amigdas.com

O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia

Caracteristicile corectării unei mușcături incorecte a dințilorGreșeala incorectă este una dintre cele mai frecvente probleme de ortodonție din vremea noastră. Încălcarea mușcăturii se caracterizează prin faptul că există probleme la închiderea dinților la om.

În ce cazuri se dezvoltă o mușcătură incorectă, ce consecințe poate provoca și cum să o corectezi, veți învăța în material.

Conceptul de muscatura si caracteristicile formarii sale

Etape de formare a unei ocluzii incorecteSub mușcătură se înțelege tipul de închidere a maxilarului, cu alte cuvinte, modul în care dentiția superioară și inferioară interacționează una cu cealaltă. Aceasta este o caracteristică esențială a dezvoltării aparatului dentoalveolar al omului.

O situație este considerată normală în care o treime din dinții inferiori sunt acoperite de rândul superior. Și în această poziție este asigurată eficiența maximă posibilă a mestecării. Dar abateri diferite de la normă se pot dezvolta fie atunci când dinții sunt erupți, fie pe fundalul creșterii aparatului maxilarului.

Muscatura se formează în mai multe etape:

 • stadiul nou-născut (până la o jumătate de an);
 • mușcătura temporară este erupția și creșterea dinților temporari (6 luni - 3 ani);
 • formarea mușcăturii temporare, în timpul căreia crește sistemul de maxilar și începe pregătirea pentru înlocuirea dinților laptelui cu o perioadă de 3-6 ani;
 • amestecat - în acest moment aparatul cu falcă este în creștere și se formează dinți permanenți (6-12 ani);
 • formarea unui permanent - în acest moment se termină procesul de creștere a dinților permanenți (12-15 ani).

Dacă procesul de creștere a maxilarului sau a maxilarului este însoțit de anomalii, se poate provoacă o serie de patologii. În special, următoarele:

 • Nu sunt niște dinți.
 • Dinții se acumulează dens într-o zonă (atunci când erupt dinții mari și viteza de creștere a maxilarului încetinește).
 • O dentiție poate fi blocată sever de o altă fălci.
 • Mușcătura deschiderilor - în acest caz nu există nici o închidere a unora sau a tuturor dinților.

Gustare greșită: ce este?

Descrierea anomaliilor de malocluziePrin mușcătură incorectă se înțelege acest tip de închidere, când se descoperă abateri diferite de la normă, ceea ce duce la întreruperea danturii și distorsionarea feței.

Se produce o astfel de malocluzie 40% din populația lumii. Unele dintre aceste deviații sunt aproape invizibile, dar unele tulburări ale mușcăturii provoacă probleme cu expresii faciale, defecte de vorbire, boli ale organelor interne și probleme estetice.

Puteți recunoaște mușcătura greșită prin astfel de caracteristici externe:

 1. In partea inferioară sau superioară a maxilarului se extinde puternic înainte.
 2. Dinții sunt curbate.
 3. Buza superioară a fost proeminentă.
 4. Câțiva dinți sau unul cresc din loc.

Clasificarea malocluziunii

Greșeala incorectă poate fi una dintre următoarele:

 • Clasificarea ocluziei anormale a dințiloratunci când maxilarul inferior este puternic împins în față;
 • distal - maxilarul superior este dezvoltat nejustificat, sau cel inferior este subdezvoltat;
 • deschis - majoritatea dinților nu se închid împreună;
 • adâncimea superioară a dinților mai mult de jumătate suprapunându-se pe cea inferioară;
 • una dintre laturile danturii este subdezvoltata;
 • dystopia - în acest caz, dintele are o poziție nenaturală în rând.

Cea mai frecventă abatere este ocluzie oculară, la care deplasarea are loc pe fundalul faptului că maxilarul inferior crește mai lent decât maxilarul superior, dar alte anomalii sunt mai puțin frecvente.

