amigdas.com

Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?

Cât timp trăiesc căpșuni: cum să prelungești viața unui animal de companieOdată cu apariția unui catel în casă, viața începe să se joace cu culori noi, iar proprietarul însuși nu observă cât de repede este atașat animalului. Dachshund este una dintre cele mai populare rase de câini. Și orice gazdă, mai devreme sau mai târziu, se gândește la cât de mulți ani trăiesc teckelurile și cum să crească speranța de viață a animalului lor de companie.

Caracteristicile rasei

Dachshund este un animal de companie activDachshund este câine de vânătoare temperamentală cu un flair superb și labele scurte. Există trei soiuri de rasă:

 • standard - rasă de vânătoare clasică;
 • pitic - coexistă bine cu alte animale de companie;
 • iepure - cea mai potrivită opțiune pentru a trăi într-un apartament, familii cu copii mici.

Dachshund cu un aspect expresivSpre deosebire de multe alte rase, teckelurile sunt sănătoși, câini rareori bolnavi. Speranța medie de viață a unui câine este de 12-15 ani. Problema principală a rasei sunt alungite trunchiului și picioarele sunt prea scurte, ceea ce contribuie la apariția problemelor discurilor intervertebrale datorită proceselor autoimune apar nervi ciupite, iar aceasta, la rândul său, poate duce la paralizie.

În plus, pe cât de multe animale de companie trăiesc, predispoziții ereditare:

 1. Dachshundul obez a scăzut cu 43 de kilogrameObezitatea - este foarte important să nu supraviețuiți animalul, dachshundul nu știe cum să controleze pofta de mâncare.
 2. Downs sunt pline de dezvoltarea de probleme cu coloana vertebrală - nu puteți permite sări de la mobilier, pe treptele de animale de companie ar trebui să fie coborât pe mâini. Dar pantă, dimpotrivă, este utilă pentru articulații.
 3. Multe animale de companie suferă de inflamația urechilor.
 4. Animalele de companie la o vârstă mai înaintată suferă de boli oculare - cataractă și glaucom. În plus, ele sunt predispuse la patologiile tractului urinar.
 5. Cainii mai in varsta au probleme cu dintii si gingiile.

Cu toate acestea, aceste caracteristici genetice pot fi evitate sau minimizate, efectuarea unei întrețineri preventive: câine de vânătoare nu ar trebui să fie suprasolicitat, cu animale de companie este necesar să meargă foarte mult, pentru a stimula jogs. Caracterul de vânătoare afectează comportamentul câinelui: îi place să săpare găuri, poate distruge mobila. Este important să se asigure că animalul de companie nu mănâncă obiecte care nu sunt destinate alimentelor, altfel intervenția chirurgicală nu poate fi evitată.

Cât timp trăiesc dachshunds și băieți?

Ca oameni, viața la femei este mai lungă decât cea a câinilor masculi. De regulă, bărbații sunt cei mai sensibili la explozii hormonale, în plus, pot suferi răniri în caz de bătălie. Femelele sunt mai calme, mai puțin supuse stresului.

Dacă locuiți în aceeași casă animale de companie heterosexuale, ar trebui să ia în considerare castrare - în timpul calduri femele de sex masculin se confrunta cu stres sever, poate refuza să mănânce, și de a reduce impozitele permanent imposibilă. Câinii castrați încep să trăiască mai liniștit și trăiesc mai mult. Femela înainte de sterilizare ar trebui să fie redusă cel puțin o dată, ea va avea, de asemenea, un efect benefic asupra duratei vieții ei. Durata de viață a unui animal depinde în mare măsură de proprietar: dacă proprietarul are grijă de animalele de companie, monitorizează confortul fizic și psihic, becul poate trăi până la 18 ani.

Instrucțiuni de îngrijire

De la plecare depinde de câți ani sunt destinați să trăiască un câine. Îngrijire de calitate - un angajament de speranță de viață îndelungată.

