amigdas.com

Îngrijirea și întreținerea papagalului corellian acasă

Îngrijirea corectă a papagaluluiÎn lumea modernă, conținutul și reproducerea diverselor animale și păsări ornamentale este din ce în ce mai populară. Nimeni nu poate rămâne indiferent față de papagalii colorați și frumoși ai Corellei. După ce ați arătat puțină perseverență și răbdare pentru a câștiga încrederea acestui animal de companie, veți primi un cadou vesel ca dar, care va uimi și va uimi întreaga familie. Acasă, papagalul

se simte foarte bine și cu o îngrijire adecvată a papagalilor, veți asista la multe momente comice, de neuitat.

Patria papagalului coral este Australia. În sălbăticie, coralii sunt așezate în păduri de coastă, acoperite cu bucăți mici de savană, păduri de eucalipt. Datorită culorii lor gri, devin complet invizibile, chiar și pe vârfurile arbuștilor și copacilor.

Prima descriere a corolului datează din 1788. Cu toate acestea, a fost adus în Europa și a început să se divorțeze numai în mijlocul secolului al X-lea. În Rusia, cultivarea corellei începe numai în anii 1960. De atunci acești papagali drăguți au câștigat o popularitate imensă ca pasăre decorativă de origine pe teritoriul Patriei noastre.

Călătorii care au văzut prima dată aceste păsări strălucitoare și frumoase le-au numit nimfă (cea mai frumoasă, frumoasă), care a devenit al doilea nume al acestei rase de papagali. Cu bună grijă și întreținere, durata medie de viață a captcha în captivitate este de 16-18 ani.

Descrierea papagalului coral

Cum arata papagalul Corail?Lungimea corpului nimfei ajunge la 30-33 cm, iar coada este de 14-16 cm. Coada indelungata si creasta inalta pe cap sunt cele mai atractive caracteristici ale aspectului papagalului. Bărbații și femelele au o colorare diferită a penei. Mai multe nymfe masculine colorate. Are un penaj întunecat de măslinie. Partea din față a capului, obrajii și creasta sunt de culoare galben-sulfuroasă, iar pe obraji sunt localizate pete roșu-portocaliu. Femelele au o pene gri-gri, cu pete maro palide pe obraji și o nuanță maronie în partea inferioară a corpului. Papusul și capul femelelor sunt de culoare gri, cu o nuanță gălbuie.

Până la vârsta de 10-12 luni, culoarea papagalului corellian poate varia. După aceea, papagalii dobândesc culoarea lor adevărată, care rămâne neschimbată pe tot parcursul vieții. În prezent, crescătorii au adus câteva alte soiuri de colorat aceste păsări drăguțe. Cele mai frecvente sunt:

 • Cum să ai grijă de coraliNymph-albino - se caracterizează prin ochi roșii, cu o culoare albă a penei. Pigmentarea este complet absentă. Complet de culoare albă, uneori cu un strat ușor de cremă. Pene care formează trunchiul și capul sunt galbene. Pe părțile laterale ale capului există pete, la fel pentru indivizii de ambele sexe. Culoarea bărbatului este ușor mai ușoară decât cea a femeii. Pene de podhvostya în femele da impresia de o culoare de marmură.
 • Nymfa este alb (ochii sunt negri). Ca rezultat al traversarii masculilor gri cu o femeie alba, a fost introdus acest subspecii papagalului. Purtătorul genei albe este bărbatul gri. Are o placă galbenă destul de pronunțată. Masculul are doar două pene lungi în coadă, pene de podhvosta sunt mai ușoare. Femelele au pene de culoare galbenă, iar podhvoste are un model distinctiv de marmură.
 • Nymph Lutino (galben cu ochi roșii). Culoarea galbenă de parrot cu pete albe pe aripi și pete de culoare portocalie strălucitoare pe părțile laterale ale capului la persoane de ambele sexe.
 • Nimfa de culoare scorțișoară. Această culoare este asociată cu schimbări în transformarea biochimică a corpului. Cu participarea fenomenelinului (pigment maro) și a melaninei (negru pigment), se obține un pigment închis. Pentru a lumina umbra, o nimfă Lutino cu o nymfa scorțișoară încrucișată.
 • Nimfa de culoare gri deschis a fost obținută prin traversarea nimfelor albe cu ochi negri și gri. Astfel de papagali au o culoare mai ușoară în comparație cu nimfii gri.
 • Nimfa galben inchis apare atunci cand se aplica un subspecii de scortisoara. Culoarea de papagali din acest subspecii poate varia de la cremă ușoară până la galben închis.
 • Nymph nis. Pe penele gri ale acestor papagali pot exista plasturi neregulate albe. Sunt considerați cei mai valoroși papagali, în care culoarea albă și gri este disponibilă în aceeași măsură, iar petele sunt plasate simetric și clar exprimate. Pentru a obține noi subspecii, gâtul este considerat cel mai bun material de pornire.

