amigdas.com

Care este aplicarea anesteziei în stomatologie?

Aplicarea anesteziei - descriereÎn mod literal, în urmă cu zece ani, nevoia de a vizita un dentist în majoritatea oamenilor a cauzat un sentiment de teamă și disconfort. Astăzi situația sa schimbat și chiar și pacienții mici sunt bucuroși să meargă la o întâlnire cu medicul dentist. Această schimbare cardinală este asociată cu cele mai recente realizări în domeniul medicinei, ceea ce a făcut posibil ca senzațiile dureroase să nu se simtă în timpul procedurilor dentare. Așa-numita anestezie aplicativă devine din ce în ce mai populară în rândul medicilor și pacienților în fiecare an.

Ce sunt anestezicele?

Applique anestezie - este procedura de anestezie în stomatologie, efectuată de un medic prin aplicarea medicamentelor anestezice speciale la terminațiile nervoase ale dinților până la un anumit loc în cavitatea bucală, în timp ce anestezia este superficială. Anestezia în stomatologie poate fi obținută prin utilizarea medicamentelor-anestezice sau a efectelor fizico-chimice. Procedura nu implică utilizarea unei seringi pentru anestezie.

la utilizarea de medicamentele sunt aplicate cu un tampon sau prin aplicarea directă a anesteziei. Anestezicele pot avea o consistență de unguent, gel sau spray. În metoda fizico-chimică de expunere, se poate utiliza metoda de răcire sau de căuterizare.

În cele mai multe cazuri, anestezia în stomatologie este realizată folosind medicamente speciale. Aplicarea anesteziei de astăzi se poate face prin diverse mijloace, care diferă nu numai în ceea ce privește aspectul și metoda de aplicare, dar și în puterea anesteziei. Adesea, aceste produse au o aromatizare suplimentară, ceea ce face procedura mai convenabilă pentru pacient. Aplicarea anesteziei nu este întotdeauna permisă, deci medicul decide cu privire la posibilitatea utilizării ei, având în vedere complexitatea viitoarelor manipulări și caracteristicile corpului pacientului.

Metode existente de anestezie

Astăzi în stomatologie, aplicarea anesteziei implică mai multe metode anestezie:

 • Anestezie aplicativă - cauze de aplicareanestezie locală cu anestezice medicale;
 • moxibustion;
 • deshidratare;
 • efect fiziologic.

Metodele de anestezie, care nu sunt asociate cu utilizarea medicamentelor anestezice pentru anestezie locală, sunt folosite mai frecvent în stomatologie.

cauterizare

Procedura de cauterizare implică anestezie superficială prin utilizarea de medicamente agresive. Pentru așa ceva Medicamente includ:

 • acid azotic;
 • acid carbolic;
 • clorură de zinc;
 • azotat de argint.

Atunci când se aplică fonduri pe mucoasă în loc de terminațiile nervoase ale dinților, există un blocaj al porilor și constricția lor puternică, care ajută la închiderea terminațiilor nervoase de la influențele externe. Procedura de cauterizare a fost cunoscută încă din cele mai vechi timpuri, dar în medicina modernă se utilizează destul de rar, ceea ce se datorează mai mult toxicității preparatelor și deteriorării grave a țesuturilor atunci când agenții puternici ajung pe membrana mucoasă.

deshidratare

Anestezia prin deshidratare implică utilizarea pentru anestezie a agenților speciali care au un efect de deshidratare. Ca atare medicamente utilizează carbonat sau bicarbonat:

 • Medicamentulsodiu;
 • potasiu;
 • magneziu.

Adesea, acest tip de anestezie se folosește la curățarea dinților sau la manipularea neesențială a acestora.

Efecte fiziologice

În acest fel, anestezia este realizată prin utilizarea de paste speciale, ale căror componente acționează asupra receptorilor și blocând transmiterea impulsurilor nervoase. Astfel de paste includ următoarele tipuri:

 • aspirina;
 • glicerofosfat;
 • stronțiu.