 1. Dachshunds - prevenireImpozitele sunt indispensabile vaccina. Acest lucru se aplică atât câinilor tineri, cât și celor bătrâni.
 2. De două ori pe an ar trebui să vizitați un medic veterinar și să faceți teste, chiar dacă animalul de companie nu se deranjează. Specialistul vă va verifica urechile, dinții, ochii, ganglionii limfatici, plămânii și inima.
 3. Pentru a reduce riscul de a dezvolta boli ale sistemului genito-urinar și de a dezvolta tumori ale glandelor mamare, este mai bine să castrați un câine.
 4. Dachshunds nevoie de periaj periodic de dinti. Aproximativ 85% dintre animale au probleme cu dinții și gingiile.
 5. Ar trebui să perii regulat câinele, să spălați dacă este necesar și să tăiați ghearele. Câinii mai în vârstă au nevoie de spălare și pieptănare mai frecvente.
 6. Trebuie observat stabilită de rutină zilnică. Schimbarea bruscă a obiceiurilor gazdei provoacă stres în teacă, mai ales la bătrânețe. Hrănirea și mersul cu animalul sunt necesare în același timp. În situația cu un câine mai în vârstă, merită să vă uitați că nu flirtează și nu o exagerați. Stresul fizic ar trebui să fie moderat. Dacă câinele antrenează rapid și suferă de dificultăți de respirație, este necesar să îl arătați medicului veterinar. Trebuie să reținem faptul că teckelul este un câine de vânătoare și are nevoie de mers pe jos, jogging, dar câinii mai în vârstă se pot ajunge la punctul de epuizare. În cazul apariției casei unui nou animal, nu trebuie să uităm și să acordăm atenție celui mai vechi membru al familiei.
 7. Funny funie de dachshundEste necesar să examinăți și să simțiți în mod independent câinele pentru tumori și inflamații, pentru a monitoriza curățenia ochilor și a urechilor câinelui. Membranele mucoase trebuie să aibă o nuanță roz deschisă.
 8. În ceea ce privește nutriția, dieta câinelui ar trebui să îndeplinească cerințele de vârstă. În centrul meniului ei ar trebui să fie carne slabă grăsime, în plus, în meniul câinelui trebuie să fie neapărat porridge (fulgi de ovăz, hrișcă, orz de perle, orez), legume.
 9. Paznicul lui DachshundÎn sezonul rece, un dachshund cu părul scurt are nevoie de haine.
 10. O taxă rigidă de gât de două ori pe an merită să faci o tăiere - pentru a elimina firele de păr vechi și moarte.
 11. Nu uitați de tratamentul antihelmintic.

Îmbătrânirea teckelurilor

Indicatorii de taxe de îmbătrânire apar deja după 8 ani de viață a câinelui. În acești ani, scăderea mobilității, durerea articulațiilor, rănirea stratului și aspectul firelor de păr gri, apetitul câinelui scade.

Din nefericire, teatrele de vârstă se îmbătrânesc rapid: devin mai puțin active, dorm mult, devin mai slabe și devin lente. Un animal în vârstă poate deveni capricios, nu răspunde întotdeauna la apel.

Dachshund cu arculNu contează cât de mulți ani ar fi un câine, de la proprietar de animale de companie de vârstă mijlocie ar trebui să fie mai atenți și nu pierde nici o boală, având în vedere pierderea apetitului, scăderea activității și alte simptome un semn de bătrânețe. La orice schimbare în obiceiurile de dachshund, câinele trebuie arătat medicului veterinar.

Câți ani de viață câine depinde de rasă. De regulă, la câinii mici cu o greutate mică, speranța de viață este mai lungă. Câinele mai mare și mai gros, cu atât durata de viață este mai scurtă. Există cazuri în care supraviețuitoarele berbecilor au rămas până la 20 de ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Prietenul cu ochii: câți ani de vară trăiesc acasă și cum să aibă grijă de eiPrietenul cu ochii: câți ani de vară trăiesc acasă și cum să aibă grijă de ei
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijireCâți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Descrierea rasei "Dachshund de iepure"Descrierea rasei "Dachshund de iepure"
Dachshund Dachshund: întreținere și îngrijireDachshund Dachshund: întreținere și îngrijire
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
» » Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?
© 2021 amigdas.com