.

Exportul de mostre sălbatice din barbecue din Sri Lanka este în prezent interzis, deși exportul ilegal și reproducerea continuă. Potrivit rapoartelor, cele mai strălucitoare ciuperci de cireșe devin din ce în ce mai puțin și este posibil ca recoltarea selectivă a acestor pești să fi schimbat structura și conținutul populațiilor sălbatice. În prezent, acoperirea forestieră mică a țării, încă asociată cu activități umane, care a condus la condiții de conținut și calitate a apei, a fost grav degradată. Și acum multe specii de specii de pești locali sunt expuse riscului de dispariție.

Sursă de alimentare

Pești sălbatici sunt animale furajere care se hrănesc cu:

 • Ce să hrănești bârnațiidiatomee;
 • alge marine;
 • detritus organic;
 • insecte mici;
 • viermi;
 • crustacee;
 • alt zooplancton.

Menținerea acestui pește în acvariu este ușoară, dar cea mai bună condiție implică mese regulate cu mâncăruri proaspete și congelate, cum ar fi viermii de sânge, daphnia și artemia. Și, de asemenea, uscate de înaltă calitate fulgi și granule, dintre care unele ar trebui să includă plante sau alge suplimentare.

Comportament și compatibilitate cu alți reprezentanți

În general, grătarul de cireș este un reprezentant foarte pașnic al peștilor, ceea ce îl face să fie un locuitor perfect al unui acvariu bine organizat la reproducere. Din moment ce nu impune cerințe specifice pentru chimia apei, acesta poate fi combinat cu multe dintre cele mai populare pește, inclusiv alte crap mici, precum și tetras, creaturi vii, pește curcubeu, anabantoidov, somn și loaches. Creșterea numărului de astfel de indivizi este mai bună în cazul a 10 persoane. Conținutul în astfel de cantități nu numai că va face peștii mai puțin timizi, dar va da și un aspect mai eficient și mai natural, iar bărbații se vor dezvolta mai bine în prezența rivalilor conspecifici.

Întreținerea acvariului

Iată câteva aspecte ale conținutului acvariului:

 • Necesită o capacitate de bază de cel puțin 60 cu 30 de centimetri.
 • Temperatura: de la 20 la 27 de grade Celsius.
 • Barbuțul de cireșe, al cărui conținut se desfășoară în ferme și în magazine, se adaptează suficient la compoziția chimică a apei, iar aciditatea trebuie să se situeze în intervalul de la 6 la 8.
 • Reprezentanții sălbatici vor prefera condițiile minore acide și neutre.
 • Pentru grătarul de cireș sălbatic, capătul inferior al intervalului de aciditate este cel mai potrivit.

Alegerea decorului nu este deosebit de critică, deși barbus-ul tinde să arate o colorare mai bună într-o plantă puternic plantată, cu culori închise. Adăugarea unor plante plutitoare, rădăcini sau ramuri snag și gunoi de frunze este, de asemenea, apreciat și adaugă o simt mai natural. Filtrarea nu ar trebui să fie deosebit de puternică, deși cârligul de cireșe apreciază gradul de mișcare a apei.

reproducere

Cum se multiplică barbusul?Bărbații adulți ai barbilor de cireșe sunt considerabil mai mici, mai subțiri și mai luminoși decât indivizii feminini, în special în condiții de reproducere. Unele specii decorative au fost aliniate de-a lungul liniilor pentru a reține permanent pigmentarea roșie. Când grătarul de cireș este în stare bună și conținutul acvariului permite reproducerea acestor indivizi, un număr mic de pui poate apărea fără interferențe. Cu toate acestea, dacă trebuie să maximizați profitabilitatea, necesită o abordare mai controlată a pisciculturii și a capacității de conservare.

Grupul de adulți este încă împreună, dar pentru persoanele mai mici, un acvariu mai mic este mai bine separat și trebuie instalat și umplut cu apă curată. Ar trebui să fie foarte luminat, iar pământul este acoperit de un fel de plasă suficientă pentru a permite ouălor să eșueze, iar adulții nu le-au putut atinge. De asemenea, covorașul din plastic "iarbă" poate fi utilizat și funcționează bine, ca un strat de particule de sticlă.

Umplerea în mare a rezervorului cu o plantă subțire de frunze, se pot vedea rezultate demne de câștigat. Apa însăși ar trebui să fie ușor acidă la o valoare neutră cu o temperatură până la capătul superior al intervalului de temperatură propus și include, de asemenea, un filtru de aer pentru burete sau o piatră de aer pentru a asigura oxigenarea și circulația apei.

Apoi, ar trebui să rulați una sau două perechi, și ei vor da naștere în dimineața următoare. O alternativă este apariția peștilor într-un grup în care multe exemplare din fiecare sex sunt un număr bun, deși poate fi necesar un acvariu mai mare. În orice situație, adulții pot consuma ouă și, având în vedere acest lucru, trebuie să scoateți imediat ouăle.

Fry ar trebui să acopere în 24-48 de ore. Acestea ar trebui să fie hrănite cu infuzorie rasă în primele câteva zile, până când devin suficient de mari pentru a lua un micromum, artemia nauplii sau altele asemenea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești gem de cireșe cu un os și fărăCum să gătești gem de cireșe cu un os și fără
Semințe de cireșe proaspete, ce să facă pentru iarnăSemințe de cireșe proaspete, ce să facă pentru iarnă
Tunderea cireșului dulce: când să începemTunderea cireșului dulce: când să începem
Cherry Boli și tratamentul copacilorCherry Boli și tratamentul copacilor
De ce vis cires într-un vis - caută o interpretareDe ce vis cires într-un vis - caută o interpretare
Plantarea sakura pe teren deschis - totul despre cireșele japonezePlantarea sakura pe teren deschis - totul despre cireșele japoneze
Descrierea și caracterizarea soiurilor de cireș de cireșDescrierea și caracterizarea soiurilor de cireș de cireș
Jelly din cireșe cu gelatină: cea mai accesibilă rețetă pentru gătitJelly din cireșe cu gelatină: cea mai accesibilă rețetă pentru gătit
Samoplodnye varietăți de cireșe pentru regiunea MoscoveiSamoplodnye varietăți de cireșe pentru regiunea Moscovei
Bryansk roz cireș: o descriere a soiului, îngrijire, comentariiBryansk roz cireș: o descriere a soiului, îngrijire, comentarii
» » Cherry barbeque - sfaturi utile privind întreținerea și îngrijirea
© 2021 amigdas.com