amigdas.com

Cum sa alegi un generator de sudare

Cum de a alege un generator pentru o mașină de sudatGeneratorul mașinii de sudat este o sursă de energie specializată, care ar trebui alimentată de o mașină de sudură, nu de un arbore sau de o casă. Pentru a furniza energie electrică pentru locuințe, există și alte dispozitive.

Combinația dintre un generator electric și o mașină de sudat este adesea folosită de lucrătorii de urgență și constructori. Dar poate fi util pentru uz casnic. Caracteristicile echipamentelor de tip "sudor" și ale generatoarelor sunt standard pentru acest tip de echipament.

Instalațiile electrice uzuale sunt de obicei vândute deja asamblate, iar utilizatorul nu trebuie să se gândească dacă motoarele sunt compatibile.

Pe panou, pe lângă priză, se află următoarele elemente:

 • un voltmetru;
 • dispozitiv de protecție;
 • aprindere.

Activarea dispozitivului este posibilă atât manual, cât și cu ajutorul unui starter.

Pentru confortul transportului, generatoarele de sudură sunt echipate cu mânere și roți speciale. Manualul indică în plus toate caracteristicile dispozitivului în condiții de temperatură ridicată și la altitudine mare.

Generatoare de benzină

Gesan

Generator de gaze GesanCombinația dintre un generator electric și o mașină de sudat este o opțiune foarte convenabilă pentru utilizarea în construcții și operațiuni de urgență, adică în absența electricității. Cu toate acestea, chiar dacă există acces la electricitate, există posibilitatea ca capacitatea sa să nu fie suficientă pentru a funcționa. Nu toate rețelele electrice corespund puterii revendicate de 220 V.

Una dintre instalațiile puternice destinate să lucreze în absența electricității sau a lipsei de tensiune este Gesan.

Există mai multe tipuri de instalații ale acestui brand. Toate acestea sunt echipate cu următoarele accesorii:

 • mâner;
 • sprijin;
 • roți;
 • cabluri inverse și de sudare;
 • Eliberare termică;
 • cleme;
 • bateria uscată;
 • regulator de curent de sudare.

În plus, kitul include un panou electric cu voltmetru, un releu cu o scurgere de electricitate în sol, un contor de ore și un întrerupător special de siguranță care funcționează automat.

Dispozitivul cu capacitatea de a suda TIG-DC și MMA

Generator cu capacitatea de a suda TIG-DC și MMAGeneratoarele destinate mașinilor de sudat sunt rareori utilizate în condiții de locuire. Ele pot fi utile în principal echipaje mobile de reparații și construcție, angajații serviciilor de urgență - toți cei care lucrează adesea în absența electricității.

Și în acest caz, dispozitivul combinat are, desigur, multe avantaje: echipamentul ocupă puțin spațiu, generatorul și unitatea de sudură sunt bine coordonate și, dacă este necesar, aparatul poate fi alimentat direct de la generator. Producătorii de echipamente de benzină sunt foarte mulți, inclusiv cei care produc dispozitive pentru uz casnic. Desigur, echipamentele profesionale au un cost ridicat, deoarece sunt mai complexe și concepute pentru o viață îndelungată. Ca regulă, posibilitățile unui generator obișnuit de sudură sunt limitate numai de disponibilitatea tehnicii de sudare MMA.

Dar, de exemplu, modelul Telwin Motoinverter 254 CE cu ajutorul unui curent electric constant susține sudarea TIG-DC, adică permite nu numai producerea unui element de material gros, ci și sudarea celor mai subțiri foi metalice. Categoria oricărui generator de sudură, în funcție de putere și motor, care este instalat în acesta. În această unitate - Honda G. X. 900. Acest echipament este considerat profesional.

În cazul dispozitivului există o priză pentru consumatori cu o putere de cel mult 3 kilowați. Este posibilă ajustarea manuală a parametrilor generatorului.

Europower E.P. 250 XE

Echipamentul acestei serii este considerat clasa "top" a generatoarelor de sudare. Nu au nevoie de o mulțime de energie: pentru sudura se folosesc electrozii de 5 milimetri, iar aceste modele pot funcționa cu consumabile de cinci și șase milimetri.

La generatoarele de dimensiuni mici, aplicarea inadecvată a regimurilor de sudare și modul de producție a energiei electrice este inacceptabilă.

Alternatoarele utilizate în aceste dispozitive sunt echipate cu comutatoare cu trei poziții. Reglarea curentului se face prin rotirea mânerului special.

De asemenea, generatoarele acestui producător sunt echipate cu blocuri care împiedică scurgerea electricității la sol.

Generator diesel Hyundai DHYW190AC

Generator de sudare diesel Hyundai DHYWAceastă instalare este destinat activităților profesionale, la care se utilizează invertorul de sudură. Deseori, echipamentele diesel sunt folosite în construcții.

Este demn de remarcat faptul că motorul este bine fixat pe suspensie. Acest lucru crește confortul atunci când utilizați unitatea. Dispozitivul poate fi echipat cu unele accesorii utile.

De exemplu, instalația poate fi montată pe un cadru obișnuit sau pe o structură ușoară. În plus, cadrele pot avea un design diferit.

În ceea ce privește opțiunile suplimentare, consumatorul poate comanda o cheie de control la distanță pentru pornirea echipamentului, un dispozitiv "de pornire la iarnă", precum și un kit de transport care constă din stilouri și roți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un aparat de sudura pentru casa taCum de a alege un aparat de sudura pentru casa ta
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Furnizarea curentului electric de către generator de benzină pentru casaFurnizarea curentului electric de către generator de benzină pentru casa
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Repararea generatoarelor de benzină cu mâinile lorRepararea generatoarelor de benzină cu mâinile lor
Generator Tesla cu mâinile proprii: instrucțiuni de asamblareGenerator Tesla cu mâinile proprii: instrucțiuni de asamblare
Aparate de inventar pentru sudare resanta sai 190Aparate de inventar pentru sudare resanta sai 190
Generator de sudare pe benzină: alegere, producătoriGenerator de sudare pe benzină: alegere, producători
Tipuri de mașini de sudat, principiul de funcționare a dispozitivuluiTipuri de mașini de sudat, principiul de funcționare a dispozitivului
Unitate invertor de sudura necostisitoare resanta sai 250Unitate invertor de sudura necostisitoare resanta sai 250
» » Cum sa alegi un generator de sudare
© 2021 amigdas.com