amigdas.com

Rasa belgian Griffon: descriere și caracteristici

Grifonul belgian: caracteristicile raseiMicii câini belgieni includ: Bird-Brabanson, Bruxelles Griffon, Belgian Griffon. Acestea sunt tipuri decorative de câini, patria lor este Belgia și sunt clasificate printr-o varietate de probleme.

Există mai multe variante diferite, însă fiecare organizație le numește în felul lor și le definește ca rase separate.

O mulțime de organizații internaționale chinologice definesc trei rase: Brabant Griffon sau Brabanton, Belgian Griffon, Bruxelles Griffon. Un număr de cluburi le consideră drept specii separate, unele variații ale aceleiași rase de gribe cu păr brutal și fără păr.

Este corect din punct de vedere tehnic să numiți toate aceste rase prin numele lor propriu, dar acest lucru poate crea o astfel de confuzie încât va fi dificil de citit. În mod corect, numele câinilor vor fi Brussels Griffons, deoarece acesta este cel mai popular nume.

Caracteristicile rasei

Principalele caracteristici ale rasei sunt:

 • Acestea sunt câini mici decorativi care au fost în trecut Piper Piper.
 • În ciuda faptului că câinii diferă numai în ceea ce privește părul și culorile, există o mulțime de confuzie în jurul lor din cauza unor reguli diferite în cluburi și organizații.
 • Acestea sunt persoane monogame care sunt atașate proprietarului. Poate dura ani de zile pentru a vă obișnui cu un nou proprietar.
 • Câinii se întâlnesc împreună cu copiii, dar numai atunci când nu le doare și nu le jignesc.
 • Foarte energic, au nevoie de mai multă activitate decât alte roci decorative.
 • Datorită structurii craniului suferă de supraîncălzire și căldură, este necesar să le urmăm la un moment dat.
 • Ficat de lungă durată, care trăiește până la 17 ani, dar poate fi mai lung.

Dacă vă decideți să cumpărați un cățeluș de grifon din Bruxelles sau Belgian, atunci trebuie să alegeți o pepinieră dovedită. Costul de catelus este în intervalul de 15-30 mii de ruble.

Istoria apariției

Micii câini belgieni vin toți din Belgia, iar una dintre rase a fost numită chiar în cinstea capitalei - Bruxelles. Rasa a fost divorțată de câini, în care antichitatea este determinată de milenii, însă rasa însăși este destul de tânără. Au numit grifonii câțiva câini de lână, unii dintre ei erau câini sau câini de vânătoare. Surprinzător, mici câini belgieni nu aparțin grifonilor. Cel mai probabil, belgienii știau griffinii francezi și, din obișnuință, erau așa numiți. Iar Brabanson și Bruxellesul Griffon aparțin Schnauzerului / Pinscherului.

Grifonul belgian: îngrijire pentru lânăDe la prima menționare, pinschers au fost descriși ca câini cu două tipuri de lână: netede și rigide. După un timp, anumite rase au devenit doar vestite de lână, dar astăzi numai supraviețuitori au supraviețuit.

Pentru acești câini se caracteriza un scop special - ei erau Pied Piper. Unul dintre reprezentanții acestei rase a fost Smousje belgian, o rasă care a dispărut astăzi.

Numai imaginea lui Jan van Eyck a venit la noi în pictura "Portretul Arnolfinilor", pe care la picioarele perechei este prezentat un câine mic cu păr scurt.

Este Smousje care este progenitorul tuturor micilor câini belgieni, pentru că din aceasta rezultă o altă rasă - Griffon d`Ecurie sau grifonii stabili. În ciuda faptului că această rasă era populară în toată Belgia, monotonia nu era diferită și era destul de diferită. Totuși, aceasta a fost cu toate rasele la acel moment. Și numele lor a fost dat câinilor călătoresc în căruțe cu proprietarii lor.

În secolele XVII-XVIII, belgienii continuă să asocieze Griffon d`Ecurie cu alte rase. Din moment ce nu există înregistrări, este dificil de spus ce fel de amestecare a avut loc. Cu un grad mare de probabilitate, putem presupune că nu a fost lipsit de pug, foarte popular în acele zile în Olanda vecină și Franța. În plus, au fost împerecheate cu regele Charles Spaniels.

Astfel, grifonul stabil a devenit atât de diferit unul față de celălalt încât diferitele linii au început să se numească diferit:

 • Griffon sau Brabancon cu parul neted își poartă numele în cinstea imnului belgian - La Brabonconne.
 • Câinii predominant roșiați, cu părul dur, au început să se numească Griffon Bruxelles sau Griffon Bruxellois, în cinstea capitalei belgiene.
 • Animale cu păr rigid, dar și alte culori - Griffon Belges sau grifonii belgieni.

