amigdas.com

Anestezia în stomatologie: tipuri, descriere și metode

Cum se face anestezia locală?Durerea de dinți este o problemă la care aproape toți s-au confruntat. Acesta este un semn al unei anumite boli a organelor sistemului dentoalveolar. Aceste boli necesită tratament terapeutic și, uneori, în tratamentul chirurgical. Adesea, oamenii amână o excursie la dentist din cauza fricii de durere în timpul tratamentului dentar.

Stomatologie modernă fără durere

Relativ recent, unele manipulări medicale care sunt asociate cu senzații neplăcute pentru pacient, poate fi făcută fără anestezie prealabilă dentare, deoarece este logic că cei mai mulți oameni se tem de cabinetul stomatologic. Amâna călătoria la medic "Până la urmă", o persoană cu o boală obișnuită carioasă riscă să aștepte apariția diferitelor tipuri de complicații ale bolii care pot necesita implementarea unei intervenții chirurgicale dentare.

Astăzi, în toate cabinetele stomatologice și clinici, specialiștii efectuează tratament stomatologic fără durere, pentru care diferite tipuri de anestezie sunt utilizate în stomatologie.

Sub anestezie locală în stomatologie se înțelege dispariția sau scăderea completă a sensibilității în zone individuale sau în întregul corp. Cel mai adesea acest lucru se poate realiza prin introducerea de medicamente care perturbe transmiterea durerii în creierul capului de la locul produsului de intervenție dentară. Anestezicele din stomatologie sunt necesare pentru ca o persoană să nu simtă durere în timpul tratamentului dentar. Comportamentul calm al pacientului dă dentistului posibilitatea de a efectua manipulări chirurgicale sau terapeutice în volumul necesar, suficient de rapid și calitativ.

Indicatii pentru anestezie in stomatologie

Se utilizează anestezia în timpul executării unor astfel de manipulări:

 • Anestezia în stomatologiedepoluarea (amputarea pulpei) sau extirparea;
 • tratamentul cariilor adânci;
 • extirparea (îndepărtarea) dintelui;
 • anumite tipuri de tratament ortodontic;
 • preparat pentru proteze dentare;
 • alte manipulări chirurgicale.

Fiți atenți: cariile medii pot fi, de asemenea indicație pentru anestezie, deoarece regiunea se învecinează dentina și straturi de smalț este destul de sensibil, și durerea în timpul tratamentului stomatologic în acest caz apar foarte des.

Soiuri de anestezie dentară

Anestezia dentară este împărțită în general (anestezie) și locală. Este, de asemenea, acceptat să se facă distincția între anestezia non-farmacologică și cea medicamentoasă.

Există mai multe tipuri de anestezie non-medicamentoasă:

 • elektroanalgeziya;
 • audioanalgeziya;
 • Anestezie computerizată;
 • anestezie cu acțiune hipnotică.

Care sunt tipurile de anestezieAnestezia medicală implică injectarea unui anestezic, care blochează temporar impulsul. După o anumită perioadă de timp, agentul se împarte și sensibilitatea este complet restaurată. Dureri moderne de durere medicamentele fac posibilă evitarea senzațiilor complet neplăcute în timpul tratamentului.

Anestezia generală în timpul tratamentului dentar este utilizată relativ rar și în timpul prezenței unor indicații speciale. De regulă, este utilizat în chirurgia maxilo-facială.

Anestezie dentară locală

Înainte de multe manipulări, este efectuată anestezia locală. Pentru organism, este mult mai sigur, spre deosebire de anestezie. Până recent, cele mai populare anestezice au fost Lidocaine, Novocaine și Adrenaline, dar astăzi folosesc medicamente mai eficiente.

Există mai multe varietăți de anestezie locală:

 • infiltrare;
 • cerere completat;
 • intraligamentarnaya;
 • fire;
 • stem;
 • intraosoasă.

Aplicarea anesteziei

Anestezie localăOferă anestezie superficială. Anestezia se efectuează prin aplicarea preparatului sub formă de unguent sau prin pulverizarea spray-ului pe membrana mucoasă a cavității bucale. Cel mai adesea folosit în cutii de aerosoli 10% lidocaină.

Anestezia Application este utilizat pentru a reduce sensibilitatea țesutului moale la locul unde injectare și în timpul deschiderii supurație mici și procesare ale mucoasei vor fi efectuate (cu stomatita si gingivita). În practica medicală acesta poate fi folosit înainte de îndepărtarea plăcii în partea cervicală și în ortopedie - în timpul pregătirii dintelui pentru întoarcere (proteză).

