amigdas.com

Parrot Cockatoo: o pasăre frumoasă, prieten și prieten

Parrot Cockatoo-descriereAproape fiecare casă de păsări a vrut să cumpere un papagal de cocoș, deoarece pasărea este incredibil de inteligentă, fermecătoare, frumoasă și amuzantă. Acest tip de papagal este diferit de ceilalți, prin faptul că are un aspect unic și necesită, de asemenea, o îngrijire specială.

Pentru a păstra cocteaua ar trebui să cunoașteți toate detaliile de îngrijire, deoarece mulți care au cumpărat pasărea, s-au întors la magazinele de animale de companie sau au dat altor păsări de curte. Prin urmare, trebuie să cântăriți totul și să gândiți: merită să cumpărați acest animal de companie? Dar dacă alegerea a scăzut la cumpărare, atunci acest articol va ajuta să studieze toate detaliile de îngrijire pentru pene.

Caracteristicile cocoților papagali și descrierea aspectului

"Kakatua" - acesta este tradus "tăietori". Când păstrați această pasăre, trebuie să știți că cuvântul "tăietor" înseamnă un cioc masiv și puternic de o pasăre și o mușcătură puternică.

 1. Lungimea medie a cocoșului este de 30 cm, dar există și alte specii, mai mari, lungimea corpului fiind de 70 cm. Greutatea păsării variază în limita de 1 kg.
 2. Creasta este demnitatea cacaduiului, se gaseste pe frunte si pe coroana sub forma de pene lungi. Culoarea principală a unei păsări și a unui trunchi este aceeași contrast. Culoarea penei are diferite culori și nuanțe, în principal: negru, roșu, roz, alb și galben. Cu toate acestea, păsările nu au culoarea verde și albastră.
 3. Următorul avantaj al papagalilor de cocoșă este ciocul, care are îndoituri, o dimensiune mare și o lungime considerabilă, care la rândul său dă pasărei mai multă atracție. Partea largă a cârligului este mai mare decât cocoașa, părțile laterale ale conexiunii trec fără probleme la superclust, asemănătoare cu o ladă. O astfel de structură a ciocului se întâmplă numai în această specie de pasăre. Se poate sparge cu ușurință o cușcă din lemn, mobilier și alte accesorii pe care un cockatoo le poate vedea.
 4. Vârful limbii carnale are un întuneric culoare. Pasărea are un gol în limbă, o folosește ca o lingură. Inelul din jurul perimetrului ochilor este pene și invers. Deși cockatoo posedă bune abilități ale flyerului, dar este cel mai bine, se pare, să urce copacii și să se miște pe pământ.

Stilul de viață al diferitelor specii de cacadu în sălbăticie

Locuitorii cocoților sunt Insulele Filipine, Noua Guinee, Indonezia și Australia. Din locuri răspândire devine clar că pasărea se poate adapta cu ușurință la condiții de viață practic diferite. De exemplu, cockatoo australian preferă să trăiască în grupuri mari într-o zonă în care există un spațiu deschis. Podvid kakadu folosește copacii pentru a rămâne peste noapte, petrece restul zilei pe expansiunea savanei australiene.

turmăSubtipurile individuale trăiesc în perechi sau în grupuri mici, alegând să acopere coroanele copacilor. Subtipurile indoneziene ale cockatoților preferă să se stabilească în mlaștinile pădurilor subtropicale și tropicale. Dar, în practică, majoritatea păsărilor de cuibărit aleg găurile în copaci, precum și crăpăturile stâncoase. Cockatoanele sunt selectate pentru a căuta copaci, după ce au găsit timp și ajustează o nouă casă, folosindu-se cu ciocul lor puternic. Baza găurii este acoperită cu o coajă puternică.