Parrot Parrot: Îngrijire și

Toate nuanțele conținutului viitorului dvs. de companie este necesar să vă gândiți înainte de ao cumpăra, astfel încât în ​​următorii câțiva ani să vă facă plăcere cu jocurile și cântecele sale.

Cage pentru un papagal

În conținutul corect al animalului dvs. de companie, momentul cheie este alegerea cuștii și a accesoriilor necesare pentru a asigura o viață bună pentru papagalul corellian. Prin urmare, achiziționarea de aceste dispozitive, merită să aibă grijă de în avans, luând în considerare recomandările mai experimentați proprietari:

 • Apariția de papagali de CorellaLimitele maxime de dimensiune pentru un papagal nu există, aici este folosit principiul - cu atât mai mult, cu atât mai bine. Dar aici dimensiunile minime vor trebui neapărat să fie îndeplinite la achiziționarea unei case, această dimensiune fiind de 45 × 45 × 60 cm.
 • Trebuie să cumpărați nu o cușcă rotundă, ci o pătrată sau dreptunghiulară, astfel încât colțurile să existe întotdeauna, într-una dintre care papagalul poate să se odihnească, să se ascundă etc.
 • Deoarece pasărea de papagal nu este foarte mare, atunci distanța dintre tijele cuștii nu trebuie să fie mai mare de 2 cm.
 • Tijele, de preferință, trebuie așezate orizontal și nu vertical, astfel încât să fie mai ușor ca pasărea să se agațe de ele în timp ce se deplasează în jurul cuștii.
 • Este de dorit să aveți mai multe uși diferite în cușcă, pentru a oferi un acces convenabil la proprietar pentru curățarea și rearanjarea în interiorul casei.
 • Papagalul de obicei nu ridică așternutul și mâncarea căzută din partea inferioară a cuștii. Prin urmare, decizia privind prezența unui grătar pe palet ar trebui să fie luată de proprietar independent pe baza observațiilor animalelor de companie. Ar trebui să ne amintim că au existat cazuri în care papagalii le-au rănit labele, mișcându-se de-a lungul grătarului.
 • Este necesar să folosiți așternutul în cușcă pentru a menține casa papagalului curată pentru o perioadă mai lungă de timp. În aceste scopuri este mai bine să folosiți nisip pur, materiale de umplere speciale pentru păsări sau prosoape moi din hârtie. Folosirea rumegușului, a ziarelor și a materialelor de umplutură pentru așternutul pisicilor trebuie exclusă.
 • Dacă există seturi de plastic în setul de cuști, acestea trebuie înlocuite cu cele din lemn, cu o grosime de 2,5 până la 3 cm. Este mai bine să folosiți mesteacăn, tei, arțar, aspen pentru gropi. Din copacii de conifere din cauza rășinii este mai bine să abandoneze. Și, de asemenea, utilizarea plopului și stejarului nu este recomandată, deoarece coaja acestor copaci este capabilă să acumuleze substanțe nocive pentru sănătatea papagalilor.
 • Două alimentatoare, pentru alimente umede și uscate, trebuie instalate în cușcă și trebuie să fixați și vasul de băut.
 • Diferitele jucării (scări, inele, caruseluri etc.) pot fi făcute de dvs. sau cumpărate de la un magazin specializat pentru animale de companie.
 • De asemenea, este necesar, pe lângă dispozitivele instalate pentru divertismentul papagalului, să oferiți păsării jucăriile care pot fi înghițite, aruncate.
 • Problema necesității de a instala o oglindă într-o cușcă rămâne încă nerezolvată. Unii papagali sunt înspăimântați, văzând reflexia lor în oglindă, în timp ce alții sunt supărați. Oricum, este mai bine să nu experimentați această problemă, ci doar pentru o vreme, pentru a oferi o oglindă portabilă mică.

