amigdas.com

Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasă

Papagalii înflorițiPapagalii înverziți sunt foarte obișnuiți ca animale de companie. Ele au o colorare strălucitoare, cântatul lor ridică starea de spirit pentru adulți și copii, puteți înfrunta astfel de papagali și, de asemenea, vă învață cum să vorbiți. Și costul pentru animalele de companie este într-o redistribuire destul de rezonabilă.

Totuși, dacă o persoană a decis să obțină un astfel de animal, mai întâi trebuie să-și dea seama cum să aibă grijă de papagal acasă.

Casa pentru un prieten

Cum să mențin un papagalBudgerigarii au o dimensiune mică a corpului - de la 17 până la 19,8 cm - și, prin urmare, nu ocupă mult spațiu chiar și într-o cameră mică. Costul alimentelor pentru prietenii cu pene nu intră în portofelul proprietarilor lor.

Spre deosebire de pisici și câini, care, în majoritatea cazurilor, au acces liber la toate părțile casei sau apartamentului, papagalii ondulați trebuie păstrați într-o cușcă. Acesta va deveni principalul habitat pentru un animal mic: poate să primească adăpost pentru somn sau în caz de pericol (de exemplu, dacă există pisici în casă), să mănânce, să bea. Prin urmare, selectarea celulei - fundație grija potrivita pentru animalele de companie.

Alegerea unei cuști pentru un papagalCel mai potrivit dreptunghiular acoperișul celular. Lungimea sa în lungime este un avantaj suplimentar. Din moment ce în acest caz pasărea va fi capabilă flutura de la o coadă la alta, fără a se confrunta cu inconveniente în legătură cu un spațiu mic.

Celulele rotunde nu sunt o opțiune bună pentru păsări. La astfel de papagali care pierde orientarea în spațiu, nu se simt protejați, nu se pot retrage și prin urmare se simt extrem de incomod.

Incomod pentru gazdă vor fi celule complicat structuri sau cu acoperișuri grațioase. Deoarece este mai greu să ai grijă de ele și nu este întotdeauna convenabil să ai accesorii pentru papagalii ondulați.

Parrot și oglindă

Dacă vorbim despre dimensiunea unei case pentru o pasăre, atunci este necesar Luați în considerare faptul că un animal de companie ar trebui să reprezinte o medie de 30-35 centimetri. Dacă o pereche de păsări este plasată într-o cușcă, atunci această cifră ar trebui să fie mărită la aproximativ 60 de centimetri.

În partea de jos a celulei ar trebui să fie retractabil. Acest lucru va facilita procesul de curățare. În acest caz, este mai bine să nu plasați grilajele sau alte elemente de mai jos. În caz contrar, pasărea îi poate deteriora picioarele.

Proprietarii atunci când aleg o locuință pentru un animal de companie este mai bine să dea preferințe fier celule, mai degrabă decât lemn. Primul este mult mai convenabil pentru a curăța, precum și pentru a-și păstra mai mult aspectul și viața.

Condiții climatice

Papagal lumanat Un papagal ondulat împreună cu o cușcă trebuie plasat într-o cameră cu un microclimat stabil. Regimul de temperatură trebuie să fie menținut la + 18 ° C până la 25 ° C.

Deoarece durata unei zile ușoare pentru păsări este de aproximativ 15-16 ore, iarna este necesar va avea grijă de iluminarea suplimentară a încăperii pentru a menține condițiile optime.

O cerință importantă pentru îngrijirea adecvată a papagalilor este absența în camera în care se află pasărea, Schițe și modificări frecvente ale condițiilor de temperatură. Astfel de condiții vor fi dezastruoase pentru papagalul domestic.

Merită să considerăm că o cușcă cu o pasăre nu poate locați în următoarele locuri:

 • lângă aparate de încălzire și radiatoare;
 • lângă sistemele de aer condiționat și răcire;
 • lângă ferestre;
 • pe podea sau pe dulap (masa este optimă pentru plasarea cușului cu papagalul, deoarece înălțimea acestuia va fi ideală pentru pasăre);
 • în locuri zgomotoase.

Decoratiuni interioare

O cușcă pentru un papagal, cum ar fi casa proprietarului, trebuie să fie echipată în interior cu dispozitive speciale.

 1. papagalHrănitoare și castron de băut. Aceste lucruri sunt vitale. Și le așezați mai bine de la coadă, astfel încât așternutul păsărilor să nu intre în mâncare și băutură. Spălați castronul de alimentare și beți zilnic în apă fierbinte și apoi ștergeți-l. Pentru a evita otrăvirile sau manifestările unei reacții alergice, curățați mai bine alimentatoarele fără mijloace speciale, folosind doar un burete.
 2. baie. Pentru papagalii mici, există tăvi speciale care pot fi umplute cu apă sau nisip. În ultimii aceștia le place foarte mult să-și curățe penele.Cum să ai grijă de papagali
 3. tigaie. În ea se acumulează resturile de alimente, pene de păsări și alte elemente. Prin urmare, paletele din plastic pentru tragere sunt cele mai convenabile: sunt ușor de curățat, nu se deteriorează de umiditate. Pentru a minimiza timpul alocat pentru curățarea casei de păsări, paletul poate fi acoperit cu nisip, rumeguș, umplutură igienică sau hârtie. Curățați în mod regulat paletul: în fiecare zi sau în fiecare zi.Papagalul în cușcă
 4. biban. Pentru un papagal ondulat confortabil într-o cușcă va fi nevoie de cel puțin doi poli. Unul trebuie să fie plasat direct sub acoperiș, deoarece păsările preferă să doarmă la cel mai înalt loc. Celălalt poate fi situat mai aproape de mijlocul celulei. Astfel, însoțitorul cu pene va putea, de asemenea, să-și întindă aripile, zboară de la o pișetă la alta.
 5. jucării. Lucrătorii adulți lucrează, copiii se află în prezent la școală sau la grădiniță. Prin urmare, cusca unui papagal ondulat va trebui să fie echipată cu jucării. oglinzi speciale suspendate, clopote, leagăne, inele, seturi, papagali din lemn - pentru animale de companie este sigur de a fi apreciat de astfel de comori, și nu se vor plictisi de așteptare pentru proprietarii lor.

