amigdas.com

Inflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratament

Caracteristici ale tratamentului inflamației preputului și capului la bărbațiDeseori bărbații, aflându-se în schimbarea penisului, se panică cu încredere că au de-a face cu un fel de infecție cu transmitere sexuală și încep să se "vindece" în mod corespunzător, provocând astfel și consecințe și mai grave.

Trebuie sa stiti ca inflamatie a preput si glandul penisului la bărbați poate fi un semn al bolilor urologice (Parafimoza și fimoza, balantita și balanoposthitis).

Astfel de simptome ca umflarea preput si glandul penisului, fisuri la nivelul pielii, senzație de arsură, mâncărime, disconfort și dureri în zona inghinală ar trebui să servească drept o ocazie de a se referi la urolog. Și numai după ce medicul efectuează examinarea și stabilește un diagnostic corect - puteți continua tratamentul.

Ce este balanoposthita

Descrierea bolii balanopoștilorÎn medicină, inflamația preputului se numește postitis. Boala, în afară de sindromul durerii, aduce cu ea o mulțime de senzații neplăcute și este adesea însoțită de balanită - o inflamație a unui cap de penis.

Aceste două procese inflamatorii, combinate, formează o balanopostită. Dacă ați auzit de la doctor acest cuvânt înspăimântător de neînțeles, nu vă puneți în panică. balanoposthitis ușor de tratat la domiciliu, folosind diferite medicamente farmacologice, precum și remedii folclorice.

Inflamația preputului și a capului organului sexual masculin: cauze

Balanopostita este în nici un caz o boală rară a sistemului reproductiv masculin. Dezvoltarea sa este cauzata de infectii localizate in interiorul penisului, care includ urmatoarele:

 • Cauzele inflamației capului și a preputului la bărbațiherpes;
 • streptococ;
 • sifilis;
 • chlamydia;
 • gonoree;
 • tricomonaza.

Deoarece toate aceste fenomene apar pe fundalul bolilor cu transmitere sexuală, procesul inflamator se referă nu doar la capul și preputul penisului, dar și a altor organisme, într-un fel sau altul, intrarea în sistemul de funcționare sexuală.

Alte cauze ale balanopoștilor

Descrierea posibilelor cauze ale balanopoștilor la bărbațiCauza dezvoltării balanopoștitei poate fi procesele fiziologice ale organismului însuși. Faptul că cavitatea formată de gland și prepuțului, se acumulează în diverse izolare umană în timpul zilei (grăsime, transpirație, urină, secreții uretrale) și celulele moarte ale pielii și de umiditate.

Un astfel de amestec (smegma) creează un mediu favorabil creșterii și dezvoltării microorganismelor patogene. Cu toate acestea, în sine iritatie smegma nu provoacă, pentru dezvoltarea bolii este necesar factori suplimentari, principalele dintre acestea fiind:

 1. Nerespectarea igienei personale. Patologia poate apărea atât pe fondul neglijării purității organelor genitale, cât și din cauza spălării excesive a organelor genitale.
 2. Afectarea minoră a pielii în zona genitală.
 3. Parafimoza, fimoza.
 4. Hipotermia.
 5. Lingerie subțire și incomodă, creând o frecare constantă în zona inghinală.
 6. Sex ocazional.
 7. Iritanți externi: reacții alergice la produsele de igienă personală (gel de duș, săpun etc.), urină, lubrifierea prezervativelor etc.
 8. Flat lichen.
 9. Leziuni fungice.
 10. Diabet zaharat.
 11. Structura anormală a organelor sistemului reproductiv al unui om, ca urmare a căreia există o mare probabilitate de dezvoltare a patologiilor penisului.

Semne și simptome de inflamație a penisului preput și penisului

Tipuri de semne de balanopotită la bărbațiGenitalia masculină există ca organ separat, situat departe de venele și arterele centrale și nu este implicat în reglarea funcțiilor altor organe și sisteme vitale, astfel încât manifestările și simptomele acestei boli sunt de natură locală.

Manifestările de balanopoști sunt împărțite condițional în următoarele:

 • Obiectiv.
 • Subiectiv.

Primul grup include semne vizibile, Evaluat de un specialist în examinarea unui pacient. Cel de-al doilea grup include plângerile pacientului bazate pe propriile sentimente (dificultate la urinare, mâncărime, durere intensă).

Varietatea semnelor de inflamație a prepuțului este determinată separat de fiecare caz specific. Uneori, când sunt văzute, schimbările externe pronunțate asupra penisului nu provoacă absolut nici un disconfort la pacient. Și uneori, dimpotrivă, pacientul se plânge de durere acută, în timp ce nu se observă manifestări externe ale bolii.

