amigdas.com

Ce fel de periuță de dinți să alegeți: tipuri, descriere și caracteristici alese

Periile de dinți sunt caracteristicile alesePentru a vă asigura că dinții sunt sănătoși tot timpul, ei au nevoie de îngrijire corespunzătoare. Procesul de curățare de la contaminarea suprafeței dinților se realizează în mod constant de 2 ori pe zi și trebuie să fie regulat. În acest sens, cel mai important lucru este să alegeți o periuță de dinți de bună calitate. Numai în acest fel va fi posibil să menținem un zâmbet frumos până la vârsta înaintată fără o vizită regulată la cabinetul dentistului.

Periuțe de dinți: Descriere generală

Până în prezent, toate periuțele de dinți trebuie să fie certificate cu privire la acești parametri.

rigiditate

Rigiditatea părului poate fi împărțită în astfel de tipuri:

 • mediu - duritate medie;
 • greu - tare;
 • extra moale - foarte moale;
 • moale - moale.

Deși nu adesea doctorii recomandă perii cu rigiditate ridicată, rănind gingiile, la rândul lor, o periuță de dinți foarte moale nu oferă posibilitatea de a curăța dinții calitativ. Cele mai populare fire sunt duritatea medie.

Design și caracteristici ale materialelor

Materialul de producție joacă, de asemenea, un rol important. Este necesar să se abandoneze produsul cu păr de porc, deoarece acesta nu este perfect neted, microorganismele patogene sunt colectate aici și adesea părul intră în stomac.

Este de dorit să alegeți o perie de igienă sintetică, care nu rănește gingiile și poate fi ușor tratată.

Descrierea periuței de dințiDimensiunea capului nu trebuie să fie mai mare de 3 cm. Cea mai bună lungime este partea de lucru care acoperă simultan 2-3 dinți în timpul unei mișcări verticale.

Creșterea elasticității face posibilă curățarea zonelor greu accesibile, însă mobilitatea excesivă afectează în mod negativ suprafața dinților datorită presiunii scăzute.

desen

Există periuțe de dinți cu trei, două, cu un singur nivel și periuțe de dinți cu mai multe fascicule. Acestea din urmă se referă la dispozitive simple pentru prevenirea dinților.

Cu cât este mai bună igienizarea cavității bucale, cu atât mai multe niveluri de păr care trebuie să pătrundă între dinți în zonele cele mai inaccesibile.

Dispozitivele cu trei niveluri și cu două niveluri facilitează tratarea resturilor alimentare și a plăcilor în zone greu accesibile. Corpurile cu mai multe niveluri au deseuri de cauciuc și fac posibilă curățarea celor mai problematici dinți sub formă de curbură.

Periuța de dinți perie sau electrică

Ce fel de periuță de dinți ar trebui să aleg?Indiferent de tipul de produs de igienă, ambele tipuri sunt obligate să aibă grijă de sănătatea orală și să facă față în mod eficient plăcii.Periuța de dinți electrică mai scump, iar capul va trebui înlocuit nu mai rar decât în ​​mod obișnuit.

Stomatologi au demonstrat că ambele tipuri de dispozitive de igienă prezintă un rezultat excelent în timpul utilizării constante. Cu toate acestea, o periuță de dinți electrică este mai eficientă datorită mișcărilor vibraționale și de rotație. Dispozitivul mecanizat este, de asemenea, potrivit pentru persoanele care își perie dinții cu forță, permițându-i să efectueze mai ușor.

Ionic periuță de dinți

Destul de recent, o periuță de dinți ionică a apărut la vânzare, un dispozitiv mic de igienă cu o tijă de dioxid de titan și fibre plate. Când se utilizează, anionii încep să se elibereze, care, în timpul conexiunii cu saliva, distrug placa și formează și o spumă.

În timpul aplicării periei nu au nevoie de pasta de dinti. Selectați acest produs de igienă va putea ajuta numai medicul dentist.

Soluția standard este achiziționarea unui produs cu fire de sinteză etichetate ca soft sau medium. Un alt factor foarte important în timpul selecției este influența asupra sensibilității ridicate a gingiilor și dinților, a funcțiilor suplimentare, precum și a costului produsului.

Periuță de dinți ultrasonică

Pensulă ultrasonicăProdusul cu ultrasunete poate ajuta la îndepărtarea plăcii de pe suprafață, poate neutraliza agenții patogeni de la o distanță de câteva milimetri sau poate elimina procesul de inflamare a gingiilor.

Aceasta este cea mai bună opțiune pentru pacienții care suferă de sensibilitate ridicată a cavității bucale. În timpul selecției, este necesar să se ia în considerare mai multe dispozitive care sunt vândute cu diferite funcții și atașamente.

