amigdas.com

Ce este carbură de calciu pentru sudură

Compoziția carburii de sodiuMulți oameni știu prima dată ce este carbura de sodiu sau calciu. În anii 80, chiar și o mică bucată din această substanță tare maro sau gri era considerată o bogăție uriașă, mai ales pentru copiii mici care i-au plăcut să se joace cu ea. Lucrul este că atunci când vine în contact cu apa, substanța intră într-o reacție termică, eliberând fumul. Mirosul de carbură se aseamănă cu aroma usturoiului.

Calciul de calciu în sudură

Pentru sudarea carbura este substanta aproape ideal, deoarece atunci când interacționează cu apa degajă în mediu un gaz acetilenă volatil, care servește ca bază pentru metalizare, lipire, sudură și pluralitatea de oxigen din alte procese legate de tratarea aliajelor metalice.

Calciul de calciu în sudurăAceastă compoziție este creată la o temperatură foarte ridicată (până la 2400 de grade) prin topirea prafului și a cocsului în interiorul cuptorului cu arc electric. Apoi, substanța lichidă fierbinte este plasată în forme speciale (matrițe), unde se solidifică și se întărește. Apoi carbură este împărțită în bucăți nu mai mare de 8 cm. Ca rezultat, rezultatul substanța va consta aproximativ 78% din carbura de calciu, iar restul de 22% sunt oxizi calcaroși, impurități și alte substanțe.

Deoarece carbidul eliberează o cantitate mare de gaz acetilenă și energie termică atunci când este expus la apă, acest lucru complică foarte mult stocarea acestuia. Pentru a evita deteriorarea substanței, acesta este adesea plasat în rezervoare de oțel sigilate. Când deschideți aceste vase metalice, este necesar să evitați flăcările deschise și scânteile, altfel pot exista consecințe nefericite.

Praful de carburi (particule de până la 2 mm) nu este potrivit pentru utilizare, deoarece se dizolvă în apă aproape instantaneu. În plus, atunci când se depozitează o cantitate mare de praf, crește riscul ca aplicarea compoziției să ducă la explozia rezervorului. Specialiștii observă că un kilogram de substanță în cauză este capabil să recupereze mai mult de 260 centimetri centimetri de acetilenă atunci când interacționează cu apa.

Carbida este adesea folosită pentru tăierea și sudarea gazului. In arderea acetilenei este pusă în contact cu oxigenul și atinge o temperatură de 3150, ceea ce face ca gazul absolut indispensabil în tratarea aliajelor metalice refractare. Din motive de siguranță, acetilena este fabricată în generatoare speciale bazate pe cărbune, petrol, gaz natural sau carbură de calciu.

Caracteristicile aplicației

În sudură această substanță este utilizată peste tot. Faceți acest lucru în conformitate cu următoarea schemă:

 1. Cum se utilizează carbură de sodiu în sudurăPiesele de carbură sunt plasate în coș. Dimensiunea optimă a elementelor este de 8 cm. Astfel de "pietricele" pot asigura producția optimă de gaz acetilenic. Specialiștii nu recomandă să se toarnă praful de carbură în generatorul. Particulele cu diametre mai mici de 2 mm, aproape instantaneu secretă acetilenă, ceea ce poate duce la o explozie a echipamentului.
 2. Coșul este pus într-un rezervor special cu apă. Gâtul său trebuie închis cu un capac etanș cu șuruburi.
 3. Prin rotirea volantului, coșul cu bucățile de materie este scufundat în apă și începe generarea gazului acetilenic. Prin scăderea / mărirea adâncimii coșului, este posibil să se controleze intensitatea producției de acetilenă, menținând intensitatea optimă în arzătorul dispozitivului de sudură.

Carbida în timpul lucrărilor de sudură servește ca un combustibil care saturează generatorul de gaz. Și fără utilizarea sa, va fi dificil să folosiți un arzător de acetilă. La urma urmei, cilindrul de gaz nu este ușor de mișcat. Și piesele de carbură sunt suficiente pentru a pune într-un vas sigilat și pentru a transporta la orice distanță, prevenind apariția umidității.

Cerințe de securitate

Datorită faptului că acesta este un material periculos, este necesar să lucrați cu acesta, respectând cu strictețe regulile de siguranță. Regulile de bază care trebuie să se efectueze la sudarea cu carbură:

 1. Cum se utilizează carbură de sodiuNu uitați că carburile reacționează foarte activ la efectele apei și aerului.
 2. Depozitați substanța numai într-un loc sigilat și uscat.
 3. Substanța este foarte explozivă, prin urmare, flacăra deschisă și scânteile din apropierea ei sunt strict interzise.
 4. Carbură de praf poate provoca iritații ale mucoaselor și a pielii, pentru că atunci când lucrați cu ea, este necesar să se utilizeze ochelari de protecție, mănuși și un aparat de respirație.
 5. Instalarea generatoarelor de acetilenă este interzisă în subsoluri.
 6. După sfârșitul sudării cu ajutorul pieselor din carbură, trebuie să "rafinați" rămășițele materiei în generatoare. Zgurii care rezultă trebuie să fie plasați într-un buncăr sau o groapă specială.
 7. De asemenea, este interzis să fumați atunci când lucrați cu acest material.
 8. Punctele și impactul transportului buteliilor de gaz sunt extrem de periculoase și pot conduce la consecințe tragice.

Prin respectarea acestor reguli, este sigură utilizarea carburii pentru sudare. În plus, această substanță vă permite să economisiți și să reduceți consumul de acetilenă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătiți oțel inoxidabil acasăCum să gătiți oțel inoxidabil acasă
Robineți de carbură: cum să lipiți placheteleRobineți de carbură: cum să lipiți plachetele
Tipuri de electrozi pentru sudarea fonteiTipuri de electrozi pentru sudarea fontei
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Sfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carburăSfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carbură
Amestec termite: gătit singurAmestec termite: gătit singur
Materiale pentru sudare: clasificare și caracteristiciMateriale pentru sudare: clasificare și caracteristici
Producerea și utilizarea fluxului de sudurăProducerea și utilizarea fluxului de sudură
Descrierea și tipurile de plăci din aliaj dur pentru unelte de strunjireDescrierea și tipurile de plăci din aliaj dur pentru unelte de strunjire
Var din var: descriere material, reguli de aplicareVar din var: descriere material, reguli de aplicare
» » Ce este carbură de calciu pentru sudură
© 2021 amigdas.com