amigdas.com

Cum se determină rasa câinilor și a căței

Câini de diferite rase - trăsăturiToți câinii au nevoie de atitudini diferite, nutriție, condiții de detenție și de formare, organizarea timpului liber, protecția împotriva bolilor etc. Majoritatea acestor indicatori sunt determinate de rasa căreia îi aparține animalul de companie. Din păcate, mulți proprietari de câini de multe ori nu știu cum să determine rasa unui câine. În acest caz, sarcina de a determina rasa este într-adevăr una dintre cele mai dificile, mai ales în absența unui pedigree.

Metode de determinare

Pentru a ajuta proprietarul să vină la diferite metode și modalități de a identifica rasa câinelui.

În primul rând, este necesar să rețineți că câinii sunt împărțiți în următoarele grupuri, în funcție de datele pedigree:

  • animalul pedigree - o persoană cu pedigree, o marcă specială și un cip electronic;
  • corcitură - un câine de rasă mixtă, în care unul sau ambii părinți nu aparțin niciunei rase, chiar dacă există un strămoș pur și simplu;
  • fenotip - Un câine care arată ca o stâncă de la exterior, dar este imposibil să o confirmați cu ajutorul documentelor. În mod implicit, aceste animale sunt considerate a fi mongrel.

Pentru a identifica rasa, trebuie să cunoașteți vârsta animalului de companie, deoarece toți indicatorii de rasă depind de ea într-o oarecare măsură. Varsta este de obicei determinata de dinti. De obicei, în acest scop, se folosesc scheme speciale, în care se indică ordinea schimbării dinților laptelui sau ștergerea molarilor. Cu toate acestea, în cazul în care câinele nu este prevăzut cu o nutriție echilibrată completă și nu are o mușcătură corespunzătoare, atunci astfel de scheme pot confunda doar proprietarul. Deseori găsiți cățeluși și câini tineri cu dinți dureroși.

Sunt cunoscute următoarele moduri de a dezvălui rasa unui câine:

  • Care sunt rasele de cainiprin aspect și referință;
  • de brand;
  • prin fotografie;
  • folosind teste Internet specializate;
  • prin testul ADN;
  • pe verificarea psihologică.

apariție

Pentru a determina rasa în aparență este necesară identificarea indicatorilor necesari câine exterior: sa înălțimea, greutatea, tipul de corp schelet, forma craniului, un fel de urechi, de tip coadă, tip de lână. Apoi, datele primite sunt comparate cu un director special, în care sunt indicate aceste sau alte denumiri de roci în funcție de parametri. Directoarele se bazează, de regulă, pe date de standarde internaționale special stabilite, completate de datele organizațiilor de creștere a câinilor și ale organizațiilor cinologice din țara în care este publicată cartea. Dacă datele obținute de proprietar cu privire la animalele de companie cvadruplu coincid cu parametrii uneia dintre rasele indicate în director, atunci rasa este corect determinată.

marca

Unii câini găsiți pe stradă poartă o marcă specială pe corp. Dacă mergeți la un serviciu cinologic special, atunci pe această etichetă veți putea afla informații despre animal, inclusiv despre rasă. De asemenea, puteți instala și proprietarul câinelui și, dacă animalul este pierdut, atunci îl returnați proprietarului.

fotografie

Definirea rasei de câine - semne externePe Internet, există o serie de servicii speciale care se specializează în determinarea rasei unui câine de pe o fotografie. De la proprietar este necesar să adăugați o fotografie a animalului de companie într-o secțiune specială de pe site și în curând va primi un răspuns la ce fel de rasă aparține câinelui.

Similar cu metoda de mai sus este definiția unei varietăți de câine așa cum este descrisă. o astfel de aplicată în acele cazuri în care nu este posibilă realizarea unei fotografii a unui animal de companie cu patru picioare în virtutea oricăror. Proprietarul câinilor introduce în graficele speciale toate parametrii necesari pentru aspectul și structura corpului animalului și, ulterior, primește un răspuns calificat.

Testul ADN

O metodă relativ nouă, inovatoare pentru dezvăluirea rasei de câini este definirea testării ADN-ului. Această metodă este una dintre cele mai exacte. Cu toate acestea, costul unei astfel de definiții a rasei este relativ ridicat. În plus, nu toate clinicile veterinare și spitalele sunt în măsură să ofere un astfel de serviciu. un alt piatra subacvatică a acestei metode constă în faptul că printre strămoșii câinelui pot fi reprezentanți de animale complet diferite și în acest caz va fi dificil să se obțină un rezultat precis. Cu toate acestea, testarea ADN are perspective foarte largi în viitor.

