amigdas.com

Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?

Ocluzie ortognantăUn zâmbet frumos, chiar dinți albi - un vis pentru aproape fiecare persoană. Cu toate acestea, nu toată lumea se poate lauda cu acest lucru. Cuiva din fire natural are o nuanță întunecată, iar cineva are coroane strâmbe. Dar cea mai mare problemă este o mușcătură greșită. El face nu numai zâmbetul urât, ci și sănătatea. Funcția de mestecat este întreruptă, există probleme cu digestia. Bust ortognatic - corect din punct de vedere fiziologic, locația ideală a dinților. Se formează de la nașterea copilului (marcajul are loc în general chiar și în timpul gestației copilului).

De ce corectitudinea ocluziunii este de mare importanță

Din punct de vedere fizic corect muscatura ortognatica nu toată lumea o primește. În cele mai multe cazuri, încălcarea nesemnificativă afectează cu greu activitatea de viață a unei persoane (nu solicită ajutor). Dar o curbură gravă a mușcăturii nu numai că duce la probleme fiziologice, dificultăți alimentare, dar și la tulburări psihologice, pentru că estetica suferă, vorbirea normală devine imposibilă. Există mai multe motive pentru care este atât de important să aveți o mușcătură ortognagă corectă:

 1. Care este semnificația unei ocluzii incorecteAcesta asigură o încărcătură uniformă pe coroanele dentare și nu se înmoaie cât de repede se poate atunci când mestec. O persoană are un zâmbet frumos, este capabil să vorbească în mod clar și distinct.
 2. Nu există premise pentru apariția patologiei tractului digestiv, deoarece toate fragmentele de hrană sunt mestecate cu atenție. Încărcarea stomacului este stabilă în mod normal.
 3. Nu există dificultăți în igiena cavității bucale, sănătatea dinților este păstrată. Nu este nevoie să folosiți unelte specifice pentru îngrijirea coroanei.
 4. Persoana nu are probleme cu starea psihologică, deoarece el este capabil să zâmbească în mod normal pe scară largă, să nu fie timid de aspectul său, este minunat să intri în fotografii.

Pe muscatura dreapta depinde de confortul fizic al unei persoane, capacitatea de a pastra sanatatea corpului de multi ani. Și nimeni nu a anulat puterea unui zâmbet frumos.

Caracteristicile mușcăturii

Asigură funcționarea normală a dentiției. Formarea ocluziunii ortognatice începe la vârsta de 2 ani (chiar mai devreme). Dar acest lucru este posibil numai dacă mușchii de mestecat funcționează corect. Dacă nu există alimente solide în alimentația bebelușului, dentiția nu se va forma corect.

Chiar și cu o ocluzie fiziologică corectă, nu uitați să vizitați medicul dentist. În plus față de carii, o persoană poate avea coroane inegale, în special tăietori. Adesea trebuie să ajustați mărimea incisivilor. Toate cazurile în care tratamentul este necesar sunt determinate de ortodont.

Unii malocluzie in copilaria timpurie este dificil de a determina, astfel încât problema se observă în momentul în care mai mult de un an vor fi necesare pentru a remedia situația. Închiderea incorectă a dinților poate fi îndepărtată numai cu ajutorul unor brațe.

Semne de muscatura ortognatica

O astfel de închidere a coroanelor are anumite caracteristici:

 1. Ce să faci cu o mușcătură incorectăIncisivii anteriori, care se află pe maxilarul superior, nu acoperă complet dinții inferiori (numai o treime).
 2. Ambele fălci se închid în mod normal (coroane de mestecat).
 3. Arcul superior ar trebui să fie ușor extins înainte.
 4. Există o ușoară înclinare a coroanelor către cavitatea bucală.
 5. Între dinții centrali de sus și de jos trece linia mediană simetrică a feței.
 6. Fiecare coroană ulterioară este puțin mai mică decât cea anterioară (cu excepția dinților canini).
 7. Dinții se așează ferm în locurile lor, fără mari decalaje între ele sau aglomerări excesive.

