amigdas.com

Cum sa alegi un sedativ in calea cainilor?

Când zbori, poți folosiCâinii aduce o mulțime de bucurie în viața unei persoane, dar uneori există situații în care trebuie să recurgeți la cele mai plăcute măsuri. Uneori, anumite circumstanțe îi obligă pe proprietar să-i dea un animal sedativ. Motivele pentru acest lucru pot fi foarte diferite - salutul de Anul Nou, o călătorie lungă în transportul public, călătoriile aeriene.

Nu toate animalele pot suferi astfel de consecințe fără consecințe, ca urmare a atacurilor de panică. Chiar și după o vizită de rutină a unui veterinar, un animal poate dezvolta isterie severă. Și cu prietenul tău cu patru picioare acest lucru nu se întâmplă, ar trebui să fii gata pentru asta și să afli în avans cum ar trebui să acționezi în această situație.

Alocați sedative

sedativPrimul lucru pe care ar trebui să-l amintiți - Nu folosiți droguri de acest tip pe cont propriu. Majoritatea sedativelor au multe contraindicații și efecte secundare. Prin urmare, înainte de a utiliza această sau ce remediu, asigurați-vă că ați discutat această problemă cu un medic veterinar.

Ar trebui să știi, că un comportament anxios la un câine, atât pentru rasele mici cât și pentru cele mari poate provoca factori diferiți. De exemplu, intenționați să vă duceți în vacanță cu prietenul dvs. cu patru picioare și vă faceți griji cu privire la modul în care va suporta un zbor lung. În acest caz, el poate avea nevoie de un sedativ. Cu toate acestea, dacă animalul dvs. de companie într-un mediu relaxat se comportă ciudat, se ascunde și se agită, atunci nu este un fapt că liniștitorul îl va ajuta. Nu este exclus faptul că începe să dezvolte o boală periculoasă. Deci, nu credeți că, dându-i câinelui un sedativ, vei recâștiga sănătate bună pentru ea. Utilizați-l numai dacă există o indicație precisă.

Semnează că câinele are nevoie de un sedativ

Pentru un câine în timpul unei situații stresante, poate fi necesară o calmare, când are nevoie de ajutor pentru ao readuce mai ușor. Dacă observați ciudățenia comportamentului animalului dvs. de companie, vedeți că el latră sau latră fără motiv, simte un sentiment de frică, se ascunde, atunci în acest caz ar trebui să îl arătați unui profesionist. Este necesar să acționați foarte repede, deoarece dacă nu luați nici o măsură, animalul poate deveni foarte curând deprimat sau poate începe să manifeste comportament agresiv tuturor celor din jurul vostru.

Remedii naturale

Din momentul nașterii, fiecare creatură de mamifere primește lapte. Acesta este un produs foarte important pentru animalele mici, deoarece conține o substanță chimică specială triptofan, care ajută puii să adoarmă mai repede. Prin urmare, laptele este unul dintre primele produse care pot fi utilizate ca sedativ pentru câini. În primul rând, se recomandă să-i dați cateluselor mici, care încep să se simtă trist din cauza separării de mama lor. Dați-i doar 50 g de lapte cald și veți vedea cum va cădea catelul în curând.

Ierburi care au un efect calmant

valerianăPentru a vă ajuta să vă liniștiți rapid animalul, îi puteți da ierburi care au un efect blând. Dacă prietenul dvs. cu patru picioare începe să vă faceți griji înainte de a vizita un medic veterinar sau vă este frică de o furtună, atunci îi dați o băutură de 5-20 picături de sedativ pentru câini. Doza exactă trebuie calculată în funcție de greutatea animalului. Dar este mai bine ca o doză sigură să fie luată de un medic veterinar. Prin urmare, înainte de a da un sedativ câinelui, asigurați-vă că vă consultați cu un specialist.

valeriană

Poate că cea mai faimoasă plantă, având un efect calmant, este valeriana, care poate fi dată câinilor de rasă superioară pentru o lungă perioadă de timp. Totuși, nu credeți că vă va ajuta să vindecați agresiunea. O alta planta poate ajuta aici - mama, care este mai eficienta decat valeriana. Trebuie administrată animalului în aceeași doză - 5-20 picături.

passiflora

În cazul în care animalul este în stres sever, atunci el poate fi prescris un passionflower. Această plantă este prezentată animalelor care se confruntă cu agresiune severă sau gelozie. De exemplu, în acest fel un câine se poate comporta după naștere în familia copilului, la care animalul începe să se trateze ca un concurent.