Există modele pentru îndepărtarea plăcii într-un stadiu avansat, curățarea pungilor parodontale cu o viteza diferita si de albire timer zubov.Nalichie va fi un avantaj bun ca peria este în mai multe moduri, cu o frecvență înaltă, joasă și efecte sonore.

Pentru călători

O periuță de dinți pentru călătorie și călătorie este foarte ușor de operat. De regulă, acest model poate fi cumpărat într-un caz special, care constă din mai multe părți.

Dimensiunea casetei este de 9,5 x 2 x 1,5 cm, iar scara de culori a acestui dispozitiv de igienă poate fi destul de diversă. Aparatul cântărește aproximativ 20 de grame, constă dintr-un mâner din plastic și din fire de origine naturală, care nu afectează mucoasa bucală.

Anumiți producători oferă un set de paste făinoase într-un tub mic și o perie de pliere a dinților.

Alegerea unei pensule pentru copii

Perii pentru copiiDe la vârsta de 2 ani, bebelușul începe deja să curețe dinții. Să-l atragi în această procedură poate ajuta la o periuță de dinți luminată și colorată.

Pentru ca acesta să se găsească confortabil în mâna copilului, este necesar să selectați acest articol de igienă cu un mâner îngroșat și cauciucat. Pentru a preveni problemele cu gingiile la copiii cu dinți hipersensibili, veți avea ocazia de a obține perii moi.

Producătorii oferă aparate electrice pentru copii, dar înainte de a le folosi pentru prima dată trebuie să-i înveți pe copilul dvs. cum să o folosească.

Capul periei nu trebuie să fie mai mare de 2 cm, iar pentru un spațiu considerabil între dinți este adecvat un dispozitiv cu o perie în formă de V. Dacă copilul poartă bretele, atunci se achiziționează o periuță de dinți ortodontică suplimentară.

Cât de des ar trebui să-mi înlocui periuța de dinți?

Timpul de funcționare al periuței de dinți va depinde de durata curățării și de calitatea acesteia. Unii achiziționează dispozitivul lunar, iar altele durează un an.

Indiferent dacă utilizatorii nu sunt mulțumiți de aspect, acest dispozitiv de igienă trebuie înlocuit cel puțin o dată la 3 luni.

Unii producători oferă acest dispozitiv cu un indicator de culoare, acesta devine incolor dacă trebuie să înlocuiți peria. Modifică culoarea după trei luni de funcționare, cu condiția curățării dinților de 2 ori pe zi timp de 3 minute.

Clasificare periuță de dinți

Pentru a da un răspuns la întrebarea despre ceea ce este, periuța de dinți este cea mai bună, este foarte dificilă, dar probabil în această privință poate ajuta să înțeleagă feedback-ul consumatorilor și medicilor, precum și evaluarea de mai jos.

Când încă nu știți ce să alegeți o periuță de dinți, atunci toate accentele pot ajuta ratingul oamenilor:

