amigdas.com

Unde trăiesc peștele chinook și, de asemenea, pentru că oamenii o iubesc!

Descrierea peștelui ChinookChinook pește - această specie reprezentativă anadrom

, este cea mai mare de acest gen. Se referă la familia salmonidelor. Acest tip de pești anadromi este foarte popular printre amatori, deoarece are dimensiuni mari și un gust deosebit pe care cineva îl va dori. Aflați despre ce fel de chinook de pește, puteți citi acest articol.

nume

A primit numele său din triburile Itelmen, care l-au numit Chovuicha. Americanii, la randul ei, i-au dat numele de la indieni - Chinook sau somonul regal. Japonezii au un astfel de reprezentant anadrom, numit prințul somonului.

Aspectul acestui reprezentant al somonului

principal trăsătură chinooks de la rudele sale, este o dimensiune foarte mare de pește. Deci, în medie, lungimea trunchiului de pește este de la 90 la 120 de centimetri, dar au existat, de asemenea, persoane deosebit de mari, cu o lungime de doi metri. Greutatea unui astfel de pește este de aproximativ cincisprezece kilograme, iar înregistrarea este o greutate egală cu șaizeci de kilograme! Întregul corp al chinook este colorat cu dungi mari de la cap la coadă. Culoarea peștelui nu este luminos, în cea mai mare parte este dominată de nuanțe verzi, iar o culoare strălucitoare de argint este aruncată pe stomac. În timpul reproducerii, se poate schimba și culoarea roșu închis. În reprezentanții chinook, spre deosebire de alte salmonide, există dinți.

Descrierea vieții și modului de reproducere

Stadiile de viață ale peștilor arată astfel:

 • prăjiapariție la chinooks lumina se nasc în iazuri. Prima lor etapă în viață este - băiatul, este în el să înoate peste rezervor în căutare de hrană pentru primii doi ani.
 • ieșire în largul mării - odată ce chinook a ajuns la vârsta de două ani, se mișcă din iaz în mare. Relansarea are loc numai pe timp de noapte. În mare, peștii sunt împrăștiați în turme mici și trăiesc în apă de mare împreună timp de aproximativ cinci ani. Chinooks se hrănesc în cea mai mare parte cu calmarul, planctonul sau orice alt pește mic pe care îl obțin în procesul de vânătoare.
 • care depune icre - după ce a împlinit vârsta de cinci sau șapte ani, chinook revine la rezervorul său nativ și începe să-și reproducă urmașii. După aceea, nu mai înota în mare, ci rămâne în rezervor până la sfârșitul vieții. Iar moartea înțelege mușețelul după ce se înmulțește destul de repede, în timp ce ei încearcă să caute mâncare, iar ca mâncare folosesc numai stocuri care au fost păstrate din timpul vieții marine din trecut.

Reproducerea acestui reprezentant al salmonidelor apare în principal în perioada de vară, deși în rezervoarele din nord se pot reproduce pe tot parcursul anului. După împerechere și fertilizarea cu succes, femelele încep să se sapă o mică gaură, unde vărsesc caviar. După aceea, gaura se îngroapă, iar femelele își părăsește viitorii pui.

habitat

Un reprezentant al acestei specii de somon se poate așeza în diverse ape, de exemplu:

 • În Asia - predominant în râul Anadyr pot fi găsite și în rezervoarele de pe Insulele Comandante, în Amur și în partea de nord a insulei Hokkaido.
 • În apele americane - în cea mai mare parte găsit în sudul Californiei, puteți, de asemenea, prinde chinook în Golful Kotzebue, care este situat în centrul Alaska. Acest tip de pește era adesea descoperit pe Insulele Aleuțiene și în partea Arctică a Americii.
 • Cei mai mulți reprezentanți ai somonului au fost prinși în râurile canadiene.
 • Anterior, somon chinook a fost de asemenea găsit în număr mare în Kamchatka, dar ca urmare a operațiunilor de braconaj la scară largă, această populație a fost complet exterminată în acest domeniu.

