amigdas.com

Sahalin Husky: istorie a rasei, descriere, diferențe față de alte Husky

Tipuri de câine HuskyEste vorba de o rasă care este cunoscută sub numele de "husky Sahalin". Locuitorii locali le-au numit, de asemenea, Sakhalin sau Gilyatka husky. În Japonia, acești câini sunt numiți Karafuto-Ken. Inițial, Sahalin a aparținut teritoriilor japoneze, astfel încât locuitorii din țara estică consideră că sahaliții sunt haciani din Japonia. Rasa a fost formată ca o sanie, este destul de veche și aproape că a dispărut până acum.

Din istoria rasei

Husky a fost scos pentru nevoile nordului. Au însoțit vânătorul în taiga în timpul vânătorii ursului, a participat la pescuitul sigiliilor de blană și a moluștelor. Dar scopul lor principal a fost să lucreze într-un ham. Pentru aceasta, câinele a fost creat perfect: un schelet puternic, o creștere înaltă, o structură a labei, ceea ce face ușor deplasarea pe orice sol, inclusiv o crustă acoperită de zăpadă. Huskya sahaliană era mult mai mare decât huskyul din Alaska, ceea ce le făcea mai productive.

Din cauza vitezei ridicate a călătoriei pe care o dezvoltă, câinii de la sfârșitul secolului al XIX-lea au început să fie folosiți pentru serviciul poștal, livrând mesaje de pe continent către Sahalin și înapoi. Din 1920 până în 1940, au fost folosite cu succes în armata sovietică, au câștigat gloria celor mai buni câini de război. Acest lucru a fost facilitat de caracterul calm și consistent al sahaliților.

În anul 2014, rasa a dispărut aproape complet, după ce crescătorul a murit, datorită entuziasmului căruia au rămas în ultimii ani cojile de șahalină, însă activitatea de reproducere recentă cu această rasă a fost reluată. Cainii au inceput sa invete japoneza și kynologi ruși. În diferite orașe, pepinierele acestor animale maiestuoase au apărut din nou.

Husky specie

Astăzi husky există mai multe variante.

 • Caracterul Huskyi lui SahalinDintre acestea, cea mai populară astăzi este Husky siberiană. Aceasta este rasa de expoziție ideală, mai potrivită pentru sport decât pentru sarcini de lucru.
 • Japonez - în această linie accentul se pune pe calitățile de protecție, pentru călătorii lungi câinele nu este adaptat.
 • Alaska este un câine rapid, ideal pentru conducere.
 • Mini-husky - o rasă medie, în care accentul se pune pe calitățile decorative, este minunat pentru menținerea casei.
 • Sahalin - o specie rară pe cale de dispariție pe care crescătorii japonezi de câini încearcă să le restaureze.

Diferențe externe

Sacalinul Husky este cel mai mare reprezentant al acestui grup de rase. În plus, este remarcabil pentru rezistența sa extraordinară. Grosimea blanii și un corp strâns musculat, cu picioare puternice, permit câinelui nu numai să supraviețuiască în condiții climatice dure, ci și să lucreze acolo.

În sângele husky-ului Sakhalin, există gene de spitz japonez și akita-inu. Acest lucru se poate vedea din asemănarea externă cu același Spitz, doar dimensiunile diferă radical. Care sunt caracteristicile lor?

 • Cum să hrăniți HuskyÎnălțimea medie este de 62 cm, înălțimea maximă este de 70 cm.
 • Greutate aproximativ 40 kg.
 • Corp de lungime medie, subțire și musculară.
 • Membrele sunt paralele, cele posterioare sunt puțin mai dezvoltate.
 • Capul mare are un contur clar, botul se ingusteaza.
 • Ochii ovale, de forma de migdale, de dimensiuni medii, culoarea depinde de culoarea blanii.
 • Urechile sunt așezate înalte, triunghiulare, erectate, îndreptate.
 • Coada este abundent pubescentă, adesea curbată. Plantarea este ridicată.
 • Îmbrăcămintea din lână este densă, cu un strat subțire.
 • Culoarea este mai frecvent monofonică: negru, gri, roșu. Anterior, culoarea brindle a fost evaluată, care acum aproape nu apare niciodată.

Morale și trăsături comportamentale

Sahalin Huskies sunt considerați inteligenți și instruiți, sunt ușor accesibili la instruire, deși nu dau dovadă de zel special în lecții. Ele sunt ușor de gestionat, acești câini nu merg împotriva persoanei. Gazdele pe care îi iubesc și să arate adevărata devoțiune.

Acasă, oamenii din Sahalin se comportă cu reținere și chiar uneori indiferenți, dar aceasta este o impresie înșelătoare. Cu alte animale domestice obțineți ușor, arată prietenie. Dintr-un câine de rasă, veți obține o gardă excelentă și un tovarăș.

