amigdas.com

Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?

Melodii de hrănire ahatinAstăzi, varietatea de animale de companie poate surprinde. Pisicile și câinii au devenit mult timp animale comune. Astăzi, terariul devine din ce în ce mai popular. Acesta este numele conținutului diferitelor tipuri de animale de companie în acvariu - terarii. Ei nu au nevoie de îngrijire specială, sunt frumoși și nerăbdători în felul lor. În ultimul an, oamenii au început să cânte din ce în ce mai mult melc ahaatin. Spre deosebire de frații lor obișnuiți - ei sunt mari, cu cochilii frumoase și fără pretenții.

Dacă aveți un melc

Pentru întreținerea cohleelor ​​nu sunt necesare condiții speciale: un container destul de spațios din plastic sau din sticlă. În el a turnat un substrat de nucă de cocos special și a fost pulverizat cu apă o dată pe zi. Spre deosebire de țestoase sau șerpi - Melcii nu sunt atât de exigenți în ceea ce privește regimul de temperatură. Dar, în ciuda simplității aparente, ahatinii cer alimente. Unele alimente pe care nu le mănâncă și unele pot provoca consecințe grave până la un rezultat letal.

Un pic de istorie

Înainte de a ne întoarce la întrebarea "Ce să hrănim melci?", Vom înțelege cu originea lor. Patria ahatine - Africa. În pădurile tropicale, acestea se găsesc în număr mare. Principala lor hrană sunt plantele terestre, mușchiul lemnului, frunzele căzute etc. Pentru o cochilină puternică au nevoie de calciu și, în natură, o primesc consumând oasele animalelor moarte.

În ciuda convingerii unor kippers (așa cum sunt numiți proprietarii de animale exotice), melcii nu sunt prădători. Chiar și în sălbăticie nu mănâncă ciorbă, doar rămășițele oaselor. Prin urmare, la domiciliu, dieta lor de bază ar trebui să fie compusă din legume, fructe, verdețuri.

Dieta compusă în mod corespunzător

Melci acasă sunt notabile pentru mărimea lor. Pentru o dezvoltare corectă, au nevoie de un container spațios. Se crede că pentru un individ există un volum suficient de 15 litri. Cu un volum mai mic, melcul este puțin probabil să devină mare. Starea de longevitate și bunăstarea animalelor de companie este o alimentare adecvată. Pentru aceasta, trebuie să urmați câteva reguli simple:

  • Ce produse puteți hrăni cu melciAlimentele se administrează noaptea, deoarece este un animal nocturn.
  • Reziduurile neregulate trebuie curățate imediat - în caz contrar, mlaștina nu va fi forțată să aștepte.
  • Orice produs alimentar ar trebui să fie proaspăt - putrezite și legume sau fructe care nu corespund standardelor pot dăuna melcii.
  • Calciul trebuie să fie disponibil gratuit pentru cohlee.
  • Unele produse sunt controversate în inofensivitate pentru ahaatin și trebuie administrate cu prudență.

De-a lungul timpului, puteți vedea că anumiți melci preferă anumite alimente și au obiceiuri nutriționale. Din acest motiv, nu se recomandă utilizarea acelorași ingrediente. Dieta ar trebui să fie variată.

fruct

Datorită accesului pe tot parcursul anului la fructe - Kipper nu are probleme cu ce să hrănească melcii. În orice moment pe rafturile magazinelor găsiți banane, kiwi, mango și alte fructe. Nu mai puțin util pentru melci sunt mere, pere, pepeni și multe altele. Dar aici sunt rezervele lor. Melcul achatin este sensibil la anumite tipuri de fructe. Deci, curmale, cireșe, feijoa, portocale și tangerine pot fi administrate cu prudență și numai prin verificarea maturității. Fructul ar trebui să fie dulce, invizibil, nu acru. Din acest motiv, nu trebuie să dați fructe de acri (afine, afine etc.) și fructe acră (lamaie, ananas, rodii etc.).

Fructele mari sunt tăiate în felii sau bucăți mici și puse într-un terariu. Pentru a nu strica solul - pot fi puse într-un castron (puteți să-l aduceți într-un magazin de animale de companie).

legume

În plus față de fructe, puteți hrăni animalele de companie cu legume proaspete. Din fericire, acestea sunt ieftine și disponibile pe tot parcursul anului. Puteți da roșiile, squash, varza, dovleac, cartof dulce, piper dulce si multe altele. Tehnologia, la fel ca în cazul fructelor - legumele sunt tăiate în felii sau bucăți mici și așezate în terariu. Proprietarul melcului poate fi observat pe măsură ce animalul său de companie se târăște pe produs și mușcă din bucățile mici din legume.

Încercați să nu cumpărați legume cu efect de seră. Datorită adaosului de îngrășământ în timpul cultivării, acestea pot avea un efect rău asupra cohleelor. Cu grijă, puteți da vinete, cartofi, napi, măsline și măsline. În nici un caz, nu puteți da ceapă, usturoi și legume ascuțite!

Calciu în dietă

Pentru a se asigura că coaja melcului era puternică și frumoasă, avea nevoie de calciu. Ar trebui să fie în dieta de zi cu zi. Aceasta este o condiție prealabilă pentru conținut melci în terariu. Există mai multe variante de suplimente de calciu:

  • Poți să hrănești melciȘezu, sau, mai bine, coaja. Cea mai populară opțiune. Pare un lucru oval alb. Este suficient să-i dați melcii și să îi urmăriți să le mănânce.
  • Creștere de hrană - pansament ieftin de top sub formă de pudră. Ei pot stropi fructe și legume.
  • Grindă de ou coajă.
  • Coji de mare.

În nici un caz. nu adăugați suplimente de calciu umane la regimul alimentar. Doar va afecta melcul. Nu puteți oferi cretă de școală și pietre minerale pentru papagali, deoarece compoziția lor este periculoasă pentru sănătate.

verdeață

Îngrijirea melcilor ahaatinÎn plus față de legume și fructe, este recomandabil să adăugați verdeață la alimentația ahaatin. Puteți da blaturi de plante, verdeață din grădină (cu excepția cepei) și iarbă de stradă (păpădie, urzică și multe altele). Toate plantele colectate trebuie spălate bine în apă. Colectată de pe stradă (în depărtare de autostrăzi), ar fi inutil să se ardă cu apă clocotită. Acest lucru este important pentru prevenirea bolilor parazitare.

Principala regulă a alimentației este o dietă multicomponentă. Pentru a face acest lucru, trebuie să combinați diferite legume, fructe, verde și asigurați-vă că adăugați calciu. Ca hrană pentru proteine, kippers cu experiență sunt sfătuiți să utilizeze gammarus și dafnia. Ele pot fi găsite fără probleme în magazine cu bunuri pentru acvaristi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?
Îngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijireÎngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijire
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Totul și puțin mai mult despre melci de melciTotul și puțin mai mult despre melci de melci
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Hedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciulHedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciul
Melci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătosMelci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătos
Tortoise ca animal de companieTortoise ca animal de companie
Ce trăiesc țestoasele în natură și acasăCe trăiesc țestoasele în natură și acasă
» » Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?
© 2021 amigdas.com