amigdas.com

Elanul, ce este acest pește, unde trăiește și ce este util

Elanul, ce este acest peșteEgiptul este unul dintre reprezentanții familiei de pești de cod. Este un pește de educație marină, care locuiește în zonele saline din Oceanul Atlantic și Oceanul Arctic Arctic, conducând un mod de viață de jos. Este o specie comercială importantă. Deci, ce fel de pește sunt eglefin, unde trăiește și ce este util.

Descrierea și viața

Să analizăm în detaliu caracteristicile externe și gama de distribuție a eglefinului.

Aspect și habitat

unde pestii locuiescLungimea medie a eglefinului este de 50-70 cm, dar există persoane cu un metru lungime. Greutatea medie a peștilor este de 2-3 kg, dar uneori sunt și mai mari specimene, cu o greutate de aproximativ 15-18 kg. Partea din spate a acestui pește este acoperită de cântare cenușii, cu o nuanță violet-lila, părțile laterale de argint, lumina abdomenului, părțile laterale ale liniei negre. Elanul are trei aripioare dorsale, prima dintre ele fiind mult mai mare decât restul. Sub linia neagră, deasupra aripii pectorale, există un punct oval negru. Corpul este aplatizat din lateral.

Locuiește în apele nordice ale Oceanului Atlantic, precum și în Norvegia și Marea Barents. Ea face migrații lungi pe distanțe lungi, atât pentru căutarea alimentelor, cât și pentru reproducere. Locuiește la o adâncime de șaizeci până la două sute de metri, drumul de jos a vieții începe să conducă la vîrsta de aproximativ un an, cărnatul trăiește în coloana de apă, găsiți adăpost de la prădători sub cupolele meduzei mari.

Nutriție și reproducere

Mâncarea pentru eglefin este așa-numita benthos. Acestea sunt organisme mici care trăiesc pe fundul mării în sol și pe suprafața sa. Acestea includ moluștele mici, viermi, nevertebrate bentonice. O parte considerabilă a dietei de eglefin este caviarul și peștele.

Până la 3-5 ani, egrefinul crește până la 40 cm în lungime și cântărește aproximativ un kilogram. Acesta este deja un individ matur. Maturitatea sexuală are loc diferit în funcție de habitat, de exemplu, în Marea Nordului cu 2-3 ani mai rapid decât în ​​Marea Barents.

Spălarea are loc în perioada aprilie-iunie, pentru care migrarea de reproducere începe cu 5-6 luni înainte de reproducere.

Egiptul are până la două milioane de ouă. Caviarul și prajiturile sunt purtate de curenți departe de locurile de reproducere.

Elicopterul vânător: Beneficii și rănire

Egiptul este un pește comercial, care îl prindă cu traule pe tot parcursul anului. Ea ocupă locul trei în volumele capturilor după cod și pollock. Acest lucru se datorează calităților sale nutriționale excelente. În magazine puteți întâlni în congelat, uscat, proaspăt și afumat.

Proprietăți și dezavantaje utile

 • Carnea este albă, dietetică, bogată în proteine, care are un gust plăcut.
 • Ficatul conține grăsime, bogată în acizi grași polinesaturați omega-3.
 • Conține o cantitate mare de seleniu. În 100 de grame de carne conține 43% din doza zilnică de seleniu, ceea ce este necesar pentru tratamentul enzimatic normal al substanțelor care intră în organism.
 • Conține un număr mare de vitamine B (B3, B6, B12), care sunt necesare pentru o muncă eficientă a sistemului nervos și a sistemului hematopoiezei.

Rănirea unui eglefin poate provoca în următoarele cazuri:

 • intoleranță individuală;
 • alergii la fructele de mare.

Cum să alegeți modul de păstrare și modul de gătire

Primul semn când alegeți un pește este mirosul. Peștele proaspăt ar trebui să miroasă marea, orice miros străin nu este binevenit.

Dacă există un cap, trebuie să acorde o atenție la ochi și branhii. Ochii trebuie să fie clare, transparente, fără cataractă. Aceasta indică faptul că peștele este proaspăt sau proaspăt înghețat. Țigările trebuie să fie roz, în orice caz nu întuneric sau maro.

Carnea ar trebui sa fie usoara, fara stralucire. Atunci când cumpărați fileuri trebuie să acordați atenție marginilor, acestea nu ar trebui să fie uscate.

Peștele răcit poate fi depozitat în frigider pe raftul inferior într-un recipient închis timp de cel mult două zile. În mod ideal, peștele trebuie gătit imediat după cumpărare, deoarece acest produs este perisabil.

În formă congelată este depozitat în congelator timp de până la șase luni.

Egiptul are o carne dietetică valoroasă, practic nu conține grăsime, toată cantitatea de grăsime se acumulează în ficat. Datorită proprietăților sale se utilizează în mod activ în dietele destinate reducerii greutății. Totuși carnea acestui pește este foarte bogată în proteine, care este pur și simplu necesară pentru:

 • Cum să alegeți cum să depozitați eglefinulcreșterea și dezvoltarea țesutului muscular și osos;
 • dezvoltarea de anticorpi imuni;
 • dezvoltarea tuturor enzimelor din organism;
 • dezvoltarea unei părți a hormonilor din organism;
 • creșterea și dezvoltarea fătului în uter.

Proteina de pește este mai ușor de digerat și digerat decât proteina din carne.

Există multe modalități de a pregăti eglefin și chiar mai multe feluri de mâncare din acesta. Este fiartă, prăjită, uscată și uscată, marinată și sărată, afumată, aburită, coaptă în cuptor și la grătar. În formă fiartă și abur sunt servite sub diferite sosuri. Fileul său este bine combinat cu legume, brânză și produse din lapte acru.

Egiptul este ușor de pregătit, are pielea subțire, este ușor de curățat și tăiat. Atunci când prăjiți, pielea nu este necesară pentru a decola, dă o crustă crocantă minunată.

În ciuda faptului că eglefinul este unul dintre cele mai activ pești de pește, această specie este inclusă în Cartea Roșie Internațională.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?
Unde se află și ce mănâncă peștele?Unde se află și ce mănâncă peștele?
Somonul roz este o mare sau un râu, în care trăieșteSomonul roz este o mare sau un râu, în care trăiește
Descrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitatDescrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitat
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Pește crud (peled): habitate, beneficii și răuPește crud (peled): habitate, beneficii și rău
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare
Chilian de mare sau Laurel comunChilian de mare sau Laurel comun
» » Elanul, ce este acest pește, unde trăiește și ce este util
© 2021 amigdas.com