amigdas.com

Ce sunt inhibitorii de coroziune ai metalului

Inhibitor de coroziuneInhibitorul coroziunii: Ce este? În latină, cuvântul "inhibitori" înseamnă "deținuți". Ele sunt utilizate pe scară largă în industria internă.

Inhibitorii de coroziune ai metalelor sunt un grup de substanțe și compuși speciali, al căror scop principal este protecția complexă a structurilor metalice de efectele corozive ale coroziunii. Astfel de substanțe se adaugă la acoperiri de polimeri, ceruri, lubrifianți, ambalaje, în spații închise în care se depozitează metalul. Rezultatul este o creștere a capacităților de protecție ale acoperirilor.

Clasificarea inhibitorilor de coroziune

Mijloacele de protecție a metalelor împotriva coroziunii sunt împărțite în tipuri, pe baza:

 • Mecanismul de impact: adsorbție și reactivi de pasivare.
 • Medii structurale: compuși care protejează împotriva ruginei în medii acide, neutre și hidrogen sulfurat - substanțe speciale folosite în puțurile de petrol.
 • Caracteristică chimică: inhibitori organici și anorganici, volatili.
 • Principiul acțiunii de protecție: catodice, anodice sau compoziții combinate.

Inhibitori de coroziune și clasificarea acestoraImpactul acestor substanțe se bazează pe un principiu: starea modificărilor suprafeței, care este cauzată de formarea unor compuși solubili în sol cu ​​cationi metalici sau ca urmare a absorbției unui inhibitor specific utilizat.

Substanțele și compușii care pot opri dezvoltarea coroziunii pot acționa asupra fierului în două moduri. În primul caz, energia de activare este modificată în procesul de ruginire, iar în cel de-al doilea caz, suprafața suprafețelor numite coroziune este redusă.

Grosimea stratului, formată din substanțe utile, este mai mică decât grosimea stratului aplicat. În special, pasivatorii pot forma o peliculă specială care va schimba potențialul de coroziune într-o parte pozitivă. Acestea sunt molibdate, nitriți și cromați, care au un efect anticoroziv excelent.

Compusii de adsorbție absorb stratul superior al metalelor prelucrate, creează un film subțire special. În mod esențial, aceasta încetinește și, în unele cazuri, chiar oprește coroziunea tipului electrochimic, care se formează pe suprafețe.

Protecție împotriva intemperiilor

Pentru protecția aliajelor de fier se utilizează substanțe de contact și substanțe volatile, care se evaporă rapid și sunt distribuite independent pe suprafețe.

Compușii volatili sunt utilizați în legătură cu cerințele semnificative pentru materialele de barieră:

 • Impenetrabilitate pentru vaporii de compuși utili.
 • Respectarea stării de etanșeitate a ambalajului, în caz contrar substanțele se vor evapora.

Se utilizează mai multe metode de aplicare, care permit conservarea produselor metalice datorită influențelor atmosferice:

 • Moduri de aplicare, care să permită păstrarea produselor din metal de la influențele atmosfericeTratarea suprafețelor cu soluții apoase sau solvenți organici.
 • Procesul de sublimare a inhibitorilor pe suprafața produselor din aer cu o concentrație semnificativă de compuși utili.
 • Materialele sunt acoperite cu compuși polimerici, ai căror componente sunt în mod necesar inhibitori.
 • Produsele sunt înfășurate într-un strat de hârtie inhibată.
 • Mediile poroase cu conexiunile necesare sunt trimise în spațiul închis.

În acest din urmă caz, funcțiile de protecție sunt realizate prin preparatele "Linopon" și "Linasil". Aceste substanțe, atunci când sunt plasate în spații închise, pot asigura o integritate de lungă durată a metalelor - practic nu vor suferi coroziune și "boală de bronz". Astfel de modele pot fi păstrate în cazul unor schimbări semnificative de temperatură.

Aplicarea inhibitorului de coroziuneConservarea cu ajutorul inhibitorilor se recomandă să fie efectuată la o umiditate sub critică, în aer pur. Nu permiteți prezența fumului acid în încăperile de lucru, astfel de perechi sunt eliberate în timpul curățării chimice).

Rețineți că substanțele nu sunt absorbite instantaneu, va dura ceva timp pentru a forma un patronaj. Durata depinde nu numai de substanțele selectate, ci și de structura elementelor prelucrate. Înainte de procesare, metalele sunt curățate de acumularea de murdărie și grăsimi și sunt lăsate să se usuce.

Aveți grijă: înainte de a începe conservarea fierului nu trebuie să fie atins de mâini și toate lucrările trebuie efectuate exclusiv în mănuși de cauciuc!

Protecția structurilor metalice

Cum se protejează structurile din oțel împotriva coroziuniiSoluțiile lichide de azotat de sodiu sunt foarte populare. Această substanță este un inhibitor de tip contact care se aplică pe suprafața produselor (de exemplu, sisteme de încălzire sau alte aparate din metal).

Este de dorit să se adauge componente suplimentare la nitritul de sodiu pentru a crește vâscozitatea structurii (vorbim de hidroxietilceluloză, gliceriu, xilitol, amidon) - mărește atât eficacitatea substanței utilizate. Este posibilă creșterea duratei de protecție a structurilor indiferent de condițiile climatice. Compoziția vâscoasă nu va permite să se usuce azotatul de sodiu, cristalele de sare nu se vor depărta de pe suprafețe, iar procentul de scurgere a substanțelor în condiții cu umiditate ridicată va scădea de asemenea.

În majoritatea cazurilor, utilizați o soluție de nitrit de sodiu 25% pentru a proteja produsele din oțel și 40% - pentru fontă. Soluția este preîncălzită la o temperatură de 65-85 de grade.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum și ce să îndepărtați rugina de metalCum și ce să îndepărtați rugina de metal
Ce și cum să degresați suprafața metalului înainte de a pictaCe și cum să degresați suprafața metalului înainte de a picta
Oțel austenitic: caracteristici și caracteristiciOțel austenitic: caracteristici și caracteristici
Caracteristicile și compoziția oțelului inoxidabilCaracteristicile și compoziția oțelului inoxidabil
Tipuri de coroziune și caracteristicile acestoraTipuri de coroziune și caracteristicile acestora
Zincarea metalelor și tehnologia de galvanizareZincarea metalelor și tehnologia de galvanizare
Caracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10тCaracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10т
Caracteristicile protecției catodice a conductelor împotriva coroziuniiCaracteristicile protecției catodice a conductelor împotriva coroziunii
Coroziunea electrochimică: o descriere a procesului și a metodelor de combatereCoroziunea electrochimică: o descriere a procesului și a metodelor de combatere
Lubrifiant-lichid de răcire și caracteristicile saleLubrifiant-lichid de răcire și caracteristicile sale
» » Ce sunt inhibitorii de coroziune ai metalului
© 2021 amigdas.com