amigdas.com

Oțel inoxidabil 40x13: caracteristic și aplicație

Oțel inoxidabil 40x13Otelul este aliaj de mai multe elemente chimice

. De regulă, acesta este creat pentru anumite scopuri și cu un spectru îngust de utilizare.

Oțelul 40 × 13 nu rust în toate condițiile meteorologice, este potrivit pentru fabricarea de aparate de uz casnic, cuțite și ustensile. Nu conține substanțe chimice nocive, adică poate fi utilizată în siguranță în industria alimentară și în industrie.

Un alt plus este rezistența ridicată la căldură, precum și rezistența la efecte corozive. Aceste caracteristici sunt obținute de aliaj ca urmare a întăririi datorită unui proces special de fabricație. În acest timp, se produce o dizolvare completă a carburii, motiv pentru care substanța nu intră în reacții chimice cu mediul înconjurător.

caracteristicile

Diferite produse din oțel inoxidabil 40x13Comoditatea utilizării unui astfel de material se datorează, de asemenea, faptului că oțelul este fabricat într-un cuptor deschis cu un regim de temperatură de 850 până la 1200 de grade, astfel că materialul este complet deformat și poate fi umplut forme complet diferite. Schimbarea sistemului de răcire și încălzire face posibilă crearea unui produs fără defecte, fisuri sau orice nereguli.

Componente după întărire:

  • particule de carbură,
  • martensită,
  • reziduale austenite.

Ultimul element afectează rigiditatea oțelului rezultat: cu cât este mai mare temperatura de întărire, cu atât este mai mare rigiditatea / duritatea. De aceea, dacă este necesară oțel pentru cuțite (oțelul moale în cuțite este mult mai ușor și mai convenabil pentru a ascuți), atunci temperatura ideală de temperare va fi de 1050 grade și mai sus.

cerere

Anterior, acest material a fost folosit pentru fabricarea cuțitelor de bucătărie sovietice și ieftine. Din nefericire, datorită costului lor scăzut, acestea diferă într-o calitate relativ slabă (datorită fabricilor de cuțite și nu a oțelului), dar pentru scopuri obișnuite de uz casnic și bucătărie se potrivesc perfect. Cu un astfel de cuțit a fost ușor să tăiem un pui, alte feluri de mâncare, dar cel mai important plus - siguranța pentru sănătate. Nici un risc de a contracta orice boală chimică utilizând oțel 40 × 13 pur și simplu nu există.

Oțel inoxidabil pentru cuțite diferiteO sferă de aplicare separată este modelarea aerului. În construcția avionului este imposibil ca materialul din care sunt fabricate părțile componente importante să fie foarte electrificat și supus unor coroziuni diverse, deoarece viața umană este în joc. Designerii nu ar folosi oțel de o calitate scăzută, deci acest fapt va fi un alt plus. Dar cel mai frecvent mod de utilizare este producerea de piese componente diferite. Înaltă rezistență și capacitatea de a folosi în mecanismele care lucrează la uzură fac materialul componentă principală.

Este de remarcat faptul că scalpele medicale sunt fabricate din aliajul de mai sus, ceea ce confirmă informațiile despre siguranța corpului uman. Încă din această oțel produce diferite dispozitive tehnice: rulmenți, arcuri, elemente pentru sisteme de măsurare, componente compresor și multe lucruri necesare în viața de zi cu zi.

Unul dintre principalele dezavantaje este faptul că utilizarea acest oțel pentru sudare nu este absolut. Cu o schimbare bruscă a temperaturii, pierde multe dintre proprietățile sale, începe să ruineze, grâul de cristal se prăbușește.

opinii

O gamă largă de consumatori răspunde pozitiv la produsele din acest material. Oamenii notează o absență completă a ruginei în timpul întregii lucrări cu instrumentul, precum și rezistența ridicată. Producția acestui brand ocupă un loc important în metalurgia Rusiei, locul al doilea în ceea ce privește numărul de volume produse pe an. Longevitatea materialului este remarcată de mulți consumatori. Forța nu cauzează cumpărătorului să sufere reparații și ascuțimi constante atunci când vine vorba de cuțitul de bucătărie sau să înlocuiască diferitele părți ale mecanismelor. Aproximativ, oamenii cumpără produse din acest material din următoarele motive:

  • durabilitate,
  • rezistență ridicată,
  • cost redus.

Procesarea lamei de cuțite de bucătărie din materialul acestui brand nu este dificilă. Este suficient să folosiți piatra de piatră obișnuită, care ar trebui să fie în fiecare casă. Metalul se distinge prin softness-ul său (în rațiune), prin urmare nu este necesar să se depună mult efort pentru ao ascuți. O caracteristică suplimentară este faptul că produsul rămâne ascuțit pentru o lungă perioadă de timp.

Trebuie remarcat faptul că produsele nu au nevoie de îngrijire atentă, cu excepția faptului că trebuie să fie ascuțite în timp (dacă este vorba de cuțite). Restul produsului este suficient pentru a cumpăra și va servi mult timp, principalul lucru - nu lucrați cu suprafețe dure, deoarece lama cuțitului este destul de puternic îndoită în cazul încărcărilor fizice grave.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Temperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialuluiTemperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialului
Punctul de topire al metalului în gradePunctul de topire al metalului în grade
Oțel austenitic: caracteristici și caracteristiciOțel austenitic: caracteristici și caracteristici
Oțeluri de unelte: grade carbon și aliajeOțeluri de unelte: grade carbon și aliaje
Oțel pentru cuțite: caracteristici comparative ale aliajelor buneOțel pentru cuțite: caracteristici comparative ale aliajelor bune
Taierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicareTaierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicare
Caracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10тCaracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10т
Oțel x12mf: principalele caracteristici, plusuri și minusuriOțel x12mf: principalele caracteristici, plusuri și minusuri
Oțel deteriorat: caracteristici, istorie, domeniu de aplicareOțel deteriorat: caracteristici, istorie, domeniu de aplicare
Proprietăți și aplicații ale oțelului inoxidabil de calitate alimentarăProprietăți și aplicații ale oțelului inoxidabil de calitate alimentară
» » Oțel inoxidabil 40x13: caracteristic și aplicație
© 2021 amigdas.com