Scuttler Baikal

Utilizarea ierburilorO alta planta buna care poate fi folosita ca sedativ pentru cainii de rasa mica este craniul de capra Baikal. Specialiști, el este cunoscut pentru un efect puternic calmant, în care el depășește toate plantele de mai sus. Această plantă nu numai că poate ajuta la eliminarea tensiunii nervoase acute și cronice, ci și la ameliorarea durerii. Dar, în nici un caz, nu gândiți-vă să decideți ce fel de iarbă să-i dați câinelui.

Selectați medicamentul numai pentru un medic. De asemenea, nu efectuați modificări în regimul de tratament. De exemplu, dacă starea animalului rămâne aceeași de la planta desemnată, atunci nu măriți doza. Adresați-vă medicului veterinar, după ce l-ați informat despre observațiile dumneavoastră și vă va oferi un înlocuitor pentru un alt medicament.

În cazuri deosebit de grave, medicul veterinar poate prescrie medicamente mai puternice, care vor fi discutate în continuare.

Preparatele din grupul benzodiazepinic

Particularitatea acestor medicamente este că, cu ajutorul lor, este posibil să se reducă anxietatea. Cel mai adesea, acestea sunt folosite ca un mijloc de a combate temerile și anxietatea severă. Drogurile au un efect sedativ pronunțat, dar persistă pentru o perioadă scurtă de timp. Folosiți-le cu prudență. Dacă este administrat animalului pentru o lungă perioadă de timp, atunci acesta poate deveni dependență și dependentă de medicament.

Unul dintre cele mai cunoscute medicamente din acest grup este Diazepam, pe care medicii îl prescriu pacienților care suferă de epilepsie. Cu această medicație, puteți opri apariția convulsiilor la început și puteți readuce animalul la starea sa normală. Dar acest sedativ ar trebui folosit doar pentru câini în cele mai rare cazuri.

Până în prezent, aceste medicamente sunt cunoscute pentru a opri deteriorarea în continuare a neuronilor. Cu toate acestea, ele pot fi utilizate în scopuri medicinale numai la recomandarea unui medic veterinar. Mai ales curat cu ei trebuie să fii proprietarii de animale agresive.

Tranchilizante non-benzodiazepine

În caz de anxietate și agresiuneÎn cazul unui atac neașteptat de panică, câinii primesc medicamente care au un efect terapeutic rapid. Cum, dacă un animal are nevoie de un tratament mai lung? Ce medicamente pot fi folosite în astfel de cazuri, fără teama că vor dăuna animalului?

Unul dintre medicamentele bine cunoscute care elimină perfect fobiile și tulburările nervoase este Spitomin. Acesta poate fi folosit ca un mijloc de tratare a incontinenței urinare, precum și a altor patologii care au apărut pe nervi.

Dintre sedativele disponibile astăzi, acest medicament este cel mai preferat datorită prezenței unei cantități minime de efecte secundare. Acest medicament este recomandat de medicii veterinari, de asemenea, deoarece nu provoacă somnolență la animale. Tratamentul cu acest medicament este efectuat printr-un curs de 4-6 săptămâni, începând cu doza minimă și aducerea treptată la nivelul cerut, la care se va asigura efectul terapeutic.

Antidepresive triciclice

Aspectul condițiilor compulsive la câine, fobiile, panica și anxietatea este un motiv suficient pentru ao arăta unui veterinar. Înainte de a alege un tratament, medicul trebuie să studieze istoricul, starea actuală a stării de sănătate a câinelui, să afle motivele posibile pentru schimbarea stării sale și, pe baza datelor obținute, să aleagă regimul de tratament corespunzător. Un bun ajutor pentru a elimina simptomele diferitelor tulburări de sedative pentru câini.

Medicamentele din acest grup sunt cele mai populare, care sunt prescrise pentru animalele cu tulburări similare. Dintre acestea, următoarele sunt deosebit de eficiente:

  • analogi"Elavin";
  • "Klomikalm".

Începeți să le luați cu doze minime, eventual crescându-le la nivelul necesar. În cele mai multe cazuri, rezultatul dorit poate fi obținut dacă medicamentul este luat timp de cel puțin 5 săptămâni.