Cauzele malocluziunii

De ce poate să apară această perturbare a mușcăturii? Motivele sunt:

 • Cauze posibile de malocluzieGenetica - copiii pot moșteni caracteristicile anatomice ale structurii sistemului dentoalveolar de la părinți, care este cauza principală a apariției anomaliilor. Corectarea anomaliilor ereditare este cea mai dificilă.
 • Patologie in utero - probleme, cum ar fi infecții intrauterine, infecții virale, hemoglobină scăzută, sau tulburări metabolice ale mamei sau a fătului poate provoca tulburări de dezvoltare ale sistemului dentiției copilului.
 • Patologiile de natură cronică se află pe locul al doilea după un factor ereditar, cauza dezvoltării caracterului greșit este bolile cronice care împiedică formarea normală a aparatului dentoalveolar. De exemplu, într-o serie de boli ale sistemului respirator, copilul își ține gura deschis tot timpul, din cauza căruia poate fi perturbată formarea structurii fălci.
 • Modele proaste - pentru copii aceasta este o gustare și o lingură a buzelor, o utilizare lungă a pacificatoarelor sau obiceiul de a ține degetele în gură.

Rareori cauzele anomaliilor sunt:

 1. Alimentația necorespunzătoare sau lipsa alăptării.
 2. Leziuni în timpul nașterii.
 3. Dinții din copilul îndepărtat din timp.
 4. Alimente defecte.
 5. Deficitul de microelemente, de exemplu, fluor și calciu.
 6. Tulburări metabolice.

La adulți, cel mai adesea se dezvoltă o mușcătură incorectă au efectuat în mod necorespunzător proteze dentare, când înlocuirea prematură a dinților lipsă prin implanturi sau după leziuni faciale.

Greșit: consecințe

Încălcările unei ocluziuni, dacă nu se corectează în timp, pot provoca următoarele consecințe:

 • Descrierea posibilelor consecințe ale malocluziuniiAsimetria feței și alte încălcări ale naturii funcționale și estetice.
 • Datorită unei mușcături incorecte, pot apărea defecte de vorbire și facială, precum și tulburări ale funcțiilor de înghițire și respirație.
 • Unii dinți în fundalul acestei tulburări au o încărcătură crescută, din acest punct de vedere, smalțul este rapid subțire, dinții sunt mai sensibili, se deteriorează rapid și se prăbușesc. Când mănâncă și în timpul unei conversații, țesuturile moi ale cavității bucale pot fi rănite, ceea ce duce la apariția unor răni dureroase în gură.
 • Dacă interacțiunea dintre dinți este greșită sau se observă o mușcătură deschisă, funcția de mestecat este întreruptă, respectiv procesul de digerare a mâncării slab mestecate se deteriorează. Acest lucru poate provoca diverse boli ale sistemului digestiv.
 • Probleme cu funcția respiratorie, care se dezvoltă la anomalii ale maxilarului, pot provoca diferite boli nazofaringe autorități, precum aparate auditive și sistemul respirator inferior. Adesea, acest lucru duce la otită, SARS, sinuzită și sinuzită.
 • Din cauza unei mușcături incorecte, pot apărea riduri și pot fi observate semnele precoce ale îmbătrânirii.

Prevenirea apariției anomaliilor

Profilaxie pentru a preveni malocluziaDupă cum am menționat deja, majoritatea defectelor dentare apar în copilărie. Desigur, părinții trebuie să facă tot posibilul pentru a preveni apariția acestora la copii.

