amigdas.com

Bird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrănește

Bird din jayJay este o pasăre foarte sensibilă, care aude primele. Plânsul ei ascuțit îi poate avertiza pe toți locuitorii pădurilor despre abordarea prădătorilor mari sau a oamenilor.

În pădure, jayul de păsări devine un adevărat paznic și însoțește cu strigăte ascuțite toate mișcările obiectelor potențial periculoase.

Jay are un talent incontestabil pentru a imita vocile altor păsări și animale, precum și alte sunete diverse. Și foarte des, în pădurea densă, puteți auzi mâncarea unei pisici domestice - aparent, jayul sa întors recent de la așezările umane.

Zona și natura sutului

Jays sunt distribuite pe scară largă în întreaga Europă, Asia Minor, Africa de Nord și Caucaz. Puteți întâlni această pasăre neobișnuită în Siberia, China, Japonia, Mongolia, Coreea și Sahalin. În Asia Centrală, această pasăre nu se găsește în natură.

 1. Unele dintre populațiile acestei păsări sunt migratorii, în timp ce altele sunt sedentare. Această dependență este caracteristică nu numai populațiilor nordice, ci și teritoriilor europene.
 2. De-a lungul sezonului toamna-iarnă, jays se plimbă prin păduri. Migrația de toamnă se observă la jumătatea lunii septembrie și până la jumătatea lunii noiembrie. Migrația de primăvară are loc în luna martie.
 3. Pădurile locuiesc în păduri - foioase, conifere și amestecate. O preferință deosebită pentru puiul de jay dă pietre de stejar și păduri.
 4. În sud, pasărea cuibărește și printre tufișuri înalte. Pe lângă păduri, puii pot trăi în parcuri vechi, în păduri de foioase sau conifere.

apariție

Jay este o pasăre de pădure și-a luat numele din forma veche rusă a verbului "strălucire". Acest nume a fost primit de pasăre pentru penajul său luminos și un caracter viu, vesel.

 1. Corpul acestei păsări este vopsit într-o culoare chiar bej. Pe pene de sân au o culoare mai deschisă.
 2. Aripile sunt decorate cu pete albastre, albe și negre, numite și oglinzi.
 3. Unde trăiește jay?Dimensiunea corpului păsării, împreună cu coada, nu depășește 40 cm. Puiul de minori se naște destul de mare și câștigă rapid greutate.
 4. Greutatea corporală a unui adult nu depășește 200 de grame.
 5. Laba penei este maro inchis.
 6. Pe capul păsării există o creastă drăguță de pene. Dacă această creastă este ridicată - aceasta indică faptul că pasărea este alarmată.
 7. O trăsătură distinctivă a jay-ului albastru este penajul luminos al spătarului și o scallop albastru strălucitor pe cap.
 8. Ciocul este foarte puternic și ascuțit, de dimensiuni mici. Este perfect potrivită pentru tăierea nuci, ghindă și fructe foarte tari.

Pentru a vedea juikationul unui juiky este extrem de rar. Cu toate acestea, este adesea posibil să auziți și să recunoașteți prezența sa în apropierea sunetelor extrem de neplăcute pe care le poate face această pasăre. E foarte Timid și rapid zboară de la un loc la altul, astfel încât să puteți vedea penele sale albastre strălucitoare doar în trecerea printre ramuri.

Zborul unei păsări este manevrabil și nu prea rapid, Cu toate acestea, este foarte convenabil pentru ea să călătorească pe distanțe scurte.

Puiul de jay rar coboară la pământ. Pe suprafața pământului se mișcă cu salturi scurte. Practic, ea preferă să se miște în partea superioară a copacilor. În timpul nopții, jayul, ca majoritatea păsărilor, doarme.

Reproducere și speranța de viață

Sărbătorirea sezonului pentru aceste păsări începe în primăvară. Barbatul, atunci cand aleg o pereche, incepe sa coo, sa faca o multime de zgomot, sa-si dizolve tuful in efortul de a placa femeia.

 1. De la mijlocul lunii aprilie păsările încep să formeze perechi și cuiburi. De obicei, acest lucru se întâmplă în locuri unde jays au fost locuite de mult timp și nu vor fi deranjate de alte păsări.
 2. Cuibul este construit prin eforturi comune. Pentru aceasta folosesc tulpini de iarbă, crengi subțiri și resturi de lână. Cuiburile sunt situate la trunchiurile copacilor pe crengi puternice deasupra nivelului de un metru și jumătate de la sol.
 3. Ouăle din sapă sunt murdare, verzi-gălbui. Pentru un sezon, femela plasează 4-7 ouă.
 4. Problema cine este ouă de incubație rămâne controversată. Unii ornitologi spun că aceasta este soarta femeii, în timp ce alții cred că femeia și bărbatul stau alternativ în cuib.
 5. Jay cu puiiDupă 15-17 zile, cuiburile apar în cuib. Adulții patronează puii până la cădere. După 20 de zile, indivizii tineri încep încet să dea dovadă de independență - zboară din cuiburi în încercarea de a găsi mâncare. Persoanele tinere mănâncă omizi, pe care le primesc părinții lor. De-a lungul timpului, puii groși ai jay-ului trec complet la alimentele vegetale.
 6. Un an mai târziu, puicuțele minore devin mature sexual.

