amigdas.com

Sfaturi pentru alegerea unui multimetru: tipuri, capabilități, modele de bază

Cum să alegeți multimetrele potriviteOrice lucrare legată de instalarea echipamentelor electrice necesită o monitorizare constantă a caracteristicilor electrice: tensiunea rețelei, rezistența curentului, rezistența etc. Un asistent bun pentru măsurarea acestor valori va fi un tester, care trebuie să aibă fiecare proprietar printre instrumentele sale.

Apoi vom lua în considerare acest dispozitiv modern și ce fel de multimetru să alegeți în funcție de cerințele dvs., astfel încât acesta să fie multifuncțional, dar în același timp să aibă un preț adecvat.

Cu doar câteva decenii în urmă, specialiștii care lucrau cu electricitate, au reușit doar un ohmmetru, un voltmetru și un ampermetru. Până în prezent, situația sa schimbat radical, acum multimetrul compact și multifuncțional a înlocuit instrumentele greoaie învechite. Acesta este un dispozitiv universal care poate testa parametrii diferitelor echipamente electrice și a sistemelor electrice. Deci, să ne ocupăm de alegerea dispozitivului pentru uz casnic, să-i determinăm scopul și funcționalitatea.

Caracteristici multimetru

Funcții principale

Caracteristicile funcționale ale multimetruluiCu acest dispozitiv puteți testa:

 • ACV - definiția tensiunii alternative.
 • DCV - măsurarea unei tensiuni constante.
 • DCA - indicator de curent constant.
 • Ω este definiția rezistenței.

Caracteristici suplimentare

Unele modele sunt echipate cu caracteristici suplimentare:

 • Testarea diodelor.
 • Testarea tranzistorilor cu semiconductori.
 • Determinarea capacității de energie electrică.
 • Oferă indicatori de inductanță (rareori).
 • Măsurarea temperaturii cu un senzor extern.
 • Frecvența tensiunii.
 • Determinarea amperajului ridicat.
 • Memorarea testelor în desfășurare și stocarea datelor.

Tipuri de multimetre

Clemă de curent pentru conectarea la multimetreÎnainte de a alege un multimetru digital pentru o casă, să ne uităm la tipurile sale posibile. Piața modernă oferă două tipuri de tester: analogice și electronice. Dispozitivele analogice afișează valorile măsurate pe o scară grafică cu diviziunile și săgeata, care se deplasează de-a lungul acelorași diviziuni. Scara conține gradări care determină o măsurătoare de măsură.

Principalul dezavantaj al testerilor analogici - indicatori insuficienți ai măsurătorilor. De regulă, chiar și dispozitivele de cea mai bună calitate de acest tip oferă indicatori distorsionați. Dispozitivul este util doar în cazul în care comandantul are nevoie doar de indicatori de valoare generală. Dispozitivele analogice la nivel global sunt utilizate extrem de rar, și exclusiv în aplicații la domiciliu.

Nehotărât de ce fel de multimetru aveți nevoie, aveți încredere în experiența profesioniștilor, experții recomandă să opriți tot la fel pe dispozitivele electronice. Astfel de dispozitive sunt echipate cu un afișaj digital, valorile măsurate sunt suficient de precise și sunt bine percepute de către utilizator, în plus, dispozitivele electronice au în mare parte o funcționalitate largă, iar unele chiar au o protecție IP 67.

Indicatori de luat în considerare la cumpărare

Testerele au un număr de caracteristici, deci atunci când alegeți un multimetru, acordați atenție următoarelor caracteristici:

 • Multimetru digital revizuire - Cum de a alegeAmplitudinea indicatorilor emise. În această secțiune vorbim despre limitele valorilor opuse (minime și maxime) ale parametrilor măsurați în timpul curent. Definiția cheie în alegere va fi indicatorul domeniului de funcționare a dispozitivului. Pentru utilizarea la domiciliu, este suficient un multimetru cu o gamă minimă de parametri de ieșire, dar dacă este o aplicație profesională, atunci dispozitivul ar trebui să aibă un interval maxim posibil.
 • Mărturii inexacte. Absolut toate instrumentele, chiar și mostrele cele mai evaluate, nu sunt capabile să ofere indicatori extrem de exacți. Eroare minoră va fi întotdeauna prezentă, la diferite instrumente va fluctua în intervalul de 0,02-3%. Când alegeți un multimetru, acordați atenție acestui parametru. În cazul în care dispozitivul este necesar pentru măsurarea electronică a radioului, acordați atenție multimetrelor cu o rată scăzută de eroare. Pentru utilizare în condiții casnice, rata de deviație poate fi maximă.
 • Adâncime de biți. Acest parametru indică precizia valorilor afișate pe afișajul dispozitivului. Pur și simplu puneți, câte cifre după virgulă este localizată la reproducerea finală a lecturilor. Masa principală a dispozitivelor are o capacitate numerică de 2,5, dar există dispozitive cu o lățime a bitului de 3,5 și capabile să afișeze valori cu o mie de ecran. Pentru a înțelege modul în care factorul de biți poate afecta alegerea dvs., acordați atenție ratei de eroare. În cazul în care eroarea instrumentului este prea mare, atunci afișarea celor mai multe mii este irelevantă.
 • HoldPeak HP-760Jautonomie. Toate multimetrele sunt echipate cu surse de alimentare autonome și majoritatea funcționează cu baterii AAA. În condițiile utilizării în uz casnic, astfel de testeri sunt capabili să lucreze mult timp. Trebuie remarcat faptul că pentru funcționarea industrială a dispozitivului acest lucru nu va fi suficient, singura soluție corectă va fi alegerea unui multimetru echipat cu o baterie de litiu.
 • afișa. Dispozitivele standard sunt echipate cu un singur afișaj, iar acest lucru este suficient pentru uz casnic și pentru aplicații pentru mașini. Dar dacă sunteți în căutarea unui tester pentru uz profesional și intenționați să-l utilizați în electronică, atunci ar trebui să vă opriți pe dispozitive cu mai multe afișaje. Astfel de dispozitive vor deveni asistenți ideali, vor ajuta simultan să măsoare mai mulți parametri și, în același timp, să le controleze pe afișaj.

Scurtă descriere a modelelor populare

Care multimetru să alegeți pentru acasă și pentru mașină? Dacă vă aflați într-o pierdere în alegerea modelului potrivit, ar trebui să acordați atenție mai multor opțiuni care au funcționalitate optimă, sunt ușor de operat și pot satisface majoritatea solicitărilor de bază:

 • ADD 8055. Acest model al testerului are ca scop diagnosticarea și identificarea problemelor din bateria mașinii. Dar gestionează cu succes monitorizarea parametrilor în unitățile de alimentare cu motor în timpul pornirii la rece și, de asemenea, elimină indicatorii pe diferite rețele și dispozitive electrice.
 • ADD 280. Acest aparat este utilizat pentru a testa motoarele diesel și, în special, blocurile de lămpi cu incandescență în ele. Cu acest dispozitiv este ușor de detectat spargerea instabilă a unor astfel de sisteme.
 • ADD 3055. Cu acest multimetru este ușor să explorați unitățile de comandă și toate tipurile de senzori, precum și cele electronice ale oricărei mașini. În sprijinul celor de mai sus, este faptul că acest dispozitiv este utilizat pe scară largă de meșteri care deservesc vehicule.
 • ADD 8630. Este capabil să evalueze starea tehnică a generatoarelor de automobile, a starter-ului și, de asemenea, a acumulatorilor. Un astfel de dispozitiv conține o unitate multifuncțională, care este realizată sub forma unei imprimante. Cu ajutorul acestuia, rezultatele testului pot fi tipărite pe hârtie.
 • ADD 91. Acest dispozitiv poate fi numit un complex de măsurare multifuncțional, utilizat pe scară largă de electricieni și mecanici în industria automobilelor. Echipat cu un afișaj iluminat din spate, este posibilă simularea semnalelor de la diferiți senzori.

