amigdas.com

Durerea în testicule la bărbați: cauze și tratament

Durerea în testiculeDurerea în testicul drept sau stâng uneori îngrijorează bărbații, atât cei maturi cât și cei din copilărie. Senzațiile de durere în acest caz pot varia de la tragere și durere la extrem de ascuțite și puternice. Chiar și atunci când cauza durerii nu este un mare pericol pentru oameni, orice sentimente de durere în testicule afectează în mod negativ starea emoțională și nervos, provocând panică și frică, însoțită de un sentiment general de slăbiciune, transpirație mare, vărsături sau greață.

Cum se aranjeaza testiculul?

Structura testicululuiPentru a înțelege de unde provin afecțiunile, trebuie să știți cum sunt aranjamentele testiculelor la un bărbat. Acest organ constă din două testicule sexuale ale glandelor, adâncilor și canalelor seminale. Ouăle pot fi cercetate prin scrot. Glandele înconjoară membrana elastică. Testiculul își primește mâncarea prin circulația sângelui prin venele și arterele din zona inghinală.

Glandele din corpul bărbaților sunt necesare pentru producerea de material seminal și producția de hormoni. Hormonul este necesar persoanei pentru o muncă corectă a sistemului genitourinar și a atributelor sexuale secundare. Atașamentele au două funcții:

 • În cele din urmă se formează spermatozoizii;
 • Ei deduc semințele.

Dacă unele elemente ale testiculelor încep să se rupă, atunci durerea începe în testicul.

De ce fac rău testiculele?

Senzațiile de durere pot apărea la bărbații care au următoarele boli:

 • Inflamația apendicelui;
 • Procesul inflamator în cavitatea testiculelor;
 • Trauma sistemului reproductiv;
 • Acumularea de lichid în testicul;
 • Torsionarea glandei;
 • Toate tipurile de chisturi în cavitatea scrotală;
 • Balonarea venelor;
 • Hernia în zona inghinala.

Orhita sau un proces inflamator în cavitatea testiculelor se pot dezvolta și răni din diferite motive. La apariția orhitei afectează bolile inflamatorii ale diferitelor țesuturi și sisteme. Gripa nu este o excepție. Orhita poate apărea ca urmare a unei leziuni scrot. Bolile bacteriene și infecțioase afectează apariția procesului inflamator în întregul sistem genito-urinar.

Cauzele durerii testiculareÎn apendice se dezvoltă procesul inflamator datorită infecției tractului urinar microorganisme dăunătoare diferite. De asemenea, epididimita poate apărea din cauza tuberculozei.

La unii bărbați, cauza durerii poate fi un lichid seros care se acumulează sub glanda elastică a glandei. Hidrocelul poate fi bine sonerizat în zona inghinala. Testicul devine elastic la atingere și crește în mărime. Boala se poate dezvolta la vârste diferite, dar, de regulă, copiii sunt afectați de dropsy. Tratamentul picăturilor ar trebui să se facă în timp util, deoarece pe viitor bărbații pot dezvolta probleme în zona genitală. Senzațiile de durere pot apărea prin urinare sau contact sexual.

Torsionarea glandei - acesta este un motiv foarte teribil pentru apariția durerii. Urologii nu pot răspunde cu precizie la întrebarea de ce se întoarce glanda și că există durere în testiculele unui bărbat. Motivul nu depinde de stilul de viață al unui bărbat și de activitatea sa fizică. Torsionarea testiculelor apare, de regulă, noaptea, când o persoană doarme sau se odihnește. Dacă intervenția chirurgicală nu este efectuată la timp, glanda va atrofia, iar țesutul de testicul va muri.

Chist de ouDin motive necunoscute la exteriorul epididimului sau testiculului, poate apărea un chist, cavitatea sa fiind umplută cu lichid seminal. Dezvoltarea chistului nu depinde de volumul fluidului. Celulele cresc singure. La mulți pacienți, chistul poate fi resimțit prin scrot. Dacă nu faceți tratament în timp util, atunci chistul poate exploda. Această boală poate duce la eliminarea epididimului și a testiculelor.

În testicule există artere și vene. În vene, apare uneori îngroșarea. Această boală se numește varicocel, de obicei se dezvoltă pe cordonul spermatic stâng, dar poate apărea și pe partea dreaptă. Varicocele pot fi determinate numai prin examinare cu ultrasunete.

La unii bărbați, durerea poate fi un simptom al creșterii maligne. Patologia poate fi determinată numai într-un mod staționar.

