amigdas.com

Tot ce trebuie să știți despre papagali vorbind

Capacitatea de a vorbi papagaliiMulți oameni visează că au un papagal vorbit acasă. Dar nu toate, înțelegeți totuși că, înainte de a începe să vorbiți (cu mai multă exactitate, imitați cu pricepere discursul vorbitorului), animalul de companie trebuie să învețe foarte mult. Bineînțeles, totul depinde de rasa de papagal, vârsta, sănătatea și starea fizică a prietenului cu pene. Toți acești factori au o importanță deosebită în cazul în care proprietarul păsării și-a propus să-i învețe pe animalul de companie să vorbească.

Nu toți reprezentanții unei rase adecvate pot deveni în cele din urmă un papagal talentat, științific vorbind. Dacă proprietarul păsării a decis să-și petreacă toată energia asupra modului de a învăța să vorbească papagalul, mai întâi trebuie să aflați dacă acest lucru este posibil în principiu. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți exact care papagali vorbesc și, de asemenea, trebuie să știți ce rasă vorbește pasărea nu va putea să facă.

Vorbește papagali din rasă

Există diferite rase de papagali, de la papagalii mici pe catifea la cocteii mari, solizi, cu creasta mare. Toate rasele de păsări sunt complet diferite. Ratele diferite diferă una de cealaltă:

 • exteriorul;
 • particularitățile comportamentului;
 • temperament;
 • nivelul dezvoltării intelectuale;
 • gusturile și preferințele.

Toți papagalii au, de asemenea, abilități diferite de învățare. Cineva începe să vorbească repede, iar cineva nu poate spune un cuvânt stăpânului în întreaga sa viață într-o manieră umană. Toate păsările se comportă diferit, gândesc diferit și, desigur, percep discursul uman în mod diferit. Astfel, acele păsări care au mai puțin dezvoltate auz și percepție a vorbirii umane, alte lucruri fiind egale, vor stăpâni încet vorbirea umană. Și, dimpotrivă, toate rasele care au o audiere excelentă vor imita ușor vorbirea umană și în curând învățați să nu vorbiți mai rău decât maestrul.

Cel mai bun mod de a învăța este să spui:

Papagal vorbind de vorbăPrintre acele păsări, care stăpânează bine imitarea discursului uman, există și persoane diferite. Cineva învață să vorbească mai repede, cineva este mai lent.

În plus, nu toate păsările au același nivel de înțelegere a vorbirii umane. Unii papagali doar simula un set de sunete, ieșind din gura proprietarului, iar unele păsări sunt capabile să asimileze semnificația expresiilor individuale (de exemplu, comenzi și apeluri). Acest tip frumos poate fi deja o pasăre dificilă, repetând cuvintele proprietarului, ci un fel de interlocutor. Astfel, toate păsările sunt absolut diferite în nivelul lor intelectual, și, de asemenea, în capacitatea lor de a percepe în mod adecvat și de a reproduce discursul uman.

Cel mai simplu aflați arta imitării discursului uman astfel de rase de papagali domestici ca:

 • toți papagalii cunoscuți;
 • papagalii celebri ai cocoților, care au un aspect luminos ușor de recunoscut datorită unui trunchi caracteristic pe coroană;
 • albastru-amurg;
 • papagalul indian inelat.

Păsările din aceste rase răspund cu bunăvoință la chemarea comandantului de a stăpâni un discurs uman. În cazul în care un animal de companie este angajată în mod continuu de la o vârstă fragedă, el învață în curând este destul de suportabil și ușor de recunoscut pentru a reproduce vorbirea umană și vârsta de vocabular elev cu pene va crește numai. Reprezentanții acestor rase au capacități mari de învățare și sunt bucuroși să copieze discursul iubitului lor gazdă. De aceea, reprezentanții acestor rase se bucură de cea mai mare popularitate în magazinele zoologice și piețele de păsări. Achiziționarea unui animal de companie este recomandată într-un magazin specializat. Trebuie să aibă toate cele necesare documentele și certificatul de examinare veterinară.

Papagalii cu smocuriCumpărați parakeets pe zgomote de păsări din mâini nedorite, atunci nimeni nu poate garanta absența bolilor grave la păsări. Achiziționarea de animale de companie cu pene pe piața păsărilor de la comercianții privați poate fi periculoasă, deoarece papagalii care nu au fost examinați de un medic veterinar pot fi purtători de boli infecțioase grave. În orice caz După cumpărarea unei noi păsări de companie, trebuie să-i arătați medicului. În plus față de examenul medical standard, medicul veterinar va fi cu siguranță în măsură să recomande o metodă eficientă de predare imitație a păsărilor în vorbirea umană.