Simptomele balanopoștilor

Simptomele balanopoștilor la bărbațiRoșeața pielii. De regulă, înroșirea pielii apare datorită expansiunii locale a vaselor, ceea ce reprezintă o reacție naturală a organismului la defecte minore ale pielii.

Penetrând aceste daune, microorganismele provoacă un flux sanguin crescut: astfel, organismul încearcă să lupte cu bacterii patogene. A fost înroșirea capului și a preputului penisul este unul dintre primele și principalele simptome ale balanopoștilor în multe forme ale bolii.

Cu balanopoști durere este un semn frecvent, dar nu obligatoriu. De regulă, zonele cele mai dureroase sunt situate în zona leziunilor cutanate (eroziuni, ulcere, erupții cutanate) și defecte (zgârieturi minore).

De obicei, durerea este exacerbată în timpul mișcărilor intense (în special în timpul actului sexual) și atingerii organului bolnav. În plus, multe procese inflamatorii care se răspândesc în uretra cauzează durere în timpul urinării.

Natura durerii poate fi variată. Pacienții se plâng de cusătură de durere, frecare, arsură. În cazuri complicate, sindromul durerii severe împiedică comiterea unui act sexual. Uneori durerea penisului are loc fără leziuni cutanate evidente, ceea ce poate indica o hipersensibilitate cutanată, care este cauzată de leziuni ale nervilor sau vaselor mici.

Dificultate cu urinarea

Semne de patologie a balanopoștitei în timpul urinării la bărbațiAcest simptom este prezent în unele forme ale bolii și nu este obligatoriu. Apare în cazul răspândirii procesului infecțios pe uretra, care provoacă dezvoltarea edemului membranei mucoase a canalului urinar și îngustarea lumenului său.

O altă cauză a dificultății de a urina este prezența unui focalizator inflamator în rinichi, vezică sau prostată. Cel mai adesea apare atunci când răspândirea proceselor infecțioase atât în ​​sus, cât și în jos, în uretere și în uretra.

Un edem pronunțat al organului genital al unui bărbat (cu formă balanopotită purulentă sau gangrenoasă) poate provoca stoarcerea uretrei din exterior. În acest caz, membrana mucoasă rămâne intactă, dar procesul de urinare este încă dificil.

Cu forme ușoare ale bolii, acest simptom, de regulă, este absent. Dacă dificultatea de urinare este observată din primele zile de dezvoltare a bolii, atunci este mai probabil să se vorbească despre răspândirea infecției de la vezică sau rinichi la preput.

Leziuni cutanate și erupții cutanate. Adesea, balanopoșita este însoțită de apariția diferitelor defecte ale pielii. Poate fi o varietate de erupții cutanate, decolorare (de obicei roșeață), răni sau eroziune. Uneori există o înrăutățire și o coagulare evidentă a pielii.

Edemul și ganglionii limfatici extinse

Edemul și inflamația ganglionilor limfatici la balanopoșită la bărbațiPuffiness se dezvoltă ca urmare a unei încălcări a fluxului de limf și sânge din zona leziunii. De obicei, acest lucru indică o formă destul de gravă a cursului bolii. De exemplu, stadiul gangren este caracterizat prin prinderea vaselor limfatice și a venelor superficiale cu țesuturi inflamate.

Se observă stagnarea lichidului, ceea ce duce la moartea țesutului. Edemul în zona genitală a bărbatului este observat în alte patologii ale tractului genito-urinar (localizarea anormală a edemului Quincke, staza limfului în filariasis etc.). Prin urmare, pentru a face un diagnostic precis al unui bărbat ar trebui să consulte un medic.

Eliminarea limfei din zona genitală are loc în ganglionii limfatici inghinali, care servesc ca un fel de filtru. Cu balanopotită gangrenă și purulentă, când se observă afectarea fluxului limfatic.

Substanțele toxice (puroi, bacterii etc.) se acumulează în ganglionii limfatici, ducând la un proces moderat inflamator, ceea ce duce la o creștere a ganglionilor limfatici. Uneori, atunci când palparea devin dureroase.

Descărcarea de la uretra și alte semne

Semne și simptome posibile de balanopotită la bărbațiDescărcarea din uretra aproape întotdeauna indică răspândirea procesului inflamator în uretra. Adesea, acest lucru se întâmplă atunci când se produce o infecție de origine bacteriană.

Descărcarea din uretra nu este un semn obligatoriu de balanopotită și este rară. Acest fenomen este tipic, de exemplu, în leziunile părților inferioare.