Cum să identificați o rasă de câini
Trăsături distinctive ale raselor de câini - materiale de referințăCum este determinată rasa catelului?Trăsături distinctive ale rasei DachshundCum poti sa stii rasa de caine - ajutorul specialistilor

Examinarea psihologică

Această metodă nu va identifica cu precizie rasa, dar poate ajuta la clarificarea naturii câinelui, ceea ce va simplifica ulterior definiția rasei. De obicei, câinele este verificat pentru vânătoare, pază sau instincte de păstorire. Dacă astfel de înclinații la animal nu ar putea fi identificate, cel mai probabil, câinele se referă la unul dintre pietrele ornamentale.

Dacă niciuna dintre aceste metode nu este potrivită pentru un crescător de câine sau nu dorește să-și asume această responsabilitate, se poate întotdeauna să se îndrepte spre ajutorul specialiștilor. Unii cnologi și medicii veterinari au similar servicii sau consultări pentru proprietari prin definiție. De asemenea, puteți contacta experți pe forumuri Internet specializate sau grupuri de rețele sociale. Desigur, va exista un specialist competent care va spune proprietarului cum să recunoască rasa câinelui prin fotografii sau parametri externi.

Determinarea rasei de pui

Ce fel de rasă ați primit?Majoritatea crescătorilor de câini recomandă achiziționarea căței numai de la câinii profesioniști care pot oferi un pașaport special pentru cățeluși. Acest document conține date despre rasă, culoare, nume, data nașterii etc. Când cățelușul se transformă în șase luni, pașaportul este schimbat pentru un pedigree, care conține informații exhaustive despre individ, strămoșii săi și proprietarul. Trebuie avut în vedere faptul că aceste pui nu sunt de obicei ieftine, însă proprietarul va scăpa ulterior de o serie de probleme legate de creșterea animalelor. Prin urmare, salvarea de cumpărare a căței fără documente este nedorită.

Cu toate acestea, astfel de documente nu sunt întotdeauna disponibile. De obicei, nu este posibil să se identifice o rasă dintr-o donație, cumpărată într-un adăpost pentru animale sau pe un cățeluș ales pe stradă. Nu mai puțin dificil dezvălui rocile și din datele externe, deoarece nu s-au format încă mulți parametri necesari pentru determinarea la pui. Într-o astfel de situație, este mai bine să se concentreze pe ajutorul experților care vor ajuta la determinarea mai exactă a rasei catelului.

Mulți proprietari preferă să aștepte până când copilul crește și identifică că rasa va fi mai ușoară, dar această opțiune este nedorită. Majoritatea animalelor de casă pedigree trebuie să fie educate din copilărie și până când câinele devine adult, timpul potrivit pentru instruire și formare va fi pierdut iremediabil.

Fecunditatea câinelui

Uneori, toate metodele de dezvăluire a bunătății rasei sunt infertile, iar animalul este considerat a fi mongrel. Acest lucru nu face ca câinele să fie mai rău sau mai rău decât frații săi pedigriți. Un bun proprietar are orice câine, indiferent de rasa, va crește pentru a fi un adevărat prieten al familiei, un ajutor credincios și un apărător curajos. Prin urmare, în nici un caz nu trebuie să vă întoarceți de la câinii care nu sunt de păsări pure. La câine, principalul lucru nu este rasa, ci reciprocitatea sentimentelor pe care câinele și proprietarul o vor experimenta unul pentru celălalt.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Petersburg orhidee: o descriere a rasei, ce fel de câine este asta?Petersburg orhidee: o descriere a rasei, ce fel de câine este asta?
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Până la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologicăPână la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologică
Alegeți o porecla frumoasă pentru câineAlegeți o porecla frumoasă pentru câine
Descrierea rasei Laika din Siberia de EstDescrierea rasei Laika din Siberia de Est
Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a JaponieiRasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Amstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pitAmstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pit
Temperatură normală la câiniTemperatură normală la câini
» » Cum se determină rasa câinilor și a căței
© 2021 amigdas.com