Viața medie a acestor păsări este de 6-7 ani. În lume, cel mai vechi jay a înregistrat 16 ani.

Această pasăre este foarte activă. Încercările de îmblânzire pot deveni o ocupație foarte interesantă și fascinantă și se vor dezvolta de-a lungul timpului într-un adevărat atașament.

Să hrănești o pasăre mistuitoare

Dieta acestor păsări este foarte diversă și depinde de sezon. Păduitorii de păsări folosesc atât alimentele de origine animală, cât și cele vegetale, care sunt exploatate pe copaci și pe suprafața pământului.

 1. În sezonul cald, cuiburile de pui mănâncă insecte - viermi, păianjeni etc. Acest lucru aduce beneficii extraordinare pentru pădure în ceea ce privește controlul dăunătorilor.
 2. Pe lângă insecte, pasărea este dispusă să mănânce șoareci, broaște sau șopârle.
 3. Nu disprețuiți acești hoți și alte cuiburi, distrugeți-le și mâncați puii și ouăle.
 4. Din alimentele de plante, batjocoranții preferă semințele, boabele și boabele. În general, produsele "plante" constituie principala parte a dietei acestor păsări. Foarte îndrăgostit de ei ghindă, alune, fructe de cireș și rowan.

Aceste păsări nu numai că își găsesc mijloacele de existență în pădure, ci și ele faceți provizii bogate pentru iarnă, creând numeroase depozite. Păsările sapă în pământul unei groapă de adâncime mică și ascund conuri și ghinde, nuci și fructe de padure în ele. Apoi, prinde labele cu labe și le presează cu frunziș și iarbă.

Jay mâncareNooks izolate pentru comorile lor jay găsite în crăpăturile de coaja de copaci, între rădăcini sau în fisurile unui ciocan uscat. Păsările încearcă să-și păstreze rezervele acolo unde există cât mai puțini șoareci posibil - în pădurile uscate de conifere.

Nucile și ghindele pasărea nu poartă unul câte unul, dar simultan cu 7 bucăți. Pentru aceasta, are o pungă specială sub limbă. Pentru iarnă, o pasăre îngrijită poate procura până la 4 kilograme de consumabile. În timpul iernii, aceste cămăși vor fi utile nu numai pentru ea - sunt folosite de bună voie de veverițe și de alte animale mici, de foame pentru o iarnă lungă. La rândul său, jay poate detecta consumul de proteine ​​și le poate distruge.

Aceste nuci sau ghindă care au fost pierdute de pasăre pot să se înmugurească în cele mai îndepărtate locuri din stejari. Astfel, semințele se răspândesc și îmbogățesc silvicultura. În acest fel, nu numai rasa de stejari, dar, de asemenea, căpșuni, cireșe de păsări, rowan. Există cazuri în care păsările au furat cartofi mici.

Caracteristicile comportamentului

Cea mai mare activitate a tuturor jays este în timpul zilei. În timpul nopții dorm ca majoritatea altor păsări. Dar, în timpul zilei, pasărea este îngrijorată.

Observând un prădător mare care se apropie sau o persoană de mers pe jos, jay va avertiza imediat pe toată lumea cu un strigăt ascuțit. Se va deplasa prin pădure, însoțind obiectul care reprezintă un pericol. Pentru acest frumos și luminos ptahu poreclit păzitor de pădure. Îngrijorarea și îngrijorarea acestei păsări aduce beneficii indiscutabile atât ei, cât și animalelor din jur.

Viața unui jay mic este plină de diverse pericole, dar abilitatea de a se ascunde îi va permite să se adapteze la aproape orice mediu de existență.

Jay: Fapte interesanteOdată cu apariția puilor, modul de viață al acestei păsări se schimbă radical. În acest moment, pasărea se comportă cât se poate de liniște și în secret. Și în toamnă, când tinerii vor crește și vor câștiga forța, părinții vor deveni din nou activi și veseli. Flăcările de puieți încep să migreze de la o pădure la alta.

Interesante relații în sucuri sunt formate cu furnici. După ce a descoperit un mușcătură, jay râde și începe să se învârtă. Insectele se strecoară din casa lor și încep să pulverizeze intens acidul lor atacandu-le cu pene. Jay își ia imediat biciul de furnici și începe să-i scuture violent. Astfel, își poate curăța penele și le poate elibera de paraziți. Pasărea poate chiar să se așeze pe un mândru și să lase furnicile să se miște liber în jurul penajului său.

.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cate flori de cireșe și când începe înflorireaCate flori de cireșe și când începe înflorirea
Lentila care este o pasăre în care o pasăre are linteLentila care este o pasăre în care o pasăre are linte
Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițeTotul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Ce fel de păsărică este acest noroc și unde se iarnăCe fel de păsărică este acest noroc și unde se iarnă
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Ce arata o pasare de miel, alimente si speciiCe arata o pasare de miel, alimente si specii
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Frumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbelFrumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbel
Descrierea unui cireș sau a unui arbust de pasăreDescrierea unui cireș sau a unui arbust de pasăre
» » Bird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrănește
© 2021 amigdas.com