Descrierea rasei

După cum sa descris mai sus, diferite organizații recunosc aceste rase ca variații ale unuia și individului. De exemplu, trei rase diferite de câini mici belgieni sunt recunoscuți în întreaga lume, iar în Statele Unite doar două: UKC și AKC. Dar aproape peste tot standardul rasei este același, iar diferențele sunt doar în culorile și tipul de lână. În primul rând, ia în considerare caracteristicile comune pentru toți câinii, și după diferența dintre ele.

 • Griffon belgian: standarde adoptateBruxelles Griffon este o rasă decorativă și, în consecință, are o dimensiune foarte mică. Numărul principal de câini are greutate nu mai mare de 4,6 kg iar standardul specifică faptul că acesta nu trebuie să cântărească mai mult de 5,6 kg. Dar aici e înălțimea la greabăn Prezentul standard nu specifică, dar de multe ori nu este mai mare de 25 cm. În același timp, multe rase mari, există o diferență de mărime între sexe opuse, în mici câinii belgieni nu este foarte pronunțat.
 • Acest câine proporțional, deși picioarele sunt destul de lungi în ceea ce privește torsul. Elegant pentru a le numi dificile, ele sunt stivuite bine, dar nu groase. În mod tradițional, câinii au fost adaptați la aproximativ 2/3 din lungimea lor, însă acum acest lucru este interzis în multe țări. Coada naturală rămâne ridicată și scurtă.
 • Această rasă brațul bothefalal. Capul este mare, rotund, iar botul în sine este impresionat și scurt. La câțiva câini pe o plișă de bot și gustare exprimată. Ochii larg deschiși, rotunzi, mari, nu ar trebui să fie înfundați. Expresia botului este prietenie, răutate și curiozitate.

Textura și culoarea Brussels Griffon

Aceasta este cea mai populara rasa in randul cainilor francezi. Are un strat dublu gros. Cămașa superioară este ondulată și rigidă, substratul este moale și dens. Lana acestei rase este de lungime medie, nu atât de lungă încât să ascundă contururile corpului, ci este suficientă pentru a-și simți textura.

Câine de câine grifonul belgianÎn anumite standarde, se precizează că în Bruxelles haina trebuie să fie puțin mai lungă decât cea belgiană, însă aceasta este o diferență indirectă.

Diferența principală dintre culoarea belgiană și grifonul de la Bruxelles. Numai roșu-maroniu sunt numite Bruxelles, deși cele mai multe cluburi permit o mică cantitate de păr negru pe barbă și mustață.

Textura și culoarea grifonului belgian

Ele sunt aproape identice cu Bruxelles-ul, cu lână tare și dublă. Dar Griffon Belge pot fi diferite culori, nu doar roșii. Multe organizații disting trei tipuri principale de culori ale grifonului belgian:

 • complet negru;
 • Negru cu trandafiri roșii pe labele, sânii, pe marginea urechilor și deasupra ochilor;
 • roșu, cu o mască neagră.

Textura și culoarea păsărilor Brabanson

Aceste animale cu părul neted, în plus, lână strălucitoare și drepte, cu o dimensiune de până la 2,5 cm. Se caracterizează printr-o lipsă de barbă. În diferite organizații, sunt permise diferite culori, dar, de regulă, coincid cu costumele părului lână: negru-bronz, negru, roșu. Deși în anumite cluburi este recunoscut doar negru.

Natura rasei

Grifonii de la Bruxelles sunt mai apropiați de terieri, acesta este un câine decorativ atipic. Este un câine mic activ și energic care se pretează în serios. Toți reprezentanții acestei rase sunt tovarăși excelenți, dar numai în mâinile drepte. Acești câini formează relații puternice cu proprietarul, partea lor inversă atașament numai proprietarului, dar nu tuturor membrilor familiei. Va fi nevoie de mult efort și timp, când a doua persoană va putea câștiga încrederea câinelui. În ciuda atractivității și a încrederii sale, câinii se simt cei mai confortabili în compania proprietarului lor iubit.

Grifonul belgian: o descriere a temperamentuluiei Prea puțin suferă de singurătate și de dor, când proprietarul este departe de casă. căței socializarea este necesară, pentru a se asigura că sunt politicoși și încrezători cu străinii, dar chiar și grivonii bine pregătiți se țin departe de ei. Animalele care nu au fost socializate vor arăta agresiune sau teamă. Mulți experți nu recomandă micilor câini de la Bruxelles în rolul de animale de companie de familie. Nu le sfătuiți să înceapă pentru familiile cu copii mici, dar cu copii mai mari acești câini se pot înțelege bine.

Această rasă ar putea fi un bun watchdog, dacă nu pentru dimensiuni mici. Cu toate acestea, câinii sunt drăguți urmăriți-vă și dați întotdeauna voce, când ceva nu merge bine.

