amigdas.com

Strunguri automate și mașini semiautomate

Strunguri automate și mașini semiautomateMașinile automate sunt acele mașini în care toate operațiile auxiliare și de bază sunt automatizate, inclusiv instalarea, alimentarea, fixarea piesei de prelucrat, precum și eliberarea și livrarea produsului prelucrat. Funcțiile operatorului la întreținerea mașinii sunt reduse la astfel de procese: încărcare periodică, monitorizare selectivă și supravegherea funcționării generale a mașinii (poate include ajustarea acesteia).

Diferența dintre automatele și dispozitivele semiautomatice

Diferența dintre mașinile automate și mașinile semiautomate este aceea că operatorul efectuează următoarele acțiuni pe dispozitivul semiautomat:

 1. montarea și fixarea piesei de prelucrat;
 2. lansarea echipamentelor;
 3. eliberarea și îndepărtarea produsului finit.

Strunguri automate - ScopRazele de tip "bar" sunt concepute pentru utilizarea lor în producția de masă și în producția de masă. Acest lucru se explică prin faptul că dispozitivul unor astfel de automate presupune Utilizați ajustări instrumentale destul de complexe, care necesită mult timp pentru pregătire. Rentabilitatea acestora se realizează numai atunci când trebuie să procesați un număr mare de piese.

clasificare

Strungurile automate și mașinile semiautomate sunt clasificate după cum urmează:

 1. cu privire la regimul de mers în gol și de muncă;
 2. prin numărul și dispunerea axelor;
 3. pe tipuri de spații libere;
 4. prin numire.

Prin numire

 1. universal. Ele sunt destinate executării strungului și a altor operații pe diverse elemente.
 2. specializate. Se utilizează pentru a efectua anumite operații asupra anumitor elemente.

Semiautomate din magazinul fabriciiMașina semiautomată este destinată prelucrării elementelor numai din preparate din bucăți. Practic, în cartuș (cartuș semiautomat), în centru - mai puțin frecvent.

În mașini automate, barele de bare sunt introduse în axul gol și în viitor fiecare parte fabricată este alimentată și fixată automat.

În mașinile automate de depozitare, biletele sunt încărcate într-un buncăr sau într-o magazie, iar de acolo sunt alimentate automat la dispozitivul de prindere al mașinii.

Prin aranjarea axului

 1. Dispozitive cu ax vertical.
 2. Dispozitiv cu ax orizontal.

Prin numărul de axe

 1. un singur arbore. Numai un element poate fi procesat simultan.
 2. Multiax. Poate procesa mai multe elemente în același timp. Numărul de elemente este egal cu numărul de axe sau unul mai mic.

Agregate cu un singur ax

Mașinile automate cu un singur ax au soiuri. Cele mai frecvente sunt tijele automate cu un singur ax. Acestea includ:

 1. mașini automate de strung-toc;
 2. răsucirea longitudinală;
 3. Turnare-tăiere.

Formată și detașabilă

Automatizarea proceselor de producțieProiectate mașini de tăiat pentru producerea pieselor scurte cu diametru mic, care au o formă simplă. Materialul este fixat într-un ax, care se rotește cu ajutorul unui mandrină de prindere. La mașină există 2 sau 4 etriere, care se deplasează numai în direcția transversală și poartă tăietoare tăiate și în formă. Pentru a obține o parte din lungimea necesară, mașina are un opritor mobil, care este instalat automat după terminarea ciclului de-a lungul axului arborelui. Materialul este alimentat de alimentator până când acesta intră în contact cu opritorul.

Mișcarea principală a unor astfel de mașini este rotirea axului și a alimentatorului mobil - mișcarea suporturilor transversale. Unele modele de echipamente de tăiere a profilelor au un suport longitudinal care se deplasează de-a lungul axului arborelui și permite găuri de găurire.

Strunjire longitudinală

Strung mașină de strângere MANURHIN`KMX SWING serieAcest echipament este destinat fabricării într-un număr mare de elemente dintr-o revoltă sau o tijă de diametru mic, dar lungă. Aceste echipamente sunt utilizate la întreprinderile industriei exacte (fabricarea de instrumente, fabricarea de ceasuri și altele). Cerințe mari la curățarea suprafeței și precizia pieselor a provocat o serie de caracteristici de proiectare ale unor astfel de automate. În axul rotativ, piesa de prelucrat este fixată cu un mandrină de fixare. Capul arborelui se deplasează de-a lungul șinelor de ghidare, comunicând mișcarea de alimentare a piesei de prelucrat cu privire la scula fixă, care este fixată în suport.