Astfel de paste sunt adesea folosite în scopuri terapeutice în tratamentul dinților cu smalț, dentită.

Avantaje și dezavantaje

Anestezia are drept scop reducerea maximă a durerii la efectuarea manipulărilor dentare. K avantaje procedurile includ următoarele:

 • viteza de acțiune a anesteziei;
 • uniformitatea distribuției în celulele mucoasei;
 • eficacitatea și eficacitatea acțiunii;
 • grad ridicat de securitate pentru client;
 • nivelul minim de disconfort în timpul anesteziei.

Dezavantajul anesteziei prin metoda aplicării anesteziei este considerat a fi o perioadă de efect nesemnificativă a efectului. Timpul maxim de anestezie este de 30 de minute. De multe ori acest lucru nu este suficient pentru ca medicul să efectueze toate manipulările. Sunt luate în considerare medicamentele utilizate în anestezia aparatului sigur în comparație cu anestezia tradițională. În ciuda gradului ridicat de siguranță pentru oameni, medicamentele încă penetrează sângele uman și pot provoca reacții adverse.

Un altul dintre dezavantajele semnificative ale anesteziei este imposibilitatea de a controla doza necesară de medicament.

În ce cazuri este aplicată anestezia

Aplicarea anesteziei este utilizată pentru următoarele proceduri:

 • Extragerea dințilorîn tratamentul cariilor;
 • pentru a reduce durerea;
 • dacă este necesar, îndepărtați dintele;
 • când se curăță tartrul;
 • pentru corectarea formei coroanei;
 • pentru a preveni apariția unui reflex emetic.

Care sunt contraindicatiile?

Există o serie de contraindicații specifice în care se utilizează anestezia este interzis. Această listă include următoarele contraindicații:

 • intoleranța individuală a componentelor analgezice;
 • tendința de apariție a reacțiilor alergice;
 • a suferit recent atac de cord sau accident vascular cerebral;
 • boli acute ale inimii sau vaselor de sânge;
 • prezența diabetului zaharat;
 • tulburări ale sistemului endocrin.

Cel mai frecvent efect secundar cu aplicarea anesteziei este apariția unei reacții alergice la acțiunea medicamentului. Pentru a exclude o astfel de situație, este necesară dozarea corectă a medicamentului. Este interzisă administrarea de analgezice la domiciliu pentru administrarea de analgezice.

Care sunt medicamentele pentru anestezia locală?

Astăzi pe piața preparatelor medicale există o ofertă imensă de anestezice concentrate aplicate la anestezie aplicativă. În ciuda faptului că utilizarea independentă a acestor medicamente este interzisă, merită să avem informații despre medicamentul utilizat de medic pentru anestezie.

Cel mai adesea în stomatologie se aplică medicamente, care conțin următoarele componente:

 • dicaina - un preparat sub formă de unguente, pulbere sau soluție în practică nu este foarte frecvent utilizat deoarece are o toxicitate ridicată și un astfel de instrument nu este recomandat pentru tratamentul stomatologic la copii;
 • MedicamentulLidocoina - unul dintre cele mai frecvente medicamente, prezentat sub formă de gel, unguent, soluție lichidă;
 • pirometaină - medicamentul este disponibil în fiole și o soluție lichidă, este considerat unul dintre cele mai eficiente pentru analgezie;
 • Benzocaina - medicamentul de pe piață este prezentat ca soluție glicerină sau ulei;
 • propolis - o perfuzie de propolis pe alcool, care are proprietatea de a reduce durerea.

Deseori compoziția produsului medical include antiseptice, parfumuri, diverse componente antiinflamatorii. Astăzi există un număr destul de mare de medicamente-anestezice.

"Diploma de LH"

Medicamentul pentru aplicarea anesteziei este a film, în compoziția cărora sunt prezente componente antibacteriene și anestezice. Pelicula este lipită în imediata apropiere a anesteziei.

