amigdas.com

Cum este repararea radiatorului de răcire a motorului

Operațiunea incorectă a radiatoruluiElementul principal al sistemului de răcire al motorului auto este un radiator, care constă din numeroase plăci de aluminiu și o buclă închisă, de-a lungul cărora circulă antigel. Defectele unor astfel de radiatoare auto sunt remarcate destul de des, ceea ce duce la necesitatea reparării sau înlocuirii acestei părți. Vom spune în detaliu cum se efectuează repararea radiatoarelor de răcire a autoturismelor.

Cauzele eșecului sistemului de răcire

Radiatorul utilizat în mașină poate eșua din mai multe motive. Dintre cele mai frecvente sunt următoarele:

  • Daune mecanice.
  • Îmbătrânirea metalului.
  • Apariția coroziunii.
  • Inlocuirea inutilă a antigelului.

În cazul în care observați primele semne de rupere a acestei părți, este necesar să efectuați reparații în timp util. Dar funcționarea mașinilor cu un astfel de sistem de răcire defectuos poate duce la supraîncălzirea motorului, care se confruntă cu probleme și mai mari, inclusiv necesitatea reviziei centralei. De aceea, la primele semne ale problemelor de răcire, ar trebui să se diagnosticheze și să se repare radiatoarele auto.

Metode de reparare a radiatorului mașinii

Cum să reparați un radiator autoPrognoza pentru reparații va depinde în mare măsură de gradul de deteriorare a acestei părți. În acest caz, dacă există deformări ușoare de celule, este posibil să încercați să utilizați formulări speciale sigila daune existente, după care etanșarea este restabilită, asigurând antigel adecvat de răcire.

Dacă există mai multe daune mecanice sau urme de coroziune, atunci, cu un grad ridicat de probabilitate, va fi dificilă repararea radiatorului și va fi mult mai ușor pentru proprietarul mașinii să cumpere o piesă de schimb nouă. Independent de efectuarea unor astfel de reparații și diagnostice ale sistemului de răcire a motorului nu este posibilă. Vă recomandăm să vă adresați atelierelor relevante, unde specialiștii, având o experiență practică deosebită, vor putea determina natura eșecului și, dacă este posibil, să vă restabilească vehiculul avariat.

Trei tehnologii de reparare au primit astăzi cea mai mare distribuție:

  • Utilizarea materialelor de etanșare speciale.
  • Lipirea fagurilor de metal.
  • Argon sudare.

Compuși speciali epoxidici

Cauzele unei defecțiuni a radiatoruluiCu o deteriorare minoră a fagurelui, este posibilă restabilirea integrității sistemului cu ajutorul unor materiale de etanșare speciale. Maeștrii din SRT vor putea sigila deteriorările cu ajutorul unui agent de etanșare care constă, respectiv, din rășină epoxidică și întăritor, iar sistemul de răcire a motorului va fi complet etanșat.

Nu încercați să vă reparați singur. un astfel de radiator de răcire cu ajutorul materialelor de etanșare pe care le-ați cumpărat. Acest lucru poate duce la o agravare și mai mare a problemei și un astfel de material de etanșare utilizat în mod incorect va apărea în antigel și, ulterior, în canalele de răcire ale motorului. Ca urmare, va fi necesar să deschideți motorul și să efectuați curățarea acestuia.

Repararea radiatorului prin lipire

Atunci când efectuați astfel de reparații, va fi necesar să demontați piesa deteriorată, să o inspectați și, dacă este necesar, să înlocuiți tuburile interioare putrede. Mai mult, folosind un fier de lipit sau un arzător de gaz, fagurele deteriorat este sigilat, după care radiatorul verificat este verificat pentru etanșeitatea acestuia. Este dificil să se efectueze o astfel de lipire independent, așa că este mai bine să contactați specialiștii, care va putea suda complet daunele existente cu ajutorul echipamentelor speciale.

Utilizarea sudurii cu argon

Avantajul utilizării sudurii cu argon este protecția completă a suprafețelor tratate de oxidare. În consecință, în viitor, coroziunea nu va apărea pe secțiunea sudată a fagurilor de metal, iar calitatea sudării este la un nivel ridicat. O astfel de sudură cu argon poate fi utilizată chiar și în prezența unei deteriorări mecanice semnificative, atunci când lipirea și materialele speciale de etanșare nu sunt posibile.

Prevenirea deteriorării radiatorului mașinii

Cum să fixați radiatorulProprietarul mașinii va trebui să schimbe în mod regulat antigelul, care va evita apariția depozitelor interne și coroziunii pe faguri de metal.

De asemenea, este superfluu să instalați perdele suplimentare sau o plasă metalică protectoare care va proteja radiatorul mașinii de diverse daune mecanice.

Nu lăsați lichidul de răcire să supraîncălzească. Atunci când o creștere substanțială a presiunii crește temperatura lichidului de răcire în sistem, ceea ce poate duce la ruperea rezervorului și deteriorarea diferiților compuși, ceea ce conduce invariabil la scurgeri și necesitatea de a repara sistemul de răcire.

În procesul de operare a unei mașini, proprietarii săi se pot confrunta cu necesitatea de a repara și restaura radiatoarele de răcire ale motorului. Aceste reparații trebuie efectuate exclusiv de profesioniști, care va fi capabil să determine tehnologia de restaurare a sistemului de răcire și să-și întoarcă complet etanșeitatea, ceea ce va salva proprietarul mașinii de necesitatea de a achiziționa noi piese de schimb scumpe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Repararea frigiderului prin mâinile propriiRepararea frigiderului prin mâinile proprii
Repararea amortizorului cu propriile mâini fără sudurăRepararea amortizorului cu propriile mâini fără sudură
Repararea generatoarelor de benzină cu mâinile lorRepararea generatoarelor de benzină cu mâinile lor
Repararea sculelor electrice: prevenirea defecțiunilorRepararea sculelor electrice: prevenirea defecțiunilor
Repararea mașinilor de sudură de propriile mâiniRepararea mașinilor de sudură de propriile mâini
Reparați acoperișul casei cu propriile mâiniReparați acoperișul casei cu propriile mâini
Lubrifiant-lichid de răcire și caracteristicile saleLubrifiant-lichid de răcire și caracteristicile sale
Instalarea de termostate pentru baterii și radiatoareInstalarea de termostate pentru baterii și radiatoare
Macaralele Maya: principiul de funcționare și caracteristiciMacaralele Maya: principiul de funcționare și caracteristici
Caracteristici de reparație și instalare de ușiCaracteristici de reparație și instalare de uși
» » Cum este repararea radiatorului de răcire a motorului
© 2021 amigdas.com