amigdas.com

Ceea ce ratonii mănâncă sălbatic și îmblânzi și ce să hrănească puii

ratoniUn mamifer predator, ratonul trăiește în America Centrală și de Nord. În Europa, un prim animal a fost adus de către primii coloniști, unde a aclimatizat și a reușit să dobândească noi teritorii. Este unul dintre puținele animale sălbatice care s-au adaptat condițiilor vieții de lângă oameni. Râsul poloskun, care locuiește în Eurasia, este cel mai mare dintre cele patru specii de rude

.

Greutatea sa variaza de la 5 la 9 kg, lungimea corpului fiind de la 45 la 60 cm. Este de dimensiunea unei pisici sau a unui caine mic. Blana este groasă și caldă, gri, negru și galben, o coadă frumoasă, dungată pufoasă, are o lungime de 20-25 cm.

Cu membrele scurte cu degete dezvoltate, animalul captează și deține diverse obiecte și, de asemenea, curăță mâncarea înainte de al mânca. Pentru o dorință maniacală de a se spăla înainte de a mânca toți ratonii-poloskun comestibil și a primit numele.

Un animal activ, mișcări și grimase care amintesc de om, amuză atât copii cât și adulți. În grădinile zoologice din apropierea cuștilor cu ratonii, mulțimea de spectatori cu râs urmărește acțiunile animalului economic agitat. Ratonii sunt comunicativi și curioși, ușor de înmulțit și divorțați în captivitate.

Prin urmare, atunci când un animal neobișnuit apare în familie, se pune întrebarea ce să alimenteze ratonul. Cel mai potrivit este alimentele pe care animalele le consumă în natură sau similare cu acestea.

Ce ratonii mănâncă în habitatul lor natural

Ratonii se adaptează perfect noilor condiții de locuire, în primul rând datorită omnivorității lor. Se hrănesc cu alimente de origine animală și vegetală, nu evitați:

 • Mâncarea unui raton în sălbăticieinsecte;
 • șopârle;
 • rozătoare;
 • broaște;
 • șerpi;
 • țestoase;
 • pește;
 • cancere;
 • alte animale acvatice;
 • ouă de păsări și pui;
 • ghinde;
 • alune de pădure;
 • fructe și fructe de pădure;
 • alune de pădure.

În căutarea animalelor de pradă, animalele se pot duce la 2 km de casă. Ei trăiesc în goluri de copaci, crăpături, pot ocupa o structură abandonată sau o gaură a altcuiva, deoarece nu pot să-și sapă propriile. Ei conduc o viață nocturnă. În ciuda greutății destul de mari, ele urcă perfect copaci, unde cuiburile de păsări sunt devastate, mănâncă găini și ouă. În caz de pericol, pot accelera până la 30 km pe oră, înotând bine.

La racoanele care locuiesc în apropierea așezărilor umane, mâncarea este mult mai diversă. Animalele fără animale inspectă cutiile de gunoi, pizza, chipsuri, cruste de pâine, chiar și sifon. Satenii s-au plâns că hoții mici intră în case, mănâncă pâine și beau toată berea.

Cum să alimentați ratonii acasă

Având o idee despre ceea ce trăiesc rudele sălbatice într-un habitat natural, puteți face o dietă corectă și echilibrată pentru animalul dvs. de companie.

Deoarece ratonul este un prădător, meniul său trebuie să includă:

 • Pet acasăcarne (carne de vită sau carne de porc cu conținut scăzut de grăsimi);
 • o pasăre;
 • orice pește, cu excepția roșului;
 • fructe de mare;
 • lapte, brânză de vaci, produse din lapte acru;
 • ouă.

Din alimentele vegetale, animalele mănâncă cu plăcere:

 • fructe: mere, caise, pere, prune, banane;
 • fructe de padure: struguri, capsuni, căpșuni, dudi;
 • nuci: nuci, migdale, alune, fistic;
 • legume: squash, dovleac, pepeni;
 • cereale: ovăz, orez, hrișcă, porumb și altele;
 • ocazional miere.

În sezonul de iarnă, caise uscate gustoase, prune, smochine, date și stafide. Uneori puteți oferi alimente de calitate superioară pentru pisici sau câini, dar nu trebuie să fie abuzate.

Nu puteți da:

 • Sweet este contraindicatdulce;
 • făină;
 • afumate;
 • acută;
 • prăjită;
 • sărat.

Alimentați racoanele domestice de trei ori pe zi:

 • dimineața, înainte ca animalul să meargă să doarmă;
 • seara după ora șase;
 • noaptea până la miezul nopții.

Asigurați-vă că ați furnizat un raton cu apă. Aranjați în mai multe locuri vase adânci, în care un animal de companie poate clăti mâncarea înainte de al mânca. Spălați bolurile și schimbați apa în fiecare zi.

Aveți grijă ca ratonul să nu se mănânce. În habitatul natural, acestea sunt animale foarte active, cheltuind o mulțime de energie pentru a obține alimente. Acasă animale de companie nu au nevoie de atât de mult pentru a muta, și au tendința de a câștiga în greutate. Bărbații au nevoie de 15% mai multe alimente decât femelele.

Ratonii consumă de obicei mâncarea oferită lor fără urmă. Dacă există alimente împrăștiate lângă castron, înseamnă că este superfluă. Dacă animalul refuză hrana obișnuită, poate că nu are proteine ​​sau vitamine în dietă și este necesar să se ofere ceva nou.

