amigdas.com

Pratel pentru câini: manual de instrucțiuni

Particularitățile aplicării prateleiPrevenirea hemmintelor este foarte importantă pentru animalele de companie. Fiecare proprietar de pisici și câini știe despre asta. Pentru ca un animal să fie sănătos și activ, corpul său nu trebuie să sufere de paraziți prezenți în el.

În prezent, producătorii oferă o gamă largă de instrumente pentru combaterea helminților.

Îndepărtarea unui animal de la viermi face parte din îngrijirea și întreținerea animalelor de companie și a animalelor de fermă. Medicina veterinara este foarte des folosit termen "Remedii anthelmintice" în ceea ce privește medicamentele care ajută la eliminarea animalului de la helminți.

Alegerea medicamentelor pentru tratamentul helmintiozelor trebuie să fie efectuată de către un medic veterinar, nu o puteți face singur. Expertul ia în considerare vârsta, greutatea și starea fizică a animalului și tipul de paraziți. Uneori există mai multe tipuri de infecții de helminți. În acest caz, sunt necesare mijloace combinate de tratare a bolii.

Protel este un agent anthelmintic cu un spectru larg, a cărui acțiune este îndreptată spre distrugerea tuturor tipurilor de nematode și cestoduri la animalele domestice. Medicamentul este utilizat în mod activ pentru tratarea și prevenirea bolilor care apar ca urmare a înfrângerii pisicilor și câinilor cu bandă și viermi rotunzi.

Compoziție și formă de preparat Pratel

Compoziția medicamentului Pratel include două substanțe active - pirantel embonat, prazicuantel și că acțiunea combinată a distrugerii rotunde și Teniile, viermi intestinali provocând paralizia mușchilor. Ca rezultat al actiunii viermilor de droguri mor, ramasitele lor sunt indepartate din tractul gastro-intestinal impreuna cu viile.

  • Imbolatul pirantel afectează nematozii din stomac și intestinele animalului. Ingredientul activ este parțial absorbit din intestin și este excretat din organism timp de 24 de ore.
  • Praziquantel are un efect asupra viermilor. După absorbția din tractul gastro-intestinal, substanța este distribuită pe tot corpul animalului. Resturile medicamentului sunt excretate în urină.

Přátel produs sub formă de tablete circulare galbene, care includ ingrediente auxiliare: amidon de porumb, lactoză, celuloză microcristalină, diokisd siliciu, povidona, zaharina, glicolat de sodiu, stearat de magneziu, croscarmeloză sodică.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul este recomandat utilizarea pentru tratamentul nematodelor, cestodozei, invaziei mixte.

Reacții adverse și contraindicații

Compoziția produsuluiAnimalele de obicei tolerează foarte bine Pratel. În unele cazuri, poate apărea o reacție alergică. Acest lucru se va întâmpla dacă animalul are o sensibilitate crescută la componentele medicamentului.

Nu se recomandă utilizarea comprimatelor Pratel în tratamentul căței și pisoiilor care nu au atins vârsta de 6 săptămâni și femelele gravide în prima jumătate a sarcinii. Și, de asemenea, pentru tratament pisici și câini epuizați și slăbiți.

Pratel este interzis în cazul în care următoarele boli sunt diagnosticate în animal:

  • boli infecțioase de origine variată;
  • insuficiență renală și hepatică;
  • pentru animalele din perioada postoperatorie;

Este interzisă utilizarea în asociere cu medicamente antihelmintice pe bază de piperazină. Este strict interzis să supraestimați sau să reduceți în mod independent doza de medicament.

Efectul secund al medicamentului este foarte rar. În general, aceasta este însoțită de salivă abundentă, greață, vărsături, scaune anormale, respingerea de alimente de origine animală și delicatese, slăbiciune generală și starea de depresie. În 24 de ore aceste simptome trec independent fără tratament suplimentar.

Pratel pentru pisici: instrucțiuni de utilizare

Preparare de pătratăTabletele Pratel pentru pisici sunt destinate utilizării orale. Tableta se administrează o dată. Pentru a face acest lucru, trebuie să fie zdrobit și amestecat cu o cantitate mică de alimente sau pus într-o formă completă adânc în gură de pe rădăcina limbii.

Se recomandă pisicilor de la șase săptămâni să utilizeze 0,25 părți din comprimat, pisici adulte - 0,5 comprimate.

Înainte de a folosi medicamentul de la viermi pentru animale, nu este necesară o dietă specială de foame sau utilizarea de laxative. Utilizarea comprimatelor Pratel se efectuează o dată la trei luni.

Dacă este nevoie utilizați medicamentul antihelmintic pentru tratamentul unei pisici gravide, este de dorit să utilizați medicamentul înainte de naștere sau la 2 săptămâni după lambă.

Pratel poate fi, de asemenea, utilizat în scopuri preventive. În acest caz, doza nu diferă de cea medicamentoasă. Dacă, din anumite motive, degresarea nu a fost efectuată la timp, procedura ar trebui efectuată cât mai curând posibil.

Este obligatorie utilizarea comprimatelor Pralet cu câteva zile înainte de imperecherea sau vaccinarea unei pisici. Doza de medicament rămâne neschimbată.

Pratel pentru câini: manual de instrucțiuni

Pratel pentru câiniFolosirea lui Pratel Este permisă tratarea invaziei helmintice la puii de la vârsta de șase săptămâni. Medicamentul este folosit o dată la trei luni o dată.

Este posibil să utilizați Pratel cu două săptămâni înainte de vaccinare sau de împerechere fără un post prealabil.

Doza de medicament trebuie calculată cu exactitate de către medicul veterinar ținând cont de vârsta și greutatea câinelui.

ca regulă generală, pentru câinii cu greutatea de până la 10 kilograme, se utilizează un comprimat de medicament, cu o greutate corporală de până la 20 kg - 2 comprimate, până la 40 kg - 4 comprimate.

Proprietarul câinelui trebuie să verifice dacă animalul a utilizat complet medicamentul.

Feedbackul proprietarului

În casa noastră trăiesc trei pisici și o pisică. Utilizarea medicamentelor antihelmintice este obligatorie pentru toate animalele de companie. Dăm medicamentul cu forța, împingându-l în gură sau împreună cu mâncarea umedă pe care o iubesc foarte mult. Ocazional există un efect secundar al medicamentului: pisicile devin letargice, refuză să mănânce, dar după o zi aceasta condiție trece. Animalele sunt din nou active, mănâncă bine.

Păstrez casa unui mastiff și a unei pisici. Folosirea de spirală pentru ambele. Principalul lucru este să observați cu strictețe dozajul. Pisica ia medicamentul bine cu laptele, câinele - pune pastilele pe rădăcina limbii.

După ce multe medicamente antihelmintice s-au oprit pe tablete de pratel, pe care le folosesc pentru a trata și a preveni paraziții la o pisică. După folosirea medicamentului, sa dat analiza - nu au fost găsiți paraziți la animal.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Asinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizareAsinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Kobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisiciKobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisici
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
Emicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizareEmicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Selectarea comprimatelor de la viermi pentru câini și o listă de medicamente populareSelectarea comprimatelor de la viermi pentru câini și o listă de medicamente populare
Vitam - complex pentru animale, instrucțiuni de utilizareVitam - complex pentru animale, instrucțiuni de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Prasicid plus suspensie: instrucțiuni de utilizarePrasicid plus suspensie: instrucțiuni de utilizare
» » Pratel pentru câini: manual de instrucțiuni
© 2021 amigdas.com