amigdas.com

Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei

Caracteristicile tratamentului pentru un urologUn urolog este un specialist care se ocupă de patologiile sistemului genito-urinar uman. Un astfel de specialist pentru bărbați peste patruzeci se recomandă să meargă o dată pe an, deoarece majoritatea bolilor urologice pot fi tratate efectiv numai în stadiul inițial al dezvoltării lor.

Mulți consideră că urologul este exclusiv un doctor de sex masculin. În realitate, însă, acest specialist îngust efectuează tratamentul bolilor sistemului urinar la reprezentanții ambelor sexe. Să analizăm în detaliu cine este urologul care tratează bărbații și femeile?

Urologie - ce este?

Descrierea secțiunilor de urologieUrologia este un domeniu medical care studiază cauzele, mecanismul de dezvoltare, metodele de diagnosticare și tratament al bolilor dobândite și congenitale ale glandelor suprarenale, organelor genitale, urinare și ale altor organe peritoneale. În plus, urologie este considerată o ramură a intervenției chirurgicale.

Principalele secțiuni ale urologiei sunt:

 1. Andrologia este tratamentul bolilor sistemului reproductiv al bărbaților.
 2. Urogynecologie - tratamentul patologiilor feminine la granița urologică și ginecologie, precum și studiul relației dintre afecțiunile ginecologice și urologice.
 3. Urologie geriatrică - ajută la studierea particularităților bolilor urologice în vârstă înaintată, când imunitatea începe să slăbească și tonul tuturor mușchilor, inclusiv mușchii din podea pelvină, scade.
 4. Urologie pentru copii - terapia patologiilor și malformațiilor sistemului genito-urinar la copii.

Cine este urolog?

Urologul este un medic a cărui activitate profesională este legată de punerea în aplicare a măsurilor preventive, diagnosticarea și tratamentul stărilor patologice ale sistemului adrenal și urinar. Competența urologului include următoarele boli ale sferei sexuale masculine:

 • Lista patologiilor tratate de un urologprostatita;
 • infertilitate;
 • varicocel;
 • epididimita;
 • infecții sexuale - herpes, micoplasmă, ureaplasmă, chlamydia și altele;
 • cancerul penisului;
 • puterea scăzută;
 • hidrocel;
 • hipogonadism;
 • testicular cancer;
 • adenomul prostatei.

După 40 de ani, toți bărbații în fiecare an trebuie să viziteze un urolog. Schimbările patologice recunoscute în mod curent, care apar cu țesuturile prostatei, ajută la un tratament de succes.

Ce ajută femeile urologiste

Bolile feminine care sunt tratate de un urologÎn plus față de terapia bolilor masculine, un urolog tratează patologia sistemului suprarenalian și a sistemului urinar atât la femei cât și la bărbați. La femei, uretra este largă și scurtă, care este situată destul de aproape de anus și vagin, din cauza căruia microflora patogenă poate intra în ea.

Pentru urolog, femeile sunt tratate dacă există astfel de boli cistita si uretrita. De asemenea, bărbații suferă de aceste patologii, dar sunt mult mai rare și sunt cauzate de probleme cu rinichii și prostata.

Urologul tratează următoarele boli, care sunt tipice atât pentru bărbați, cât și pentru femei:

 • pielonefrită;
 • tumori maligne ale rinichilor și vezicii urinare;
 • urină și rinichi;
 • glomerulonefrita.

Unele femei suferă slăbirea mușchilor pelvieni, ceea ce duce la incontinență urinară. O astfel de problemă poate apărea din cauza vârstei, sarcinii și efortului fizic greu. Acest lucru intră, de asemenea, în domeniul de aplicare al medicului de sex masculin.

Când să contactați un urolog

Un bărbat trebuie să consulte un medic dacă are oricare dintre următoarele simptome:

 • Descrierea simptomelor și bolilor în care trebuie să contactați un urologLa urinare durerea dureroasă apare în abdomenul inferior. Cel mai adesea indică un proces inflamator al vezicii urinare sau al rinichilor. Durerea este dureroasă, desenată, intensă, tragică sau abia perceptibilă.
 • Apariția sângelui în urină, urinare rapidă, care indică afecțiunile patologice ale rinichilor.
 • Dacă urina se întunecă sau se luminează, și are un miros ascuțit, ceea ce nu este normal. Debutul unei plăci pe capul penisului.
 • Arderea în zona vulvei și a uretrei, precum și apariția unei abundențe abundente din uretra, indicând o infecție sexuală. Este posibil să existe descărcare galbenă sau verde cu un miros înțepător.
 • Înroșirea capului penisului și apariția semnelor, eroziunilor pe mucoasă. Astfel de semne indică prezența unui proces inflamator cauzat de infecția sexuală. De obicei este sifilis sau gonoree.
 • În timpul contactului intim, durerii, disconfortului, spermatozoizilor poate fi un amestec de sânge, se observă o tulburare de erecție. Acest lucru este tipic pentru prostatitis și infecții sexuale.
 • Un sentiment constant că vezica urinară este plină. Apariția dificultăților cu urinare. Astfel de semne indică un proces inflamator extins sau prezența de neoplasm în organele sistemului genito-urinar.
 • Îndepărtarea preputului. De obicei, acest lucru indică fimoza. Sindromul de durere în zona scrotală, o creștere a testiculului, indicând o hidrocelă.

Contactul imediat cu un medic este necesar dacă apar următoarele simptome:

 1. Dresuri puternice în abdomenul inferior.
 2. Slăbiciune generală a corpului.
 3. Schimbarea mirosului și a culorii urinei.
 4. Dificultate de urinare.

Aceste manifestări indică inflamația acută rinichi și vezică urinară. Se produce periodic în partea de jos a abdomenului durerea dureroasă este caracteristică urolitiazei.

Cum se efectuează consultarea urologică?

Caracteristicile recepției de către un urologÎnainte de a vizita un astfel de medic de sex masculin, este necesar să se pregătească în mod corespunzător pentru acest lucru. Ar trebui să fie 2-3 zile înainte de a contacta clinica pentru a exclude complet toate contactele sexuale dacă este necesar să se ia lichidul seminal pentru analiză.

Cu două ore înainte de procedura de ultrasunete a rinichilor și a vezicii urinare să se abțină de la urinare. Glanda prostatică este examinată prin rect, de aceea este de dorit să se golească în prealabil intestinul. Nu uitați de puritatea organelor genitale externe înainte de a vizita un medic.

Urologul începe recepția cu o conversație, ascultând plângerile pacientului. Atunci el efectuează inspecția organele genitale externe pentru prezența papilomilor și a expresiilor, conduce palparea organelor interne.

Toate manipulările în curs fără durere pentru pacient. Dacă apare durere în timpul presiunii pe abdomen, aceasta poate indica procese inflamatorii și tumori ale organelor interne ale pelvisului mic.

Urolog în timpul sarcinii

Descrierea nuanțelor de primire de către medicul-urolog în timpul sarciniiDin cauza modificărilor hormonale și a deplasării organelor pelvine, câteva sarcini pot provoca patologii ale sistemului urinar. Mamele viitoare vizitează urologul în cazul în care există incontinență, pielonefrită, bacteriurie, cistită.

O examinare pe scaun apare dacă principalul ginecolog al sarcinii o recomandă. Diagnosticul include livrarea testelor urină, sânge, ultrasunete ale vezicii urinare și rinichilor. Metode interzise, ​​cum ar fi radiografia și cistoscopia.

Ca tratament, antimicrobiene, care nu sunt capabile să exercite un efect teratogen asupra fătului, precum și anestezice și fitopreparate.

Astfel, urologul este un medic, deși bărbat, dar poate și să se ocupe de problemele sferei sexuale feminine.

Bărbații ar trebui să viziteze acest specialist în mod regulat în scopuri preventive, pentru a preveni multe boli grave. Tratamentul la timp vă permite să scăpați complet de diferite patologii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Inflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratamentInflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratament
Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratamentIncontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
Durere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinalaDurere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinala
Tratamentul cancerului vezicii urinare la bărbațiTratamentul cancerului vezicii urinare la bărbați
Striuirea uretrală în tratamentul bărbațilorStriuirea uretrală în tratamentul bărbaților
Cistoscopia vezicii urinare la femei: cum se faceCistoscopia vezicii urinare la femei: cum se face
Urolitiaza la bărbați - simptome și tratamentUrolitiaza la bărbați - simptome și tratament
Simptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femeiSimptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femei
Boli masculine de urologie: tratament și simptomeBoli masculine de urologie: tratament și simptome
Senzații neplăcute la femei: durere în uretraSenzații neplăcute la femei: durere în uretra
» » Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
© 2021 amigdas.com