Suportul sculei la mișcările de reglare în timpul trecerii la prelucrarea unei trepte cu un diametru diferit și la deplasarea transversalului de alimentare în timpul tăierii și tăierii în formă. Mașina are un etrier echilibrat și două sau trei etriere verticale. Caliper echilibrat poartă două incisivi și face în jurul axei, care este fixat în bracket, mișcare swing. Pentru a crește rigiditatea sistemului, bara (țagle) se mișcă în bucșă. Filetarea, desfacerea, scufundarea, forarea poate fi efectuată cu ajutorul unor unelte speciale, care sunt instalate în fața piesei de prelucrat care urmează a fi prelucrată.

Deseori, axele acestor dispozitive au o mișcare independentă pentru mișcările de translație și rotație.

Strunguri cu strunguri

Ce este turela automată de strungAceste dispozitive sunt strunguri cu strunguri, care sunt destinate producerii unor părți de forme complexe. Aceste mașini sunt concepute în principal pentru a efectua lucrări din tijă, dar unele modele pot efectua și prelucrarea produselor piesei. bar este fixat în axul rotativ.

Turnul efectuează mișcări automate, care sunt legate de alimentarea longitudinală, inclusiv rotații automate pentru înlocuirea uneltelor. Crucea de alimentare este efectuată de două sau trei etriere. Principiul funcționării și proiectării acestor echipamente este studiat în laborator.

Multi-ax automate

Acest echipament este împărțit în două tipuri:

 1. acțiune paralelă;
 2. acțiune secvențială.

Strunguri automate cu patru axe pe orizontalăArborele de distribuție este un detaliu caracteristic în strungurile mașinilor semi-automate și mașinilor automate. Pe aceasta sunt montate camace de diferite forme și modele (în funcție de scop). Ele controlează toate mișcările auxiliare și de lucru ale mașinilor unelte printr-un sistem de conexiuni mecanice și de altă natură.

Cele mai obișnuite tipuri de came sunt:

 1. tambur. Ele sunt concepute pentru a controla mișcările auxiliare și de lucru ale mașinilor-unelte. Acesta este un cilindru, care este echipat cu camă deasupra capului sau caneluri în formă de măcinat;
 2. disc. Este necesar să se aducă organele de lucru ale mașinilor semi-automate și mașinilor automate în etriere de mișcare și turnulete.

Discurile cu came cu capul în față sunt utilizate numai pentru a activa mișcările auxiliare (rotirea turelei, strângerea și deplasarea barei și altele). Discurile au o scară separată. Cel mai adesea este împărțit în sutimiri. Această scală este necesară pentru setarea camelor în locul potrivit.

Multi-ax orizontal

Ele sunt necesare pentru prelucrarea elementelor din bare calibrate din profile hexagonale, pătrate și rotunde, precum și din țevi pentru producția în masă și pe scară largă a diferitelor industrii inginerești.

Principalele operațiuni tehnologice efectuate pe acest echipament sunt:

 1. Strunguri automate orizontale cu mai multe axeslefuire in forma;
 2. fir de rulare;
 3. segment;
 4. filetare;
 5. implementare;
 6. foraj;
 7. Pornirea.

Toate mișcările necesare în echipament au loc automat cu ajutorul unor came care se află pe arborele cu came. La rândul său există un complex complet de mișcări mecanismele dispozitivului, care sunt necesare pentru producerea unui singur element prelucrat. Un astfel de complex determină ciclul de procesare, iar timpul ciclului este perioada pentru care se face o rotație a arborelui cu came.

Schema de strung automată cu mai multe axeÎntr-un dispozitiv cu bară orizontală cu mai multe axe, axele sunt amplasate într-un bloc de axe într-un cerc. Etrierele transversale sunt amplasate la capătul blocului de ax și canelura longitudinală poate fi deplasată pe manșonul central. Axurile dispozitivului sunt obținute prin roți dințate prin rotație din arborele central. După ce produsul finit este tăiat, blocul de ax este rotit cu un unghi care corespunde numărului de axe.

