amigdas.com

Curățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriere

Curățarea dințilorDrumeții la medicul dentist sunt înfricoșătoare pentru mulți oameni. Deoarece toată lumea știe cât de neplăcută și dureroasă este tratarea bolilor dentare. Cu toate acestea, este mult mai confortabil atunci când se utilizează curățarea profesională a cavității bucale - ceea ce este, fotografiile, recenziile și costurile vor fi descrise mai jos.

Pentru a preveni astfel de boli ca gingivita, carii, pulpita, parodontita și alte patologii ale cavității bucale, este necesară o curățare profesională a dinților în timp util. În mod regulat, pentru a vă obișnuiți cu această procedură, atunci serviciile de radiații ale dentistului vor costa mult mai puțin, dar dinții vor fi sănătoși imediat și veți putea uita de durerea și manipularea neplăcută a dentistului.

Curățarea dinților în stomatologie: Ce este?

Curățarea profesională dentară la dentist este perfectă nedureros, dar modul corect de a menține cavitatea orală în ordine perfectă. Fiecare dintre metodele disponibile elimină plăcile de complexitate variabilă, inclusiv tartrul. Din moment ce datele neoplasmelor fac posibilă multiplicarea și acumularea activă a microorganismelor patogene care, ulterior, duc la diverse boli.

Și, în consecință, îndepărtarea promptă raid, nu puteți permite o mulțime de consecințe neplăcute. Trebuie de asemenea remarcat faptul că curățarea profesională a dinților este mult mai ieftină decât restaurarea, tratamentul și chiar mai mult implantarea și proteza. Acei oameni care vizitează medicul dentist în fiecare an pentru curățenie specială, nu mai sunt frică de dentist și uită de durere.

De ce aveți nevoie de curățarea dinților profesioniști?

În timpul consumului zilnic de băuturi și mâncare, scurf-ul se formează de la sine și poate fi curățat cu o periuță de dinți și o pastă. Inițial, datele sunt moi și ușor îndepărtate, totuși, numai în zone accesibile. Dar aici, intrăm în buzunarele parodontale sau în spațiile dintre dinți, devenim aproape inaccesibile pentru eliminarea acasă.

După un timp, această acoperire moale începe să se întărească și să se mineralizeze, transformându-se în tartru. Și nu va fi posibil să-l curățați cu o perie, în acest caz sunt necesare metode mai agresive. De ce se întâmplă așa? Este destul de simplu - suprafața întărită aproape nu se supune acțiunii periilor moi.

Toothstone - ce să facețiApărut dentar piatră provoacă mult rău întregii cavități orale. Deoarece placa întărită este un mediu ideal pentru dezvoltarea activă a bacteriilor care distrug țesuturile moi și tari, ducând la gingivită, carii și alte boli dentare.

Există o singură cale de ieșire - în fiecare an pentru a contacta clinica stomatologică pentru curățarea dentară profesională în orice metodă convenabilă pentru dumneavoastră.

Contraindicații și indicații pentru curățarea profesională a dinților

Spre deosebire de măsurile medicale utilizate în stomatologie pentru anumite indicații, se recomandă ca o curățare profesională să fie efectuată complet de toți. În fiecare an, faceți o examinare la medicul dentist și curățați plăcile până când acestea duc la boli mai grave.

În special sfătuiți să efectuați această procedură profilaxie boli ale dinților, parodontalelor și gingiilor, imediat înainte de înălbire, precum și pentru a preveni gingiile sângerate.

Restricțiile pentru efectuarea acestor manipulări în stomatologie sunt puține, de regulă se referă la o anumită metodă, de exemplu, la curățarea cu laser, dar restul rămân accesibile.

Deci, trebuie să alegeți cu atenție mod de în timpul acestor situații:

 • Boala parodontala, contraindicațiivârsta copiilor;
 • atunci când alăptează și în timpul sarcinii;
 • boli respiratorii;
 • smalt foarte delicat și subțire;
 • abraziune ridicată a dinților;
 • tendința la alergii;
 • prezența parodontitei, stomatitei sau gingivitei;
 • infecții diferite la stadiul acut.

Adică este necesar să remediați problema inițială sau să așteptați un anumit timp și, în unele cazuri, alegerea dvs. să vă opriți pe o metodă mai curată de curățare. Un medic dentist profesionist va alege metoda adecvată și va recomanda, care este mai bine pentru tine.

Metode de curățare

În stomatologie, există mai multe metode de îndepărtare a plăcii și fiecare dintre ele este selectată ținând cont de complexitatea depozitelor, precum și de sensibilitatea drepturilor de smalț. Astfel, procedura inițială este curățarea obișnuită cu o pastă profesională și o perie specială.

