amigdas.com

Ursul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuiește

Grizzly Ursul sau - Nutriție și reproducereUn urs grizzly sau un urs gri este unul dintre cele mai mari animale. Acest animal trăiește în principal în Alaska și în Canada.

În jurul acestei ființe o mulțime de zvonuri și legende circulă. Vânătorii vorbesc despre ce rău sunt aceste animale și ce frică le copleșeste când se întâlnesc cu piciorul. Și ce este cu adevărat această bestie? Cât cântărește animalul? Câți ani de viață trăiesc?

Aspect Grizzly

Grizzly BearMarimea si grizzly-ul exterior sunt foarte asemanatoare cu ursul brun siberian. El este, de asemenea, foarte puternică, masivă și teribilă. Grizzlies se disting prin gheare lungi, care îl ajută să fie un excelent vânător. În ciuda acestui lucru, animalul nu poate urca copaci.

Creșterea Grizzly poate ajunge de la 2,5 până la 4 metri. Este înfricoșător chiar să-ți imaginezi atât de mare bestie. Și cât de mult cântă Ursul Grizzly? Greutatea corporală medie este de aproximativ 500 de kilograme. O persoană foarte mare poate cântări până la o tonă. Femeii gri, de obicei, cântăresc mai puțin.

Musculatura grizzly este foarte bine dezvoltată, corpul este puternic și dens acoperit cu blană. Culoarea este în mare parte maro, lamelele din spate și umerii pot avea o nuanță gri. Dacă te uiți la fiară de departe, poate părea că este complet gri. De aceea se numește acest nume, deoarece în limba engleză înseamnă "Grey".

Capul fiarei este puternic, cu mici urechi rotunde. Botul întins, nasul negru, ochii mici. Falsele sunt bine dezvoltate, dinții puternici.

Habitat și stilul de viață

Odată ce aceste animale au trăit pe teritorii:

  • Mexic,
  • Alaska
  • Texas

Astăzi trăiesc doar în Alaska și în Canada.

Datorită faptului că pe labele fiarei au gheare uriașe, un adult nu poate urca un copac. Ursulețul poate urca copaci până când ghearele. Adulți teddy poate foarte ușor înotați peste orice râu, prinde pește și ravage stup, miniere de miere.

Grizzly nu se teme, se pare, nici o fiară, nici măcar cea mai mare și cea mai sălbatică. Ei nu au dușmani, pentru că la vederea Grizzliilor orice fiară simte frică și groază reală.

Trebuie să spun că, în ciuda cazurilor reale de atacuri grizzly asupra oamenilor, de fapt, acest urs este frică de om. Când miroase oameni, el se ascunde.

Puii de urși Grizzly în copilărie este foarte rău și activ. La această vârstă, ei pot fi chiar îmblânziți. În captivitate, urșii trăiesc la fel ca în sălbăticie - ei se află în hibernare.

Cojile gri sunt simple. Ei încearcă să evite întâlnirile cu indivizii din specia lor. Numai la începutul perioadei de împerechere, animalele pot intra în conflict între ele.

Imediat ce se termină hibernarea de iarnă, se duce să se rătăcească. Perioada suficientă pentru fiară va fi dedicată căutării hranei. În toamnă, el mănâncă foarte intens, astfel încât grăsimea acumulată este suficientă pentru hibernarea de iarnă. Înainte de iarnă, ursul este angajat în aranjarea denului. O opțiune excelentă este orice mormânt, care la prima zăpadă va ascunde un capac de zăpadă. În timpul perioadei de hibernare, ursul nu doarme într-un somn profund, ci mai degrabă doarme. Temperatura corpului său scade în același timp, iar procesele metabolice încetinesc.

De îndată ce veneau zilele calde de primăvară, animalul iese din coșul de gunoi și merge în căutarea hranei. Dar dacă înghețurile au lovit din nou, ursul se va întoarce în adăpostul său și va rămâne acolo până când va veni căldura următoare.

