amigdas.com

Cum să predați un papagal pe nume

Predă o conversație de papagal budgiePapagalul ondulat este o creatură foarte interesantă și interesantă. În plus față de penajul frumos, plăcut la ochi, papagalii ondulați pot deveni interlocutori amuzanți pentru proprietarii lor. Pentru a-i învăța pe animalele de companie să vorbească, ar trebui să arătați doar răbdarea și să-i alocați timpul necesar. O atenție deosebită acordată viitoarelor interlocutori ar trebui să fie arătată din momentul alegerii și cumpărării unei păsări exotice.

După cum știți, nu toți papagalii pot învăța să vorbească. De multe ori poți auzi povestiri despre încercări zadarnice de a preda discursul uman al animalelor de companie de la crescătorii care au petrecut mult timp, iar rezultatul nu a fost niciodată primit. Prin urmare, achiziționarea unei pui este necesară numai prin selectarea atentă a mai multor păsări, concentrându-se asupra celor mai capabili de ei.

Cum de a alege un papagal ondulat

Alegerea unei pasari trebuie sa fie abordata in mod responsabil pentru a avea cat mai multe sanse de invatare de succes a conversatiei. Criteriile de selecție care afectează pozitiv capacitatea unui papagal de a vorbi trebuie să fie:

 • vârstă;
 • podea;
 • vopsirea penajului;
 • încredere într-o persoană;
 • forma fizică a păsării;
 • vorbind parintii de pui.

Cumpararea unui animal de companie trebuie sa incercati ia cea mai mică pui. Există o opinie în acest sens că, dacă cuibăritul nu a auzit niciodată rudele sale, atunci oamenii, de la care va trăi, vor începe treptat să le perceapă ca membri ai familiei sale. Prin urmare, el va încerca să vorbească exact așa cum spuneau gazdele sale.

Deveniți un mentor de papagal, pe care îl imită de bună voie, îl puteți ajuta în situații extreme. Dacă salvezi o pui de la ghearele unei pisici sau într-o înghețare severă, adu-o în casă și o încălzi, va pătrunde în stăpân și va avea încredere în el, încercând să imite totul.

Cum să înveți repede un papagal să vorbeascăCu toate acestea, ținând seama de marele pericol al unor astfel de situații, încă nu merită să riscați un animal de companie. Doar alegerea ta este mai bine să te oprești pe puii slabi, care pot fi grijulii și mângâieri să iasă și să se stabilească pentru tine.

Ca un om, papagalul are o memorie genetică, astfel că șansele de a-i spune să vorbească cresc mai mari dacă părinții puilor vorbeau sau ar putea imita orice alte sunete.

Ce sex ar trebui să alegi un papagal?

Opiniile despre sexul păsării care este cumpărată pentru a învăța vorbirea umană, diferă. Dar mulți sunt uniți în faptul că băieții pot fi învățați mult mai bine decât fetele. În acest caz, culoarea penei unui papagal ondulat ar trebui să fie verde sau albastru.

Practica arată asta fetele nu sunt mai proaste decat baietii, este doar ca antrenamentul lor poate dura mai mult. Dar rezultatul va fi mai bun, femelele pronunță cuvintele mai distinct și mai tare.

Diferența sexuală a puiilor este determinată de creșterea, care este direct deasupra ciocului. La femele este alb, dar are o nuanță albastră sau gri, în timp ce la bărbați este gri și alb. Bărbații adulți au o adunătură de albastru și femei de culoare de scorțișoară.

Încrederea papagalului în om

Pentru a învăța un papagal ondulat să vorbească, este foarte important să-i câștigi încrederea. Atunci când o pui este dobândită, este necesar să se acorde o atenție deosebită comportamentului său în cușcă. Nu ar trebui să arate timid și frică de mâini.

Modalități de a preda un papagal ondulat pentru a vorbiStarea de spirit a unei păsări poate fi determinată de activitatea sa. Trebuie să se miște liber în jurul cuștii, să nu ciocănească într-un colț, să fie interesată de ceea ce se întâmplă în jur, să sară de la o pișetă la alta.

Un astfel de animal de companie va fi îmblânzit mult mai ușor, contactul dintre el și proprietar va fi stabilit mai repede, iar pasărea va putea să învețe cum să facă sunetele necesare și să vorbească.

Cum se determină vârsta unui papagal ondulat

Nu luați în considerare criteriul de selectare a papagalilor după vârstă nu este recomandat. Păsările adulte care vor învăța să vorbească vor fi mult mai dificile și uneori chiar imposibile.

Vârsta viitoarelor animale de companie poate fi determinată pe următoarele motive:

 • coadă;
 • ochi;
 • cioc;
 • pene.

Tânărul are o coadă destul de scurtă, iar ciocul său este mult mai întunecat decât cel al păsărilor adulte. Ochii sunt mai pronunțați, în jurul lor nu există nici un inel de lumină, care este papagalii de vârstă înaintată. Pene nu diferă atât de strălucitor ca și în cazul rudelor mai în vârstă, iar mărimea este distribuită uniform pe toată durata vițelului. În papagalii mai în vârstă, dispariția spre mijlocul capului dispare.