În toate anotimpurile anului, cacatoșii se pierd în imensă efective, dar pentru sezonul de reproducere acestea sunt distribuite pe distanțe lungi, aproximativ 500 de hectare. Bărbații și femeile în acest moment devin extrem de agresive și nu permit păsărilor să intre pe teritoriul lor. Păsările de vânătoare pe copaci și pe pământ rație sursa de alimentare arata astfel:

 • flori și capri;
 • semințe de salcâm, eucalipt și conuri;
 • rădăcini, pecan, nuci și migdale;
 • semințe de plante medicinale;
 • cereale - ovăz, porumb și grâu;
 • lăstari de frunze și copaci;
 • fructe de fructe - pepene galben, smochine și alte fructe de pădure;
 • larve și insecte.

Cockatoo care locuiește în Australia, hrăniți exclusiv pe teren, în timpul mesei, un anumit grup de păsări se ocupă de mediu, apoi apare o schimbare. Această procedură este efectuată din motive de securitate. Fiecare subspecietate are propriile caracteristici, caracter și obiceiuri, dar toate aceste păsări au caracteristici comune.

Papagalii de cocos sunt gregar păsări și nu preferă să trăiască singuri. Această nevoie este încorporată în codul genetic, din acest motiv supraviețuiesc în sălbăticie. Sarcina principală a turmei este auto-conservarea, nutriția și protecția împotriva animalelor de pradă. Puternic sunt sociabili, plângând în mod constant și strigând unul cu celălalt, se pot deosebi de ceilalți indivizi ai rudelor lor. Un papagal este o pasăre curată, el și rudele sale ar trebui să aibă un penaj frumos în fața întregului grup, ceea ce înseamnă că sunt foarte grijulii și atenți.

reproducere

Două cockatooPapagalii de cocos aparțin categoriei monogamă. După o întâlnire cu femeia, bărbatul își petrece restul vieții cu ea și chiar devine singură după moartea ei, iar femeia acționează, rămânând singură pentru viață. Devotamentul este afecțiunea foarte puternică a papagalilor. Cockatoo de la o vârstă fragedă ridică un cuplu, se uită atent unul la celălalt și petrece timpul tânăr împreună. La momentul pubertății, se formează rapid o pereche pentru reproducere și coabitare ulterioară.

Femeia și bărbatul cu atenție proteja și să aibă grijă unul de celălalt. Cockatoanele alese de ele pot să netezească și să coajă pene timp de mai multe ore. Până în momentul reproducerii, cuplul petrece aproape tot timpul, iar după un astfel de eveniment se formează pentru totdeauna. Atât grija masculină, cât și cea feminină, la fel pentru tineri.

În funcție de subspecii, în medie, incubarea ouălor durează 25 de zile. Pentru o săptămână întreagă, puii sunt într-o stare orb, fără penaj, dar după aceea își deschid ochii și apar puf. La început, nou-născuții sunt foarte dependenți de părinții lor și nu lasă un singur pas. După 12 săptămâni de viață, animalele tinere zboară departe de cuib, dar părinții continuă să le patroneze până la pubertate.

Papagalii de cocoșă își părăsesc uneori pachetul și se alătură altui, totuși acest lucru se întâmplă foarte rar, de obicei preferă să rămână în propriul cerc. Maturarea sexuală a păsărilor începe în al cincilea an al vieții, iar speranța de viață involuntară este de 90 de ani, dar persoanele sălbatice trăiesc puțin mai puțin.

șiInteresant de știut! Oamenii de stiinta au fost surprinsi de o singura imagine - se pare ca in puii unor cocotieri sunt pui de la alti parteneri.

Tipuri de papagali de Cockatoo

Pe planetă există 21 de specii. Cele mai de bază tipuri de cacadu sunt:

