amigdas.com

Varicocelă la copii și adolescenți la vârsta de 14 ani

Varicocelul poate apărea la o vârstă fragedăAstăzi, un fenomen frecvent la băieții adolescenți este dezvoltarea de varicocel. Cu toate acestea, de multe ori nu se arată în nici un fel și se găsește numai la examene fizice de rutină. Aceasta este exact o boală adolescentă, nu o patologie congenitală, care este asociată cu presiune în vena renală stângă.

În adolescență, varicocele se formează tocmai în perioada în care apare pubertatea. Într-un moment în care există o creștere rapidă și există un dezechilibru în dezvoltarea anumitor structuri ale corpului. În principal, varicocele sunt diagnosticate la băieți cu vârsta de 10-19 ani (aproximativ 15%) și, mai puțin frecvent, mai puțin de 9 ani.

Ce este Varikotsele?

Deci, întrebarea este foarte reală, ce este varicocele și este această boală periculoasă?

Varikotsele - așa-numitele boala la băieți, care este asociată cu expansiunea venelor din cordonul spermatic și plexul groin. Cel mai adesea, boala se manifestă pe partea stângă, mai puțin pe partea dreaptă. În mod tipic, varicocele se găsesc la adolescenți la vârsta de 14 ani. Se întâmplă mai târziu, dar poate fi periculos. Deoarece gradul de varicocel cu creșterea unui adolescent se poate muta de la ușoară la severă. Și acest lucru este plin de infertilitate în viitor.

Diagnosticul de varicocel - o diagramă vizualăVarikotsele pentru ziua de azi boală comună la adolescenți și în chirurgia pediatrică. Potrivit statisticilor, aceasta poate apărea la 12% dintre băieți și la aproximativ 17% din băieții de sex masculin cu vârsta cuprinsă între 10 și 30 de ani. Cel mai frecvent grup de pacienți cu varicocelu sunt adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Identificarea varicocelei la vârsta de 14 ani are un caracter pozitiv. Va fi posibilă efectuarea unei operații care nu afectează dezvoltarea ulterioară a adolescentului, dar va contribui la menținerea fertilității normale și la eliminarea venelor varicoase.

Cauze ale varicocelelor la adolescenți

Până în prezent, toate cauzele varicocelului până la sfârșit nu au fost studiate. Studiile continuă până în prezent. Cauzele sunt direct legate de anatomia individuală a fiecărui copil.

motive:

 1. subdezvoltarea sau absența congenitală a supapelor venei de semințe;
 2. slăbiciunea dobândită sau congenitală a peretelui venoas;
 3. un unghi drept atunci când semințele pătrund în vena renală;
 4. obstrucțiile mecanice de-a lungul cursului plexului venoas;
 5. comprimarea arterelor adiacente ale venei de semințe;
 6. inflamația sistemului genito-urinar în anamneză;
 7. constipație;
 8. activitatea fizică este grea;
 9. ridicarea greutății;
 10. umflare;
 11. cu o excitație puternică, fără contacte sexuale.

Creșterea venei în plexul groinlike observate mai des la stânga. Deoarece testiculul drept este mai mare decât cel stâng, vena spermatică din stânga ar trebui să aibă o lungime mai mare. Anatomia umană în combinație cu modul greșit de viață poate duce la apariția unei boli care nu poate fi vindecată în mod conservator.

Cum să tratați varicocele la copiiȘansele acestui lucru bolile pot crește, în cazul în care copilul este predispus sa fie supraponderali de structura corpului și nu se angajează în nici o activitate fizică și este cea mai mare parte intinzandu mod de viață. De asemenea, se întâmplă ca unul dintre rinichi din spațiul abdominal să fie situat mai sus sau mai jos, la stânga sau la dreapta locului său obișnuit. În acest caz, există o inflexiune a venei și a arterei renale, iar acest lucru nu dă prothesis de sânge venos din testicule.

Creșterea presiunii hidrostatice în plexul groinlike poate provoca în timp, extinderea plasei venoase, pierderea tonusului peretelui venos, functia valvei defectuoasa si progresie a bolii. Cauza varicocelei poate fi o boală numită nefroptoză (omisiunea unuia dintre rinichi).

Simptome la adolescenți varicocele

Următoarele sunt considerate cele mai frecvente:

 • În scrot din partea afectată, se poate săturați o bucată de fire groase;
 • lărgirea scrotului dintr-o parte;
 • Senzație de greutate sau durere dureroasă în zona abdomenului (cu stadii avansate).

În unele cazuri în zona inghinala Vasele dilatate în sânge pot servi drept semnal pentru o boală mai gravă. Pentru a evita astfel, merită imediat să alergi la medic dacă:

 1. Există senzație și durere neplăcută în testicule;
 2. Banda de fire groase este vizibilă doar la dreapta atunci când este atinsă.

Ce este venele varicoase ale testiculelor și cum se manifestă acesteaare loc tulburări de circulație la băieți în zona pelviană datorită stazei venoase. Aceasta, la rândul său, poate duce la o încălcare a spermatogenezei normale, la o lipsă de oxigen a testiculelor.

Un băiat cu varicocelu poate și, adeseori, prezintă semne de eșec al țesutului articulației. Acestea pot include: picioare plate, fizioză fiziologică, vene varicoase ale extremităților inferioare și multe alte boli.