Griffonii din Bruxelles, în multe privințe asemănători terrierilor, diferă de ei prin gradul de agresiune față de restul animalelor. Mulți percep liniștit restul câinilor, chiar și companie fericită. Dar totuși suferă de dominație și preferă o companie de oameni. Acești câini preferă să fie în fruntea pachetului și să ia locul liderului când au această ocazie.

Și, de asemenea, în prezența câinilor străini, grifonii vor să vorbească tare. Deși există mai mult zgomot în acest comportament decât agresivitatea, care poate irita câinii mari. Majoritatea grifonilor de la Bruxelles sunt, de asemenea, lacomi pentru alimente și jucării.

Odată ce un Pied Piper avid, acum acești câini nu alungă adesea alte animale. De regulă, ei sunt mult mai puțin îngrijorați de pisici, spre deosebire de alte rase similare.

Câinii belgieni sunt destul de inteligenți și de succes poate acționa în agilitate și infracțiune. Unele dintre gazde le învață trucurile, totuși ele sunt greu de antrenat. Sunt dominanți, obraznici, încăpățânați și adesea încep să provoace rolul unei persoane în pachet. Căci proprietarul ar putea controla câinele, trebuie să-și asume rolul de lider și să-și amintească întotdeauna despre el. Da, este posibil să le instruiți, însă este nevoie de mai mult timp și mai mult efort decât în ​​restul raselor.

Puiul Grifonului belgianGriffonii din Bruxelles sunt printre cei mai activi și mai energici dintre toți câinii decorativi. Aceasta nu este o rasă pe care o plimbare zilnică pe termen scurt o poate satisface, proprietarii vor trebui să găsească timp pentru activități suplimentare. lor o plimbare lungă, și, de asemenea, pentru a alerga fără o lesa. În plus, acești câini le place să alerge în casă și să o facă neobosit. Când alegeți un câine calm, atunci acest lucru nu este cu siguranță cazul dvs.

În general, rasa este excelentă potrivit pentru a trăi într-un apartament, Cu toate acestea, există o singură circumstanță despre care trebuie să știți. Acești câini sunt frumoși multe scoarță, în timp ce lătratul lor este adesea neplăcut, deoarece este foarte sonor. Formarea și socializarea reduc nivelul de zgomot, dar nu îl elimină complet. Când Griffon din Bruxelles se află în apartament și se plictisește, el poate, fără întrerupere, să latră.

Multe probleme cu comportamentul animalelor ornamentale sunt consecința sindromului mic de câine, care se manifestă în acei câini cu care proprietarii se comportă într-un mod diferit decât ar fi început cu un câine mare. Din diferite motive, ele nu corectează comportamentul incorect, multe dintre ele țin de percepție. Proprietarii par a fi amuzanți atunci când un câine de o jumătate de kilogram Bruxelles mușcă și mârâie, dar este periculos atunci când terrierul de taur face același lucru. Din acest motiv, multe Chihuahua sparg lesa si se grabesc cu alti caini, cu destul de putini terrieri de taur facand acelasi lucru. Animalele cu sindromul câinilor mici sunt, în general, incontrolabile, domină și devin agresive.

îngrijire

Grifonul belgian: tăiereaPentru câinii cu diferite tipuri de lână, este necesară o îngrijire diferită. Cerințele pentru îngrijire cu părul gri (Belgian și Bruxelles Griffon) sunt mult mai mari. Că au fost în formă de expoziție, este necesar să se aibă grijă de lână foarte mult, este nevoie de câteva ore pe săptămână. Custarea lor este necesară deseori, cel mai bun din toate zilele, astfel încât lâna să nu meargă la coltuny. În mod regulat, ei au nevoie de un tuns, deși proprietarii îl pot învăța independent, dar este recomandabil să recurgă la serviciile unui specialist. Partea bună a acestei îngrijiri este că cantitatea de lână din apartament va fi mult redusă.

Dar grija pentru păsările-brabansona (Griffon cu părul neted) este mult mai mică. Perfecționarea periodică, asta-i tot. Cu toate acestea, ei, de asemenea, molt, iar lana lor poate acoperi covoare și mobilier.

Un mare avantaj al acestor câini este că nu necesită îngrijire intensivă a forței de muncă. Ei nu sforăiesc în contrast cu același pug. Grifoanele decorative belgiene sunt bune pentru păstrarea în apartament și vor fi tovarăși afectuosi și credincioși dacă arătați duioșie și dragoste față de ei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Canalul canal pentru câini: compoziție, conducători, recenziiCanalul canal pentru câini: compoziție, conducători, recenzii
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Trei soiuri principale de caini TerrierTrei soiuri principale de caini Terrier
Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017
Cel mai mare câine din lume, îngerul păzitor pentru omCel mai mare câine din lume, îngerul păzitor pentru om
» » Rasa belgian Griffon: descriere și caracteristici
© 2021 amigdas.com