Filmul este format din două straturi, care sunt impregnate cu lidocaină și clorhexidină. Un efect analgezic după aplicarea filmului poate fi observat după 1 minut. După efectuarea procedurilor chirurgicale, filmul poate fi lăsat la locul de aplicare, deoarece după 12 ore straturile de film se vor dizolva.

"Topex"

Medicamentul este disponibil sub forma unui gel, care vă permite să îl puneți direct pe loc anestezie. Pentru a obține un efect anestezic, este suficient să așteptați o perioadă de 1-2 minute.

„Disilan“

MedicamentulPreparatul se eliberează sub formă de spray, principalul ingredient activ al căruia este benzocaina. Anestezia cu ajutorul anesteziei este observată pentru o perioadă scurtă de timp, care nu depășește 15 minute. Avantajul medicamentului este o concentrație mică de benzocaină, care permite utilizarea fondurilor la copii de la 5 ani.

"Desensetin"

Medicamentul aparține categoriei de anestezice de mare viteză. Principalul ingredient activ este lidocaină. După aplicarea efectului anesteziei se manifestă în 10 minute.

Cum este analgezia

Aplicarea anesteziei arată un efect bun al anesteziei numai dacă sunt îndeplinite toate cerințele tehnologiei. Înainte de aplicarea directă a unui preparat, medicul face uscarea mucoasei și a unei suprafețe a unui dinte.

Un produs medical, în funcție de specie, frecat în în locul anesteziei sau este irigarea. Cu utilizarea corectă a anestezicului și a dozei, adâncimea totală a anesteziei trebuie să fie de 3 mm. Durata anesteziei depinde de concentrația substanței active principale.

De obicei, timpul de acțiune al anestezicului este de 10 până la 30 de minute. Este permisă reaplicarea substanței pentru un efect mai lung al anesteziei.

Cu anestezie de aplicare, un număr de advers efecte. Utilizarea anestezicului de ceva timp duce la pierderea sensibilității membranei mucoase, astfel încât oamenii îi rănesc adesea ca urmare a mușcăturii.

În ciuda condițiilor mai confortabile cu aplicare anestezie, în comparație cu anestezia tradițională, la unii pacienți există o încălcare a echilibrului psihologic, ca urmare a dezvoltării dentofobiei.

Recomandări înainte de procedură

Există o serie de recomandări care vor conduce la efectul așteptat al anesteziei și la probabilitatea de complicații va fi minim:

 • în ajunul vizitei la un medic, băuturile alcoolice nu sunt permise;
 • Nu efectuați procedura în prezența bolilor inflamatorii sau infecțioase;
 • femeile nu sunt recomandate să facă anestezie în primele zile ale ciclului menstrual;
 • medicul înainte de anestezie trebuie să fie convins de absența reacțiilor alergice la pacient pe un preparat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriereCum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriere
Sedarea - ce este? Descrierea procesului și condiției din stomatologieSedarea - ce este? Descrierea procesului și condiției din stomatologie
Cofferdam în stomatologie: roberds, ce este aceasta și impunereaCofferdam în stomatologie: roberds, ce este aceasta și impunerea
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Ce este anestezia conductivă în stomatologie?Ce este anestezia conductivă în stomatologie?
Anestezia prin infiltrare în stomatologie: caracteristiciAnestezia prin infiltrare în stomatologie: caracteristici
Anestezia în stomatologie: tipuri, descriere și metodeAnestezia în stomatologie: tipuri, descriere și metode
Pot fi femeile tratate cu dinți în timpul sarcinii?Pot fi femeile tratate cu dinți în timpul sarcinii?
Pot să-mi tratez dinții în timpul sarcinii?Pot să-mi tratez dinții în timpul sarcinii?
Livrare ușoară fără durere: metode de anestezie, anestezie epiduralăLivrare ușoară fără durere: metode de anestezie, anestezie epidurală
» » Care este aplicarea anesteziei în stomatologie?
© 2021 amigdas.com