Sursă de alimentare

Aspect GrizzlyEste în general acceptat faptul că grizzlies sunt ucigași, dar nu este așa. Ele sunt, în principal, erbivore. Delicatele preferate sunt fructe de padure și tot felul de fructe de legume. Desigur, acești urși sunt prădători, dar sunt omnivori. Dinții fiarei sunt adaptate la alimente absolut diferite.

Ursul cenușiu mănâncă ocazional ouă de pasăre, prindă pește, șopârle și tot felul de insecte. De asemenea, animalele nu disprețuiesc mizeria. De asemenea, un urs gri vânătoare pentru animale mari. Practic, fie animale bolnave, fie tineri și neexperimentați.

Un grizzly adult este atât de puternic încât poate ucide cu ușurință un cerb și îl poate mânca mai mult de o săptămână. După ce mănâncă, de regulă, fiara se odihnește în roci sau pregătește un loc, împrăștiind-o cu iarbă.

În timpul reproducerii somonului, urșii vin la râu și pește. Din moment ce sunt minunați înotători, nu sunt o piedică chiar și curenți de apă puternici. Ursii pescuiesc foarte inteligent și rapid. De asemenea, urșii de culoare galbenă recoltează miere, răzunând stupii sălbatici.

posteritate

Ursul grizzly sau ursul griÎn iunie, Grizzly începe o perioadă de căsătorie. Femela simte o distanță foarte mare față de femela. Împreună, acestea sunt de la 3 la 10 zile, iar după fertilizare părăsesc diferite părți.

Sarcina femelei durează aproximativ 250 de zile, iar din momentul fertilizării, în ianuarie, se naște puii de pui. De regulă, ele sunt două sau trei pui. Greutatea medie a unui urs este de 700 de grame. Se naște complet orbi, fără lână și fără dinți. De aceea, fără supravegherea mamei, nu vor supraviețui în primele două luni.

Urșii mici părăsesc grămada la începutul lunii mai. Potul îi învață cum să vâneze și să caute alimente vegetale. Puii de pretutindeni urmeaza tocurile mamei. Adesea, bătrânii au atacat puii de urși.

Când se apropie înghețurile de iarnă, ursul ei o caută un loc retras pentru iernare. Doi ani după naștere, urmașii devin independenți și se îndepărtează de mama.

Femeile gata pentru procreare devin în trei ani, bărbații ajung la maturitate în patru ani.

Fapte interesante

  • Ursul Grizzly sau ursul gri: hrana, reproducerea, unde locuiescSărbătorile arheologice au arătat că grizzlies a apărut în Europa cu 13 milioane de ani în urmă.
  • Un urs gri poate fugi fără oprire pentru aproximativ 100 de metri, deci vânătoarea, în cea mai mare parte aduce rezultatele sale.
  • Speranța de viață a ursului Grizzly în sălbăticie este de 20-30 de ani, în captivitate de până la 50 de ani.
  • Hibernarea poate durează până la opt luni. În timpul acestuia, ursul Grizzly se poate trezi oricând.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde trăiește bizonul americanUnde trăiește bizonul american
Ursuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrăneșteUrsuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrănește
Leul de animale: unde locuiește, alimentele și urmașiiLeul de animale: unde locuiește, alimentele și urmașii
Ce mănâncă măcelul: Predator alimente în pădure, în vară și iarnaCe mănâncă măcelul: Predator alimente în pădure, în vară și iarna
Cum arata un koala si ce culoare au blana?Cum arata un koala si ce culoare au blana?
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Ursul brun siberian - o descriere a unui animal puternicUrsul brun siberian - o descriere a unui animal puternic
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?
Care este viteza maximă pe care o urs poate să o dezvolte în timp ce rulează?Care este viteza maximă pe care o urs poate să o dezvolte în timp ce rulează?
» » Ursul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuiește
© 2021 amigdas.com