Talking Parrot: Cum să vorbești cu o pasăre inteligentă

Pentru ca papagalul să învețe cum să vorbească cât mai repede posibil, este necesar să ia în considerare următoarele:

 • este necesar să începem formarea cât mai curând posibil. Cu cât vârsta unei păsări este mai scurtă, cu atât mai bine va avea învățarea, memoria și receptivitatea, precum și auzul. De-a lungul anilor, memoria și auzul păsărilor se deteriorează, deci este aproape imposibil să-i învățăm pe o pasăre adultă să vorbească. Dacă nu vă ocupați de un papagal la o vârstă fragedă, el se va obișnui să comunice cu sunete neplăcute, care este puțin probabil să ofere o mare plăcere proprietarului păsării.
 • Vorbind cu animalul de companie ar trebui să fie calm, binevoitor. Trebuie să pronunți cuvintele cu voce tare și clară.
 • Se crede că, din cauza auzului caracteristici papagali cel mai bine percepe sunetul „P“ și bătaie de joc, atât de bine, în cazul în care pasărea este de sondare nume, cum ar fi Arkadi, Grisha, Gosha. Femela poate fi numită, de exemplu, Grusha, Arisha sau Irisha.
 • Experții susțin că cei mai sensibili la vorbirea umană sunt bărbații, așa că dorește să aibă o pasăre care vorbește, este mai bine să dobândești inițial un papagal de sex masculin.
 • Trebuie să repetați același cuvânt pentru un papagal de mai multe ori. Exact cât un animal de companie cu pene va trebui să-și amintească acest cuvânt și să îl reproducă.
 • Pentru ca papagalul să învețe să copieze nu numai discursul gazdei, ci și discursul altor persoane, el poate include periodic diverse înregistrări audio. Mulți papagali - iubitorii de muzică învață de bună voie să cânte melodii și să-și reproducă iubitorii de muzică cu pene cu intonația potrivită.
 • Papagalii nu percep un ritm rapid de vorbire. Vorbirea trebuie să fie lentă, altfel pasărea pur și simplu nu va învăța cuvinte noi.
 • Principalul lucru - în timpul formării păsărilor - este sistemul. Este necesar să se ocupe zilnic de pasăre, de preferință în același timp. Atenție: înainte de a începe antrenamentul, este necesar să vă asigurați că animalul de companie este plin, mulțumit, sănătos, în spiritele bune. Dacă pasărea prezintă o anxietate pronunțată sau pare a fi bolnavă, învinsă, antrenamentul ar trebui amânat.
 • Imediat ce pasărea își pierde interesul pentru conversație, conversația trebuie întreruptă, iar odihna de companie.

Talking Birds: Caracteristicile învățării

Abilitatea de a preda un papagalPentru ca papagalul să învețe să vorbească, este de dorit ca el să fie singur în cușcă. Dacă există două sau mai multe păsări (în special paratetele repetitive), acestea vor fi complet concentrate unul asupra celuilalt și nimic nu va ieși din pregătire. Atunci când o pasăre se află într-o cușcă singură, ea se confruntă cu o lipsă de comunicare și cu mare dorință de a contacta proprietarul.

Tot ce aude un papagal, își amintește instantaneu tot restul vieții. În același timp, nu se știe când o pasăre inteligentă va da ceea ce a fost auzit cu voce tare: acest lucru se poate întâmpla într-o zi și în câteva luni. Prin urmare, niciodată nu merită să pronunți cuvinte atunci când papagalul nu dorește ca proprietarul să audă de la pasăre în viitor.

Cei mai buni papagali percep afectiv cuvinte-apeluri. De exemplu: "Gosh bine", "Arkasha inteligent", "Kesha baby". În nici un caz nu poți numi un papagal un "prost" sau alte cuvinte similare, pentru că pasărea învață instantaneu aceste epitete și le va folosi în raport cu gazdele și oaspeții.

Tratamentul afectiv al papagalilorPentru a învăța cu adevărat un papagal să vorbească, proprietarul unei pasari miracole ar trebui să arate cu răbdare, perseverență și atenție animalului său de companie cu pene. În cazul în care trata papagalul cu dragoste și afecțiune, pentru a vorbi cu el într-un ton calm, binevoitor, antrenamentul va aduce în curând fructe, iar o pasăre de mirare va înfrunta în fiecare zi proprietarii cu cuvinte noi și poate chiar cu fraze. Desigur, totul depinde de caracteristicile individuale ale păsării, astfel încât în ​​nici un caz nu ar trebui să se grăbească evenimente popka cu siguranță vorbesc.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fac papagalii la domiciliuCe fac papagalii la domiciliu
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasăCum să ai grijă de un papagal ondulat acasă
Cum să predați un papagal pe numeCum să predați un papagal pe nume
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cum să antrenezi un papagal ondulatCum să antrenezi un papagal ondulat
Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?
Cum de a determina sexul unui papagal ondulatCum de a determina sexul unui papagal ondulat
Papagalul este papagal lacom sau african griPapagalul este papagal lacom sau african gri
Îngrijirea și întreținerea papagalului corellian acasăÎngrijirea și întreținerea papagalului corellian acasă
» » Tot ce trebuie să știți despre papagali vorbind
© 2021 amigdas.com