Dar, de regulă, aceasta este doar etapa inițială, urmată de evenimente speciale, caracteristicile acestora depind direct de metoda de curățare aleasă.

Debitul aerului

Curățarea profesională a dinților Curgerea aeruluiCel mai simplu și accesibil pentru aproape toată lumea sistemul Curățarea suprafeței dintelui din piatră și placă - debitul de aer. Metoda de curățare se bazează pe un curent de apă și aer cu adăugarea de bicarbonat de sodiu. Datorită presiunii ridicate a sodiului, este bine să rupeți diferite depozite, ajungând la zone greu accesibile. Și apa înmoaie acțiunea brută a sifonului, curăță ușor din restul plăcii, reducând temperatura pe suprafața dinților.

Cel mai important lucru este să ajustați în mod corespunzător presiunea jetului, luând în considerare sensibilitatea pacientului, grosimea smalțului, neglijarea tartrului și duritatea. avantajele Această metodă este:

 • Siguranță absolută pentru sănătatea umană și eficiență.
 • Disponibilitate.
 • Nedureros.

Dezavantajele pot fi un efect pe termen scurt - vor dura aproximativ 6 luni, precum și contraindicații minore.

ultrasunete

Această metodă pentru sănătatea dentară este cea mai mare eficient, deoarece poate elimina atât formațiunile subgingivale cât și piatra vizibilă. În același timp, formațiunile subgingivale nu răspund la aproape nici o metodă de purificare și sunt dificil de identificat. Cu toate acestea, din cauza sănătății dintelui, această piatră acționează mult mai puternic.

Cu ajutorul unui dispozitiv special și a duzei, capabile să atingă zone dificile în cavitatea bucală, încep să acționeze undele ultrasonice pe toate depozitele dinților. În acest caz, acumulările sunt distruse, iar jetul de apă îndepărtează cu ușurință resturile. Procedura este complet sigură pentru suprafața smalțului, este fără durere, dar efectul este reținut direct timp de 12 luni.

Singurul minus există anumite contraindicații:

 • Astm, bronșită și boli ale sistemului respirator.
 • Boala astmuluiInfecție virală acută.
 • Probleme cu munca inimii.
 • Hipersensibilitatea smalțului.
 • Orice implanturi în cavitatea orală și, în general, în corpul uman.
 • Prezența unor boli cum ar fi hepatita, HIV, tuberculoza.
 • Vârsta copiilor.

cu laser

Această purificare implică o înălbire mult mai bună decât metodele de mai sus. Pentru a înțelege ce este inclus în procedură, este necesar să explicăm principiu Compania:

 • Sub grinzile dispozitivului, toată umiditatea începe să se evapore, în timp ce este mult mai multă placă decât în ​​dentină sau în smalț.
 • Din care se elimină neoplasmele în exces prin straturi.
 • Atunci când se utilizează un gel special, în timpul activării cu laser se poate schimba suplimentar nuanța dentinei, care este aproape imposibil de influențat de orice altă metodă.

Deci, o persoana primeste atat curatarea cavitatii bucale cat si albirea eficienta a emailului. Efectul procedurii continuă de mai mulți ani.

Cu toate acestea, tratamentul cu laser are mult mai multe contraindicatii, iar costul acestuia este mult mai mare. Ca a contraindicații pentru a efectua procedura sunt notate:

 • Alăptarea și sarcina.
 • Console și grijă de eleVârsta copiilor.
 • Hipersensibilitatea smalțului dinților.
 • Implanturi instalate sau bretele.
 • Hepatită, tuberculoză și HIV.
 • Diverse infecții de natură generală.
 • Boli ale inimii.

În ciuda acestor precauții, tot mai mulți oameni recurg la înălbirea cu laser, deoarece se întâmplă rapid, absolut fără durere, iar efectul durează mult mai mult decât orice alte proceduri. De asemenea, pacienții se bucură de absența contactului dispozitivului cu suprafața dinților și de lipsa de zgomot a metodei.