Caracteristicile nutriției animalelor în funcție de sezon

În iernile reci ratonii ratonului intră în hibernare. Animalele de companie nu stau într-o stare de somn pentru mai multe luni, dar în înghețuri severe pot dormi una până la două săptămâni. Foame, se trezesc.

În funcție de sezon, animalele prezintă preferințe pentru un anumit tip de hrană:

 • Pui de puicu debutul toamnei și mai aproape de iarnă, minunatul fidget apare zhor. Îndepărtează orice alimente propuse, stocând în mod activ o grăsime subcutanată;
 • acei ratoni care, în timpul iernii, nu au căzut în hibernare, și-au pierdut apetitul. Volumul de produse alimentare pe care le oferă ar trebui să fie redus la jumătate, în caz contrar animalele pot îngrășa;
 • cu sosirea primăverii, metabolismul ratonilor este activat, animalele devin din nou energice și neliniștite, dar apetitul nu se îmbunătățește, așa că își pierde greutatea;
 • ratonii de vară mănâncă puțin, dar cu plăcere, arătând o mânie la mâncarea oferită.

Enotovoda sfătuiește

Stăpânii experimentați sunt recomandați să pregătească o hrană specială, pe care animalele o mănâncă cu apetit:

 1. Puneți 1 kg de pui (dar nu os) umplut într-o oală și turnați apă, aduceți la fierbere.
 2. Se toarnă 1 kg de cereale (prodeja de hrișcă, fulgi de ovăz sau orez), se fierbe din nou și se fierbe la foc mic timp de 10 minute.
 3. Pan și porridge să se înfășoare și să plece timp de o jumătate de oră.
 4. Grate legume și fructe (mere, dovleac, morcovi, ceapa) și se amestecă cu terci. Pentru a umple cu legume (1 lingura) și unt (jumătate de pachete).

În cereale, de 3-4 ori pe săptămână, adăugați brânză de vaci, 2-3 ori ouă de pui și fructe uscate zdrobite. Stochează terciul în frigider, dar nu mai mult de două zile.

Cum să hrănești un tânăr de raton

Râcoșii mici, din copilărie care trăiesc cu oameni, cresc bine și amabili. Dar îngrijirea copilului de o lună este o sarcină dificilă. Prin urmare, se recomandă să luați pui de raton la vârsta de cel puțin 1,5 luni, când încep să mănânce alimente solide.

Alimentația copiilor până la 1,5 luni

îngrijireDacă aveți un raton, pregătiți-vă pentru a fi hrănit și udat zi și noapte, masați burta și monitorizați îndeaproape sănătatea. Hrăniți copiii mici cu un înlocuitor pentru laptele de pisică, dar nu și capră, vacă sau mare.

La fiecare 3-4 ore, bebelușul trebuie să fie hrănit. Pentru a face acest lucru, utilizați o sticlă pentru bebeluși cu un suzetă, o pipetă sau o seringă de unică folosință (fără ac), unii bebeluși încep să iasă din farfurie. După mâncare, bebelușul ar trebui să doarmă 3-4 ore. Dacă te trezești mai devreme, atunci nu se întinde. Hai mai mult - ai suprasolicitat. Obțineți cântare electronice și cântăriți-vă animalele de companie în fiecare zi. Trebuie să existe cel puțin o creștere în greutate.

După hrănire și în intervalul dintre acestea, trebuie să faceți în mod necesar un masaj de burtă. Puiii de ratonii de la această vârstă nu se pot croi sau scrie. Dacă nu a existat scaun după hrănire și masajul după el, este necesar să faci un masaj la fiecare 40-50 de minute până la rezultatul dorit.

Hrănirea tânărului raton de la 1,5 la 2,5-3 luni

În 5-6 săptămâni într-un amestec de lapte începeți să introduceți o banană, brânză topită, ouă de prepelite. Începeți cu porții mici. Mai întâi adăugați piureul dintr-un inel de banană de 1 cm grosime în amestecul de lapte. În următoarea hrănire, porțiunea de banană este mărită.

În același timp, ei urmează scaunul. Dacă nu există diaree, cantitatea de banane este mărită. Cu un scaun lichid, banana este injectată în amestecul de lapte în același volum și se adaugă o lingură de decoct de orez sau scoarță de stejar. Dacă mucusul, sângele sau mirosul fetid apare în scaun, asigurați-vă că îl întrebați pe medicul veterinar pentru ajutor.

Pornind de la 2,5-3 luni, puii de raton se mâncă din castron.

Răspunsul la întrebare, în care ratonii trăiesc mai bine, oferă statistici. În habitatul natural, speranța medie de viață a animalelor este de aproximativ 5 ani, la domiciliu - 12-16 ani. Totuși, lângă om, aceste animale amuzante sunt mult mai confortabile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Anteater: unde locuiește, cum arată, ce mănâncăAnteater: unde locuiește, cum arată, ce mănâncă
Iepure-iepure: descriere, habitat, ce hrănește și cum se înmulțeșteIepure-iepure: descriere, habitat, ce hrănește și cum se înmulțește
Cum trăiesc și trăiesc lemneleCum trăiesc și trăiesc lemnele
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o pumaUn puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum aratăUn animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
» » Ceea ce ratonii mănâncă sălbatic și îmblânzi și ce să hrănească puii
© 2021 amigdas.com