amigdas.com

Cum să antrenezi un papagal ondulat

Cum să obișnuiești papagalii în mâinile lorPapagalii înverziți sunt păsări active, amuzante și foarte prietenoase. Multe dintre ele sunt foarte drăguțe pentru oameni și sunt fericite să stea pe mâini când numele lor este. Dar nu este atât de simplu, este adesea necesar să muncești din greu pentru a atinge o astfel de poziționare a animalului de companie și a învăța să nu-ți fie frică de oameni. Un papagal, recent dobândit de o familie umană, tratează cu prudență și cu prudență noile cunoștințe. Este puțin probabil să fie imediat de acord să vă duceți în brațe. Aici apar ceva noi proprietari și se pune întrebarea: "Cum să înfrânge un papagal?".

Cum să pregătești un papagal

Papagalii sunt creaturi foarte active și sociabile, nu tolerează singurătatea și se străduiesc întotdeauna să comunice cu cineva. Aceste păsări, este posibil să îmblânzi, desigur, trebuie să aștepte un timp. Papagalii sunt foarte mari curiozitate, care de cele mai multe ori depășesc un sentiment de frică și sunt de acord să facă legătura, pentru a afla ce va veni în cele din urmă.

Pentru ca o relație de încredere cu un budgie să evolueze, merită să înțelegem că, în primul rând, șederea într-o casă nouă îl va provoca un mare stres. Nu încercați să firați și să comunicați cu pasărea în prima zi după cumpărare. De asemenea, nu se recomandă la început așezați cușca în camera de intrare sau în camera de zi, un număr mare de persoane, un televizor și conversații puternice se pot prăbuși din teama unui nou animal de companie. Ar trebui să fie înțeles - papagalul speriat și totuși, senzație de disconfort, lăsați-l în pace pentru câteva zile și să se obișnuiască cu noile împrejurimi, animale de companie începe să se arate pentru a vă interesul.

Pentru a nu întâmpina dificultăți la prima cunoaștere a unui papagal cu o casă nouă, pregătiți o cușcă pentru el în prealabil și echipați imediat cu tot ce este necesar. Din transportul animalului de companie ar trebui să intre imediat în casa familiară și confortabilă, acest lucru îl va ajuta să învețe rapid și să salveze de la noi stres. Dacă există o oportunitate de a întreba crescătorul decât a hrănit papagalul și care sunt alimentele lui preferate. Masa obișnuită în noul loc va calma pasărea și va putea să se obișnuiască cu schimbările mai repede.

Cum să-ți antrenezi animalul de companie

Desigur, toți proprietarii vor să-și obișnuiască papagalul în mâinile lor, dar, din păcate, este imposibil să faci astfel de lucruri repede. Deci animalul devine interesat de comunicare cu persoana, proprietarul ar trebui să vorbească calm cu pasărea, și în nici un caz să nu strige la ea.

Pentru a obișnui cu bugerigarul Ar trebui luate în considerare câteva reguli importante:

  1. Păstorii morțiDobândi păsări tinere. Cu cât este mai mică puiul, cu atât va fi mai ușor să o obișnuiești cu mâinile. Adulții și papagalii neprietenitori sunt puțin probabil să se alăture la antrenament. Păsările în vârstă de până la patru luni se pot obișnui cu proprietarul în doar câteva săptămâni. Socializarea puiilor este puternic influențată de momentul înțărcării de la părinți. Cu cât va fi mai mare în cuib, cu atât va fi mai dificil pentru el să se obișnuiască să trăiască singur și cu o persoană. Aceste creaturi sunt instincte de școlarizare foarte dezvoltate.
  2. Alegeți un papagal pentru o cușcă spațioasă. Nu ar trebui să fie prea mic. Fiind într-o casă incomodă și înghesuită nu va provoca un animal de companie să comunice, și va fi mult mai greu să-l obișnuiți.
  3. Locația celulei are, de asemenea, importanță. Nu o puneți prea jos, cea mai bună opțiune la nivelul ochilor. Deoarece dacă un papagal va vedea mișcări deasupra lui, va considera acest lucru o amenințare și va cădea în depresie.
  4. Animale de companie trebuie, la cererea lui, să iasă din transport și să se mute în noua sa cușcă. Nu forțați papagalul la această forță.
  5. Cusca trebuie să fie echipată astfel încât să nu fie necesară curățarea mai des decât o dată pe săptămână, deoarece papagalii nu tolerează intruziunile în casă.

Dacă urmați aceste sfaturi, poți să-i arăți noului animal că ești bun pentru el și nu intenționează să-i dăuneze sau inconveniente. Când un papagal se obișnuiește cu o casă nouă, va începe să-ți arate interesul pentru tine și lumea din jurul tău. În acest stadiu, merită să încercați forțele să-l obișnuiți cu mâinile.

Cum să se comporte corect cu un papagal

Înainte de a începe să vă obișnuiți cu un papagal care vă însoțește, trebuie să-l învățați să trateze calm prezența oamenilor. Nu fugi imediat. Puneți degetele în cușcă. În primul rând, asigurați-vă că pasărea poate mânca fără griji în prezența ta.

Următorul pas în îmblânzirea papagalului va fi mișcarea periodică a obiectelor din cușcă dintr-un loc în altul. Acest lucru îi va ajuta pe pasăre să se obișnuiască cu faptul că lângă ea locuiește cineva și nu dorește să-i facă rău.

hrănire

Cel mai simplu mod de a cuceri un papagal - pentru a-și răsfăța tratativele preferate. Chiar și animalele neasociabile acceptă cu plăcere mâncare gustoasă din mâinile omului. În primul rând, încercați să interesați pasărea cu o bucată de dovleac sau de pere. Fa-o mai bine în seara, așa cum experții spun că papagali în acest moment al zilei sunt, de obicei într-o stare de spirit bună și mai mult percepută favorabil încercările de a comunica cu ea sau de hrănire.