Îngrijirea cuștii - o necesitate condiție. Curățarea generală a casei de animale de companie ar trebui efectuată o dată sau de două ori pe lună. În timpul acestuia, este necesar să spălați întreaga colivie, inclusiv polii, cu un burete și apă și apoi să-l uscați complet. Utilizarea detergenților este interzisă, deoarece acestea pot provoca o reacție alergică la animalul de companie.

Alimentează papagalul

Pentru a ști cum să aibă grijă de un papagal ondulat, este necesar să studiezi în detaliu problema lui hrănire.

Mâncarea trebuie să fie echilibrată, variată, astfel încât animalele de companie să primească toate substanțele nutritive necesare în timpul zilei. Urmatoarele produse pot fi incluse in dieta:

 • hrană specială pentru păsări: este echilibrată și bogată în vitamine și minerale;
 • cereale, cereale: ovăz, mei;
 • semințe de porumb și ierburi sălbatice (preamestecate);
 • verzui: frunze de sfeclă și salată, păpădie, sunătoare;
 • fructe de padure si fructe, precum si legume proaspete;
 • alimente care conțin proteine: ouă fierte zdrobite, pâine moale;
 • Furaje live: molii, insecte mici.

Celula trebuie să aibă întotdeauna apă proaspătă și curată. Trebuie remarcat faptul că apa de la robinet este cea mai bună soluție de apă.

După ce nu te poți hrăni

Câțiva papagaliÎngrijirea adecvată pentru animalul de companie presupune o dietă completă, care nu dăunează animalului. Prin urmare, ca și pentru multe alte animale de companie, pentru papagalii există Listă de Produse interzise:

 • mâncare veșnică;
 • mâncăruri dulci, picante, grase, prajite, afumate;
 • pâine neagră;
 • verzui: patrunjel și mărar, busuioc;
 • ceapa si usturoiul;
 • carne;
 • cafea.

baie

Papagalii de baiepuritate - un angajament de sănătate și îngrijire corespunzătoare. Acest lucru este valabil și pentru papagalii ondulați. Vara se pot scălda în fiecare zi, iar iarna va fi de două sau trei ori pe săptămână.

Pentru baie, trebuie să folosiți o tavă specială instalată în cușcă. Dar poți și tu mocirlă Păsări de curte de la un spray sau baie în fluxul de apă.

Dacă animalul nu are apă, baia trebuie umplută nisip pentru curățarea penei. Și în magazinul de animale de companie să cumpere o perie specială în aceste scopuri și să-l utilizați o dată pe săptămână.

O nuanță importantă este prezența altor animale de companie în casă. Dacă este cazul, atunci și pentru puritatea lor, trebuie să urmați. Deoarece există multe boli și paraziți transmiși de la o creatură la alta. De exemplu, puricii trăiesc bine în pene. În același timp, ele nu numai că provoacă disconfort, ci și duc multe boli periculoase.

Comunicarea cu animalul de companie

Fata și papagalulPapagalii sunt creaturi foarte active și sociabile. Iubesc compania. Prin urmare, animalul de companie ar trebui să vorbească adesea, să stea pe brațul sau pe umăr.

În cazul unei lungi absențe la domiciliu în timpul zilei, puteți lăsa prietenul dvs. ondulat o "companie" sub forma unei radio. Atunci pasărea va crede că în apartament există mai mult de unul.

O dată sau de două ori pe zi este necesar pentru a lăsa să plece din cușcă. Așa că își poate întinde aripile și poate explora teritoriul, găsind ceva interesant pentru el însuși.

Dar, pentru a se îngădui și a face un papagal nu poate fi permis: trebuie să știe limitele a ceea ce este permis.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Ce fac papagalii la domiciliuCe fac papagalii la domiciliu
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cum să predați un papagal pe numeCum să predați un papagal pe nume
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cum să antrenezi un papagal ondulatCum să antrenezi un papagal ondulat
Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?
Cum de a determina sexul unui papagal ondulatCum de a determina sexul unui papagal ondulat
Papagalul este papagal lacom sau african griPapagalul este papagal lacom sau african gri
Îngrijirea și întreținerea papagalului corellian acasăÎngrijirea și întreținerea papagalului corellian acasă
» » Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasă
© 2021 amigdas.com