amigdas.com

Cancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostatei

Tumorile maligneCancerul prostatei este un cancer grav, care poate fi diagnosticat la bărbați după 60 de ani. Pericolul unei tumori este că în stadiile incipiente ale bolii, când tratamentul poate avea succes și fără consecințe, educația nu se manifestă. Cel mai adesea, bărbații caută ajutor în fazele ulterioare ale cancerului. În acest caz, este important să se diagnosticheze corect și să se prescrie un tratament deplin.

De obicei, cancerul de prostată este diagnosticat accidental, de exemplu, cu o examinare anuală cu un medic. Statisticile arată că această tumoare este diagnosticată în mai mult de 25% din populația Europei. Apoi, ia în considerare ce este cancerul de prostată, simptomele și tratamentul tumorilor.

Simptomele cancerului de prostată și semnele sale caracteristice

Simptomatologia cancerului de prostată într-un stadiu incipient al bolii nu este practic diferită de semnele unei creșteri a prostatei. Din acest motiv, foarte des diagnosticul este plasat doar pe 3-4 etape, când pacientul începe să-și facă griji în privința primelor simptome.

Cancerul la bărbați are următoarele simptome:

 • Semne de cancer de prostatăurinare ușoară;
 • durere severă în timpul urinării;
 • urinare frecventă în timpul nopții;
 • impuritățile sângelui în urină;
 • încălcarea ejaculării și a erecției;
 • dureri de spate la urinare.

Într-un stadiu mai avansat de cancer, pacientul are o pierdere în greutate bruscă. Acest lucru se datorează intoxicației generale a corpului.

Simptomele la diferite stadii ale cancerului de prostata difera. Dacă în primele două etape ale pacientului nimic nu deranjează, atunci la 3-4 tumoarea ajunge la o dimensiune mare și se manifestă. Dezvoltarea metastazelor pe corp începe, și anume în oase și plămâni. Viața unui bărbat se transformă în durere, deci este urgent să începeți tratamentul.

Din acest motiv, medicii sfătuiesc bărbați cu vârsta peste 40 de ani anual supuși urologiei, pentru a preveni probleme grave ale prostatei.

Cancerul de prostatăLa numirea medicului, este ușor să se identifice prezența unor probleme la pacient. Acest lucru se poate face utilizând un examen convențional cu ajutorul unui deget rectal.

Dacă este suspectat un cancer, medicul poate oferi un test de screening pentru confirmarea sau respingerea diagnosticului. Acest tip de examinare include o verificare pentru detectarea markerilor cancerului de prostată din sânge. Cu un rezultat pozitiv, un om ar trebui să facă o biopsie a prostatei și o ultrasunete.

În medicină, nu există semne specifice specifice cancerului de prostată, dar există simptome care sunt foarte asemănătoare cu adenomul de prostată:

 • durere în perineu și senzație de golire incompletă a vezicii urinare;
 • retenția urinară, dificultatea urinării, scurgerile scurte intermitente ale lichidului, stresul în zona presei în timpul golierii.

Toate acestea pot marturisi nu numai la cancerul de prostata, ci si la dezvoltarea metastazelor.

Patru etape ale cancerului de prostată

În prima etapă, nu există simptome clinice. Boala poate fi detectată întâmplător, de exemplu, cu o examinare anuală la urolog.

Diagnosticul cancerului de prostatăÎn a doua etapă a învățământului, un specialist poate simti pentru sigiliile si nodurile mici în glanda prostatică. Metastazele sunt rare în acest caz. Pentru a confirma diagnosticul, pacientul trebuie să aibă o biopsie.

A treia etapă a cancerului prostatic este însoțită de urinare și durere frecvente. Procesul de dezvoltare a metastazelor în ganglionii limfatici abdominali și pelvieni începe.

A patra etapă a cancerului este foarte periculoasă, deoarece există metastaze ale oaselor și plămânilor. În acest caz, un nivel ridicat de fosfatază acidă se găsește în sângele unui bărbat. Dacă nu începeți tratamentul la timp, acesta poate duce la moarte.

