amigdas.com

Cum să folosiți sărurile de baie?

Sare de mare în baieÎn lume există compuși chimici unici, ei sunt chemați să mențină sănătatea și să mențină un echilibru al energiei pozitive. Natura în sine se îngrijește de faptul că toată lumea poate fi angajată în prevenirea majorității afecțiunilor periculoase. Deci, sărurile de baie selectate în mod corespunzător vor normaliza sistemul nervos, iar pielea va face o licitație și mătăsos, ca o petală de trandafir. Compoziția sa chimică este capabilă să vindece pielea din multe boli ale pielii, astfel încât fiecare casă trebuie să aibă o pungă de pânză cu o compoziție bine selectată.

Desigur, mulți oameni au o întrebare despre relația dintre beneficiile și răul acestui dar al naturii. Să ne dăm seama.

Săruri de baie - beneficii și beneficii

Procedura de a face baie cu sare posedă un număr de proprietăți utile. Cum funcționează corpul?

 • Restaurați echilibrul hidric al pielii.
 • Deschideți porii pielii și curățați.
 • Inhibiți toxinele.
 • Elimină simptomele alergice.
 • Inmoaie calusurile și ajută la scăderea erupțiilor pe piele.

Această listă este incompletă. În trecutul îndepărtat, oamenii, folosind acest dar al naturii, au fost vindecați de astfel de boli grave, cum ar fi psoriazisul, eczema și micoza. Multe tehnici de îmbunătățire a sănătății folosite în saloanele spa se bazează pe sinteza uleiurilor aromatice și sare. Un astfel de buchet promovează întinerirea pielii, calmul, relaxarea, vă permite să vă simțiți în pace și, în general, afectează în mod pozitiv întregul corp.

Pornind pe piele, ea acționează ca un scrub, exfolierea zonelor keratinizate, ameliorează uscăciunea, alimentează deficiența minerală, care afectează imediat activitatea inimii și a vaselor de sânge. Baile calmeaza durerea cu artrita, imbunatatesc starea pacientilor care sufera de osteoporoza, amelioreaza oboseala cronica si oboseala cauzata de stres. Astfel, beneficiile sarii sunt considerabile. Ce este acest dar al naturii?

Compoziția sărurilor de baie

Compoziție de sare de mareSarea pentru băi este o sare neobișnuită, acest produs cosmetic uneori are o compoziție destul de complexă. Dar baza tuturor aditivilor pentru băi, care sunt acum pe piață, este sarea marină. Acesta conține multe componente diferite, de exemplu, clorură de sodiu, fosfat de potasiu, magneziu, molibden, cloruri, calciu, sulfați.

Excepțiile sunt doar sărurile din Marea Moartă, cota de clorură este de numai 15%, în vrac sulfați, ioduri, cloruri de calciu, bromuri, puțin mai puțin în ele este potasiul și magneziul. Această compoziție de săruri și noroi pretinde un efect de vindecare, deci este indicat mai ales pentru bolile de piele și alergii.

Compoziția complexă a mineralelor marine include și câteva clase de substanțe care afectează proprietățile terapeutice ale acestui medicament. Producătorii adaugă:

 • Coloranți. Culoarea mai strălucitoare și mai nenaturală, cu atât mai clară este faptul că a fost prevăzută o colorare artificială care să îi ofere un aspect adecvat.
 • Parfumuri. În cazul în care mirosul este ascuțit și persistent, probabilitatea de a îndulci sarea cu flori, plante aromatice și parfum sintetic este foarte mare.
 • Uleiuri esențiale. Componenta naturala a compozitiei. Acestea dau sărurilor de baie o aromă plăcută și proprietăți medicinale suplimentare. În funcție de ulei, amestecul poate avea efecte diferite asupra corpului, de exemplu, poate tonifica sau, dimpotrivă, se calmează și se relaxează. Informații detaliate despre uleiuri și efectele acestora, pe care fabricantul pe care-l respectă, trebuie să le menționeze pe ambalaj.
 • Extracte de plante medicinale. De asemenea, sunt ingrediente naturale care sporesc proprietățile de vindecare ale sărurilor de baie. În funcție de tipul de plantă adăugată la sare, trebuie să vă așteptați la acest sau la acel efect. De exemplu, musetel si galbenele sunt capabili de a reduce inflamația și au efecte antimicrobiene, roiniță și plumb valeriana la profunda relaxare, cafea și citrice va avea un efect revigorant.

Astfel, atunci când alege între ambalaj viu colorat, parfumată și elegant ispititor aditiv și pliculeț modest unde cristale gri intercalate cu părțile uscate ale plantei - trebuie încline acesteia din urmă.

Cum să folosiți darul naturii?