Cu acești câini este imposibil să slăbească disciplina, rasa tinde să domine. În cazul în care câinele te ascultă și nu insistă pe cont propriu, o va învăța și o va neglija pe viitor în echipă, având în vedere că i-ai permis.

În genele husky-ului Sahalin există o înclinație pentru lăstari. În orice condiții confortabile a trăit și indiferent cât de mult îl iubea pe proprietar - instinctul învinge totul. Pentru a pune în aplicare câinele conceput pot arăta viclenie și ingeniozitate și pot scăpa chiar și atunci când pare imposibil. Este posibil să se submineze, săriți prin incinta mare.

Dacă gardul este din lemn, ciorchinul de la Sakhalin poate să-l găurească printr-o gaură. Au existat cazuri în care animalele chiar au reușit să deschidă șuruburile - atât de mare este dorința lor de libertate. Prin urmare, alegând un câine din această rasă, este pur și simplu necesar să aveți o barieră sigură.

Dressour începe mai bine de la o vârstă fragedă. Lăsați catelul să se obișnuiască cu cele mai simple comenzi. Într-o jumătate de an deja, este posibil ca un câine să fie încredințat unui ciclist profesionist pentru trecerea unui curs complet de formare. Este mai bine să alegeți pentru această persoană care este familiarizată cu caracteristicile rasei de vaci de Sakhalin. Un câine care nu a fost instruit este slab controlat.

În educația căței trebuie să folosiți același principiu ca și în cazul copiilor mici. Nu ar trebui să existe dezacord în evaluarea acțiunilor sale sau a manifestărilor de neascultare. În cazul cenzurii, apoi toți membrii familiei, altfel nu veți reuși.

Echipele ar trebui repetate de mai multe ori, de 10 ori sau mai mult, astfel încât catelul să înțeleagă că nu-l vor lăsa atât de ușor. Din punct de vedere fizic, nu poți pedepsi huskii, va slăbi contactul dintre tine, câinele poate fi întărit.

Cumpărați un catelus

Husky rasa de câineDacă doriți să cumpărați un cățeluș această rasă, cynologists sunt sfătuiți să se aplice la pepinieră "Laitkiper" în suburbii. Înainte, crescătorii ei crescuseră exclusiv husi sibieni, dar acum ei acordă atenție poporului sahalian.

Vârsta cea mai bună de cumpărat este de 1-1,5 luni. Ei bine, dacă decideți asupra alegerii, veți ajuta o persoană care înțelege caracteristicile rasei. Puii deja în această perioadă arată individualitatea, ca și pentru exterior, apoi cu vârsta, se schimbă foarte mult. Desigur, câinele ar trebui să fie sănătos. Acordați atenție calității lânii, grăsimii, stării ochilor și a gurii. Ar trebui să fie un câine curios jucăuș cu păr strălucitor și ochi.

Este recomandabil să se analizeze condițiile de detenție, să se evalueze calitățile pedigree ale părinților și, bineînțeles, să se examineze documentele. Pentru fiecare catelus cu rasă pură se eliberează un pașaport și apoi se întocmește un pedigree. Pentru a începe, hotărâți, dacă vrei să participi la expoziții și la creșterea rasei. Dacă nu, un catelus de clasă de companie se va potrivi cu tine, va fi mai ieftin pentru bani. Puii care pot face o cariera ca producator costa de la 50 de mii de ruble si mai mult.

Husky japoneză

Sahalin HuskyO altă rasă se numește Akita Inu. Profesioniștii uneori o confundă cu Sahalin, dar sunt linii diferite ale rasei. Confuzia apare din cauza asemănării externe. Akita este, de asemenea, un câine extrem de puternic, care intenționa inițial să vâneze pentru o fiară mare. Acest câine este considerat proprietatea culturii japoneze.

Cu similitudine externă cu Akita Sahalin se distinge prin culori mai diverse. Vă puteți întâlni cu reprezentanți albi, brindle, lâna poate avea pete clar definite. În secolul al XIX-lea, Akita Inu a fost traversată de ciobănești, deci se disting prin păstori, vânătoare, calități de luptă. Acum rasa este de asemenea considerată relativ rară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Liceul ruso-european: o descriere a raseiLiceul ruso-european: o descriere a rasei
Descrierea rasei Laika din Siberia de EstDescrierea rasei Laika din Siberia de Est
Cum să faci o pisică pentru huskyCum să faci o pisică pentru husky
Karaio-finlandeză: o descriere a rasei și a fotografiilor câineluiKaraio-finlandeză: o descriere a rasei și a fotografiilor câinelui
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câine de câine de câine: descrierea raseiCâine de câine de câine: descrierea rasei
Câini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuriCâini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuri
Caracterul câinelui de rasă Husky din SiberiaCaracterul câinelui de rasă Husky din Siberia
Dog Laika: caracteristicile și descrierea raseiDog Laika: caracteristicile și descrierea rasei
Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017
» » Sahalin Husky: istorie a rasei, descriere, diferențe față de alte Husky
© 2021 amigdas.com