Diagnosticul prostatei

 1. Cercetarea degetului. Fiecare om după 40 de ani trebuie să viziteze urologul în fiecare an.
 2. Cancerul de prostată la bărbațiEcografia transrectală. Cu un astfel de studiu, pot fi detectate neoplasme de până la 5 cm în diametru.
 3. Tomografia computerizată. Cel mai popular tip de cercetare în domeniul cancerului, atât la bărbați, cât și la femei. Acest examen oferă o oportunitate de a evalua dimensiunea și localizarea tumorii.
 4. Antigen specific prostatei. Acest tip de diagnostic constă în analiza proteinei care produce prostata.
 5. Imagistica prin rezonanță magnetică. Studiul este foarte similar cu tomografia computerizată, dar oferă indicatori mai exacți.
 6. Posologie tomografie cu emisie de pozitroni. Un astfel de studiu este utilizat pentru o evaluare generală a stării corpului și a creșterii tumorilor în corpul omului.

Uneori, pentru a confirma diagnosticul, medicii prescriu mai multe tipuri de examinări simultan.

Structura tratamentului tratat de cancer la bărbați

Alegerea terapiei pentru combaterea cancerului depinde în mare măsură de stadiul tumorii și de starea actuală a pacientului. principal moduri de tratare a unei tumori periculoase:

 • manipulare;
 • tratament radiologic;
 • radiochirurgie;
 • chimioterapie.

Baza acțiunilor terapeutice este intervenția chirurgicală, care implică înlăturarea unor structuri precum glanda prostatică, veziculele seminale, zona adiacentă a canalului urinar, ganglionii limfatici și vasele cu țesut gras înconjurător.

Succesul tratamentului depinde de fondul hormonal al pacientului. În acest caz, se folosesc medicamente speciale care inhibă producția de testosteron și creșterea celulelor canceroase în organism. Terapia hormonală dă efecte secundare, și anume - dureri de cap, bufeuri, o scădere a nivelului de atracție la sexul opus, o creștere a glandelor mamare. În ciuda tuturor acestor lucruri, preparatele hormonale dau un bun rezultat pozitiv în lupta împotriva cancerului și se utilizează foarte des, de obicei ca tratament suplimentar.

Tratamentul etapelor 1 și 2 ale unei tumori canceroase

Dacă cancerul a fost detectat într-un stadiu incipient, există o mare probabilitate de tratament rapid și de succes. În acest caz, medicul trebuie alegeți tipul corect de tratament. De obicei, în acest caz folosiți:

 • radioterapie;
 • prostatectomie radicală;
 • crioablarea prostatei;
 • monoterapie cu antiandrogeni.

Determinarea tipului de terapie nu poate fi decât după o examinare corectă a unui om și o evaluare a structurii și dimensiunii educației.

Radioterapia - cel mai popular mod de a lupta împotriva celulelor canceroase. Esența metodei este acțiunea razelor radioactive, care distrug formarea. O astfel de terapie poate apărea odată cu introducerea de raze în zona afectată a prostatei și deasupra acesteia. Datorită radiațiilor, celulele canceroase mor, iar tumora scade în dimensiune.

Prostatectomia radicală - Chirurgie pentru îndepărtarea glandei prostate împreună cu tumora. În acest caz, cancerele pot afecta vezica urinară și veziculele seminale, apoi canalul urinar le îndepărtează. O astfel de intervenție chirurgicală se efectuează în clinici specializate. Există multe consecințe negative ale unui astfel de tratament, dar este posibilă salvarea vieții unei persoane.

Terapia hormonală sau monoterapia antiandrogenă este adesea combinată cu intervenția chirurgicală sau alte modalități de tratare a cancerului. Un astfel de tratament are efecte secundare: scăderea potenței, osteoporoza.