Ce săruri trebuie să folosesc?Sărurile de baie pot fi se aplică nu numai într-o baie, dizolvând cristalele sale parfumate în apă caldă și scufundate în întregul corp, există o mulțime de modalități de utilizare a acestuia în scopuri medicinale, de exemplu, poate fi folosită:

 1. Pentru băile de unghii, mâini, picioare.
 2. Pentru comprese. Cristalele ușurează înfundarea în inflamație și, de asemenea, trage puroi în răni de infecție.
 3. Dacă preîncălziți sau, dimpotrivă, răciți sarea, apoi turnați-o într-o pungă de in, puteți face o compresă.
 4. cristale cald pe o foaie de copt în cuptor la o temperatură de 40 de grade, se toarnă pe o cârpă curată și de mers pe jos picioarele goale - masajul perfecta va ajuta la implicarea punctelor de acupunctură.
 5. Amestecați sarea de mică adâncime cu un produs din lapte acru sau un săpun lichid - o scrumieră excelentă este gata. Utilizați-l imediat după gătire, până când sarea sa dizolvat.
 6. În saloanele cosmetice sau la domiciliu, este posibil să se facă ambalajul din compoziție.
 7. Pregătiți cuburi de gheață pentru criomasaj, pentru aceasta, cristalele se dizolvă în apă fiartă.

Dacă aveți doar o baie cu sare în planuri, trebuie să știți proporțiile, precum și temperatura băii. De obicei, astfel de informații sunt plasate pe producătorii de ambalaje, dar dacă nu este, atunci trebuie să se dizolve în baie 2-3 linguri de sare. Dacă trebuie să obțineți un efect mai pronunțat și mai rapid de vindecare, atunci doza trebuie dublată.

Procedurile de dimineață sunt la o temperatură de 34-36 grade, seara relaxare - la 37-40 de grade. Băile de dimineață în apă răcoroasă durează aproximativ 10 minute, seara în apă caldă vă puteți relaxa și înmuiați timp de 20 de minute. În fiecare zi, nu se recomandă o baie cu sare. Este mai bine să se scufunde în ele cu o pauză în două zile.

Cum afectează băile și sarea corpul?

Aceasta afectează nu numai stratul superior al pielii și starea de spirit. Deoarece pielea este capabilă să absoarbă substanțe dizolvate în apă, băile, saturate cu diverse oligoelemente, ajută la saturarea corpului cu substanțe utile și care lipsesc. Astfel, scăldat regulat cu sare foarte util.

Indicații și contraindicații pentru băi

 • Cine ar trebui să ia sare de baie?Persoanele cu boli ale inimii și vaselor sanguine: stadiul inițial al hipertensiunii, tromboflebita și înclinația acestuia, ateroscleroza, somatoforme disfuncții vegetative, varice.
 • Cei care au boli ale sistemului nervos central, precum și supraviețuitori ai traumei: neuropatii, nevrită, plexită, leziuni ale măduvei spinării și creier.
 • Băile cu minerale sunt folosite în schimbările de dispoziție: depresie, excitabilitate crescută, nevroze, anxietate, neurastenie.
 • Cu boli ale pielii: psoriazis, neurodermatită, eczemă.
 • Dacă există boli ale mușchilor, oaselor, articulațiilor: artrită, durere în oase, articulații, consecințele fracturilor și altele.

Din păcate, există și contraindicații la utilizarea băii de sare. Acestea includ:

 • Bolile acute și cronice în stadiul de exacerbare.
 • Scăderea tensiunii arteriale.
 • Bolile severe ale inimii și vaselor de sânge.
 • Perioada de menstruație, sângerare uterină, sarcină.
 • Dependența de insulină.
 • Bolile oncologice.
 • Intoxicația alcoolică.

În plus, există anumite contraindicații pentru anumite boli, în funcție de compoziția sarei. Prin urmare, dacă aveți vreo boală, atunci când luați băi de sare, consultați-vă medicul.

Istoricul utilizării sarei

Cum se utilizează sarea de mareAcest dar al naturii din zilele Egiptului Antic este folosit ca aditiv alimentar. Omenirea a experimentat astfel de momente când sarea obișnuită a fost mai scumpă decât aurul, și toate pentru că puteți trăi fără aur, dar fără săruri. Dacă a dispărut de pe masă, atunci corpul uman a eșuat imediat sub forma unor boli teribile, ducând la un rezultat fatal. Întoarcerea ei la dieta a promis vindecarea.

Până în secolul al XX-lea, nimeni nu folosea sarea ca aditiv la adoptarea procedurii de apă, dar Asistenți asiatici, folosind proprietățile miraculoase ale mineralelor naturale, și-a lărgit sfera de utilizare, și slava sa răspândit peste tot în lume.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum și pentru ce folosiți sarea himalayană pentru baie și saună?Cum și pentru ce folosiți sarea himalayană pentru baie și saună?
Cât de corect să abur o mătură pentru o baieCât de corect să abur o mătură pentru o baie
Pielea este decojită pe degete: de ce se întâmplăPielea este decojită pe degete: de ce se întâmplă
În ce domenii este o astfel de piatră ca piatra ponceÎn ce domenii este o astfel de piatră ca piatra ponce
Cât de des ar trebui să mănânc un nou-născut?Cât de des ar trebui să mănânc un nou-născut?
Crema ideală pentru pielea grasă: mit sau realitateCrema ideală pentru pielea grasă: mit sau realitate
Afectați și beneficiați de utilizarea sărurilor de baie de mareAfectați și beneficiați de utilizarea sărurilor de baie de mare
Beneficiile unei băi rusești pentru femeiBeneficiile unei băi rusești pentru femei
Caracteristicile băii taiga: beneficii și contraindicațiiCaracteristicile băii taiga: beneficii și contraindicații
Baie pentru baie: tipuri, beneficii și răuBaie pentru baie: tipuri, beneficii și rău
» » Cum să folosiți sărurile de baie?
© 2021 amigdas.com