Prin țevile de ghidare, materialul barei este introdus în orificiile axului și fixat în mandrinele de prindere ale dispozitivului. La fiecare poziție, fiecare element este procesat secvențial. toate semifabricatele se află în procesare în același timp. În ultima poziție se produce o bucată de produs finit. Suporturile transversale servesc fiecare poziție. Un suport longitudinal poate servi la toate pozițiile. Poate fi pe suporturi independente una de cealaltă și din alimentarea longitudinală a dispozitivului de susținere longitudinală.

Și chiar și pe aceasta pot fi așezate fusuri de sculă pentru unelte de găurit cu o viteză independentă de rotație de la axele de lucru. Reglarea continuă a mărimii curbelor șublelor transversale și longitudinale.

Vertical multi-spindle automata - schemaStrunjirea mașinilor semiautomatice cu mai multe axe este realizată în același mod ca și mașinile automate cu mai multe axe în poziții verticale și orizontale. Astfel de mașini semiautomatice diferă în acest sens Pe ele, semifabricatele sunt prelucrate în cartușe, iar piesa de prelucrat este încărcată cu ajutorul unui dispozitiv de încărcare sau manual. Semiautomatul cu mai multe axe are un mecanism hidraulic, care este necesar pentru fixarea în cartușe de semifabricate. În mașinile semiautomatice ale suporturilor încrucișate cu șase și opt arbori există doar cinci, iar la pozițiile de încărcare, etrierele sunt absente.

În pozițiile de încărcare, sunt instalate dispozitive pentru oprirea și rotirea axului și pentru fixarea în suportul piesei de prelucrat. În mașinile semiautomate nu există niciun mecanism de strângere a tijei și de alimentare a acesteia.

Mașinile semi-automate verticale cu mai multe axe sunt necesare pentru prelucrarea în cartușe și, mai puțin frecvent, în centre, elemente de dimensiuni relativ mici în producția de mari dimensiuni. Mașinile semiautomate cu mai multe axe verticale, conform principiului de funcționare, pot fi împărțite în următoarele tipuri:

 1. acțiune paralelă;
 2. acțiune secvențială.

Într-o mașină semiautomată cu șase axe, cu acțiune secvențială, este instalată o coloană pe bază, în jurul căreia se rotește periodic o masă cu șase axe. Cinci axe simultan servi cinci diapozitive cu un instrument de tăiere. Partea terminată este îndepărtată în poziția de încărcare, iar una nouă este pusă în loc. Arborii se rotesc după rotirea mesei în cea de-a șasea parte a reviziei, iar piesa terminată este din nou îndepărtată în poziția sa inițială, iar cea nouă este instalată.

Timpul de ciclu al acestor mașini semi-automate constă în timpul necesar pentru efectuarea mișcărilor de mers în gol și prelucrarea celei mai laborioase poziții (fixarea unei piese noi, fixarea piesei și a mesei, rotire).

În dispozitivele semi-automate de funcționare paralelă, pe suport este montată o coloană fixă ​​verticală. O masă se rotește constant în jurul ei, purtând un arbore și un manșon hexagonal cu șase etriere, care este un carusel - un singur întreg. Etrierele, atunci când manșonul este rotit, sunt deplasate de-a lungul ghidajelor, instalate vertical, de pe tamburul fix cu care sunt legate prin tracțiune. La fiecare ax care trece prin zona de încărcare, prelucrarea piesei de prelucrat se realizează într-o singură rotire. Aici, rotirea arborelui este oprită automat, piesa este eliberată din clemă, caliperul trece în poziția superioară, piesa terminată este îndepărtată și cea nouă este introdusă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Planificator: principiile și principiile de funcționare, avantaje și dezavantajePlanificator: principiile și principiile de funcționare, avantaje și dezavantaje
Masina de spalat automataMasina de spalat automata
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Mașină de tăiat filet pentru țeviMașină de tăiat filet pentru țevi
Mașină de gravat gravat cu controlMașină de gravat gravat cu control
Masina de frezat verticala - unitate de taiere verticala metalicaMasina de frezat verticala - unitate de taiere verticala metalica
Sculptura și caracteristicile tureleiSculptura și caracteristicile turelei
» » Strunguri automate și mașini semiautomate
© 2021 amigdas.com