amigdas.com

Cancerul de prostată 3 grade: prognoza speranței de viață

Simptomele cancerului de prostatăPrin frecvența detectării, cancerul de prostată se află pe locul al doilea după cancerul pulmonar în rândul tuturor cazurilor de cancer la bărbați. Pericolul acestei patologii este că la început nu are o simptomatologie pronunțată. Această formă de cancer se dezvoltă foarte lent și adesea nu are simptome.

În majoritatea covârșitoare a cazurilor, cancerul de prostată la bărbații de vârstă mijlocie este detectat numai după ce se dezvoltă până la gradul al treilea. Acest lucru se explică prin faptul că atunci apare pacientul semne evidente de boală, care nu mai pot fi ignorate. Pacientul trebuie să consulte un medic, unde primește un diagnostic neplăcut.

La un cuvânt de cancer orice persoană este speriată involuntar. Toată lumea știe că acest cancer poate aduce o persoană în mormânt în doar câteva luni. Ce prognostic fac medicii în cancerul de prostată de gradul 3? Care este speranța de viață a pacientului? Ce tratament vă permite să-l creșteți? Răspunsul la aceste și la alte întrebări este prezentat în acest articol.

Imagine clinică a cancerului de prostată

Principalul pericol de cancer de prostată este faptul că majoritatea pacienților la momentul depistării bolii etapa inițială a trecut deja. Acesta este momentul în care probabilitatea unei vindecări complete a fost foarte mare este deja pierdută. Desigur, pacienții pot să nu simt simptomele bolii, dar nu le pot compara cu cancer de prostata ca cei care au fost similare cu simptome de boli mai puțin grave: prostatita si uretrita.

Gradul III de cancer dă o simptomatologie specifică, permitand diagnosticarea corecta a bolii:

 • Tratamentul cancerului de prostatăProbleme cu urinare. Tumora stoarce uretra și deturnarea urinară este dificilă. În acest caz, nevoia de a urina devine din ce în ce mai frecventă.
 • Senzații dureroase în zona abdomenului și hipocondrul drept.
 • Când veziculele seminale sunt afectate, pacientul are probleme cu erecția. În cazurile severe, tumora provoacă constipație prin stoarcerea rectului.

Este dificil de determinat predispoziția la acest cancer. Medicii cred că poate să lovească orice bărbat, începând cu vârsta de 30 de ani. În același timp, riscul de oncologie a cancerului de prostată crește dacă un om cade sub radiații ionizante sau a avut deja cazuri de boală. Cu toate acestea, cancerul de prostată este adesea detectat la persoanele care nu au fost niciodată iradiate, nu au o predispoziție genetică și și-au protejat sănătatea.

Durata de viață în cancerul de prostată de gradul 3

Cancer de prostată de gradul treiAcum 30 de ani, când a fost făcut acest diagnostic, previziunile medicilor au fost dezamăgitoare. Aproximativ 80% dintre bărbați au murit în decurs de 3-5 ani. Astăzi, datorită apariției unor noi tratamente, prognoza speranței de viață a pacienților cu cancer de prostată de gradul 3 a devenit mai optimistă.

Din păcate, în această etapă de dezvoltare nu este încă posibilă vindecarea completă a pacientului. Cu toate acestea, cele mai noi metode de tratament sunt capabile de crește semnificativ speranța de viață.

Câți oameni trăiesc astăzi cu un diagnostic similar? În cazul în care pacientul este de acord să urmeze un curs complet de tratament, îndeplinește toate cerințele medicilor, atunci durata sa de viață cu un astfel de diagnostic poate fi de 10-12 ani. Adevărat, medicul face previziuni favorabile numai atunci când tumora nu dă metastaze. Cu metastaze externe și locale, nici un medic nu va întreprinde prognostic pe termen lung.

Durata de viață a unui pacient supus tratamentului cu o formă neglijată a cancerului de prostată depinde de mai mulți factori:

 1. Pacientul trebuie să renunțe complet la alcool și tutun. Noțiunile periculoase înrăutățesc în mod semnificativ prognosticul tratamentului bolii.
 2. Vârsta. Pacienții mai tineri se recuperează mai bine după tratament.
 3. Prezența altor boli și răspândirea metastazelor. Bolile concomitente scurtează durata vieții, iar în cazul metastazelor pacienții nu trăiesc mai mult de 2 ani.
 4. Mâncăruri dietetice speciale.

O importanță deosebită starea psihologică a pacientului. Numeroase studii au confirmat în mod clar de faptul că pacienții sunt configurate pentru recuperare, bazată pe sprijinul deplin al celor dragi lor, oamenii trăiesc mai mult, brațele după diagnostic teribil. Prin urmare, fiecare pacient are nevoie de ajutorul unui terapeut. Doctorul ajută la rezolvarea problemelor de tip psihologic.

Ce tratamente prelungesc viata cu cancer de prostata avansat?

Dacă pacientul refuză tratamentul bolii, nu va trăi mult timp - 1 an, maximum 2 ani. Când pacientul este de acord cu toate procedurile de tratament, prognoza speranței de viață este îmbunătățită.