La copii, aceste semne sunt ușor diferite:

 • dacă fălcile se află într-o stare calmă, se constată un mic decalaj (2-3 cm) între dentiție;
 • rândul de jos ar trebui să se suprapună cu vârful cu 1/3;
 • pentru o astfel de mușcătură, copiii se caracterizează printr-o simetrie completă a coroanelor;
 • Arcul de deasupra este similar în formă cu jumătatea elipsei și de jos până la parabola;
 • fiecărui dinte superior ar trebui să i se răspundă un antagonist inferior.

Aceste semne sunt tipice pentru copiii sub 12 ani. După atingerea acestei vârste, structura fălcilor la copil și la adult devine aceeași. Dacă astfel de semne sunt prezente într-o persoană, atunci mușcătura lui este considerată ideală.

Cum să mențineți strângerea corectă a dinților

Pentru a menține muscatura ortognatică, ar trebui să fie luată în considerare în mod corespunzător. Și trebuie să faceți asta din leagăn. Pentru a forma o ocluzie corectă din punct de vedere fiziologic, este necesar să se respecte următoarele reguli:

 • Cum să remediați o mușcătură greșităimediat după nașterea unui copil nu este necesar să-l traducă în hrănirea artificială, să-l deprindă cu sticla (dacă nu se poate face fără ele, apoi utilizați produsul care aveți nevoie, astfel încât nu este apăsat pe maxilarul inferior, la un unghi drept față de guma de mestecat, iar mamelonul a fost mic gaură);
 • de la manechine este mai bine să refuzați deloc, dacă există o problemă, atunci când alegeți un dispozitiv, trebuie să consultați un medic pediatru);
 • dacă copilul are obiceiuri atât de dăunătoare cum suge un deget, jucării, mușcături ale unghiilor, ele trebuie eliminate la vârsta de 2 ani;
 • copilul trebuie să respire prin nas (dacă nu poate, atunci această problemă trebuie adresată în timp otolaringologului);
 • după este necesară apariția dinților pentru copii în dieta de a introduce alimente mai dure, care trebuie să fie mestecate (are loc un aparat de formare);
 • este important să se prevină acele patologii care duc la o perturbare a metabolismului și asimilării calciului;
 • atunci când se schimbă dinții până la permanență, este necesar să se acorde mai multă atenție igienei orale;
 • la fiecare șase luni trebuie să vizitați un medic dentist pentru examinare preventivă.

În ceea ce privește un adult, atunci este important să se monitorizeze siguranța tuturor coroanelor dentare. Dacă unul dintre ele lipsește, dinții adiacenți se pot deplasa și mușcătura se va schimba. Este important să mențineți poziția corectă a capului în timpul somnului la copil. Este oportună tratarea tuturor bolilor ORL care contribuie la formarea respirației anormale.

Dacă există inflamație a gingiilor, acestea trebuie tratate rapid, deoarece coroanele se pot desface și persoana le poate pierde. Asistența zilnică corectă orală va evita dezvoltarea cariilor, parodontitei sau altor boli dentare.

Ce trebuie să faceți dacă mușcătura sa schimbat

Semne de ocluzie ortognaticăTrebuie să mergeți imediat la medicul dentist, care, în absența unor probleme cu dinții înșiși, vor fi trimise ortodontului. El, la rândul său, va efectua o examinare fiziologică, va face ultrasunete și raze X ale maxilarului pentru a determina problema.

Cel mai adesea pacientul trebuie să poarte un sistem de console, care este proiectat pentru un efect terapeutic lung. Curbarea dinților în unele cazuri este posibilă numai prin intervenția chirurgicală. Dar aceasta trebuie făcută doar ca o ultimă soluție, când metodele conservatoare nu ajută. Cu toate acestea, este necesar să luptăm împotriva problemei.

Anomalii grave ale mușcăturii pot complica în mod semnificativ viața, perturba sănătatea umană. Prin urmare, chiar și cu cele mai mici probleme sau modificări ale dentiției, este urgent să consultați un dentist și un ortodont.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Când începeți să vă spălați dinții copiluluiCând începeți să vă spălați dinții copilului
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteiaO mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia
Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?
Mâncare deschisă la copil: cauzele aparițieiMâncare deschisă la copil: cauzele apariției
Structura dintelui uman: anatomia dinților umaneStructura dintelui uman: anatomia dinților umane
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?
Clapete de sistem Damon (daemon) qClapete de sistem Damon (daemon) q
» » Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?
© 2021 amigdas.com