amigdas.com

Cum să îngrijiți un câine: principiile de bază ale îngrijirii

Cum să păstrați câiniiDin timpuri imemoriale, câinele este titlul celui mai popular și mai iubit animal de companie. În zilele noastre există o mulțime de rase diferite de câini. Alegerea unui prieten potrivit cu patru picioare, fiecare persoană ia în considerare mărimea câinelui, natura sa și alți indicatori. Cineva primește un Spitz mic și cineva are nevoie de un paznic de încredere, astfel că alegerea cade pe mastifful imens englezesc.

Câine în casă Este întotdeauna o mare responsabilitate. Desigur, nimeni nu anulează jocurile gay pe stradă, participarea la concursuri și expoziții, vânătoare. Cu toate acestea, pe umerii proprietarului, îngrijirea este în primul rând pentru animalul de companie. Indiferent de caracteristicile rasei, animalul necesită îngrijire zilnică complexă. Ce activități includ îngrijirea câinelui acasă?

padoc

Animalele care trăiesc cea mai mare parte a vieții lor în cele patru pereți, cu siguranță au nevoie de o plimbare zilnică. Durata șederii în aer liber depinde în principal de datele fizice ale animalului, adică cu cât este mai mare câinele, cu atât mai mult ar trebui să i se permită să meargă, permițându-i să consume energia stocată. Puii mici sunt inițial luați 10-15 minute de mai multe ori pe zi. Cu câinii adulți mari puteți merge mai mult de o oră pe zi.

Vremea rea ​​nu trebuie să se sperie, pentru că este o bună pregătire pentru imunitate. Trebuie remarcat că teritoriul aglomerat nu este cel mai bun loc pentru mersul câinilor foarte mari. Dacă nu există altă cale de ieșire, atunci câinele trebuie să poarte întotdeauna o botă și să o păstreze pe o lesă. Recomandați să combinați mersul cu instruirea. Pe o peluză deschisă, jucând cu un animal de casă, puteți să o învățați simultan în diferite echipe. Periodicitatea și timpul plimbărilor, desigur, sunt direct legate de programul vieții proprietarului, dar este mai bine să li se aloce un anumit timp pentru ei.

 • Cum se face calendarul câinilor trichiciEste important ca animalul de companie să primească suficientă efort fizic. Câinele va fi vesel și sănătos numai dacă în mod regulat se mișcă, se execută și se joacă. În general, animalul dvs. de companie ar trebui să fie scos pe stradă cel puțin o dată pe zi, astfel încât el să poată dispersa corect sângele prin venele.
 • A ieși cu un câine de acasă pentru câteva minute, astfel încât să poată gestiona nevoia nu este suficientă. Întoarcerea acasă ar trebui să fie atunci când câinele este puțin obosit.
 • Sarcina fizică trebuie să corespundă vârstei, rasei, stării de sănătate și nivelului general al energiei animalului. Animalele tinere și energice ar trebui să primească mai multe încărcături decât animalele vechi și bolnave. Trebuie avut în vedere faptul că rasele individuale nu rezistă la același număr de încărcături ca și celelalte.
 • Va fi bine dacă există un loc unde câinele poate să muște și să sară fără plumb.
 • Pentru a evita deteriorarea puilor în curs de dezvoltare oase si ligamente, ea interzice, de obicei, prea mult pentru a rula și de a efectua mai multe repetari de exerciții complexe, cum ar fi saltul de la o înălțime.

Norme privind hrănirea

 • Îngrijirea corectă a câineluiPuii, de la saptamana 8 pana la a 12-a, sunt hraniti de patru ori pe zi in portii mici.
 • Bebelușii cu vârsta cuprinsă între trei și șase luni ar trebui să primească alimente de trei ori pe zi.
 • De la 6 la 12 luni - de două ori pe zi.
 • Un câine de un an este suficient pentru a se hrăni o dată pe zi.
 • Unii rasa de ansamblu, animale de companie, ceea ce duce o viață activă (participarea la concursuri, de protecție a teritoriului, de vânătoare), precum rasa, predispuse la flatulență (franceză, engleză Bulldog) ar trebui să fie hrăniți de două ori pe zi, cu dieta regula generală este împărțită în două părți .

În loc de produse naturale, un animal de companie poate primi un aliment uscat premium. De înaltă calitate și produse alimentare echilibrate pentru a asigura pe deplin animalul cu toate vitaminele și mineralele necesare, dar utilizarea sa constantă ca sursă primară de alimente poate provoca alergii, care la câini apare adesea sub forma severa.

Apa este dată câinelui fără restricții. Un animal ar trebui să aibă acces permanent pentru a curăța apa potabilă.