Dacă leziunea primară pustulară este localizată în vezică sau rinichi, cel mai caracteristic simptom este prezența impuritățile de sânge sau de puroi în urină. Uneori secrețiile se acumulează în zona genitală a bărbatului în zona preputului și capului sub forma unei plăci. Ca urmare, se creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor dăunătoare, adăugarea cărora cauzează o agravare a situației.

Mânatul este un simptom comun cu balanopotită. Apare datorită iritației receptorilor, care se găsesc pe unele mucoase și în grosimea pielii. Mâncărimea precede adesea apariția sindromului de durere sau arsură.

Inițial, acest fenomen poate apărea ca urmare a iritației alergice sau a nerespectării regulilor de igienă a organelor genitale. Dezvoltarea multor forme de boală poate fi însoțită și de mâncărime (eroziv, cataral, herpetic, etc.). În unele cazuri, un astfel de simptom este complet absent.

Falsa urgenta de a urina. Cu balanopoști, un astfel de simptom este rar. Cel mai adesea se întâmplă cu patologia rinichilor sau cu cistită, când există iritații ale mucoasei uretrei.

Tulburări ale funcției erectile. Erecția bruscă și excitația în repaus sunt un simptom destul de comun al bolii. Acest lucru se datorează factorului reflex: orice iritare a penisului în zona preputului și capului provoacă o erecție involuntară.

Schimbarea formei penisului bărbați. După balanopoșita transferată în formă severă, pot apărea modificări ale aspectului penisului. De obicei, acest lucru se întâmplă cu boala ulcerativă hipertrofică sau gangrenoasă, precum și cu leziuni extensive ale țesutului purulent.

Balanopostită: tratamentul cu antibiotice

Descrierea metodelor de tratament al balanopoștilor la bărbațiPotrivit majorității experților, tratamentul balanitei și forma sa mai severă - balanopotită cu antibiotice nu este adecvată.

Aceasta se datorează faptului că medicamentele antibiotice au multe efecte secundare și tratamentul bolilor zonei genitale prin astfel de mijloace pot declanșa dezvoltarea patologiilor din alte organe și sisteme ale corpului.

Principiile terapiei cu balanopoști sunt clare respectarea normelor de igienă organele genitale și efectuarea de proceduri locale, a căror acțiune vizează distrugerea bolii. Eficacitatea unui astfel de tratament, de regulă, este destul de ridicată și rapidă.

Dar, în unele cazuri, tratați boala cu antibiotice. De exemplu, dacă nu există posibilitatea de a scăpa de boală în alt mod. Antibioticele sunt, de regulă, prescrise în caz de balanopotită a etiologiei infecțioase sau cu forme neglijate ale bolii.

Terapia cu antibiotice balanoposthita utilizează un medicament injectabil, în timp ce doza, tipul și durata tratamentului sunt determinate de un specialist în fiecare caz în parte.

Puteți trata balanopotitul penisului și fără utilizarea medicamentelor Medicină tradițională. Dar, în orice caz, consultarea unui medic este obligatorie.

Nu întârzia tratamentul inflamației preputului penisului și, cât mai curând posibil, consultați un medic. Respectând cu strictețe toate recomandările sale și, de asemenea, fără a uita regulile de igienă intimă, puteți să scăpați cu ușurință și rapid de un astfel de fenomen neplăcut ca balanoposthita.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Tratamentul fisurilor la nivelul preputului la bărbațiTratamentul fisurilor la nivelul preputului la bărbați
Fimoza cutanată: semne, fotografii și tratament fără intervenție chirurgicalăFimoza cutanată: semne, fotografii și tratament fără intervenție chirurgicală
Ce arată smegma pentru bărbați: descriere și fotografieCe arată smegma pentru bărbați: descriere și fotografie
Balanopotită la bărbați: semne, simptome, fotografii și tratamentBalanopotită la bărbați: semne, simptome, fotografii și tratament
Boli masculine de urologie: tratament și simptomeBoli masculine de urologie: tratament și simptome
Totul despre operația pe frenul de plastic scurt al penisului masculinTotul despre operația pe frenul de plastic scurt al penisului masculin
Ridicarea capului - un element important pe genitalul masculinRidicarea capului - un element important pe genitalul masculin
Fimoza la băieți: tratament la domiciliuFimoza la băieți: tratament la domiciliu
Cauze de alb pe penisul glansului la bărbațiCauze de alb pe penisul glansului la bărbați
» » Inflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratament
© 2021 amigdas.com