amigdas.com

Cum de a determina sexul unui papagal ondulat

Femeie sau masculPuteți vorbi foarte mult despre alegerea unui animal de companie. În legătură cu caracteristicile unei persoane, el alege un animal de companie pentru sine. Unii oameni sunt mai atașați de "frații noștri pufosi" și unii sunt înclinați să obțină un papagal ondulat. Numărul de iubitori de papagali crește în fiecare zi. Și nu este un accident. Cum nu poți iubi o pasăre mică, colorată și inteligentă. Dar aproape fiecare proprietar al unui papagal ondulat este pus de întrebarea: "Care este sexul lui?". Pentru a ști cum să distingi o femeie de un papagal catifelat, există mai multe modalități dovedite.

Diferențe caracteristice

Prin achiziționarea unui astfel de animal de companie, majoritatea oamenilor nici nu știu ce sex are prietenul lor cu pene. Practic, oamenii care nu sunt interesați de această problemă, pur și simplu nu vor continua să reproducă aceste creaturi minunate. Cu toate acestea, există oameni care abordează această problemă mai bine. Selectarea selectivă este însoțită de mai multe motive:

  • dorința de a reproduce papagalii ondulați;
  • dorința de a învăța cum să-ți spui "prietenul tău".

Este demn de remarcat faptul că numai bărbații pot vorbi. Femelele sunt necesare doar pentru continuarea familiei și bună dispoziție.

Determinarea sexuluiCea mai obișnuită modalitate de a face distincția între sexul păsărilor ondulate este, de obicei, luată în considerare culoarea penajului. Bărbații se caracterizează prin culori bogate și luminoase de pene. Bărbații nu sunt în mod clar lipsiți de date vocale. Toate aceste calități au nevoie pentru a atrage atenția femeilor. Pentru a distinge sexul papagalului, este suficient doar să se uite la voskovitsu, mai precis, culoarea sa. Dar această metodă nu poate răspunde întotdeauna la întrebarea despre sexul papagalului. Este cel mai relevant pentru persoanele adulte. Determinarea sexului puiilor cu ajutorul lui este aproape imposibilă.

Cum să recunoști sexul unui papagal ondulat pe o ceară?

Nestlings care au ajuns la o varsta de o luna se pot alege de la cuib. În această etapă, formarea papagalului este completă. Diferența de pui de la adulți este în prezența modelelor sub forma unui val, venind din cer. Ochii sunt absolut negri. Și, de asemenea, există o specie întunecată în regiunea ciocului care dispare după câteva săptămâni după apariție.

Foarte des, în această perioadă, proprietarii gândesc cum să distingă femeia de bărbat. Este extrem de dificil să răspundem exact la această întrebare, deoarece culoarea ceara bărbații și femeile sunt asemănătoare. De obicei, culoarea este roz sau purpuriu închis. Mai mult decât atât, puii de papagal pe țestoasă se caracterizează printr-o schimbare a culorii ceară în timpul zilei, în funcție de starea de spirit.

În 2 luni, puii pot fi deja îmblânziți și încep să se adapteze la condițiile în care trăiesc. Oamenii care s-au apropiat cu atenție să cumpere un astfel de animal de companie, încearcă să obțină un papagal ondulat în acest moment. Acest lucru se datorează faptului că, în această etapă de formare, puteți determina cu cea mai mare precizie sexul papagalului. Femeile tinere, pe măsură ce îmbătrânesc, formează alb cercuri în jurul nărilor. Și bărbații nu sunt înzestrați cu o astfel de caracteristică.

Culoarea cearaLa vârsta de trei luni, puii mici încep să se varsă. În locul unui pistol ușor pe cap, apare un penaj dens de culoare strălucitoare. În acest moment apare maturizarea sexuală a indivizilor, însoțită de modificarea culorii corneei. Pentru bărbați, o culoare albastră strălucitoare este caracteristică, iar la femei feminine, ceara devine o nuanță bej.

Odată cu vârsta, culoarea ceară ca și la femelele papagalului ondulat și la bărbați devine mai saturată. Acest fenomen este cauzat de o schimbare a sistemului hormonal al papagalilor.

În plus față de schimbările de culoare, puteți învăța la atingere sexul papagalului. De obicei, cu vârsta, la femele, partea de deasupra ciocului devine mai aspru. Uneori în acel loc apare o creștere mică la femele, care, după sfârșitul perioadei de cuibărit, dispare de la sine.

Metoda genetică de recunoaștere a sexului

Această metodă face posibilă diferențierea sexului persoanei imediat după apariția puiilor. Metoda se bazează pe studiul proprietăților caracteristice unui anumit sex al păsării. Această metodă este considerată cea mai eficientă, deoarece numărul de cromozomi la bărbați și femele, întotdeauna diferite.

Alte metode de determinare a sexului

În practică, sunt utilizate mai multe alte tipuri de determinare a sexului de papagalii ondulați:

  • Această metodă este cel mai adesea folosită de oameni care achiziționează papagali pentru reproducere. Pentru aceasta, se face un test ADN. Această metodă permite chiar și într-un stadiu incipient de dezvoltare a păsărilor să determine sexul lor. Pentru a le pune în aplicare, penei de pui este luată și de cercetare se desfășoară cu ea într-un laborator special. Dar, această metodă este folosită extrem de rar, din cauza costului ridicat al acesteia.
  • Observație din lateral. Dacă vă urmăriți papagalii pentru o anumită perioadă de timp, puteți identifica rapid care dintre ele este ce gen. Bărbații din fața femeilor încep să se comporte mai activ. În plus, au existat cazuri în care bărbatul a încercat să imite actul sexual cu femeia.
  • O altă metodă de determinare a sexului este inspecția vizuală a capului papagal. De regulă, femelele au o fată plat și o frunte ascuțită. Bărbații au în majoritate un cap mai mare decât femela, cu o coroană aplatizată.
  • Ei bine, poate cea mai fiabilă cale este capacitatea de a transporta ouă. Dacă un papagal a luat ouă, este cu siguranță o femelă.

Pentru a afla ce gen este un individ sau o pereche de indivizi, gazda ar trebui să le respecte doar puțin. Femela face sunete linistite, spre deosebire de barbatul, care va incerca sa atraga sexul opus tot drumul.

Folosind metodele de mai sus, puteți afla cum pentru a determina sexul unui papagal, și să nu se îndoiască de veridicitatea originii sexuale a animalul lor de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Ce fac papagalii la domiciliuCe fac papagalii la domiciliu
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasăCum să ai grijă de un papagal ondulat acasă
Cum să predați un papagal pe numeCum să predați un papagal pe nume
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Cum să antrenezi un papagal ondulatCum să antrenezi un papagal ondulat
Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?
Papagalul este papagal lacom sau african griPapagalul este papagal lacom sau african gri
» » Cum de a determina sexul unui papagal ondulat
© 2021 amigdas.com