amigdas.com

Lama animală: o descriere a locului în care trăiește, istorie

Habitatele LamaLama este un mamifer, o rudă de cămile și alpacuri, deoarece toate aparțin aceleiași familii de camelide. În prezent, aceste animale sunt indispensabile în creșterea bovinelor. Lana lor este de o calitate incredibila, de aceea este apreciata in intreaga lume, iar lamele in sine sunt un asistent excelent in transportul de marfa. Dar nu numai acest lucru este apreciat în lamele.

poveste

Strămoșii animalelor trăiau în America cu milioane de ani în urmă. Este cunoscut faptul că lamații au domesticat cu aproximativ patru mii de ani în urmă, indienii sud-americani - locuitorii din Peru. Strămoșii au fost guanacul, care a trăit (și încă mai trăiește) în munții din Peru numit Andes.

Indienii au observat imediat că aceste animale își pot facilita foarte mult viața: dau părul bun, carnea, greutățile de transport. Și astfel, deja îmblânzit la popor llamas cu mult înainte de apariția de cai în America de Sud în ultimul mileniu au fost singurii asistenți în transportul de bunuri.

În prezent, lamele în sine sunt Lamas înșiși și strămoșii lor - Guanacos, care trăiesc în sălbăticie până în prezent în America de Sud.

descriere

Lama este un ierbivor, adaptat vieții înalte în munți. Realizează înălțimea la greabăn este de 120-130 centimetri, dar pe greutate 70-80 kilograme. Datorită unui gât lung, creșterea până la vârf ajunge până la doi metri! Culoarea este cea mai diversă: alb, gri, întuneric, maro, auriu, cu sau fără pete. Ei trăiesc aproximativ 20 de ani. Lama poate fi văzută și sub formă de gât subțire, ochi mari și urechi ascuțite.

Spre deosebire de cămile, locuitorii din Anzi diferă în măsura în care au fără cocoș. De asemenea, spre deosebire de rude, ei de obicei găsite în locuri răcoroase sau în munți, pentru că au dublu-copite adaptate pentru a se deplasa în munți cu tampoane de degete. Dar ei, ca și cămilele, pot începe să scuipe dacă nu le place ceva.

Asta este animale de animale, prin urmare, ele trebuie păstrate cu cel puțin două sau trei persoane.

Lama: Fapte interesanteFemeile mature sexuale ajung pentru primul an de viață, iar bărbații - pentru al treilea. Barbatul are doua, trei sau mai multe femele in harem, care de obicei nasc un pui dupa 11-12 luni de sarcina.

Descendenții locuitorilor din Anzi sunt de asemenea găsiți în captivitate în America de Nord și de Sud, Europa, Australia. Datorită adaptabilității lor la viața din munți, ele au devenit răspândite în Alpi (Europa). Acestea sunt adesea întâlnite în zonele joase în latitudinile climatice temperate.

beneficiu

  • După cum sa menționat deja mai sus, aceste animale drăguțe drăguțe rămân ajutoare indispensabile în transportul de mărfuri, în special pe suprafețe de stepă / munte. Este demn de remarcat faptul că lamelele din motive necunoscute nu poartă niciodată greutate, mai mult decât a lor. Dar acest lucru se estompează înainte de capacitatea lor de a trece la fel de mult ca o pereche de zeci de kilometri pe zi. Până în prezent, în locuri greu accesibile, lamele sunt folosite ca animale de marfă.
  • Lana unei lameLama de lama este populară în întreaga lume datorită calității, căldurii și moalei sale. Se știe că lana lor este superioară în calitate de lână de foarte multe alte animale, de exemplu oi. Este foarte moale, blând și nu necesită o grijă deosebită, astfel încât hainele din lâna de lână pot fi purtate pentru o perioadă foarte lungă de timp. Plus și exotismul său.
  • Calitatea foarte utilă a acestor animale este nemiloasă în consumul de alimente. Se hrănesc în principal cu fân, iarbă, legume, fructe și cereale. Lamele sunt populare deoarece mulți știu că animalele mănâncă mult mai puțină mâncare pe zi decât, de exemplu, caii. Ca și cămilele, aceste animale nu pot folosi lichide timp de foarte mult timp.
  • Carnea Lam este de asemenea consumată. Este demn de remarcat că numai bărbații tineri sunt potriviți în acest scop. Femeia însăși nu este utilizată nici măcar pentru muls.
  • Un incredibil plus din toate animalele domestice din America de Sud, familia Camelor sunt natura lor liniștită și liniștită. Lamele sunt prietenoase și curioase, nemantenite. Rareori bolnav, dacă respectați regulile de îngrijire și hrăniți în mod corespunzător (cât mai des posibil cu legume proaspete, plante).

Un pic despre alpacas

De ce, în acest articol, nu am menționat niciodată alpaca ca reprezentanți ai lamelor? Faptul că alpaca pentru o lungă perioadă de timp atribuit acest gen, pentru că ei credeau că ei sunt descendenții guanaco. Cu toate acestea, în 2001, am constatat că strămoșul lor este de fapt un fel de Vicuna. Motivul pentru delirul lung a servit asemănare, habitate aproape identice și faptul că alpaca și Llamas pot trece, iar apoi se nasc puii, numit uariso.

  • Alpaca: descriereAlpaca a apărut, de asemenea, datorită indienilor din Andes, acum aproximativ șase mii de ani, de la vicuña, care până în prezent trăiește în America de Sud. Vicuñas sunt foarte asemănătoare cu guanaco, dar diferă în dimensiuni mai mici. Și alpaca se distinge de lamele mai lungi și mai moi (15 centimetri) și dimensiuni mai mici.
  • Alpaca este crescuta exclusiv din motive de lana de o calitate incredibila. Ei locuiesc în Andele din Peru, Bolivia și nordul Chile. Ei nu scuipă pe oameni dacă sunt supărați, spre deosebire de rudele lor - descendenții guanaco-ului, dar pot scuipa între ei. Ele se disting, de asemenea, prin absența dinților anteriori, astfel încât alpaca rupe iarba cu buzele.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde trăiește bizonul americanUnde trăiește bizonul american
Câți ani trăiesc elefanții și ce afectează durataCâți ani trăiesc elefanții și ce afectează durata
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Tipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei raseTipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei rase
Caracteristici de cuțite de mânăCaracteristici de cuțite de mână
Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?
» » Lama animală: o descriere a locului în care trăiește, istorie
© 2021 amigdas.com