Cum să îngrijiți un câine: menținerea igienei

Îngrijirea părului

Câini de piepteneUrmăriți starea stratului de lână al animalului de companie de la vârsta catelului. Câinii mici sunt piepteni și scăldați cu prudență, deoarece pielea lor este încă destul de sensibilă și delicată.

Câini, care trăiesc într-un apartament sau o casă privată, mulau aproape pe tot parcursul anului. Acest lucru se datorează scăderilor de temperatură, deoarece casele, spre deosebire de străzi, sunt întotdeauna calde și uscate.

În funcție de tipul de păr, frecvența procedurii de pieptene depinde. Pentru a procesa lână de câini de rase cu par scurt și lână netedă este mult mai ușor. Tratarea lânii se efectuează de 3-4 ori pe lună, folosind o perie care are o perie naturală rigidă.

Procesul de îngrijire a vălului câinii cu păr lung sunt mai consumatori de timp. Astfel de rase ca Chow, Briard, St. Bernard au nevoie de pieptanare zilnic folosind un pieptene sau o perie. Procedura vă permite să curățați lâna de murdărie, să eliminați stratul excitat al pielii, să îndepărtați părul căzut, să împiedicați rularea stratului.

Împreună cu aceasta, pieptănarea îmbunătățește hrănirea foliculilor de păr, pentru că pielea este masată simultan. Îngrijirea câinelui, folosind un pieptene special, care are dinți lungi, rari și ciupiți.

În rasele care au lână tare, de regulă, moult este practic absent. Astfel de câini o dată la șase luni fac o tundere, adică, ciupirea manuală. Specialiștii atrag o anumită formă de lână, prevăzută de standardul rasei.

Toate animalele domestice reacționează diferit la scăldat. Unele proceduri cu apă percepute cu entuziasm, altele arată îngrozită la apă. Cu toate acestea, câinele trebuie să fie spălat din când în când, mai ales dacă în timpul unei plimbări a fost în ploaie. Curățați animalele de companie în apă, a căror temperatură nu trebuie să fie mai mică decât temperatura camerei. Întreaga procedură durează 10 minute. În magazinul de animale de companie poți să cumperi un șampon sau un balsam.

Înainte de a începe să îmbăiați animalul, trebuie să verificați dacă nu există corturi în cameră, deoarece câinii sunt foarte sensibili la acestea.

Spălarea nu trebuie să aducă emoții negative unui animal. Este strict interzis să țineți câinele în baie cu forța. Este important să liniștiți animalul anxios, să-l înveseliți prin cuvinte pline de afecțiune și după procedurile de apă recompensați-vă iubitul cu delicatețe.

Un câine cu un strat scurt este șters cu un prosop moale, iar lîna cu părul lung este uscată cu un uscător de păr. Pentru a nu strica stratul, aparatul nu este pornit la putere maximă.

Înainte de proprietarii animalelor moi și cu părul lung, se pune întrebarea: cum să vă tăiați câinele. Cei care doresc să vadă un animal de companie frumos și bine îngrijit, se poate întoarce la un specialist în tăiere câini, beneficiul de acest lucru acum nu este greu de găsit. Din nou, totul depinde de tipul de păr. Proprietarii de lână moale sunt forțate mult mai des. La astfel de câini, lâna are tendința de a se ciupi și de a se înfunda ureche. Din cauza straturilor nepermise, se pot dezvolta paraziți și se dezvoltă boli ale pielii.

Ingrijirea ochilor

Conținutul corect de lână este departe de singura problemă privind îngrijirea unui câine. De asemenea, este important să monitorizați cu atenție starea ochilor animalului. Un animal sănătos nu va avea niciodată un ochi plictisitor. Dacă marginile ochilor sunt urme vizibile de exudat purulent, aceasta înseamnă că câinele are o infecție. Totuși, poate să depună mărturie despre o alergie. Oricare ar fi fost, animalul de companie ar trebui să fie prezentat de urgență medicului veterinar. Dacă câinele merge adesea în locuri unde crește iarba înaltă, ea ar trebui să spele oasele apă caldă sau frunze de ceai. Prin spălare, polenul sau semințele plantelor prinse accidental în ochi sunt îndepărtate.

Îngrijirea urechilor

Nu trebuie să uităm de urechi. Trebuie să fie curățate o dată pe săptămână. Trageți părul în interiorul auriculelor. Dacă urechile nu sunt foarte murdare, ele sunt curățate cu un tampon de bumbac, care este apoi umezit în ulei vegetal. În magazinele de animale de companie există o gamă largă de diverse mijloace pentru îngrijirea urechilor animalelor. Ele au o compoziție moale, astfel încât acestea sunt potrivite pentru utilizarea zilnică, care este extrem de importantă pentru pliurile care sunt mai predispuse la infecțiile urechilor decât altele.