Totuși, trebuie amintit că sedativele au o serie de efecte secundare. Acestea pot determina o sete puternica si pierderea apetitului la animale, dar toate aceste simptome dispar de obicei la 2-3 zile de la inceputul tratamentului. De asemenea, trebuie reținut faptul că, ca urmare a tratamentului cu sedative, este posibilă suprimarea funcției măduvei osoase. Rezultă că în timpul tratamentului proprietarul va trebui să meargă în mod regulat cu animalul său de companie la clinica de donare de sânge pentru analize biochimice.

antidepresive

Cel mai adesea, proprietarii de câini, care sunt preocupați de diverse tulburări, experții recomandă în primul rând droguri din grupul de antidepresive. Aici avem în vedere inhibitorii recaptării serotoninei. Ei sunt numiți pentru a elimina astfel de condiții patologice ca:

  • agresiuneteama de singurătate;
  • agresiune;
  • stări de anxietate;
  • tulburare de panică.

Deși este necesar să se înțeleagă că, cu ajutorul acestor preparate, nu va fi posibilă lichidarea atacurilor acute de panică. Efectele terapeutice așteptate apar doar dacă sunt utilizate mult timp și în mod sistematic. Aceste medicamente sunt considerate cele mai sigure pentru câini, deși la unele persoane pot provoca anumite afecțiuni ale tractului gastro-intestinal. Dintre medicamentele din acest grup, bine stabilite:

  • "Prozac";
  • "Soluxe";
  • "Fonteks";
  • "Lados".

Preparatele preparate obișnuite

Cu aceste medicamente trebuie să fii deosebit de atent. Ele nu sunt destinate utilizării independente. Numai un medic le poate numi direct la clinică. Faptul este că medicamentele din acest grup sunt utilizate numai în cazul unei proceduri chirurgicale. Iar efectul acestor medicamente poate fi diferit: unele pot provoca un efect anestezic, altele doar imobilizează parțial animalul.

Aceste medicamente, ca și restul, au propriile contraindicații și efecte secundare. Este important să înțelegem că sunt numiți numai în cazuri de urgență, când există o amenințare reală la adresa vieții animalului.

Medicamentul "Stop-stress"

stresScopul principal al acestui medicament este tratamentul tulburărilor psihogenice în comportamentul animalelor. Efectul terapeutic al utilizării medicamentului "Stop-stress" este furnizat de substanța Phenibutum. În plus, acest medicament conține plante medicinale atent selectate care sporesc efectul de vindecare. Când se ia medicamentul afectează activitatea creierului animalului și restabilește metabolismul în țesuturi.

Cu aceasta, puteți elibera rapid stresul și puteți restabili funcționarea normală a sistemului nervos. Cu utilizarea corectă și sistematică a acestui medicament, animalul începe să se comporte mai relaxat, mai puțin probabil să experimenteze tensiune și teamă, iar procesele sale adaptive și restaurative sunt normalizate. Un astfel de efect complex al medicamentului ajută câinele să tolereze influențe externe nefavorabile și accelerează recuperarea.

concluzie

Câinii, ca și oamenii, pot percepe situații diferite în moduri diferite. Și dacă le-ar fi speriat ceva, s-ar putea să aibă un atac de panică. Uneori, acest lucru poate duce chiar și la dezvoltarea unei boli grave pe nervi. În acest caz, animalul trebuie ajutat astfel încât să se poată calma mai repede. Mai des, câinii cu probleme similare primesc preparate speciale - liniștitoare.

Dar este important să înțelegem, că printre ei există multe medicamente nesigure care nu pot fi date cainilor în mod independent. Prin urmare, nu incercati sa va decideti singur ce este cel mai bun mod de a va da animalului dumneavoastra de companie. Trebuie să contactați mai întâi medicul veterinar pentru a vă confirma temerile și pentru a sugera ce are cu adevărat nevoie câinelui dvs..

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Stop-stres: instrucțiuni de utilizare, de ce pisicile au nevoie de ea?Stop-stres: instrucțiuni de utilizare, de ce pisicile au nevoie de ea?
Cum să înțărcați câinii să scrie acasă? Reguli de bazăCum să înțărcați câinii să scrie acasă? Reguli de bază
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Chipping dogs: ce este, cât este?Chipping dogs: ce este, cât este?
Cum să supraviețuiești morții unui câine, sfaturiCum să supraviețuiești morții unui câine, sfaturi
Până la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologicăPână la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologică
Nume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioareNume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioare
Helavit pentru câini: instrucțiuni de utilizare, compoziție și recenziiHelavit pentru câini: instrucțiuni de utilizare, compoziție și recenzii
Geantă de transport pentru câini - tipuri și criterii de selecțieGeantă de transport pentru câini - tipuri și criterii de selecție
» » Cum sa alegi un sedativ in calea cainilor?
© 2021 amigdas.com