gastronomie

 • Prepararea chinooks-urilor la grătarBucătarii au acest tip de pește foarte mult apreciat. Mai ales le place chinook ușor sărat, care este folosit în principal ca o gustare sau pentru a face diferite salate.
 • Și, de asemenea, peștele este gătit cu ajutorul fumatului, gratinării sau gătitului.
 • Mulți iubitori de mâncăruri delicioase cum ar fi fileul chinook, fierte într-o formă uscată.
 • Cea mai delicioasă dintre toate posibilitățile de a găti pește, luați în considerare gătitul sărat, în acest scop, peștele prins este imediat tăiat și înghețat în frigidere speciale.

Comercializare carne

Valoarea nutritivă a peștelui este determinată de conținutul de proteine ​​și de grăsimi din acesta. După aceea, se face o analiză a compoziției chimice a cărnii, în care se determină palatabilitatea, precum și valoarea nutritivă. deși chimic compoziția depinde în principal de vârsta și sexul peștilor, oamenii de știință susțin că în carnea chinook-ului oricărei specii vor fi întotdeauna toate substanțele utile necesare corpului uman pentru funcționarea optimă a organelor interne ale omului.

Acest pește are o valoare energetică extrem de scăzută, care este de numai 150 de kilocalorii.

Principalele vitamine utile conținute în carne: B1, B2, C, PP, potasiu, calciu, fier, magneziu, sodiu, fosfor, clor, molibden, nichel, crom, fluor, zinc.

Indicații și contraindicații pentru utilizarea cărnii de chinook

Medicii recomandă consumul de carne de chinook la persoanele care suferă de angina pectorală, vasele sanguine slabe și ateroscleroza. Și, de asemenea, pe cercetările efectuate, oamenii de știință au aflat că carnea acestui reprezentant al somonului contribuie la îmbunătățirea activității creierului și, de asemenea, reduce riscul de a obține un atac de cord și accident vascular cerebral.

Alergia peștilorNu este recomandat Pentru a consuma acest pește pentru persoanele care suferă de alergii, deoarece chinook este unul dintre cele mai frecvente alergeni din lume.

Atunci când alegeți pește, oamenii de știință sfătuiesc să acorde atenție dimensiunilor sale. Deoarece, cu cât mai mult pește, cu atât mai mult mercur conține. Și, de asemenea, nu se recomandă cumpărarea unui pește roșu, deoarece acestea conțin un număr mare de toxine toxice, periculoase pentru corpul uman.

Sfaturi utile

 • Medicii nu recomandă să mănânci mai mult de o sută de grame caviar chinooks pe zi, deoarece mai multe pot perturba diferitele procese metabolice ale corpului uman.
 • În timpul sarcinii, este interzisă consumarea de chinooks, deoarece carnea sau, mai degrabă, mercurul conținut în ea poate duce la apariția diferitelor boli ale fătului.
 • Utilizarea frecventă a acestui pește, duce la întreruperea intestinului ca rezultat, aveți dificultăți în digerarea alimentelor. Acest lucru se datorează conținutului de sodiu din carnea peștelui.

concluzie

Sper că acest articol a fost util pentru dvs. și ați putea afla toate informațiile necesare despre un reprezentant al familiei de somon - chinook. Vă urez succes pescuitul și gătitul bun în viitor!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?
Somonul roz este o mare sau un râu, în care trăieșteSomonul roz este o mare sau un râu, în care trăiește
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Ce fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosireaCe fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosirea
Nerka: ce este acest pește și care este utilizarea luiNerka: ce este acest pește și care este utilizarea lui
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Somon de pește în Rusia: râu sau mare?Somon de pește în Rusia: râu sau mare?
Care pește este mai bine de ales - coho sau ketu?Care pește este mai bine de ales - coho sau ketu?
» » Unde trăiesc peștele chinook și, de asemenea, pentru că oamenii o iubesc!
© 2021 amigdas.com