Etapele de purificare

Pentru a face totul corect, medicul dentist trebuie să examineze cavitatea bucală a persoanei, să determine dacă există contraindicații și abia atunci să înceapă anumite etape:

 • Expunerea la compuși chimici speciali și perii electrice.
 • Purificarea pietrei și plăcii folosind o metodă aleasă profesionist, pe care am menționat-o mai sus.
 • Utilizarea benzilor - panglici speciale rigide cu o suprafață aspră. Banda este împinsă între dinți, ajungând astfel maxim la zonele laterale.
 • stomatologpoloneză este o etapă importantă, împiedică apariția ulterioară a raidului. De când suprafața curățată este lăsată așa cum este, în căile care sunt invizibile pentru ochi microorganismele patogene se acumulează la o rată mult mai mare. Numai prin măcinarea smalțului pe dinte puteți obține o netezime, în timpul căreia aspectul plăcii va fi dificil.
 • Medicul dentist pentru protecția smalțului dinților în etapa finală procesează suprafața cu o soluție specială de fluorurare, care îl protejează și îl întărește de efectele dăunătoare și, de asemenea, îmbunătățește sănătatea.

Recomandări după curățare

Este evident că în timpul nerespectării regulilor de igienă, microorganismele patogene umple rapid toate zonele curățate, iar rezultatul după procedură va avea o durată scurtă de viață. Pentru ca acest lucru să se întâmple, medicii stomatologi trebuie să învețe pacientul despre elementele de bază sănătate cavitatea orală. Aceasta include:

 • Clătiți gura după ce ați mâncat ceva.
 • Utilizați fire speciale pentru a curăța spațiul dintre dinți.
 • Curățarea zilnică, care se realizează prin pastă de dinți și perie de înaltă calitate.

De asemenea, este importantă respingerea anumitor obiceiuri proaste, cum ar fi excesul de îndrăzneală pentru băuturile fizice și cafeaua, fumatul și băutul.

Printre recomandările și vizitele periodice dentist. Dentiștii sunt sfătuiți să inspecteze o dată la 6 luni și în timp util să facă o altă curățare cu ajutorul metodelor profesionale. Numai în acest fel poți să fii sigur atât de un zâmbet constant, cât și de o gumă și dantură sănătoasă.

Curățarea dinților la copii

Printre contraindicatiile sale, curatarea cu laser si ultrasunetele au varsta copiilor. Acest lucru se datorează faptului că, până la 15-17 ani, structura smalțului se formează și nu poate fi protejată de acțiunea agresivă. Prin urmare, este disponibilă Air Flow, precum și o curățare simplă cu compuși speciali și perii.

Când copilul este obișnuit cu curățarea periodică în biroul dentistului, acesta va da rezultate excelente rezultate:

 • La stomatologAtunci când comunică cu un dentist, bebelușul este obișnuit cu proceduri de igienă constante și, cel mai important, cu proceduri adecvate.
 • Menținerea în curățenie a unei cavități orale promovează sănătatea gingiilor și a dinților, și, cel mai important, în continuare copilul se va adresa dentistului mai puțin, deoarece nu vor exista probleme cu dinții.
 • Copilul nu se va teme de dentist și, în viitor, va fi de acord cu mai multe manipulări și proceduri diferite.

Nu presupuneți că dinții bebelușului vor dispărea rapid și, prin urmare, nu trebuie să fie tratați sau îngrijiți cu atenție după ei. Starea acestor unități depinde în întregime de sănătatea molarilor, care în cele din urmă înlocuiesc laptele.

Cât costă să îmi pun pe dinți?

Până în prezent, prețurile pentru serviciile dentare sunt destul de diferite, luând în considerare o anumită regiune a țării, orașul și clinica. Cu toate acestea, intervalul de preț aproximativ pentru aceste proceduri este acesta. Cel mai simplu costurile de curățare aproximativ 1200-1700 de ruble., Air Flow este mai scump - aproximativ 2700-3700 de ruble., Ultrasunete este în zona de 1700-3200 ruble.

Curățarea cu laser, ținând cont de echipamentul folosit, de experiența unui medic și a unei clinici particulare, va costa aproximativ 3500 de ruble, iar în unele cazuri mult mai scumpă.

Un mod sau altul, curățarea profesională a dinților previne un număr mare de boli diferite, tratamentul cărora ar fi mult mai scump. Prin urmare, mai des, oamenii au început să folosească aceste manipulări simple pentru a preveni problemele costisitoare și grave.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este curățarea igienică a dinților?Ce este curățarea igienică a dinților?
Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?
Cum este și cum să vă albiți dinții?Cum este și cum să vă albiți dinții?
Importanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificatImportanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificat
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Tratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boliTratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boli
Cum să utilizați ață dentară pentru a vă peria dinții?Cum să utilizați ață dentară pentru a vă peria dinții?
Cum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturiCum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturi
Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficiiCum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii
Pot să-mi tratez dinții în timpul sarcinii?Pot să-mi tratez dinții în timpul sarcinii?
» » Curățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriere
© 2021 amigdas.com