Ca un delicios, utilizați:

  1. Îngrijirea ParrotuluiPapagal de mâncare preferat.
  2. Legume, fructe, ierburi. Slăbiciunea particulară a păsărilor se hrănește cu boabe încolțite, frunze de păpădie, morcovi. Aceste produse nu sunt doar delicioase, ci și utile. Ele nu numai că ajută la stabilirea relațiilor cu animalul de companie, ci vor beneficia și de el.
  3. Delicatese achiziționate. Magazinele de animale de companie vând fertilizarea gustoasă pentru papagali.

În cazul în care papagalul nu este încă savurat, invadarea mâna lui de domeniu, oferind chiar orice delicatețe, încercați să atașați un tratament pe o scobitoare sau băț lung. Când pasărea începe să mănânce fără nici o emoție aparentă în acest fel, puteți trece la etapa următoare. Pentru a face acest lucru, luați un tratament cu două degete și întindeți animalul. Pentru a ajunge la delicatese, pasărea va trebui să vă ducă la poalele degetului. În acest moment crucial vezi-te în liniște și, dacă este posibil, nu te mișca, altfel poți speri cu greu papagalul.

După ceva timp, așa antrenamentul va aduce primele fructe și un animal de companie ondulat fără frică să se așeze drept în palmă pentru a vă gusta mâncarea. Acesta este un act curajos, așa că în timpul absorbției hranei, încercați să vorbiți ușor cu papagalul, numind-o după nume. Bineînțeles, o pasăre flămândă va urca cu bucurie mâncare în orice mână, dar nu este în niciun caz posibil să muri de un animal de companie.

Amintiți-vă de regula principală a păsărilor domestice - nu trebuie să existe coerciție sau violență. Papagalii sunt creaturi foarte mândru și delicate. Își amintesc o atitudine proastă și nemulțumirile provocate. Prin urmare, papagalii care au fost maltratați nu au încredere în oameni și sunt puțin probabil să fie de acord să meargă în mâinile unui măreț om nou. Încrederea deplină poate fi obținută numai dacă animalul de companie a devenit în tine pentru a-și vedea prietenul și membrul pachetului.

Învățați să mergeți

Îngrijirea ParrotuluiDupă ce papagalul devine luați calm mâncarea din mână, va veni timpul următorului pas. Așezați palma într-o cușcă, iar când animalul urcă pe ea, trageți ușor brațul înapoi. Fii pregătit pentru faptul că primele câteva încercări nu vor reuși și prietenul cu pene va rula imediat înapoi în cușcă.

Dar după o vreme pasărea se va obișnui cu acțiunile dvs. și va începe să fie interesată să se uite în jur. poate ea chiar va comite zboruri scurte în jurul camerei. Dacă aveți alte animale de companie, acestea ar trebui scoase din cameră cu o cușcă, altfel ele pot sperie papagalul și pot descuraja orice dorință de a-și părăsi casa.

Ce să faci dacă nu poți atrage un animal cu delicatețe

Cum să obișnuiești papagalii în mâinile lorUneori, noii maeștri se confruntă cu faptul că paratetul lor drăguț nu este absolut sociabil și sălbatic. El ignoră delicatesele oferite și nu refuză să ia mâncare din mână. Din păcate, astfel de păsări sunt destul de frecvente printre papagalii domestici. Este aproape imposibil să le interesezi în vreun fel, și chiar mai mult atât de ademenit sau forța să stea pe braț. Cum de a obișnui papagalul în mâinile lui în asemenea cazuri?

Fiecare animal de companie are un lucru preferat sau jucărie. Uita-te la papagal pentru o vreme. Rețineți ce face de obicei, pe care îi place să o facă. Unele persoane și minute nu pot trăi fără o oglindă - ei admiră în mod constant reflexia lor, alții leagă adesea pe un biban sau inelul de zile întregi în clopot.

Puteți utiliza interesele aviare pentru propriile scopuri. Luați în mână lucrul favorit al papagalului dvs. și atunci când el este interesat de ea, mutați-l de la el, astfel încât animalul de companie a trebuit să urce pe mâna ta. Este important să nu faceți o greșeală și să alegeți exact subiectul la care papagalul este alimentat de sentimente speciale de ofertă. Uneori poate fi o adevărată minune: o bucată de hârtie sau de prundis.

În procesul de îmblânzire a unui papagal cel mai important lucru este să depășească bariera psihologică. În cazul în care animalul cel puțin o dată îndrăznesc ajunge în mâinile tale, în viitor, acesta va nu-l sperie la fel de mult ca înainte, iar antrenamentul va merge la munte.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Ce fac papagalii la domiciliuCe fac papagalii la domiciliu
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasăCum să ai grijă de un papagal ondulat acasă
Cum să predați un papagal pe numeCum să predați un papagal pe nume
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?
Cum de a determina sexul unui papagal ondulatCum de a determina sexul unui papagal ondulat
Papagalul este papagal lacom sau african griPapagalul este papagal lacom sau african gri
Îngrijirea și întreținerea papagalului corellian acasăÎngrijirea și întreținerea papagalului corellian acasă
» » Cum să antrenezi un papagal ondulat
© 2021 amigdas.com