Și dacă copilul nu are o predispoziție genetică față de astfel de încălcări, prevenirea se desfășoară în astfel de activități:

 1. Viitoarele mame în timpul sarcinii trebuie să aibă grijă de sănătatea lor. Amintiți-vă că mineralizarea dintilor de lapte incepe la 20 de săptămâni de sarcină, în momentul în care o femeie ar trebui să satura corpul cu cantități suficiente de produse care conțin fluorură și calciu, sau de a lua medicamente cu conținutul lor.
 2. Când alăptați, respectați toate regulile de hrănire a copilului. Falla inferioară a nou-născutului este mai mică decât partea superioară, în timpul sugerii acești parametri sunt egalizați prin utilizarea mușchilor faciali cheie.
 3. Dar dacă copilul se hrănește artificial, atunci acest lucru nu este, pentru că în sticlele pentru alimentarea găurilor mari și copilul înghite lapte. Ca urmare, riscul de a dezvolta o muscatura incorecta va fi mai mare.
 4. Uită-te la modul în care copilul respiră, ar trebui să respire prin nas. Dacă respirația este amestecată sau numai gura, dantura superioară îngustă, respectiv, procesul de creștere a maxilarului încetinește, consecința poate fi o mușcătura deschisă.
 5. După cum am menționat deja, copilul nu ar trebui să aibă obiceiuri proaste. De exemplu, atunci când copilul suge mereu un suzetă sau un deget pe fundalul dentiției. Uneori, chiar și poziția greșită poate duce la consecințe neplăcute.
 6. Periodic, conduceți copilul la medicul dentist. Inspecțiile periodice vor ajuta la diagnosticarea problemei în timp și la eliminarea ei cât mai curând posibil.

Cum să remediați o mușcătură greșită

Descrierea metodelor de corectare a mușcăturii incorecte a dințilorExistă diferite modalități de a repara o mușcătură incorectă. Și ele sunt similare atât pentru adulți, cât și pentru pacienții mici, dar au specificități diferite.

Dacă vorbim despre corectarea defectului la adulți, problema este că, în principal, fălcile sunt deja pe deplin formate și cresc lent și fixează mușcătura nu va fi ușoară. În plus, adulții nu au întotdeauna dinți sănătoși, adesea au sigilii, uneori sunt distruse parțial. Toți acești factori complica procesul protetic.

Dar dacă pacientul este interesat de un rezultat calitativ, atunci ar trebui să fie pregătit pentru un tratament lent, dar constant. Cel mai adesea pentru a corecta un defect pentru adulți și adolescenți numiți bretele de îmbrăcăminte. O astfel de construcție ortodontică nu este detașabilă.

Se compune dintr-un lanț de încuietori sau capse atașate la suprafața dinților cu ajutorul unui arc și a unui clei special. Cel mai adesea, bretelele sunt realizate pe bază de metal, dar chiar și ele sunt foarte estetice.

În plus, există sistemele de susținere exterioară și vestibulară, care sunt realizate din materiale transparente, de exemplu:

 • din plastic;
 • ceramică;
 • safir.

Dar structurile interne (sau linguale) pot fi complet invizibil, deoarece acestea sunt atașate la suprafața din spate a dinților.

În ciuda faptului că îmbrăcămintea este cea mai comună modalitate de a repara un defect, mulți dentiști numesc altul - acest lucru intervenție chirurgicală. Dar este permisă numai în cazuri foarte grave, de exemplu:

 • Cu disproporția osului maxilarului.
 • Încălcarea structurii lor.
 • Asimetria.

Intervenție operativă foarte eficient, dar merită să ne amintim că este riscant și poate fi periculos. Deci, am examinat ce înseamnă o mușcătură incorectă și pe ce motive poate fi determinată și am aflat de asemenea cum să o prevenim și să o corectăm, dacă este necesar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?
Când este necesar să prindă o căpăstru sub limba copiilor?Când este necesar să prindă o căpăstru sub limba copiilor?
Ce este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijireCe este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijire
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
Mâncare deschisă la copil: cauzele aparițieiMâncare deschisă la copil: cauzele apariției
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
Copilul își zgârie dinții într-un vis: cauze și consecințeCopilul își zgârie dinții într-un vis: cauze și consecințe
Câte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dințilorCâte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dinților
O mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuriO mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuri
» » O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia
© 2021 amigdas.com