Sfaturi de specialiști

Mastech MS8216Pentru a alege un multimetru pentru realizarea sarcinilor gospodăriei și testarea mașinii, este necesar să se țină seama de unele recomandări ale maeștrilor. În timpul asamblării majorității producătorilor de multimetre electronice, se utilizează microcircuite fiabile. Pe baza acestui fapt, atunci când cumpără o mulțime de umplere atenție nu merită. În același timp, trebuie să acordați atenție indicatorilor externi. Mai întâi de toate, acordați atenție ansamblului, piesele carcasei trebuie să fie de înaltă calitate și conectate în mod fiabil. Toate lacunele din caz trebuie să fie minime.

Dacă dispozitivul va fi utilizat exclusiv acasă, atunci în acest caz, cel mai simplu tester de plastic va face. Dar, în cazul utilizării unui multimetru ca gadget profesionist, este necesar să se acorde atenție numai acelor dispozitive în care placa internă va fi protejată de o carcasă sigilată și rezistentă la șocuri. Este de dorit ca dispozitivul profesional să fie protejat de standardul IP-67 (protecție împotriva prafului și a umidității). Nu treceți cu vederea întrerupătoarele care se află pe partea din față și din spate a testerului.

Dacă piesele sunt fabricate din plastic de calitate slabă, există o mare probabilitate ca acestea să nu reușească în primele luni ale perioadei de funcționare a multimetrului, ceea ce va reduce funcționalitatea dispozitivului. Continuând de aici, opriți alegerea dvs. numai pe materiale de înaltă calitate din plastic și este mai bine să alegeți întrerupătoare metalice. Pentru a facilita alegerea dvs., luați în considerare mai multe modele în schimb: puneți pe palmă, încercați comutarea, determinați lizibilitatea afișajului.

Toată lumea are propriile preferințe, dar cu siguranță aparatul ar trebui să se potrivească confortabil în mână și să fie convenabil pentru tine. Firurile trebuie să aibă o secțiune suficientă pentru testarea rețelelor cu tensiuni ridicate. Capetele sondei trebuie să fie suficient de ascuțite pentru a măsura indicii din cele mai subțiri ale circuitului electric.

Cum de a alege un multimetru fiabil, ne-am dat seama. Acum este necesar doar să rețineți că, dacă trebuie să efectuați măsurători de bază: verificați capacitatea sau încărcarea bateriei, testați siguranțele, puteți opri testatorii la un preț scăzut. Dar dacă este necesar să se pună în aplicare probleme mai complexe de diagnosticare, atunci ar trebui luate în considerare numai dispozitivele multitasking cu funcționalitate extinsă, iar economiile în acest caz s-ar putea să nu se justifice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se testează o diodă și o diodă zener cu un multimetruCum se testează o diodă și o diodă zener cu un multimetru
Cum să verificați bateria mașinii: capacitate și încărcareCum să verificați bateria mașinii: capacitate și încărcare
Cum să măsurați rezistența la pământ și să verificați prizeleCum să măsurați rezistența la pământ și să verificați prizele
Cum se măsoară (măsoară) rezistența cu un multimetruCum se măsoară (măsoară) rezistența cu un multimetru
Cum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetru și nu numaiCum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetru și nu numai
Cum se verifică și se măsoară rezistența unui rezistor cu un multimetruCum se verifică și se măsoară rezistența unui rezistor cu un multimetru
Cum să alegeți multimetrul digital analogic și digitalCum să alegeți multimetrul digital analogic și digital
DC: după cum este indicat, unde sunt utilizate sursele curenteDC: după cum este indicat, unde sunt utilizate sursele curente
Cum se măsoară curentulCum se măsoară curentul
Cum să verificați încărcarea unei baterii auto cu un multimetruCum să verificați încărcarea unei baterii auto cu un multimetru
» » Sfaturi pentru alegerea unui multimetru: tipuri, capabilități, modele de bază
© 2021 amigdas.com