Pentru a prelungi viata pacientului, următoarele metode de tratament:

 1. Ce fel de viata recomanda medicii?Metoda chirurgicală. Cancerul de prostată de gradul trei necesită o abordare radicală a tratamentului. Pur și simplu, în marea majoritate a cazurilor, medicii elimină tumora. Pacientului i se administrează o anestezie generală. În timpul operației nu este îndepărtată numai glanda însăși, ci și țesuturile adiacente acesteia. Acest lucru reduce riscul metastazelor. Durata operației depinde de severitatea bolii.
 2. Metoda radială. Este expunerea la radiații la prostată. Foarte des această metodă este utilizată împreună cu intervenția chirurgicală. Radioterapia demonstrează o eficacitate excelentă în lupta împotriva cancerului de prostată avansat. Fierul și țesuturile din apropiere sunt iradiate cu raze X, radiații gamma și beta. În ultimul deceniu, o varietate de metode de radiație, cum ar fi brahiterapia, a fost din ce în ce mai folosită. Esența sa constă în plasarea unei capsule în mod specific radioactiv în aceeași glandă. Brahiterapia vă permite să bateți mai bine celulele canceroase și să reduceți efectul radiației asupra țesuturilor sănătoase.
 3. Chimioterapia. Aceasta este o altă metodă de tratare a cancerului de prostată, care uneori oferă rezultate uimitoare - pacienții sunt complet vindecați. Din păcate, astfel de cazuri sunt rare și nu afectează statisticile. Chimioterapia împreună cu metoda de tratament prin radiații are multe efecte secundare grave, deci nu este adecvată pentru toți pacienții. Pacienții slabi nu-l pot suporta.
 4. Terapia cu ultrasunete. Este un efect local al undelor ultrasonice asupra tumorii de către grinzi. Din acest motiv, țesuturile afectate de cancer se încălzesc și mor. Frecvența valurilor este aleasă în așa fel încât țesuturile sănătoase să nu reacționeze deloc la efect. Această metodă de tratament este considerată cea mai strictă, dar, din păcate, nu este foarte eficientă în combaterea formei neglijate a cancerului.
 5. Terapia hormonală. Este foarte rar utilizat ca tratament independent pentru cancerul de prostată. Cel mai adesea, hormonii merg în plus față de alte metode de tratament. Principala lor sarcină este suprimarea hormonilor masculini, care determină creșterea tumorii. Terapia hormonală se aplică pacienților care, din anumite motive, nu pot primi tratament agresiv.

Dieta care prelungește viața pacienților cu cancer de prostată avansat

Metodele de tratament descrise mai sus au un impact grav asupra stării generale a pacienților. Pentru a prelungi viata pacientului, trebuie sa se recupereze corect. O importanță deosebită aici o dietă bine concepută.

Dieta cu cancer de prostată avansat ar trebui să includă:

 • Etapele dezvoltării canceruluiUn număr mare de roșii. Conținut în acestea, licopenul încetinește semnificativ dezvoltarea celulelor tumorale.
 • Caise, papaya, grapefruit: aceste produse au, de asemenea, licopen.
 • Uleiul de măsline. Are multe antioxidante care blochează metastazele tumorale. Ei ar trebui să alimenteze toate mesele pentru pacienții cu cancer de prostată. Dar floarea soarelui și uleiul de in trebuie să fie aruncate. Aceste uleiuri sunt interzise.
 • Legume verzi și orice alimente bogate în vitamina C. Ele ajută la întărirea imunității și la creșterea longevității.

În dieta unui pacient cu cancer de prostată de gradul 3 nu ar trebui să fie:

 • Excesul de produse lactate. O cantitate mare de calciu duce la creșterea accelerată a tumorii, ceea ce agravează speranța de viață a pacientului. Nu este necesară o respingere completă a produselor lactate, însă consumul acestora este redus în limite rezonabile.
 • Carne de pui. Carnea însăși este sigură, dar pe fermele de creștere a păsărilor pentru o creștere accelerată, pasărea este umplute cu hormoni care stimulează creșterea tumorii de prostată. Nu țineți șanse. Carnea de pasăre poate fi înlocuită cu iepure și pește.

concluzie

Cancerul de prostată poate fi detectat la orice om. Din acest motiv, reprezentanții sexului mai puternic se recomandă să fiți vigilenți și verificate în mod regulat cu un medic în scopuri preventive. Merită să ne amintim că cancerul de prostată, detectat într-o fază incipientă, este complet vindecat în majoritatea cazurilor. Nu riscați și pierdeți această ocazie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este un test de sânge pentru psa: transcrierea și metoda de conducereCe este un test de sânge pentru psa: transcrierea și metoda de conducere
Spermagramul cu sânge: de ce apare sângele în spermaSpermagramul cu sânge: de ce apare sângele în sperma
Am nevoie de o intervenție chirurgicală pentru adenomul prostatic de gradul 2?Am nevoie de o intervenție chirurgicală pentru adenomul prostatic de gradul 2?
Cancerul oral: cauze, simptome, tratament și prevenireCancerul oral: cauze, simptome, tratament și prevenire
Cancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostateiCancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostatei
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Ecografia prostatei la bărbați: cum se procedează corectEcografia prostatei la bărbați: cum se procedează corect
Cancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratamentCancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratament
» » Cancerul de prostată 3 grade: prognoza speranței de viață
© 2021 amigdas.com