Simptomele bolii

Orice persoană este obligată să consulte imediat un medic atunci când a descoperit următoarele simptome:

 • Dacă doare testicul stâng, cauza a cărei traumă este;
 • Durerea din scrot;
 • Febra începe și crește temperatura;
 • Fierul sa schimbat la atingere;
 • Simptomele sunt însoțite de diaree și vărsături.

Durere ascuțită în fotografie cu testiculeDurerea poate fi plictisitor, dureros sau acut. Sindromul poate să se concentreze din partea dreaptă sau din stânga sau să se extindă pe toată zona inghinala. Unele simptome pot fi însoțite de diaree severă și vărsături. Febră apare cu inflamație severă în sistemul reproducător.

Persoana însuși determină schimbarea în regiunea glandei. Puteți simți schimbarea densității, îngroșării sau rugozității glandei la atingere. Testiculul este uneori puternic deformat sau mărit. Dacă un om înainte de aceste patologii nu a apărut, atunci trebuie să vă vedeți un doctor.

Diagnosticul patologiei

Pentru a desemna corect tratamentul, un bărbat trebuie să treacă un număr de teste și să facă un studiu. Pentru a determina cauza patologiei, un frotiu din canalul uretrei și un test de sânge detaliat vă pot ajuta.

Testul de sânge determină număr mare de celule albe din sânge. Leucocitele vorbesc despre procesul inflamării în organele pelvine. Pentru determinarea organismelor patogene este necesar un frotiu. Numărul principal de boli care sunt transmise prin contact sexual sunt ascunse. Microorganismele pot fi determinate numai în condiții de laborator. Care este scopul de a însămânța microparticule, care sunt luate de la un om, într-o ceașcă specială. Când coloniile de microorganisme se extind, se determină sensibilitatea lor la diferite tipuri de medicamente antibiotice.

Examenul urologic produc tactil. Scrotul este resimțit pentru prezența diferitelor formațiuni, modificări ale elasticității testiculului și lărgirea glandei. Examinarea se efectuează și rectal. Vas deferens și appendages poate fi bine experimentat prin peretele mucoasei intestinului.

Pentru o imagine completă, pacientului i se prescrie un examen cu ultrasunete. Pe ecranul computerului, orice modificări în zona testiculelor sunt vizibile.

Tratamentul patologiei

Metodele de tratament vor depinde de cauzele patologiei și sunt următoarele:

 • fizioterapie tratament;
 • manipulare;
 • Tratamentul medicamentos.

Tratamentul bolii, care este cauzat de microorganisme dăunătoare, este produsă de preparate medicamentoase. Pentru a selecta medicamente determina o varietate de bacterii. Apoi investighează care medicamente sunt cele mai eficiente pentru combaterea bacteriilor.

Dacă microorganismele nu sunt identificate cu exactitate, atunci antibioticele sunt prescrise pentru o gamă largă de efecte. Acest tip de antibiotic este co-trimoxazol. La oameni acest medicament este cunoscut sub numele de "Biseptol". Acest medicament are efect antiprotozoal, antimicrobian asupra unui grup mare de organisme patogene. Tratamentul durează 8-12 zile. Pentru o zi, bărbații adulți trebuie să ia 960 ml de Biseptol. În plus, prescrie primirea de medicamente care conțin bacterii benefice. Co-trimoxazol afectează negativ microflora sănătoasă a tractului gastrointestinal.

Desenează durereaTratamentul durerii de desen în testicule la bărbați din stânga sau din dreapta poate fi făcut cu levofloxacină. Acest medicament este activ împotriva multor microorganisme dăunătoare și se vindecă perfect procesele inflamatorii în sistemul genito-urinar. Eficacitatea tratamentului cu levofloxacină se explică prin efectul asupra celulelor. Substanța perturbă procesele metabolice din pereții unui microorganism dăunător și are un efect nociv asupra acestuia. Tavanik este utilizat pentru terapie. Acest medicament nu ucide microflora intestinală sănătoasă, este bine tolerată de către pacienți. Terapia se desfășoară o săptămână. Un bărbat trebuie să ia 1000 mg de droguri pe zi.

Pentru tratamentul picăturilor, se utilizează diuretice care elimină excesul de lichid din cochilia elastică a testiculului. Terapia trebuie efectuată cu controlul presiunii diastolice, deoarece aceste medicamente o reduc foarte mult. Urologii folosesc drogul - "Veroshpiron". Această substanță este administrată o dată pe zi dimineața. Tratamentul picăturilor de mestecare implică utilizarea de medicamente diuretice și antibiotice.

