amigdas.com

Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament

Incontinența urinară - cauze posibileLa bărbații mai în vârstă, modificările patologice care apar în organism sunt capabile să obțină un caracter acut. De exemplu, poate apărea incontinență urinară. Cauzele acestei afecțiuni sunt diverse - aceasta poate duce la afecțiuni ale sferei genitourinare sau afecțiuni patologice care nu sunt asociate cu înfrângerea sistemului urinar. Vom încerca să aflăm simptomele incontinenței urinare la bărbați, cauzele și tratamentul unei astfel de boli.

motive

necontrolată incontinenta urinara, care apare în timpul somnului sau a vegherii, apare cel mai adesea la bărbații vârstnici care au antecedente de sisteme urogenitale și de alte organe.

Încălcarea reglementării nervoase

Motivele pentru această stare poate fi numit încălcarea reglementărilor nervoase. Centrele nervoase suferă modificări sub influența următoarelor boli:

 • Diabetul poate provoca incontinență urinarădiabet zaharat;
 • hiperactivă vezică;
 • scleroza multiplă;
 • Boala Parkinson;
 • traumatisme ale măduvei spinării sau ale creierului;
 • alcool (toxic) encefalopatie;
 • boli mintale;
 • accident vascular cerebral;
 • epilepsie;
 • utilizarea pe termen lung a medicamentelor psihotrope;
 • stres.

Patologia prostatei

motive urinare incontinenta de asemenea, sunt asociate cu patologia zonei genitale. Glanda prostatică la bărbați este un organ glandular care înconjoară uretra. De aceea, diferite patologii ale unui astfel de organ devin cauza tulburărilor de urinare. Acest lucru este cauzat de obicei de următoarele boli ale prostatei:

 • prostate adenom;
 • prostatita;
 • tumora de organe maligne.

Ca urmare a unor astfel de încălcări, solicitați incontinență, care se manifestă prin nevoia irezistibilă de a urina, atunci când o persoană nu are timp să ajungă la toaletă. Se întâmplă ca prostata mărită să conducă la scurgerea urinei, adică după scurgerea vezicii urinare, există o scurgere scurtă. Frecvența nevoii poate apărea și datorită unei tulburări a peretelui ureterului, care contribuie la incontinența urinară la bărbați.

În plus, cauza dezvoltării acestei patologii pot exista diverse intervenții asupra glandei prostatei și desfășurarea terapiei antitumorale, cum ar fi:

 • Când există riscul de incontinență urinarăîndepărtarea prostatei;
 • adenomectomie chistică;
 • rezecția transuretrală a glandei;
 • Tratamentul radiologic al cancerului de prostată.

Ca urmare a unor astfel de intervenții posibil leziuni vasculare, fibrele nervoase, mușchii pelvieni, ca urmare a reținerii urinei pentru o perioadă scurtă de timp. În unele cazuri, astfel de consecințe pot apărea rapid și, uneori, rămân de mai mulți ani, dacă nu sunt tratați corespunzător.

Alte motive

În cazul reprezentanților sexului mai puternic, cauzele incontinenței urinare pot fi:

 • boli venerice;
 • infecții ale tractului urinar;
 • stilul de viață sedentar;
 • munca sedentară;
 • letargia musculară pelvină din cauza constipației cronice;
 • utilizarea pe termen lung a diureticelor care acționează asupra tonusului muscular;
 • vezica urinară;
 • intervenția operativă.

La bătrâni

motive incontinența urinară la bărbați în vârstă diferite, dar toate acestea sunt cauzate de îmbătrânirea ireversibilă a corpului. Odată cu vârsta, toate mușchii, țesuturile și membranele mucoase încep să își piardă elasticitatea și elasticitatea. Același lucru se întâmplă și cu sfincterul, care nu mai este capabil să rețină urina acumulată, ceea ce duce la ieșirea involuntară dincolo de vezică.

Bedwetting și boala de prostatăÎn plus, bărbații în vârstă suferă adesea de adenom, care este, de asemenea, cauza acestei stări patologice. Spre anii șaizeci, începe să se extindă, exercitând presiune asupra sistemului urinar, ceea ce duce la dificultăți sau urinare involuntară.

Este dificil de tratat incontinența. Este necesar să se țină sub control utilizarea de lichid seara, și cel mai bine este să încercați să nu beți după cinci seara. În dimineața se recomandă efectuarea unor ștergeri la rece și a altor proceduri de răcire. Datorită unei încărcări simple de dimineață, tonul muscular este păstrat.

Simptomele unei afecțiuni patologice

De obicei, orice apare incontinența treptat. O persoană întâlnește întâi nevoia frecventă de a urina și, după un timp, urină curge, mai întâi într-o cantitate mică și apoi mai mult. Ca rezultat, un sindrom de durere apare în organele pelvine.

Un bărbat trebuie să știe în mod necesar în ce cazuri vizita la urolog este extrem de necesară. Există simptome care trebuie avertizate, altfel totul se poate transforma în complicații grave. Dacă există cheaguri mici în urină și există o tulburare metabolică, acest lucru indică un proces inflamator foarte puternic. La aceasta se poate adăuga durere în abdomenul inferior și organul genital.

