amigdas.com

Cum să sunăm cablurile și cablul cu un multimetru

Cum să sunați la cabluri și cabluriÎn cazul în care trebuie să găsiți cauza defecțiunii echipamentelor sau cablurilor, în primul rând trebuie să sunați conductorii utilizând un dispozitiv special numit multimetru. Acesta este un tester care va ajuta la determinarea integrității firelor și a rezistenței. Și, de asemenea, este posibil să înțelegem dacă există un scurtcircuit în circuit. Cu ajutorul acestui dispozitiv, puteți afla dacă lampa incandescență, siguranța, transformatorul sau elementul de încălzire funcționează.

Caracteristicile folosirii unui multimetru

În cazul în care doriți să determinați integritatea cablurilor din apartament, trebuie să cunoașteți caracteristicile unui multimetru. În primul rând, trebuie să știți că pentru astfel de scopuri nu aveți nevoie de un dispozitiv scump, puteți face acest lucru cu un simplu tester chinez care nu are capacități speciale.

Cu toate acestea, opțiunea cea mai practică este utilizarea dispozitivului cu posibilitatea de continuitate. Pentru a activa modul dorit, rotiți butonul testerului pe pictograma care arată dioda sau forma de undă. În acest mod, dacă conductorul este în ordine, se va auzi un scânteie.

Semnalul audio nu va apărea întotdeauna. Dacă firul este defect, numărul unu apare pe ecran, ceea ce indică faptul că rezistența este mai mare decât limita măsurată. În cazul în care circuitul este OK, rezistența conductorului va apărea pe afișaj. În cel mai bun caz, acest indicator ar trebui să fie aproximativ zero dacă conductorul este într-o mică măsură.

Continuitatea firelor și cablurilor este după cum urmează:

  1. Caracteristici de utilizareEste necesar să porniți multimetrul.
  2. Conectăm cablurile pentru măsurare la multimetru. Sârma neagră trebuie conectată la mufa neagră, iar firul roșu la mufa roșie. Este important să conectați cablurile exact astfel încât atunci când măsurați, nu amestecați cu polaritatea. În cazul în care trebuie doar să aflați dacă firul este intact, atunci poziția conductorilor poate fi neglijată.
  3. În continuare trebuie să porniți testerul. Se poate activa imediat când se selectează un mod, sau trebuie făcut manual prin apăsarea butonului dorit.

  1. Următorul pas este să verificați disponibilitatea dispozitivului. Pentru a face acest lucru, trebuie să conectați conductorii de testare ai multimetru unul de altul. Dacă auziți un scârțâit, înseamnă că totul este bine și puteți începe să rulați prin cabluri.
  2. După aceasta, luați un conductor cu fire bine expuse, fără murdărie și metal oxidat, și atingeți sondele până la capetele cablului.
  3. Dacă circuitul este bun, veți auzi un sunet caracteristic și afișajul va avea o valoare de rezistență sau doar zero. Dacă pe ecran există doar o singură cifră, iar scânteia nu sună, înseamnă că circuitul este defect.

Siguranța când lucrați cu testerul

Când lucrați cu electricitate, trebuie să urmați anumite reguli:

  1. Cea mai bună opțiune va fi utilizarea așa-numitelor crocodili, ceea ce va facilita munca. Acestea vor face contactul mai fiabil și nu vor ține mâinile în timpul măsurătorilor.
  2. Înainte de a verifica circuitul, acesta trebuie să fie deconectat de la rețea. Este important să scoateți din circuit chiar și bateriile obișnuite, iar condensatoarele, dacă există, se închid, descărcând astfel. Dacă ignorați această regulă, testerul se va sparge.
  3. Când verificați un cablu lung, nu atingeți zonele goale cu mâinile, deoarece rezultatele pot fi distorsionate.

Măsuri de siguranțăDacă doriți să verificați integritatea firelor cu un număr mare de miezuri, trebuie să fie curățate de izolație și împărțite între ele. În continuare trebuie să vă asigurați că venele nu sunt închise. Pentru a fi mai convenabil, puteți fixa o vena cu un crocodil și verificați toate celelalte cu o sondă cu toate opțiunile.

În acest caz, scârțâitul va însemna că venele sunt închise. Când verificați cablurile proiectate să lucreze cu curenți mari, acest moment este foarte important.

Următorul pas este să verificați dacă există o încălcare în dirijor. Pentru comoditate, puteți conecta toate firele dintr-o parte. Dacă nu există niciun sunet pe nici un conductor, înseamnă că acesta este deteriorat.

Cum să verificați integritatea cablurilor din apartament

De exemplu, vom lua un apartament mediu nou, în care cablarea se face calitativ, cu toate standardele. Aceasta înseamnă că toate cablurile pentru lumină și pentru prizele de alimentare au fost retrase separat. Fiecare cablu este conectat separat la ecran prin dispozitivul său automat.

În cazul în care lumina se stinge în cameră, trebuie să verificați imediat dacă lampa funcționează. Înainte de aceasta, trebuie să opriți puterea camerei sau a întregului apartament. Pentru a verifica funcționarea becului cu incandescență, vom avea nevoie de un tester.

Mai întâi de toate, este necesar să se determine dacă mașinile din scut au funcționat. Dacă nu, defecțiunea se găsește în becul, în suportul becului sau în comutator. În acest caz, cablajul este puțin probabil să fie deteriorat. Dacă întreruptorul a oprit alimentarea, trebuie să suneți întregul circuit, excluzând comutatorul din cameră.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se măsoară amperajul (curentul) cu un multimetruCum se măsoară amperajul (curentul) cu un multimetru
Cum se testează o diodă și o diodă zener cu un multimetruCum se testează o diodă și o diodă zener cu un multimetru
Cum să verificați puntea diodă a generatorului cu un multimetruCum să verificați puntea diodă a generatorului cu un multimetru
Cum să testați un FET cu un multimetru, verificați MOSFETCum să testați un FET cu un multimetru, verificați MOSFET
Cum să verificați bobina de aprindere cu un multimetruCum să verificați bobina de aprindere cu un multimetru
Cum să verificați tiristorul și triacul cu un multimetruCum să verificați tiristorul și triacul cu un multimetru
Cum să măsurați rezistența la pământ și să verificați prizeleCum să măsurați rezistența la pământ și să verificați prizele
Cum se măsoară (măsoară) rezistența cu un multimetruCum se măsoară (măsoară) rezistența cu un multimetru
Verificarea tranzistorului cu un multimetru, cum să sune și să verificațiVerificarea tranzistorului cu un multimetru, cum să sune și să verificați
Cum se verifică și se măsoară rezistența unui rezistor cu un multimetruCum se verifică și se măsoară rezistența unui rezistor cu un multimetru
» » Cum să sunăm cablurile și cablul cu un multimetru
© 2021 amigdas.com