Tratamentul etapelor 3 și 4 ale cancerului de prostată

Tratamentul cancerului de prostatăBolile oncologice ale sistemului reproductiv al bărbaților în stadii avansate trebuie tratate prin alte metode. În primul rând, medicul se confruntă cu sarcina de a ușura sănătatea pacientului și de a-și prelungi viața. În cazuri rare, este posibilă vindecarea completă a bolii și, cu atât mai mult, fără consecințe grave. În acest caz este prescris chimioterapie și tratament hormonal.

Pentru un efect mai mare, tratamentul hormonal este combinat cu radioterapia. Aceste manipulări sunt necesare pentru a reduce cantitatea de testosteron din organism. Ca rezultat, tumora canceroasă se oprește în creștere și normalizează starea generală a pacientului.

Principiul chimioterapiei este de a lua medicamente speciale care opresc dezvoltarea celulelor canceroase. Probabil că toată lumea a auzit că chimioterapia afectează starea generală a corpului. De exemplu, alopecie, indigestie, greață, imunitate slăbită.

Dacă un bărbat suferă de boli cardiovasculare și cancer de prostată în același timp, medicii prescriu o castrare chimică sau mecanică, deoarece alte tratamente pot doar să agraveze situația.

Metode de tratare a cancerului de prostatăPentru bărbații în vârstă avansată care suferă de boli grave, utilizează adesea metoda de așteptare. Principiul acestei metode este de a opri tratamentul și de a observa reacția educației. În acest caz, pacientul trebuie în mod regulat ultrasunete pentru a monitoriza dezvoltarea educației maligne.

În ciuda unei largi selecții de metode și medicamente medicale, tratamentul trebuie administrat individual.

Mulți cred că o tumoră de cancer poate fi vindecată prin remedii folclorice, dar nu este. Omoara celulele canceroase nu poate fi decat cu ajutorul medicamentelor si a terapiilor speciale.

Profilaxia adenomului de prostată

Pentru a evita recurența unei tumori canceroase a prostatei Doctorii urologi recomandă să respecte câteva recomandări:

 1. Fără eșec, un bărbat ar trebui să conducă un stil de viață sănătos. Merită să renunțăm la fumat și la alcool, să mâncăm numai alimente sănătoase care au antioxidanți în el. Pacientul trebuie să abandoneze alimentele de origine animală.
 2. În fiecare zi trebuie să faceți plimbări și să faceți exerciții.
 3. În mod obișnuit, este necesar să fiți supravegheați la urolog pentru a evita recidiva bolii.

Profilaxia cancerului de prostatăNu neglija recomandarea unui specialist și să le pună pe deplin în aplicare.

Medicina moderna a obtinut multe si acum cancerul de orice fel si stadiul este tratat cu succes. Dacă un bărbat este preocupat de durere atunci când urinează, contactați imediat un specialist. Medicul va efectua diagnosticarea și, dacă este necesar, va selecta tratamentul individual. Nu uitați că un bărbat în vârstă înaintată trebuie examinat în mod regulat de un medic pentru a evita consecințele grave.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este un test de sânge pentru psa: transcrierea și metoda de conducereCe este un test de sânge pentru psa: transcrierea și metoda de conducere
Cancerul de prostată 3 grade: prognoza speranței de viațăCancerul de prostată 3 grade: prognoza speranței de viață
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Pregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analizăPregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analiză
Ecografia prostatei la bărbați: cum se procedează corectEcografia prostatei la bărbați: cum se procedează corect
Pregătirea pentru studiul prostatei (ultrasunete)Pregătirea pentru studiul prostatei (ultrasunete)
Cancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratamentCancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratament
Descrierea simptomelor și semnelor de cancer la ficatDescrierea simptomelor și semnelor de cancer la ficat
Tratamentul adenomului de prostată la bărbați cu medicamente: o listăTratamentul adenomului de prostată la bărbați cu medicamente: o listă
» » Cancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostatei
© 2021 amigdas.com