 1. Galben-fleecy cockatoo. Locuiește în Tasmania, Insulele Kangaroo, Australia de nord-est și sud-estul Noua Guinee. Preferă să trăiască lângă corpuri de apă, dar și ca o pădure. Numărul grupului nu depășește 80 de persoane. Penajul superior este alb, iar penajul inferior cu o nuanță galbenă. Un trunchi îngust și arcuit de culoare galbenă. Culoarea alb-albastru lângă inelul de ochi. Iritația ochilor femelelor este roșu-brun, iar la bărbați este negru. Lungimea corpului în medie - 50 cm, greutatea - 900 de grame, femelele sunt ușor mai grele.
 2. Descrierea roz-CockatooRoz cockatoo. Trăiește exclusiv pe savanele și câmpurile australiene. Numărul grupului variază de la 20 la 800 de capete. Lungimea medie a papagalului este de 36 cm, in conditii involuntare, traieste aproximativ 50 de ani. Culoarea cenușie a penajului, burta, gâtul și obrajii sunt roșii strălucitoare. Tufa de sus are o nuanță ușoară, poate fi albă. Pene interioare este roșu și roz. Eye iris de femele de culoare portocaliu deschis, la masculi de negru-maro. Aceste cockatoi sunt mai pașnice decât alte subspecii. Dar mai puțin popular decât un cockatoos alb.
 3. White cockatoo. Distribuit în Moluccas și Indonezia. El preferă să trăiască ca un cuplu, uneori, se adună în pachete, nu depășește 80 de indivizi. Locuri favorite de cockatoo alb: lângă râuri, păduri și păduri. Culoarea predominantă a penajului alb cockatoo este albă, surprinzător de curată și albă. Forma tufului seamănă cu o coroană mare. Lungimea cocoșului alb este de 45 cm în medie, greutatea corporală este de 600 g. Eye iris de femei este roșu-maro, masculii sunt negru-maro. Acest cocos alb poate să-și amintească câteva duzini de cuvinte. Este foarte frecventă în casele de păsări.
 4. Cockatooica din Moluccan. Distribuite în zone murdare și împădurite, pe insulele Seram și Ambon din arhipelagul Indoneziei. Dimensiunea efectivului nu depășește 20 de indivizi, mai des trăiesc în perechi. Culoare roz roz de penaj, pe aripa este portocalie, sub coada este o culoare galben-portocaliu. Pe cusătură există mai multe culori: pena interioară are o nuanță de culoare roșu-portocalie, iar pene exterioare este albă și are o lungime de 19 cm. Inelul din jurul perimetrului ochilor nu are pene, dar are o nuanță albastră. Lungimea corpului este de 55 cm, iar masa variază în jurul a 900 de grame. Acest subspeciet este în Cartea Roșie.
 5. Tanimbar Cockatoo DescriereTandurile Tanimbara. Distribuit în Insulele Tanimbar și Indonezia. Pene predominant alb. Aproape de urechi există o culoare galbenă, o căpăstru roz de cioc. Partea de jos a coada și aripile sunt galben pal. Cozonac alb-gri. Lungimea păsării este de 32 cm, iar masa este de aproximativ 300 g. Acest cocktail Goffin se situează printre speciile pe cale de dispariție.
 6. Kakadu Inca - Maior Mitchell. Este, de asemenea, obișnuit în Australia. Culoare roz roz de papagali, poate fi contraste roz. Ciocul este o umbră ușoară. Creasta are mai multe culori: roșu strălucitor, alb în pete galbene. Lungimea este de 40 cm, iar masa ajunge la 440 grame. Culoarea ochilor de culoare standard pentru cockatoo. Femelele sunt mai grele decât bărbații, nu câțiva zeci de grame, care este, de asemenea, în mod tradițional pentru papagali, acest subspeci. Această pasăre este interzisă pentru întreținerea la domiciliu, pentru a obține permisiunea, este necesar să se coordoneze toate acțiunile cu autoritățile.

Conținutul, nutriția și mușcătura cocoților

Pentru a nu deranja pasărea, se recomandă să urmați regulile care vor da plăcere atât păsărilor, cât și proprietarului.