Clasificarea varicocelului

Varicocelul este clasificat în funcție de cât de mare este lumenul vaselor venoase. În urma acestui fapt, se disting trei grade de varicocel:

 • ușor. Acesta este detectat de un specialist în timpul examinării în timpul efortului. Există o expansiune abia exprimată a scrotului. Se poate găsi la 10 ani;
 • medie. Vizibil atunci când este examinat de un urolog fără efort. Lumen ușor mărit al venelor. Se poate manifesta în 14 ani;
 • greu (pronunțat). Te poți descoperi. Venele sunt lărgite puternic, mărită în dimensiunea scrotului. Când simțiți o bucată de fire groase. Pe lângă cel de-al doilea, poate fi dezvăluit în 14 ani.

Tratamentul varicocelului

Cel mai eficient metoda de tratament cu varicocel, în funcție de medici, este o intervenție chirurgicală asociată cu îndepărtarea venelor. Dar până acum problema este deschisă dacă este necesar să faceți o intervenție chirurgicală pentru copii sub 10 ani. Mulți medici vă sfătuiesc să vă abțineți de la intervenția chirurgicală până când se schimbă forma testiculelor.

La rândul său, există mai multe modalități de tratare a testiculelor de varicocelu:

 1. medicale;
 2. intervenția operativă.

În medicină, poți conta 120 tipuri de operațiuni, legate de tratamentul varicocelei. Ei, la rândul lor, pot fi împărțiți condițional în două subgrupe:

 • operații cu conservarea comunicării cu o arteră renală;
 • cu afectarea comunicării cu artera renală.

Scopul acestor operațiuni este reluarea fluxului sanguin în modul normal. Operația se efectuează sub anestezie generală sau locală.

Problema operațiunii poate apărea în următoarele cazuri:

 1. Ecografia scrotului va ajuta la diagnosticarea varicoceleicu senzații dureroase în scrot și testicule;
 2. cu o diminuare a dimensiunii în comparație cu norma testiculelor afectate;
 3. cu înfrângere bilaterală.

Înainte de asta, cum să începeți o operație, este necesar să treacă o serie de examene și să treacă o mulțime de analize. Acest lucru este necesar pentru a cunoaște starea pacientului și dacă este posibil să efectuați deloc operația. Astfel de analize includ:

 • Teste generale de sânge și urină;
 • determinarea factorului Rh al pacientului;
 • ECG;
 • analiza biochimică;
 • raze X la piept.

În termen de 3-4 zile după intervenția chirurgicală, adolescentul ar trebui stați în spital și aproximativ o săptămână mai târziu puteți relua participarea la școală. Posibile complicații după intervenție chirurgicală, cum ar fi recaderea sau căderea testiculului, care ar putea apărea cu afectarea vaselor limfatice.

Pentru a pentru stimularea spermatogenezei după operație, medicii prescriu medicamente. De obicei, aceasta include suplimente alimentare și vitamine, mai puțin frecvent (dacă este necesar) - venoprotectori, medicamente hormonale și medicamente care vor îmbunătăți circulația sângelui.

Odată cu eliminarea varicocelei în 14 ani, adolescenții au nevoie de sprijin social și psihic. Se recomandă vizitarea unui medic timp de șase luni.

Prevenirea varicocelului

Nu există metode speciale de prevenire. Acest lucru se datorează faptului că acest lucru patologia este asociată cu anatomia structurii vaselor de sânge și sistemul în zona scrotului și a bustului, precum și cu ereditatea. De aceea este aproape imposibil să prevenim această boală.

Este posibil să se supună examinării la un urolog, la sfârșitul pubertății la un adolescent, cu aproximativ 20 de ani. Dacă examinarea arată că nu există o expansiune a lumenului vaselor, atunci această problemă nu mai poate fi gândită și nu îngrijorată.

Dacă sondajul a arătat cel puțin unii semne ușoare, atunci trebuie să vă luați în serios sănătatea. Este necesar să monitorizați cu atenție scaunul și să limitați numărul încărcăturilor fizice grele. Acești factori pot duce la creșterea presiunii intra-abdominale. Din aceasta rezultă că venele testicolelor vor fi mai pline de sânge.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este perioada pubertală, care sunt caracteristicile saleCare este perioada pubertală, care sunt caracteristicile sale
Vitamine bune pentru adolescenți 17 ani: cum să alegiVitamine bune pentru adolescenți 17 ani: cum să alegi
Primele semne de varicela si cum sa le recunoastemPrimele semne de varicela si cum sa le recunoastem
Acnee pe față: cauza apariției în podul nasuluiAcnee pe față: cauza apariției în podul nasului
Torsiune toriculară la un copil și la adulți, simptome, tratamentTorsiune toriculară la un copil și la adulți, simptome, tratament
Boala cardiacă congenitală la un copil: simptomatologie și tratamentBoala cardiacă congenitală la un copil: simptomatologie și tratament
Varicocelul la bărbați: semne, simptome și tratamentVaricocelul la bărbați: semne, simptome și tratament
Rata de inimă la copii este normală după vârstăRata de inimă la copii este normală după vârstă
Caracteristicile raportului dintre înălțime și greutate la adolescențiCaracteristicile raportului dintre înălțime și greutate la adolescenți
Varicocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratamentVaricocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratament
» » Varicocelă la copii și adolescenți la vârsta de 14 ani
© 2021 amigdas.com