Pentru o viață confortabilă și sănătoasă a unui papagal, un factor important este alegerea poziției corecte a celulei:

 • Ce să hrănești cu papagalii lui CorellaEste mai bine să plasați cușca la perete, într-un loc bine luminat, dar în nici un caz în zona de lumină directă a soarelui.
 • Durata orelor de zi nu trebuie să depășească 12-14 ore, astfel încât funcționarea non-stop a televizorului și a computerului, chiar și fără sunet, aduc prejudicii sănătății păsărilor, împiedicându-i să aibă suficient somn.
 • Mirosurile străine în camera în care se află celula trebuie să lipsească. Prin urmare, cusca nu poate fi plasată în bucătărie. Nu puteți fuma într-o cameră cu o corella, o tămâie ușoară și alte substanțe care pot emite un miros.
 • Papagalul trebuie să trăiască într-o cameră în care proprietarul este cel mai adesea, astfel încât pasărea să nu se simtă singură și să nu se plictisească.
 • Nu așezați cușca pe podea sau nu o atârnați sub tavan. Cel mai bun loc va fi masa, astfel încât papagalul și persoana sunt la același nivel pentru a facilita comunicarea.
 • Eliberând papagalul din cușcă, este necesar să se asigure prezența în cameră a diverselor dispozitive pentru divertismentul său.

Alimente pentru papagal

Pentru papagalul Corellian iar îngrijirea trebuie să includă în mod necesar dieta potrivită. Trebuie remarcat că durata și calitatea vieții animalului dvs. de companie vor depinde în mod direct de calitatea dietei sale.

Toate tipurile de semințe constituie baza de hrănire a papagalului Corellian:

 • Ce să hrănești corella acasăCanarul este considerat cel mai preferat și nutritiv pentru păsări (conține grăsimi, proteine, fosfor și săruri minerale);
 • Ovăzurile sub diferite forme sunt foarte utile pentru papagalii de toate vârstele;
 • Mei (mei de pui, sorg, mogar, chumiza);
 • Grâul este foarte util în formă înmuiată sau înmuiată, în special în timpul perioadei de cuibărit a păsărilor;
 • Hemp, un tratament preferat pentru păsări de cântătoare, dar din cauza prezenței drogurilor în el este mai bine să nu-l hrăniți în timpul împerecherii;
 • Semințele de floarea-soarelui nu trebuie să depășească 15% din dieta nimfei;
 • Porumbul, bogat în proteine ​​și fibre, este dat pasăre doar pentru o varietate de alimente;
 • Arahidele și alte fructe cu coajă lemnoasă conțin o mare cantitate de proteine, astfel încât numărul acestora în meniul corella nu trebuie să depășească 7%.

Pentru a diversifica dieta coralului, trebuie să adăugați la alimente:

 • buruieni;
 • frunze de păpădie;
 • varfuri de morcov;
 • bob de inocul;
 • fructe;
 • țelină;
 • muguri sau ramuri de plante.

Amintiți-vă, trebuie să fiți foarte atenți pentru a vă asigura că alimentele nu sunt tratate cu substanțe chimice. Pentru o zi, coralul ar trebui să mănânce, în medie, o jumătate de lingură de alimente umede și o lingură de alimente uscate. Cantitatea de alimente poate schimbați în funcție de timpul anului și perioada de viață. Deci, în timpul molotării va fi necesar să alimenta mai mult corella pentru încălzire.