Bărbații sunt prescrise câteodată la domiciliu. Pentru ce este necesar să observi un stil de viață slab activ și o odihnă sexuală. Pacientul are nevoie de un bandaj special, care ajută la menținerea testiculului în poziția necesară. În acest caz, puteți utiliza suplimentar analgezice. Durerea din testicul drept sau stâng este îndepărtată perfect de următoarele analgezice: Ketanov, Baralgin, Tempalgin, Ketorol. Nu se recomandă ca toate analgezicele să dureze mai mult de cinci zile, deoarece pot apărea efecte secundare.

Patologiile severe necesită intervenție chirurgicală. pacient este necesară o intervenție chirurgicală pentru o răsucire glandulară, chisturi mari în scrot, hernie inghinală. Intervenția operativă în primul caz trebuie efectuată în primele ore de la debutul bolii. Dacă după o torsiune testiculară a trecut mai mult de o zi, va trebui să fie eliminată. Pentru interventia in zona inghinala, chirurgii folosesc un cutit de electroni sau laser. Ambele instrumente topesc țesutul patogen și fac posibilă prevenirea sângerării secundare. Reabilitarea pacientului după intervenție chirurgicală durează aproximativ o săptămână.

Terapia cu ultrasuneteTerapia durerii se produce cu ajutorul efectelor hardware. Pentru care omul este prescris un curs de încălzire prin ultraviolete sau magnetice. Ouăle de țesut sunt încălzite sub ultraviolete timp de cel mult cinci minute. Acest tratament normalizează trofismul țesuturilor și face posibilă întărirea circulației sângelui în organul bolnav. Pentru terapia home, dispozitivul este utilizat - "Mavit", care are o duză injectată rectal. Valurile acestui aparat intră adânc în țesuturile sistemului genito-urinar, crescând alimentarea acestora. tratament de zece zile cu hardware-ul este radiatia excelent ajută la vindecarea bolilor, cum ar fi procesele patologice ale testiculelor, infecții ale vezicii, prostatită.

Tratamentul rănilor în zona inghinală

Leziuni ale zonei inghinale pot duce la un proces inflamator al scrotului și acumularea de sânge în el. Pentru câteva ore după accidentare, zona inghinală are nevoie compresie rece, care elimină edemul și poate ajuta la reducerea durerii. Daca acest proces nu functioneaza si zona inghinala continua sa raneasca, atunci trebuie sa folositi analgezice speciale si unguente anti-edeme.

Durerea din testicul drept sau stâng trebuie să treacă o zi. Când ea nu a trecut, ci, dimpotrivă, a devenit mai puternică decât bolnavă, este necesar să se contacteze un urolog.

Cu leziuni închise în zona scrotului pot prescrie astfel de lumânări și unguente ca:

 • "Kenalog";
 • "Gel rapid";
 • "Finalgel".

Kenalogul este folosit sub formă de lumânări și unguente. Supozitoarele se aplică rectal. Această substanță este absorbită rapid și reduce durerea. Unguentul din zona afectată poate fi aplicat superficial atunci când nu există zgârieturi și răni deschise pe acesta. Dacă această regulă nu este respectată, puteți primi suplimentar inflamația zonei deschise. "Finalgel", "gel Fastum" dau ocazia de a reduce pufarea și de a înlătura rapid durerea.

Tratamentul oricărei patologii este cel mai bine să înceapă într-o etapă timpurie. Produs de tratament cu întârziere sau întârziere a procesului este plină de apariția unor complicații grave, inclusiv cel mai important - este infertilitatea. Durere în dreapta sau stânga testiculului la bărbați poate fi un semn al modului in care boala direct la corp, astfel încât să fie un simptom al naturii somatice. In unele boli prognoza pentru viața și sănătatea oamenilor poate depinde în mare măsură de punerea în aplicare în timp util a măsurilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Testiculul este un testicul masculin. Ce este?Testiculul este un testicul masculin. Ce este?
Ce este aceasta - gonadotropina corionică umană, aplicarea acesteiaCe este aceasta - gonadotropina corionică umană, aplicarea acesteia
Torsiune toriculară la un copil și la adulți, simptome, tratamentTorsiune toriculară la un copil și la adulți, simptome, tratament
Varicocelă la copii și adolescenți la vârsta de 14 aniVaricocelă la copii și adolescenți la vârsta de 14 ani
Durere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinalaDurere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinala
Testele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografiiTestele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografii
Varicocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratamentVaricocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratament
Problema picăturii de testicule la nou-născuțiProblema picăturii de testicule la nou-născuți
Durere in zona inghinala la stanga la barbati: cauze si tratamentDurere in zona inghinala la stanga la barbati: cauze si tratament
Wen pe scrot de masculi: trăsături și tratamentWen pe scrot de masculi: trăsături și tratament
» » Durerea în testicule la bărbați: cauze și tratament
© 2021 amigdas.com