Îngrijirea dinților

Câine cu dinți inflamați nu pot mesteca în mod corespunzător alimente, ceea ce va duce cu siguranță la probleme cu digestia. Pentru a evita apariția cariilor dentare și a tartrului, câinele este curățat în mod regulat folosind o pulbere specială sau o pastă specială. După lustruirea dinților, sunt șterse cu un șervețel moale. Este util să oferi unui animal de companie un os de mestecat și orice alimente solide. O astfel de curățare naturală de pe placă împiedică formarea de cavități carioase.

Grijă de gheare

Cum sa tai unghiile cu un caineClape tăiate cel puțin o dată la două săptămâni. Operația trebuie efectuată foarte atent, astfel încât să nu se deterioreze vasul de sânge situat în cavitatea ghearei de la bază. Tăiați excesul de lână pe labe în funcție de aspectul câinelui. După fiecare plimbare, labele sunt examinate pentru diverse murdări și fragmente de sticlă.

Dacă adaosul de asfalt, gudron sau altă substanță chimică aderă la labele câinelui, ele sunt curățate de contaminare, umezite abundent cu ulei vegetal sau soluție de săpun. În timpul iernii, drumurile sunt stropite cu reactivi anti-gheață care pot să-și dea umărul. Întorcându-vă de la o plimbare, spălați cu grijă labele cu apă cu săpun. În vară doar ștergeți labe cu o cârpă uscată.

Menținerea sănătății câinelui

 • Vaccinarea. Orice câine domestic trebuie obligatoriu să fie vaccinat împotriva unui grup de boli răspândite în zona în care este ținut. Informații specifice pot fi obținute prin contactarea clinicii veterinare, imediat după achiziționarea catelului. Înainte de vânzarea câtorva pui sunt vaccinate, notele corespunzătoare trebuie înscrise în documentele obținute de la proprietarul anterior al animalului.
 • Sterilizarea și castrarea. Dacă nu intenționați să cresc câini, este recomandabil să castrați bărbații și să sterilizeze cățelele. Este necesar să se privească animalul de capacitatea de a reproduce descendenții când acesta ajunge la șase luni. Pentru a castra pe bărbați mai vechi de un an nu este recomandată, deoarece crește riscul complicațiilor grave.

Cum să scalați câinii acasăProprietarul de îngrijire este conștient de importanța îngrijirii veterinare planificate. Fără inspecțiile regulate ale unui medic veterinar este dificil să se asigure un câine de la bolile insidioase. O vizită tipică la o clinică veterinară include: inspecția vizuală a animalului, un test de sânge și urină, o analiză pentru helminții cardiace. În afară de asta, un specialist poate recomanda un număr de teste suplimentare care vor ajuta la identificarea sau prevenirea dezvoltării unei anumite patologii.

Condițiile impecabile de întreținere și de îngrijire o sută ori crește șansele unui animal de companie pentru o viață lungă fără probleme evidente. Trebuie să analizăm cu atenție cele mai mici schimbări în comportamentul animalului de companie. Observând că câinii au devenit indiferenți față de jucăriile lor preferate, a apărut o apatie generală, a dispărut apetitul, poate că animalul sa îmbolnăvit.

Este necesară măsurarea temperaturii sale, introducerea termometrului în anus. Într-un câine sănătos, temperatura corpului nu trebuie să fie mai mare decât marca de 39 de grade. O creștere bruscă a temperaturii indică faptul că câinele este bolnav.

Cu toate acestea, unele boli periculoase apar la temperatura normală, deci trebuie întotdeauna să vă concentrați asupra comportamentului câinelui. Nu vă fie teamă să apară hipocondriu, este mai bine să fiți în siguranță, arătând un câine sănătos unui medic veterinar, decât lăsând totul să meargă și tratând apoi o grămadă de complicații.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?
Cum să înveți un câine comanda `voce`Cum să înveți un câine comanda `voce`
Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?
Cum să înțărcați câinii să scrie acasă? Reguli de bazăCum să înțărcați câinii să scrie acasă? Reguli de bază
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Cum să îmbrăcați corect un ham de câineCum să îmbrăcați corect un ham de câine
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Alegeți o porecla frumoasă pentru câineAlegeți o porecla frumoasă pentru câine
» » Cum să îngrijiți un câine: principiile de bază ale îngrijirii
© 2021 amigdas.com