Merită să te gândești serios la sănătatea ta și la o creștere semnificativă a temperaturii corpului, cu frisoane sau febră, precum și cu slăbiciune generală. Dacă picioarele și fesele încep să crească plictisitoare, atunci aceasta poate duce la tulburări nervoase mai mari.

Metode de tratament

la Incontinența urinară la bărbați Persoanele în vârstă sunt tratate în mod cuprinzător, ceea ce contribuie la o eficiență ridicată. În primul rând, medicul sfătuiește să conducă un stil de viață sănătos, să ajusteze regimul zilei și alimentația. Dacă astfel de metode nu aduc rezultate adecvate, se utilizează un tratament medical sau se efectuează proceduri speciale în spital.

Stil de viață sănătos

Tratamentul incontinenței urinare la vârstnici începe cu o schimbare a stilului de viață. În primul rând, este recomandat să scapi de obiceiurile proaste. Deoarece cantitatea excesivă de nicotină care intră în organism duce la patologii nervoase, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să renunțați la fumat.

Cauzele incontinenței urinare - boală și vârstăDacă un bărbat consumă adesea băuturi alcoolice, acest lucru afectează negativ funcția erectilă. La bărbații mai în vârstă într-o stare beată, se observă adesea scurgerea spontană de urină. Trebuie să opriți imediat consumul de alcool, mai ales dacă medicul a prescris o pilulă sau o vitamină, altfel tratamentul va fi inutil și boala se va agrava și mai mult.

Este recomandat să înoțiți mai des, să vă angajați în activitate fizică. Datorită unor astfel de acțiuni mușchii vezicii urinare întăresc și țin în siguranță creierul. În cazuri deosebit de grave, sunt dezvoltate seturi individuale de exerciții care ajută în timp să ajusteze funcționarea vezicii urinare.

Pentru ca tratamentul să aducă rezultate, este necesar să se ajusteze regimul zilei. în mod necesar ar trebui să dormi bine distribuirea corectă a zilei de lucru. Să mergeți la culcare și să vă ridicați în același timp și dacă activitatea de muncă este asociată cu activitate motrică scăzută, se recomandă să faceți o pauză la fiecare 30 de minute și să mergeți în jurul camerei.

A mânca trebuie să fie corectă. Este interzisă consumul de alimente și băuturi în cantități mari care agită sistemul nervos și au un efect diuretic. Nu puteți bea cafea puternică, ci du-te pentru lapte și sucuri naturale. Înainte de a merge la culcare, nu folosiți mult lichid.

medicament

Incontinența urinară la bărbați - tratamentPentru tratamentul incontinenței urinare medicul numește medicamente, principalele componente ale cărora sunt tamsulosin, alfuzosin, terazosin, doxazosin. Aceste medicamente sunt alfa-adrenoblocatori, care ajută la relaxarea mușchilor netezi ai prostatei și a gâtului vezicii urinare, ceea ce duce la normalizarea funcției de urinare. În plus, astfel de medicamente împiedică apariția spasmelor vezicii urinare, ceea ce duce la incontinență.

tratament această afecțiune patologică se efectuează, de asemenea, cu preparate care conțin dutasteridă și finasteridă, care sunt legate de blocanții 5-alfa-reductazei. Acesta este Dutasteride și Avodart. Ele ajută la reducerea sintezei dihidrotestosteronului, care este o formă biologic activă a testosteronului hormonal, care contribuie la dezvoltarea adenomului de prostată.

În plus, un medic pentru numirea tratamentului antidepresive triciclice, care includ imipramină: clomipramină, imipramină, duloxetină. Astfel de pastile de incontinență ajută la reducerea tonusului muscular și blochează reacțiile neurogenice care contribuie la apariția contracțiilor spastice ale vezicii urinare.

Datorită medicamentelor spasmolitice și anticholinergicelor, reducerile spontane ale detrusorului sunt reduse. Este Flavoxat, Tolderodin, Trospium.

Antibioticele sunt utilizate pentru a trata o afecțiune patologică la bărbații vârstnici, în cazul în care boala este cauzată de o infecție.

În acest fel, cauzele incontinenței urinare bărbații în vârsta lor sunt diferiți. Pentru a preveni depășirea bolii, se iau măsuri profilactice, conducând la un stil de viață sănătos. Principalul lucru este de a suna urologul la timp și de a începe un tratament serios în timp util.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să elimini pietrele de la ureter la domiciliuCum să elimini pietrele de la ureter la domiciliu
De ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratamentDe ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratament
Cum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbațiCum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbați
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Cancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratamentCancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratament
Ce este un optometrist: o descriere și simptome ale bolii lui devicCe este un optometrist: o descriere și simptome ale bolii lui devic
Durere puternică și dureroasă de a urinaDurere puternică și dureroasă de a urina
» » Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
© 2021 amigdas.com