Cum să predați un papagal pe nume

Vorbind despre papagalii ondulați devin de obicei după expirarea a șase luni, după începerea antrenamentului. Această perioadă nu este aceeași pentru toate păsările și poate varia semnificativ în fiecare caz specific. Nu există limite stricte de timp pentru acest punctaj. Multe vor depinde de eforturile pe care proprietarul de păsări le vor aplica la formare, capacitatea papagalului și ereditatea.

Dacă procesul de învățare este prea lung, atunci în nici un caz nu ar trebui să se revărseze negativ asupra puii. Nu puteți să-l strigați sau să-l certați, în alte moduri să vă arătați indignarea. Papagalul se poate închide repede în sine și apoi din ea va fi imposibil să se atingă un cuvânt.

Condițiile necesare pentru instruirea unui papagal:

 • confort;
 • un profesor;
 • a vieții private;
 • metodele de predare;
 • promovare.

Condițiile de viață confortabile ar trebui să însoțească pasărea tot drumul de la momentul cumpărării și până la primul cuvânt pe care îl va rosti. Trebuie să transportați papagalul într-o cușcă acoperită cu o cârpă densă, astfel încât sunete ciudate și obiecte necunoscute să nu-l sperie.

Parrot într-o cușcă ar trebui să fie confortabilLocul în care va trăi papagalul, este necesar să se pregătească în avans. Într-o cușcă este necesar să se creeze condițiile cele mai convenabile și confortabile pentru un animal de companie. Apele proaspete și hrana pentru animale trebuie să fie disponibile în mod constant. Bibanul trebuie fixat la diferite nivele astfel încât puiul să poată trece de la unul la altul.

Partea de jos a celulei este acoperită cu un ziar, care trebuie schimbat în mod regulat, curățând celula de gunoi. Ar fi inutil să instalați mici leagăne din lemn sau din plastic, astfel încât un animal de companie să se poată juca cu ei. Dacă toate elementele din casa de păsări sunt făcute din plastic, trebuie să le adăugați neapărat o crenguță de lemn din mesteacăn, arțar sau tei. Papagalii sunt ascuțite de ciocul lor, plasticul pentru aceste scopuri nu este potrivit.

Pentru a învăța mai repede un papagal, o persoană ar trebui să fie implicată în acest proces. Când este îngrijit în mod constant, singurul proprietar se joacă cu el și vorbește, animalul de companie devine repede obișnuit cu el și începe să-l considere membru al pachetului său, încrezându-se în totalitate.

Papagalii sunt mult mai rapizi pentru a înțelege tonurile mari, deci trebuie pronunțate primele cuvinte pe care trebuie să le repetați în tonuri înalte.

Solitudinea este o condiție prealabilă pentru succes. În timpul orelor de instruire, trebuie să opriți televizorul, să închideți ferestrele și să eliminați alte surse externe de zgomot excesiv. Dacă animalul din cușcă este setat oglinda - este îndepărtată pe durata instruirii și a revenit doar câteva ore mai târziu.

Timpul pentru lecțiile de conversație ar trebui să fie selectat în funcție de starea de spirit a păsării, nu a persoanei. Dacă papagalul nu este localizat în lecție, atunci nu are sens să-l conduci.

Tehnica de predare a papagal la conversație

Doar repetând aceleași cuvinte, nu are sens. Lecția ar trebui să constea dintr-un set de cuvinte semnificative, care ar trebui să fie legate una de alta printr-un fel de acțiuni. Spunând pasăre că Kesha este bună, trebuie să confirmi aceste cuvinte prin acțiune - să-l învinge pe Kesh pe cap. Dacă în timpul antrenamentului puii sunt hrăniți cu hrană, atunci cuvintele și propozițiile ar trebui să se refere la hrănire și hrănire.

Metode de predare a unui papagal ondulat pentru a vorbiDe regulă, primul cuvânt pe care o pasăre îl vorbește este foarte simplu. De obicei, acesta este numele proprietarului sau animalul însuși. Papagalii sunt bine amintiți expresii și solicitări scurte, întrebări și comenzi clare. Prin urmare, nu este recomandabil să jurați la mat în timpul pregătirii păsărilor, ei își pot aminti bine aceste cuvinte. De-a lungul timpului, pasărea vorbitoare poate fi învățată poezie și fragmente întregi din fapte.

Dacă papagalul este interesant, el va demonstra acest lucru prin apariția lui, înclinându-și capul și privindu-l în gura proprietarului. În același timp, el poate să-și facă clic pe cioc și să-și pună pene.

Încurajarea este o parte importantă a oricărei metodologii. Problema este că papagalul este o pasăre, pe care metoda biciului nu funcționează. Ea percepe numai mângâiere, îngrijire și atenție spirituală. Pentru succesul în învățare, este necesar să încurajați puiul cu tratativele și laudele lui preferate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Ce fac papagalii la domiciliuCe fac papagalii la domiciliu
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasăCum să ai grijă de un papagal ondulat acasă
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cum să antrenezi un papagal ondulatCum să antrenezi un papagal ondulat
Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?
Cum de a determina sexul unui papagal ondulatCum de a determina sexul unui papagal ondulat
Papagalul este papagal lacom sau african griPapagalul este papagal lacom sau african gri
Papagalii sunt inseparabili: trăsături ale speciei, îngrijire și conținutPapagalii sunt inseparabili: trăsături ale speciei, îngrijire și conținut
» » Cum să predați un papagal pe nume
© 2021 amigdas.com