amigdas.com

Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?

Habitate de vulpe albastruArctica vulpea este o specie de prădători de mamifere aparținând familiei câinilor și genului de vulpi. Anterior, aceste animale au fost considerate ca aparținând unui gen separat Alopex. Numai după un timp aceste animale au fost incluse în genul de lupi. În clasificarea științifică modernă, singurul tip de vulpe arctică este adesea considerat a fi un gen de vulpi.

Cum arată un animal ca o vulpe arctică?

Un animal de vulpe arctic pare foarte asemănător cu o vulpe, totuși, din cauza extremităților scurte, animalul diferă în structura sa glezna. Lungimea corpului unui animal adult poate ajunge la 75 cm, iar înălțimea la greabăn este de 30 cm. Greutatea medie a unui bărbat adult este de aproximativ 3,5 kg, uneori greutatea este de până la 9 kg. Greutatea femelei adulte ajunge la 3 kg. Coada este principala decorare a vulpei polare. Lungimea sa este de 30 cm.

Principala diferență între vulpe și vulpe - o botă scurtă și urechi scurte, rotunjite, ușor de văzut în vară. În ceea ce privește perioada de iarnă, în acest moment al anului urechile sunt practic invizibile din sub stratul gros de blană, care le protejează de degerături.

Blana vulpilor polari este densa si multistratificata in toata corpul, in ciuda faptului ca are forma fizica compacta. Oferă animalului o protecție fiabilă în timpul înghețurilor polare severe, când temperatura poate scădea la -60 grade. Chiar și tampoanele de pe labe sunt acoperite cu fire de păr calde. Piesele vulpilor polari sunt asemănătoare cu cele ale vulpilor, dar datorită faptului că plăcuțele sunt acoperite cu lână, iarna pe amprente, tampoanele sunt slab exprimate.

Ochii unui animal diferă pigmentarea excelentă, ceea ce reprezintă o bună protecție a retinei de arsuri, ceea ce este ușor de obținut din razele soarelui reflectate de capacul de zăpadă. În vulpile polare Arctic, heterochromia este adesea găsită - ochi colorați.

Vulpul polar este o audiere foarte bine dezvoltată și o miros de miros, dar viziunea este partea lor slabă. Glasul animalului este ca un lătrat în stare de șoc, care poate crește într-o mîngîiere dacă animalul simte pericolul care se apropie.

Culoarea blănii de vulpe polare

Ce vulpe mănâncăÎn funcție de culoarea lor, vulpe arctic poate fi albastru sau alb. Oamenii de stiinta spun ca vulpea albastra este considerata forma dominanta. Din vulpea albastră în zilele perioadei glaciare, și a fost fratele său alb. Vulpea albă este singurul reprezentant de acest gen, care are un pronunțat dimorfism sezonier de culoare.

Blana la animale este groasă, moale și pufos la atingere. Vulpea albă în timpul iernii are o culoare albă de zăpadă, iar vara blana devine o culoare maro murdară.

Vulpea albastră aparține unei varietăți mai rare. Furul în timpul iernii este caracterizat printr-o gamă bogată de nuanțe:

 • nisip;
 • cafea;
 • Ash;
 • gri;
 • albăstrui;
 • maro;
 • Silver.

Caracteristică principală constă în faptul că orice culoare are blana unui animal, va fi întotdeauna numită vulpe albastru.

Perioada de moliție a acestor animale polare depinde de habitatul lor principal, condițiile climatice, starea de sănătate, vârsta și grosimea stratului de grăsime. Primăvara de molie la majoritatea persoanelor începe în martie sau aprilie și durează 4 luni.

Toaleta de toamnă la animale începe în septembrie și se termină în decembrie. Acesta curge mai lent decât arcul. Cea mai bună calitate a blănurilor la animale este luată în considerare în ianuarie-februarie.