Corylla Boli

Cunoașterea modului în care, cum să aibă grijă de corella, vor fi incomplete dacă nu luăm în considerare problema posibilelor boli și metode de prevenire a acestora. Cele mai frecvente afecțiuni ale coralilor:

 • Pătrunderea în papagalii lui CorellaBolile oculare pot apărea din cauza unui corp străin sau a oricărei infecții în spațiul ochiului. Tratamentul se efectuează prin spălarea ochilor cu o soluție de furacilină sau acid boric.
 • Boli ale buruienilor pot apărea ca rezultat al unei alimentări necorespunzătoare. Simptomele bolii - inflamația buruienilor sau a scaunelor libere. Pentru tratament este necesar să se aplice o pasăre bolnavă cu cărbune activ pentru a îndepărta urgent toxinele din organism.
 • Căderea penei apare adesea în timpul perioadei de mulație, care se caracterizează printr-o ușoară creștere a temperaturii. Dacă penele cad din coadă și temperatura este normală, atunci putem vorbi despre o situație stresantă pentru animalul tău de companie. Un semn clar al prezenței bacteriilor sau a paraziților este apariția rănilor în timpul molotării. Această boală este tratată cu unguente speciale.
 • Boli catarale apar atunci când un Corella lovește o zonă de proiect. Apetitul păsării dispare, pleoapele devin roșii, curg din nas și vocea se schimbă. Pentru tratament, este nevoie de timp, alimente bogate în vitamine și o bună îngrijire.

Alegerea unui papagal sănătos și adaptarea

Locul de achiziție este principalul criteriu atunci când alegi un cocktail. Nu se recomandă cumpărarea de păsări de curte în magazinul de animale de companie, deoarece în aceste unități nu este întotdeauna posibilă crearea condițiilor de bază pentru păstrarea coralilor. Este de dorit, ca orice alt animal, să cumpere un croat într-o grădiniță specializată. Aici puteți afla imediat despre natură și comportamentul unei anumite păsări. Vor fi arătați părinților ei, ceea ce este important atunci când cumperi un prieten.

Comunicarea cu corella înseamnă o prietenie reală între tine și animalul tău de companie. Prin urmare, este necesar să acordați timp noului partener de viață să se adapteze nu numai situației, ci și proprietarului și membrilor familiei sale.

Iată câteva recomandări, care va accelera adaptarea confortabilă a corella la noile condiții de viață:

 • Care este particularitatea îngrijirii coralilor?dacă este posibil, trebuie să eliminați sunetele inutile în cameră (computer, televizor, radio), încercați să nu țipați, să nu faceți zgomote, să vorbiți mai liniștit;
 • când vorbește cu o pasăre, vorbește amabil, calm, amic;
 • încercați să nu schimbați modul obișnuit de viață, lăsați papagalul să observe ceea ce se întâmplă în apartament, pentru voi;
 • mișcările ascuțite din apropierea celulei ar trebui să fie complet eliminate, în niciun caz să nu vă puneți degetele în cușcă;
 • proteja pasărea de oaspeți, până când se obișnuiește să te ajute.

În funcție de ce mână a fost pasărea înainte de a cumpăra și de natura papagalului, adaptarea poate dura până la două săptămâni.

Determinarea sexului corellei

Există unele diferențe între femela și bărbatul corollei. În urma sfaturilor simple, puteți să le determinați cu precizie sexul:

 • Prin culoare. Barbatul din corolă are o culoare mai strălucitoare decât femela.
 • Sub forma unui trunchi. La femele, are o bază mai largă. Și la bărbați este curbată în sus, îngustă.
 • Lățimea cozii. La femele, coada este largă, iar la masculi forma ei este îngustă.
 • Prin comportament. Fetele se comportă calm și liniștit, în timp ce băieții cântă de multe ori și își bate ciocurile pe podea.

Amintiți-vă că comunicarea cu un papagal de origine Corella este o activitate foarte fascinantă, conținutul nu necesită aptitudini speciale și nu este dificil să-l hrăniți. Prin urmare, să vă refuzați achiziția un astfel de prieten dulce și vesel nu există nici un motiv.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Ce fac papagalii la domiciliuCe fac papagalii la domiciliu
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasăCum să ai grijă de un papagal ondulat acasă
Cum să predați un papagal pe numeCum să predați un papagal pe nume
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cum arata un koala si ce culoare au blana?Cum arata un koala si ce culoare au blana?
Cum să antrenezi un papagal ondulatCum să antrenezi un papagal ondulat
Cum de a determina sexul unui papagal ondulatCum de a determina sexul unui papagal ondulat
Parrot Cockatoo: o pasăre frumoasă, prieten și prietenParrot Cockatoo: o pasăre frumoasă, prieten și prieten
» » Îngrijirea și întreținerea papagalului corellian acasă
© 2021 amigdas.com