amigdas.com

Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?

În ce condiții trăiește un ocelot de pisică sălbatică?Odată ce ați văzut această pisică grațioasă cu un aspect strălucitor, este greu să rămâi indiferent. Ocelot face o impresie de neșters

. Mulți oameni au o dorință de a începe acest animal de companie de lux acasă. Înainte de a merge la grădiniță, ar trebui să studiați în detaliu caracteristicile, natura și obiceiurile fiarei.

apariție

Ocelot flexibil pentru corpul strâns atinge 50 centimetri la greaban și 100-120 în lungime. Coada pisicii este destul de scurtă, până la 40 de centimetri. Greutatea unui individ este cuprinsă între 10 și 16 kg. Bărbații sunt în mod tradițional mai mari decât femelele. Lăcile puternice ale fiarei sunt gata să sară în orice moment.

Lama fiecărei pisici sălbatice a ocelotului are propria culoare unică. Blană groasă și catifelată este plăcută la atingere și decorate cu desene de inele și dungi de toate nuanțele de alb, roșu, auriu, maro, negru. Adăugați farmecul de abdomen alb și bărbie, urechi rotunde și uriașe, conduse de o bandă de cărbune, ochi căprui cu pupile ovale. Pe spatele urechilor este un model care seamănă cu ochii. Zoologii spun câteva versiuni. Cineva spune că îi ajută pe copii să urmărească pisica ha prin păduri densi de tufiș, alții susțin: cifra este necesară pentru a fi protejată împotriva altor pradatori.

Din cauza pielii sale, pisica a suferit mult timp de la incendierea vânătorilor. De la sfârșitul secolului al XX-lea, comerțul internațional cu blană de ocelot a fost interzis. Acest lucru nu se oprește întotdeauna braconierii.

Comportament în sălbăticie

Ocelot este din America. Se poate găsi pe teritoriul unor state precum:

  • Pisici sălbaticeStatele Unite;
  • Brazilia;
  • Ecuador;
  • Peru;
  • Argentina;
  • Bolivia;
  • Mexic și altele.

Cel mai adesea, el trăiește în pădurile tropicale ale Amazonului. O pisică sălbatică duce o viață nocturnă. După-amiaza el preferă să se odihnească în coroana copacilor, golurilor sau a crăpăturilor de pietre. El înotă perfect și urcă munți fără probleme. Ocelotele sunt unice și protejează zelos posesiunile. Doar o pisică de sex feminin este permisă să intre pe teritoriul său.

Ocelotul este un vânător bun și un asasin nemilos. Afecțiunea sensibilă, sentimentul mirosului și viziunea ascuțită nu lasă victimele șanse. Ciorchinii se sapa in prada si o rup in afara. Nu există dinți masticatori pentru fiară. Micii mamifere, păsările, uneori șerpi și șopârle devin mâncare.

Ocelotul încearcă să evite congeneri mai mari din familia pisicilor: puma, jaguar. Ei au o gamă similară, pot fi periculoși și atacați.

În mediul natural, ocelotul se reproduce pe tot parcursul anului. Perechea este creată numai pentru generarea de descendenți. Mama are grijă de puii și hrănește unul sau doi pui cu lapte timp de mai multe luni. Lăsați cuiburile nativilor tineri mai aproape de 2 ani. Speranța totală de viață în sălbăticie de până la 15 ani.

Conținut la domiciliu

Vei ajunge de la o pisică de casă ocelotLuând decizii pentru a rezolva ocelot acasă, viitorul proprietar trebuie să înțeleagă toată responsabilitatea. În multe țări, vânzarea de pisici sălbatice este ilegală. Singurul mod în care nu se vor produce probleme în viitor este contactul cu grădinița oficială.

Este imposibil să înveți o pisică care a crescut în sălbăticie. Pentru a trăi sub un acoperiș cu un pisoi, omul este excomunicat de la mamă printr-un copil foarte mic, orb și neajutorat. Hrăniți copilul în brațe de la mamelon. Acest lucru permite un pic de netezire a dispoziției naturale a pisicilor sălbatice și de a cultiva un animal afectuos, jucaus.

hrănire

Ocelot este un prădător. Viața lui este imposibilă fără carne crudă. Pentru hrană la domiciliu, puteți:

  • carne de vită;
  • pui;
  • mici rozătoare.

Acestea din urmă sunt date în direct, astfel că pisica satisface instinctele vânătorului. La sfatul medicului veterinar, adăugați ouă crude sau alimente specializate, preparate cu calciu și vitamine. Dar carnea de porc nu este inclusă în regimul alimentar, riscul bolilor infecțioase este ridicat.

În ziua în care pisica adultă mănâncă până la 500 de grame de mâncare pentru 1 sau 2 mese. Alimentele trebuie să fie proaspete, resturile trebuie curățate în mod regulat.

Caracteristici de îngrijire

Care este natura ocelot pisicaOcelot, pentru a menține aptitudinea fizică, necesită spațiu. Nu puteți bloca o pisică în patru pereți, fiara poate câștiga rapid greutate excesivă și se îmbolnăvește. Vioară perfect potrivită cu un rezervor artificial, obstacole și adăposturi pe mai multe niveluri, copaci - o suprafață de cel puțin 15 metri pătrați.

Ocelotul de origine poate fi obișnuit cu tava. Fiara este gata să accepte mersul pe o lesa. Îi plac jucăriile noi luminoase și poate să învețe cum să aducă o minge. Cu toate acestea, nu aveți încredere în jocul de pisici cu copii. Există riscul ca instinctele unui prădător să prevaleze. Desigur, este mai mic decât un jaguar sau un leopard, dar poate afecta sănătatea.

Ca o pisica adevarata, ocelotul poate mina cu voce tare. În special, aptitudinea luminată se manifestă în timpul sezonului de împerechere. Animalele domestice sunt castrate. În caz contrar, femelele și bărbații marchează teritoriul. Urina are un miros ascuțit, respingător.

Cu o bună îngrijire în captivitate, un ocelot de origine poate trăi până la 20-25 de ani. Cu toate acestea, proprietarul va trebui să-i dea mult timp, efort și bani.

Cel mai simplu și mai rentabil mod de a deveni stapan al unei pisici sălbatice - Încercați să îmblânzi ocelotul în jocul popular Minecraft. Acest lucru necesită doar un pește și o mică răbdare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Pasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctivePasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctive
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Pisica din Bombay: o descriere a rasei pantherilor domesticiPisica din Bombay: o descriere a rasei pantherilor domestici
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
» » Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?
© 2021 amigdas.com