Anestezia prin infiltrare

Această anestezie face posibilă anestezia unei mici zone a mucoasei sau a unui dinte. Se utilizează în tratamentul cariilor adânci, precum și în îndepărtarea pachetului neurovascular.

Cel mai adesea, injectarea se face în proiecția vârfului rădăcinii. În acest caz, anestezicul începe să blocheze senzația de durere la nivelul ramificației nervoase. De regulă, dinții de sus sunt atât de anesteziați, deoarece grosimea relativ mică a osului superior al maxilarului face posibilă trecerea anestezicului ușor în interiorul nervilor.

Conducta anestezie

Cum se efectuează anestezia în stomatologie?Este necesar, dacă anestezia prin infiltrare nu are efectul dorit sau este necesar să anestezi un număr de mai mulți dinți. De asemenea, este utilizat în timpul dinților extirpare la periostită și deschiderea abceselor, cu camera de drenaj purulente, precum și exacerbarea parodontită cronice. Injecția face posibilă deconectarea temporară a întregii ramuri nervoase.

În cele mai multe manipulări anterioare palatinal maxilar și produc tuberalnuyu anestezia regională și analgezie pentru mandibular - sau torusalnuyu mandibular.

Anestezia cu anestezie

Anestezia cu anestezie în stomatologie se poate face numai într-un mediu staționar. Indicații pentru punerea sa în aplicare pot fi leziuni grave ale oaselor malar și maxilar, nevralgii (și nervului facial), precum și dureri de intensitate mai mare. Acest tip de anestezie este de asemenea utilizat înainte de începerea operației.

Injectarea anestezicului se efectuează la baza bazei craniului, ceea ce face posibilă deconectarea imediată a nervilor inferiori și maxilari maxilarului. Rezultatul după anestezie tulpină este de durată și putere mare.

Contraindicații

Înainte de a utiliza anestezia, medicul trebuie să stabilească cu certitudine dacă o persoană are alergii la medicamente sau boli fizice grave.

Contraindicații de utilizat analgezice pot fi:

 • boli cardiovasculare acute în anamneză (accidente vasculare cerebrale sau atacuri de inimă cu mai puțin de 6 luni în urmă);
 • efecte alergice după utilizarea anestezicelor;
 • anumite tulburări hormonale pe fondul bolilor sistemului endocrin (tirotoxicoză etc.);
 • diabet zaharat.

Atenție: În timpul unei forme de decompensare a bolilor endocrine, tratamentul uman trebuie efectuat numai în condiții staționare. Este nevoie de o mare atenție observați în timpul anesteziei femeilor gravide și copiilor.

Medicamente moderne

Pentru anestezia locală se utilizează Novocain (astăzi se utilizează din ce în ce mai puțin) și Lidocaine (10% pentru aplicații și 2% pentru injecții). Pentru prelungirea și intensificarea efectului în soluțiile acestor agenți înainte de injectare, cele mai multe ori se adaugă "urmele" adrenalinei.

Astfel de anestezice moderne, cum ar fi:

 • Anestezia în stomatologiemepivacaină;
 • articaina;
 • Ubistezin;
 • ultrakain;
 • Septonest;
 • Skandonest.

Aceste produse sunt livrate în containere speciale - covoare, plasate în corpul unei seringi de crap din oțel. Un ac de unică folosință este înfășurat separat pe seringă, grosimea acestuia fiind mult mai mică decât cea a acelor convenționale pentru injecții.

Un avantaj necondiționat al anesteziei carpatice este că injecțiile sunt aproape nedureroase. În plus, unele medicamente conțin deja norepinefrină sau epinefrină pentru un efect mai lung și mai puternic.

Anestezie pentru copii

Nu există anestezice, care ar putea fi numit complet sigur pentru toți copiii. La copil, organismul se caracterizează printr-o sensibilitate foarte mare la orice medicament, drept consecință riscul de complicații după injecții este cel mai mare.

Pana de curand, Novokain si Lidocaine au fost folosite pentru anestezie, iar astazi cele mai sigure metode pentru copii sunt Mepivacaine si Arikain.

În timpul tratamentului copiilor medicii practică astfel de tipuri de anestezie:

 • infiltrare;
 • aplicatie on-line;
 • introducer;
 • Intraligamentarnaya.

Fiți atenți: copiii au un risc destul de mare de complicații psihogene, deoarece psihicul copilului nu este complet format. Cea mai obișnuită complicație este o pierdere pe termen scurt a conștiinței ca rezultat al fricii și al emoțiilor puternice.