Clasificarea tinerilor vulpi arctici

Datorită schimbărilor de culoare sezoniere animalele sunt împărțite în următoarele clasificări:

 • Polar Arctic FoxesNornik este un pui de vulpe polar la vârsta de 1 lună, care nu a părăsit încă norocul. Au o blană scurtă, groasă și moale. Culoarea blanii este monotonă, gri-maro, devine mai ușoară în timp. De-a lungul lamei umărului și pe spate, linia de păr rămâne întunecată;
 • Kresovatik este un vițel de vulpe arctic, a cărui vârstă nu depășește 4 luni, dar care și-a părăsit deja drumul. Dacă vă uitați la cruce de sus, blana întunecată de pe spate formează un model sub forma unei cruci, motiv pentru care animalul a primit acel nume. Coada din partea de jos, partea din față a gâtului și, de asemenea, gâtul au o tentă gălbuie. Capul este gri-maro, iar abdomenul este practic alb;
 • O vânătă este un animal tânăr, care pentru prima dată începe să obțină o culoare albă pentru iarnă. Aproape întregul corp este alb, deși puteți vedea printr-un substrat gri închis. Din acest motiv, blănurile dobândesc o culoare cenușie;
 • Nedopesok - un tânăr reprezentant al vulpilor polari în blănuri de iarnă, a căror calitate nu este inferioară blănii unui adult. Culoarea stratului este complet alb. Uneori puteți întâlni reprezentanți ai acestui subspecii cu blană de umbre ușoară.

În ceea ce privește culoarea vară a persoanelor adulte, este foarte asemănătoare cu culoarea încrucișărilor încrucișate, tinerii sunt mai mici și blănurile nu sunt la fel de dure ca la animalele adulte.

Zonele și subspecii vulpilor arctici

Dar unde locuieste vulpea arctica? Aceste animale, de regulă, locuiesc în zonele tundre și tundra pădurilor din Europa, America și Asia, inclusiv cele mai multe insule situate în mările dincolo de Cercul Arctic.

Arctic Foxes care trăiesc pe insule au o "blană" de blană albastră, iar pe continente sunt extrem de rare.

În timpul migrațiilor în căutare de hrană, animalele pot călca în flotă plutitoare câteva sute de kilometri de continent, până la adâncurile Arcticii și Polului Nord. Și vulpile polare, dimpotrivă, pot călători pe distanțe lungi, ajungând până la taiga, care este bogată în hrană, dar care poartă un mare pericol din cauza dușmanilor naturali.

În funcție de zonă, în prezent există 10 subspecii de vulpe polare, care, între ele, au diferențe nesemnificative datorită amestecării constante a populațiilor. Principalele trei subspecii sunt:

 • Care sunt obiceiurile de Arctic FoxesAlopex lagopus semenovi trăiește pe insula Copper, care face parte din Insulele Comandante. Această specie este cea mai rară. În prezent, nu există mai mult de 100 de persoane. Subtipul este enumerat în Cartea Roșie a Rusiei ca fiind unul dispărut;
 • Alopex lagopus beringensis locuieste pe insula Bering. Principala diferență între indivizii acestui subspecii este dimensiunea corporală mare și culoarea brună a blănii de iarnă;
 • Alopex lagopus fuliginosus trăiește pe insula Islandei. Persoanele din acest subspecie se referă la un singur mamifer terestru care locuiește pe o insulă rece.

Caracteristicile habitatelor

După cum am menționat mai devreme, Animalele sunt nomazi tipic. În cea mai mare parte a anului, aceste animale petrec pe drum în căutare de hrană. Numai în timpul sezonului de reproducere vulpile polari se întorc în acele locuri unde au migrat în iarna sau toamna. Lipsa de hrană este singurul motiv pentru acest mod de viață.

Animalele trăiesc în cea mai mare parte în tundră. Animale cum ar fi peisaje deschise cu dealuri, unde este convenabil să se săpare nurca sub forma unor sisteme de tuneluri complicate, cu un număr mare de intrări.

De regulă, burrows sunt întotdeauna localizate la o distanță de cel mult 500 m de rezervor. În tundră, nu există multe locuri potrivite pentru aranjarea unei noroade uscate și fiabile, așa că vulpea arctică este folosită de mai mulți ani la rând.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Ce vulpe poate mânca în diferite momente ale anuluiCe vulpe poate mânca în diferite momente ale anului
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Ce animale trăiesc în taigaCe animale trăiesc în taiga
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Red Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viațăRed Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viață
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Terrier cu vulpe cu părul furios: descrierea raseiTerrier cu vulpe cu părul furios: descrierea rasei
» » Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
© 2021 amigdas.com