Regulile pentru păstrarea unei astfel de păsări sunt aceleași ca și când păstrați și alți papagali asemănători. principal norme:

 1. Este necesară o incintă sau o cușcă cu tije metalice, care va fi blocată. Parametrii: 120x120 cm, dacă se utilizează o incintă, dimensiunea acesteia ar trebui să fie după cum urmează: 5x2x2 m.
 2. Cage pentru CockatooSpatele retractabil celulă este proiectat pentru o curățare ușoară. În cușcă ar trebui instalată o căsuță din lemn pentru papagal.
 3. În fiecare zi, pasărea preferă să înoate, așezând astfel un recipient cu apă caldă în incintă.
 4. Întreaga cușcă și accesoriile din ea trebuie să fie curate în fiecare zi. Mai ales alimentatorul, capacitatea de băut.
 5. normal temperatură pentru păstrarea păsărilor ar trebui să fie în jur de +18 de grade. Cusca și încuietoarea trebuie să fie puternice, să nu subestimeze puterea ciocului cu pene.
 6. Este necesar să eliberați periodic un cockatoo pentru zboruri în jurul apartamentului, dar trebuie să îl urmăriți pentru a nu deteriora mobilierul.
 7. La păsările care zboară, se recomandă închiderea ferestrelor și ușilor.

Dieta alimentelor

Aceste păsări nu sunt fermecătoare cu alimentele, ci preferă o dietă rațională. norme:

 1. Floarea soarelui pentru cockatooDieta ar trebui să fie echilibrat și diferite: cereale, grâu, ovăz, fasole, semințe de dovleac, orez și nuci. De asemenea, mâncarea este dată iarbă, fructe și legume.
 2. Este necesar să se adapteze regimul alimentar în momente diferite ale anului. În timpul iernii, floarea-soarelui și șofrănașul preferă, iar în sezonul de vară este necesar să se acorde lăstarii și verdele de cocteil. Nu priviți mineralele cu pene, de exemplu, sepia.
 3. Hrăniți adulții și tinerii puțin diferit. De obicei, animalele tinere mănâncă de 4 ori pe zi, adulții nu mai mult de două ori. Primul furaj trebuie administrat în dimineața devreme. Este necesar să se furnizeze apă filtrată, de preferință zilnic.

Mănâncă cocteil

Al doilea nume pentru această specie este tăietorul de sârmă. În ciuda liniștii lor, pot provoca o mușcătură, care este însoțită de dureri acute și posibile vătămări grave. Regulamentele:

 1. mușcaAceastă creatură este destul de delicată și cea mai importantă - răzbunător. Prin urmare, o pasăre se poate răzbuna prin mușcături, prin ruperea unei bucăți de carne sau prin ruperea degetelor. Pentru a împiedica acest lucru, nu înțepați pasărea.
 2. Nu este recomandat Cockatoo dacă există un copil în familie. Pasărea îi poate provoca vătămări din cauza faptului că pasărea a fost micșorată neintenționat.
 3. Ar trebui să știți că în momentul pregătirii mușcăturii, pasărea de cocoș focalizează în mod intenționat vederea asupra infractorului, atunci începe atacul, vine cu un cioc și pene deschise și atacuri puternice. În cazul în care papagalul razpushil penajul, atunci el vrea doar să conducă infractorul.
 4. Papagalul nu mușcă tot timpul din cauza insultei, se întâmplă ca acțiunile proprietarului să provoace intenții amenințătoare în pasăre. Prin urmare, poate mușca.

Papagalii de papagali nu ar trebui să se simtă singuri. Dacă nu ai grijă de el, atunci nu ar trebui să o porniți și să-l chinuiți. Dacă există suficient timp și dorință, atunci acest animal de companie îi va plăcea proprietarului în fiecare zi, iar pasărea se va bucura de atenția zilnică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasăCum să ai grijă de un papagal ondulat acasă
Cum să predați un papagal pe numeCum să predați un papagal pe nume
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cum să antrenezi un papagal ondulatCum să antrenezi un papagal ondulat
Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?
Papagalul este papagal lacom sau african griPapagalul este papagal lacom sau african gri
Îngrijirea și întreținerea papagalului corellian acasăÎngrijirea și întreținerea papagalului corellian acasă
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
» » Parrot Cockatoo: o pasăre frumoasă, prieten și prieten
© 2021 amigdas.com