Cele mai frecvente complicații după anestezia locală

Printre complicațiile posibile în timpul anesteziei se numără:

 • reacții toxice (în timpul unui supradozaj);
 • reacții alergice (în timpul hipersensibilității la agent);
 • arsură și durere pe amplasament (este adesea remarcat și este norma);
 • dereglări prelungite ale senzitivității datorate traumatismului ramificației nervoase de către ac (în timpul încălcării regulilor injecției).

Există și posibilitatea unor astfel de complicații:

 • Consecințele posibile ale anestezieifractura de ac cu injectare (foarte rar);
 • apariția vânătăilor (vânătăi și umflături) după injectare din cauza deteriorării vasului de sânge;
 • mușcătura accidentală a țesuturilor moi (limba, obrajii, buzele) ca urmare a pierderii temporare a sensibilității;
 • trism (spasm tranzitoriu) al mușchilor de mestecat (în timpul deteriorării fibrelor musculare sau a nervilor);
 • infecția țesuturilor (în timpul nerespectării regulilor de antiseptice și asepsis de către medicul dentist atunci când zona infectată este infectată cu infecție mucoasă).

Utilizarea analgezicelor moderne face posibilă reducerea la minimum a numărului de complicații.

Sfaturi pentru pacienți

Imediat înainte de a vizita medicul dentist și înainte de tratamentul trebuie să se abțină de la consumul de alcool, deoarece alcoolul etilic poate reduce efectul anestezic al multor medicamente.

În timpul stresului emoțional înainte de culcare, este mai bine să beți un sedativ (extracte de mumă sau valeriană, Afobazol).

În timpul unei maladii, inclusiv - împotriva gripei sau ARVI, o călătorie la dentist este cel mai bine amânată.

Femeile cu un ciclu menstrual trebuie, de asemenea, să aștepte cu tratament dentar atunci când există această posibilitate. În acest moment crește susceptibilitatea la medicamente și excitabilitatea nervoasă. Extracția dentară și alte manipulări dentare în timpul menstruației pot provoca sângerări prelungite.

Anestezie generală

Sub anestezie generală se înțelege o pierdere completă a sensibilității, care este însoțită de grade diferite de conștiență afectată.

Anestezia generală în timpul tratamentului dentar este folosită relativ rar și pentru indicații clare, deoarece această metodă de anestezie este complet nesigură. Se utilizează în timpul intervențiilor chirurgicale grave în partea maxilofacială.

Acordați atenție: Până în prezent, din ce în ce mai mult În timpul tratamentului dinților (inclusiv copiii) se utilizează anestezie de inhalare cu oxid de azot ("gaz distractiv").

Indicații pentru utilizare în stomatologia generală anestezie sunt:

 • panica teama de manipulare medicala;
 • boli mintale;
 • alergie la medicamente pentru anestezie locală.

Contraindicațiile includ:

 • intoleranța fondurilor pentru anestezie;
 • boli grave ale sistemului cardiovascular;
 • boli ale sistemului respirator.

În timpul intervențiilor planificate, care implică intrarea pacientului în stare de anestezie, este de dorit ca pacientul să efectueze un studiu care să includă:

 • un test de sânge pentru hepatită și HIV;
 • examinarea generală a sângelui;
 • pentru o evaluare obiectivă a stării de eliminare a inimii ECG.

În perioada preoperatorie, pacientul trebuie să se abțină de la nicotină, alcool și să ia și băuturi și alimente. În timpul prezenței bolilor acute, este necesar să se amâne operația până la recuperarea completă sau perioada de remisiune. Anestezia generală în timpul tratamentului dentar poate fi efectuată numai cu participarea unui anestezist-resuscitator.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este implantarea dentară a dinților: tipuri și descriereCe este implantarea dentară a dinților: tipuri și descriere
De ce durerea dintilor: simptome si tratamentDe ce durerea dintilor: simptome si tratament
Cât de mult puteți merge cu arsen în dinte: de ce să-l păstrați?Cât de mult puteți merge cu arsen în dinte: de ce să-l păstrați?
Cum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriereCum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriere
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Ce este anestezia conductivă în stomatologie?Ce este anestezia conductivă în stomatologie?
Care este aplicarea anesteziei în stomatologie?Care este aplicarea anesteziei în stomatologie?
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Anestezia prin infiltrare în stomatologie: caracteristiciAnestezia prin infiltrare în stomatologie: caracteristici
Pot să-mi tratez dinții în timpul sarcinii?Pot să-mi tratez dinții în timpul sarcinii?
» » Anestezia în stomatologie: tipuri, descriere și metode
© 2021 amigdas.com