amigdas.com

Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma

CougarCat Puma este unul dintre cei mai puternici carnivori grațioși. Un alt nume pentru acest animal frumos este un cougar.

Cougarii sunt vânători reali: puternici, flexibili, alergând rapid și capabili să urce copaci. Această pisică are un corp flexibil, labele puternice și o coadă lungă.

Cum arată puma?

Lungimea corpului acestei pisici mari este de până la doi metri. Înălțimea la greabăn poate ajunge la un metru. Greutatea medie a unei pisici adulte este de până la 80 kilograme. Bărbații sunt mai grei decât femelele, deci femelele pot cântări până la cincizeci de kilograme, în timp ce bărbații pot cântări până la o sută de kilograme.

Haina este densă și scurtă, cea mai mare parte roșiatică. Partea superioară a corpului lor este mult mai închisă decât cea inferioară. Botul și urechile lor au zone negre.

Cugarii au o maxilară foarte puternică și dinți. Dinții determină de obicei vârsta animalului.

Picioarele posterioare sunt mult mai masive decât partea din față, ceea ce îi permite să sară și să urce copaci. Interesant, picioarele din spate au patru degete, iar partea din față cinci.

O coadă puternică lungă ajută pisica să păstreze echilibrul în timpul săriturilor. Un cougar poate sări până la șapte metri în lungime și până la doi metri în înălțime.

Atunci când urmăresc prada, cougarii pot atinge viteze de până la cincizeci de kilometri pe oră.

Unde trăiește prietenul

Aceste pisici preferă habitate complet diferite, cum ar fi pădurile tropicale, zonele montane. Dar mai ales locuiesc acolo, unde trăiesc cerbi - principalele victime ale vânătorii lor.

La începutul secolului XX, populația cuplurilor a căzut foarte mult, însă câțiva ani mai târziu, ei au reușit să-și recâștige numerele la nivelul anterior.

Tipuri de cougar

Anterior se credea că există mai mult de 25 de specii ale acestor reprezentanți ai familiei pisicilor, dar astăzi, pe baza studiilor genetice, ele sunt împărțite doar în șase soiuri:

 • Puma în culoarea neagrăPuma concolor costaricensis
 • Puma concolor couguar
 • Puma concolor puma
 • Puma concolor capricornensis
 • Puma concolor cabrerae
 • Puma concolor concolor

Florida Puma - cea mai mică varietate. Au fost foarte puțini dintre ei - aproximativ o sută șaizeci de indivizi. Ei mor în legătură cu vânătoarea pentru aceste animale rare. Această specie este menționată în Cartea Roșie, cu o notă privind critica populației.

Curajul Negru - este cel mai probabil ficțiune. Până acum nu exista nici o dovadă a existenței lor. Cel mai adesea, ele sunt cupluri închise la culoare, care, de departe, par complet negre.

caracter

 • Sunt niște prădători singuri. Aceștia pot fi activi atât în ​​timpul zilei, cât și în timpul nopții, dar cel mai adesea vânează în amurg. Dimensiunea bunurilor lor poate ajunge până la o mie de kilometri pătrați, totul depinde de densitatea populației.
 • Teritoriul său este marcat de căpșuni cu urină, zgârieturi pe copaci și îngrășăminte.
 • Numai în sezonul de împerechere, puteți întâlni împreună câteva pompe. Nu durează mult și animalele după fertilizare se întorc într-o viață singură.
 • Practic, nu au dușmani în sălbăticie. Numai în caz de boală a unui animal, aligatori, lupi și jaguari pot fi amenințați.
 • Aceste pisici evită întâlnirile cu oamenii și foarte rar sunt atacați, doar dacă o persoană se sperie sau se grăbește să o facă.

Sursă de alimentare

Baza dieta a Cougar este moose și cerb, dar, dacă este necesar, ele se hrănesc, de asemenea, cu proteine, ratonii și râsul. Dacă o fermă sau o pășune se află în apropierea unui loc de vânătoare, ei vor ataca cu plăcere berbeci, porci și câini.

Cu o viteză atât de mare de a alerga și de capacitatea de a urca copaci puma, este capabil să prindă până și o maimuță sărind peste copaci.

De obicei victima puma este mult mai mare decât dimensiunea ei și nu poate mânca toată prada imediat. Puma ascunde rămășițele de masă sub frunze, iar când îi este foame, se întoarce și își termină prada.

În medie, o pisică are nevoie de aproximativ cincizeci de carcase de ungulate pe an.

reproducere

Puma cu urmașiÎn sezonul de împerechere, cuplurile de cougars se formează doar două săptămâni, după care se întorc pe teritoriul lor.

Abilitatea de a reproduce apare într-o puma de la vârsta de trei ani.

Perioada sarcinii este de nouăzeci și cinci de zile. Într-o cârpă poate fi de la doi la șase pui.

La vârsta de zece zile, pisoii au dinți și ochii deschiși.

Puma nu permite nimănui copiilor lui pentru prima lună. Numai când pot să meargă și să-și mănânce ei înșiși, ei se eliberează singuri.

Pisicile se ocupă de pisoii lor de aproximativ doi ani, după care își aleg propriul teritoriu și pleacă pentru o viață independentă.

Cougarii trăiesc cam douăzeci de ani.

Deși vânătoarea acestor animale este interzisă în aproape toate țările, exterminarea cuțarilor continuă, în legătură cu atacurile lor asupra fermelor de bovine.

Conținutul în captivitate

În prezent, a devenit foarte la modă să înfrângeți cumpărăturile pentru păstrarea acasă. Pentru crescătorii unui astfel de animal exotic în casă, trebuie să țineți cont de faptul că puma este un animal sălbatic care iubeste libertatea și nimeni nu poate garanta securitatea unui asemenea cartier.

În grădinile zoologice, cupa trăiește destul de bine și chiar aduce descendenți. În captivitate trăiesc destul de mult.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde trăiesc tigrii - trăsături ale speciilorUnde trăiesc tigrii - trăsături ale speciilor
Ursuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrăneșteUrsuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrănește
Leul de animale: unde locuiește, alimentele și urmașiiLeul de animale: unde locuiește, alimentele și urmașii
Taierea pisicilor - cum sa taie pisicile acasa? Tipuri de tunsori pentru pisiciTaierea pisicilor - cum sa taie pisicile acasa? Tipuri de tunsori pentru pisici
Unde trăiește girafa, ce hrănește și ce creștere are?Unde trăiește girafa, ce hrănește și ce creștere are?
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum aratăUn animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
» » Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
© 2021 amigdas.com