 • Expert DB 4 de la Oral-B. Mijloace disponibile de bună calitate, care este excelent pentru călătorii. Pensulă este caracterizată de confort și cost redus, funcționează pe baterii. Are un timer încorporat care vă ajută să determinați timpul de curățare necesar pentru dinți.
 • ProGoldEdition de la R.O.C.S.. Periuța de dinți este caracterizată printr-un design destul de elegant, cu un mâner de aur care vă permite să reduceți presiunea gingiei atunci când curățați. Modelul nu permite deteriorarea țesuturilor dure datorită tehnologiei inovatoare, cu triple lustruire a capetelor de fire.
 • Slim SonicSlim Sonic de la Dazzlepro. Acest instrument are o varietate de accesorii și este echipat cu un timer încorporat timp de 2 minute. Bateria este încărcată timp de două săptămâni dacă utilizați dispozitivul de 2 ori pe zi. Mulți utilizatori au câștigat calitatea, părul moale și costul redus.
 • OptiClean Cordless de la Conair. Acest instrument este vândut la un cost relativ scăzut și are câteva funcții utile. În setul complet există o baterie și o încărcătură, de asemenea, o perie de dinți.
 • Diamond Clean de la Philips. Acest instrument este pe lista celor mai elegante și scumpe periuțe de dinți datorită corpului negru elegant. În dispozitivul de sub cupa de clătire există o încărcare de inducție. O tehnologie specială de perie este folosită pentru curățarea profundă a dinților, eliberând lichidul în acele zone în care perii nu penetrează.
 • Waterpik Sensonic. Periuța de dinți are un cost ieftin în raport cu performanțele ridicate. În kit, pe lângă dispozitiv, se încarcă, un timer timp de 30 de secunde, duze pentru curățarea spațiului dintre dinți, un regim pentru dinți foarte sensibili și un card de garanție timp de 24 de luni. În ultimii ani, acest dispozitiv este foarte popular.
 • Compact de la Panasonic. Acest dispozitiv electric este mai potrivit pentru cei cărora le place să călătorească. Produsul funcționează în detrimentul unei baterii și poate efectua mai mult de 15 mii de rotații pe minut. Corpurile cu trei niveluri produc masaj al gingiilor, ajută la îndepărtarea plăcii și la un pas mai bun între dinți.
 • Smilex Original cu ultrasunete. Acest produs datorită vibrațiilor și impulsurilor ultrasonice vă permite să îndepărtați nu numai piatra, ci și placa. Ea face posibilă uciderea bacteriilor în timpul utilizării, deci nu recurgeți la protecția UV. Datorită muncii ușoare a dispozitivului, stomatologii îi sfătuiesc pe pacienții care au gingivită, precum și o sensibilitate pronunțată a gingiilor.
 • Triumful de la Oral-B. Dispozitivul clasei de elită este cel mai bun, deoarece are și un mod de curățare a suprafeței limbii. În kit există un capac, un container de depozitare și patru duze. Indicatorul de presiune instalat poate indica o presiune puternică. Medicii au demonstrat că acest remediu se luptă perfect cu carii, gingivita și înflorirea.
 • Flexcare Plus de Philips. Acest dispozitiv are un mare număr de beneficii, permițându-vă să îmbunătățiți sănătatea cavității bucale. Timerul setat și numărul crescut de rotații fac posibilă selectarea celui mai bun mod de curățare. Pentru dinții foarte sensibili, există un regim de curățare cu un masaj ușor.

Alte puncte importante

Pe lângă periile standard, producătorii oferă dispozitive preventive și curative cu diverse elemente. Adesea pe spatele capului se află o pernă pentru curățarea limbii, care face masajul ușor și îndepărtează plăcile.

Inserțiile din cauciuc maschează gingiile și lustruiesc suprafața dinților. Indicatorul de culoare avertizează asupra necesității înlocuirii cu o perie veche nouă.

Reguli de îngrijire și funcționare a periuței de dinți:

 • Este necesar să se respecte regulile de stocare. După utilizare, clătiți peria bine cu apă și puneți-o într-un pahar cu capul vertical în sus. Având în vedere regulile, orice membru al familiei trebuie să aibă propriile sale, pentru a preveni intersecția microflorei patogene.
 • Peria pentru dinți este un remediu individual de igienă. Acest lucru înseamnă că produsul trebuie utilizat numai de o singură persoană, astfel încât să nu provoace răspândirea infecției.
 • Înlocuiți produsul de igienă luând în considerare uzura sa, dar cel puțin de trei ori pe lună. Această regulă se aplică capetelor detașabile pentru periile electrice.
 • Nu depozitați peria într-o carcasă închisă, deoarece trebuie să fie uscată, astfel încât bacteriile să nu se înmulțească. În cazul în care acest produs de igienă nu se poate usca complet.
 • Spălați peria cu săpun pentru a îndepărta orice plăci și pastă de dinți rămase.
 • În timpul deformării vililor, nu este necesar să utilizați produsul - acesta poate zgâria membrana mucoasă și smalțul.

În timpul selecției produselor de îngrijire personală pentru gingii și dinți, este recomandabil să solicitați ajutor de la un medic dentist. Luând în considerare caracteristicile individuale, dentistul va consilia produse de igienă adecvate. Știind ce pensulă este mai bine să îți speli dinții este necesar pentru fiecare persoană care urmărește cu atenție sănătatea, atât cavitatea orală, cât și corpul în ansamblu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?
Cum sa alegi cea mai buna periuta electrica de dintiCum sa alegi cea mai buna periuta electrica de dinti
Când începeți să vă spălați dinții copiluluiCând începeți să vă spălați dinții copilului
Îndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curatÎndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curat
Cât de des trebuie să-mi schimb periuța de dințiCât de des trebuie să-mi schimb periuța de dinți
Ce periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriereCe periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriere
Periuța de dinți electrică pentru copii: tipuri și descrierePeriuța de dinți electrică pentru copii: tipuri și descriere
Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandăriÎngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
Periuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dințiPeriuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dinți
Periuța de dinți philips sonicare: condiții de utilizarePeriuța de dinți philips sonicare: condiții de utilizare
» » Ce fel de periuță de dinți să alegeți: tipuri, descriere și caracteristici alese
© 2021 amigdas.com